Viasat Nature

Viasat Nature

iasat Nature este un canal întemeiat de Modern Time Group care difuzează documentare despre natură și despre animale de companie. Documentarele sunt deținute de BBC. Canalul nu difuzează publicitate. Publicul țintă este pentru întreaga familie.

Romania

Ohjelmaopas - torstai, 30.05.2024

00.20
Az elefántkórház
(angol természetfilm, 2021) fsz.: Paul O'Donoghue, Katherine ConnorAz állatorvosok egy mentális problémákkal küzdő fiatal bikának próbálnak segíteni a kórház hímcsordájában, Kat kezét elefántszéklet szennyezi be, és Paul egy fertőzött tályog kezelésében segít.
ro
01.10
A legvadabb túlélés
(angol természetfilm, 2020) - Állati furcsaságok fsz.: Pete VennNéhány faj összezavarja a tudósokat. Felfedezzük a biológiai csodát, a szajga antilopot, a dzseládapáviánok furcsa étrendjét és a nagyobb testű bambuszmakikat, és még több érdekes állatot.
ro
02.00
Ausztrál megaállatkert
(auszt. dokumentumfilm 2. rész, 2020)Egy fiatal elefántnak sürgős műtétre van szüksége, miután eltörte az agyarait, az állatkert egyik legfurcsább lakója VIP-kezelést kap, és egy hajlott csőr szerelmes pingvinek közé állhat.
ro
02.40
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2016) fsz.: Christopher TimothyJulia, Peter és munkatársaik újabb bajba esett állatokat kezelnek, köztük egy sürgős daganateltávolító műtét előtt álló kutyával, és egy prolapsusos juhhal, akit egy parkolóban kell ellátniuk.
ro
03.25
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2016) fsz.: Christopher Timothy, Julian Norton, Peter WrightJulian és a főnővér Sarah egy sérült hattyút látnak el egy horgásztavon, míg a rendelőbe Bobby érkezik, aki kutyaként az észak-yorkshirei rendőrség kötelékében szolgál.
ro
04.10
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2016) fsz.: Christopher TimothyJuliannek alpakák kasztrálásával kell megbirkóznia, míg Peter életmentő műtétet próbál végrehajtani egy légzési problémákkal küszködő, imádott mopszon.
ro
04.55
Ausztrál megaállatkert
(auszt. dokumentumfilm 4. rész, 2020)A gondozók izgatottak, hogy a vidrapár, Odie és Paula talán kölyköket vár, egy oroszlán állapotfelmérése ijesztő fordulatot vesz, és hogyan segít a fogsebészet egy tasman ördögnek utódokat nemzeni.
ro
05.40
Ausztrál megaállatkert
(auszt. dokumentumfilm 5. rész, 2020)Állatorvosok sietnek Daisy, a vombat megmentésére, aki rejtélyes egészségügyi gondokkal küzd, az imádott szurikáta, Nubby ijesztő röntgen előtt áll. Milyen titok rejlik a Melbourne-i állatkert alatt?
ro
06.25
Hiénakutyák falkája
(angol természetfilm 4. rész, 2022) - Nagymacskák, nagy bajok fsz.: Julian BraatvedtJulz oroszlánokat fedez fel a Manzi falkánál, de a kutyák biztonságban vannak; egy bátor antilop vadászatra csalja a Kakuli falkát, és a Stork falka helyreáll egy kölyök elvesztése után.
ro
07.15
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2019) fsz.: Christopher TimothyJulian találkozik egy bikával; óriási csomó van a hátsóján, a legnagyobb tályog, amit valaha látott. Peter meglátogatja Otterburn istállóit. McCoy lovának rejtélyes vágása van, ami nem akar gyógyulni.
ro
08.00
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2019) fsz.: Christopher TimothyPeter meglátogatja Ivor Shaw-t, egyik legrégibb ügyfelét: sánta tehenének fájdalmai vannak. A harci cica Rocky-nak csúnyán megsérült a szemgolyója; Julian nehéz döntést hoz a szem eltávolításáról.
ro
08.45
Ausztrál megaállatkert
(auszt. dokumentumfilm 6. rész, 2020)Drámai hírek érkeznek, amint két fiatal oroszlán átszállítását hirtelen elhalasztják, Melissa és Kim pedig zseniális ötlettel áll elő egy fokozottan veszélyeztetett és nagyon cuki állat megmentésére.
ro
09.30
Ausztrál megaállatkert
(auszt. dokumentumfilm 7. rész, 2020)Dr. Bonnie megpróbálja megmenteni Zaide zebra csúnyán sérült farkát, hihetetlen szülinapi meglepetést kap a tízéves tigris, Indrah, és a gondozó Tim ötletes vízi edzést tart a csörgőkígyó Sally-nek.
ro
10.15
A hópárducok nyomában: eltűnő árnyak
(német természetfilm 1. rész, 2022) fsz.: Jitendra RamprakashA Spiti völgyben, az indiai Himácsal Prades tartományban forgatott film segítségével felfedezzük a - legrejtettebb és legkevésbé ismert nagymacskák - a hópárducok lenyűgöző életét.
ro
11.10
A hópárducok nyomában: eltűnő árnyak
(német természetfilm 2. rész, 2022) fsz.: Jitendra RamprakashA Spiti völgyben, az indiai Himácsal Prades tartományban forgatott film segítségével felfedezzük a - legrejtettebb és legkevésbé ismert nagymacskák - a hópárducok lenyűgöző életét.
ro
12.00
Tibet: A világ teteje
(auszt. természetfilm, 2020)Csatlakozzon hozzánk, amint felfedezzük a föld legmagasabb fennsíkjának élővilágát, a tibeti farkasoktól a chiru antilopokig. Ismerje meg, miként boldogulnak eme rendkívüli állatok a világ tetején.
ro
12.50
Vad Sri Lanka: a leopárd birodalma
(dél-af. természetfilm, 2019) fsz.: Dave BirchMegvizsgáljuk Sri Lanka vadvilágát; a leopárdok, sakálok és krokodilok a ragadozók csúcsai, de büszkélkedhetnek a Föld legritkább élőlényeivel is, köztük az ajakos medvével és a szürke karcsúlórival.
ro
13.35
Malawi vadvilágának megmentése
(angol természetfilm, 2022) - Otthont adó sziget fsz.: Amanda Salb, Torie Curr SmithLábfertőzés hátráltatja egy fiatal antilop elengedését, Amanda elcsíp egy fiatal oroszlánt, nyomkövetőt helyez rá; meglátogatjuk a beteg fülesmakit és a központ új tagját, egy morcos jákópapagájt.
ro
14.25
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2017) fsz.: Christopher TimothyPeter felkeres egy fnyugdíjasotthont juhoknak; eközben a hölgyeknek a tejgazdaságban vemhességi tesztre lenne szükségük, de Julian tudja, hogy a dolgok nagyon zavarosak az állatok hátsó felénél!
ro
15.10
Cápák bolygója
(angol természetfilm 3. rész, 2022) - A végletekig fsz.: Amy Kukulya, Elizabeth SibertA dinoszauruszoknál is ősibb cápák úgy fejlődtek, hogy a legellenségesebb környezetben is boldoguljanak; találékonyságuk teljes nagyságrendjét csak most kezdik feltárni.
ro
16.00
Csimpánzmentés a Kongónál Jane Goodall-lal
(angol természetfilm, 2022) - Hősök fsz.: Jane GoodallDr. Alex Rosati a vadonra való felkészítéskor vizsgálatot tervez, hogy megértse, hogyan reagálnak egy vad csimpánz hívására; bár a vizsgálat és a szabadon engedési helyszín kiválasztása még zajlik.
ro
16.55
Ausztrál vadállatmentők
(auszt. természetfilm 9. rész, 2021) - Pamela a szakállasagámaPamelának, a szakállasagámának egy nagy szögesdrót darab ékelődött az oldalába; Squish, a fiatal hangyászsün elvesztette az anyukáját, Buster, a pelikán pedig horgászzsinórtól sérült meg.
ro
17.40
Malawi vadvilágának megmentése
(angol természetfilm 5. rész, 2019) - Apró és hatalmas állatok fsz.: Helen BaxendaleAmanda és a vizitáló állatorvos minden követ megmozgatnak, hogy a törött lábú cerkófnak esélyt adjanak a vadonba visszatérésre, míg Alma egy különleges árvát kap - egy macskaszerű északi petymeget.
ro
18.30
Folyami szörnyek
(angol természetfilm 2. rész, 2009) - Alligátorhal fsz.: David Buckmeier, Mark SpitzerAz Egyesült Államok déli részének mélyén él egy folyami szörny, amelyet az Ördög névvel illetnek; egy sor emberek elleni erőszakos támadás írható a rovására, Jeremy Texasba követi a nyomát.
ro
19.20
Fejlődés
(szingapúri természetfilm 6. rész, 2021) - Helyreállít fsz.: Patrick AryeePatrick a Föld helyreállításának módját keresi; a műanyag szennyezéstől az ökoszisztéma összeomlásáig; adhatnak megoldást a titokzatos tintahalak, a látványos pókok vagy a fura dongók?
ro
20.15
Mentsd meg ezt a cápát!
(auszt. természetfilm 1. rész, 2020) fsz.: Mick Fanning, Amy SharkA szörfbajnok és vadvilági természetvédő Mick Fanninghez vezető szakértők csatlakoznak feltárni a rejtett igazságot a cápákról, a fenyegetésekről, és hogy hogyan védjék meg őket a kipusztulástól.
ro
21.00
Óriások ideje
(francia-japán természetfilm, 2020)Az elmúlt 20 évben az új dinoszauruszfajok felfedezésének száma megsokszorozódott; megvizsgáljuk az új felfedezéseket, és kiderül, hogyan éltek és fejlődtek ezek az óriások az évek során.
ro
21.55
Mamutok: a jégkorszak óriásai
(német dokumentumfilm, 2015)Ez a dokumentumfilm számítógépes grafika, szakértői elemzések és tárgyi bizonyítékok segítségével kelti életre a rég kihalt mamutot és mutatja be alkalmazkodásról és túlélésről szóló történetét.
ro
22.40
Állati odüsszeia
(francia természetfilm 5. rész, 2019) - Az ausztrál kenguru utazásaMíg a kenguru Ausztráliához kötődik, kevesen tudják, ősei hogyan érkeztek a kontinensre, miért váltak ilyen sikeressé Ausztráliában, és máshol miért nem?
ro
23.35
Az egyiptomi Bálnák Völgyének titkai
(angol természetfilm, 2023)Csatlakozzon a paleontológusokhoz és tudósokhoz, akik felfedik a bálnák evolúciójának figyelemre méltó történetét, és megvizsgálják, hogyan vesztették el lábaikat és tértek vissza a tengerbe.
ro

Ohjelmaopas - perjantai, 31.05.2024

00.30
Malawi vadvilágának megmentése
(angol természetfilm 1. rész, 2019) - A szabadság nyomában fsz.: Helen Baxendale, BJ ButlerAmanda vadorzók drótcsapdájába került elefántborjúért fut versenyt; Alma a legújabb, legcukibb jövevényt, a Doodle Bob becenevű kispáviánt próbálja pávián nevelőanyjához szoktatni.
ro
01.20
A legvadabb túlélés
(angol természetfilm, 2020) - Élet miniatűrben fsz.: Pete VennKiderül, hogy a világ legrendkívülibb állatai egyben a legkisebbek. Az akciódús epizód az esőerdők mélyére, az óceánok mélyére és hatalmas sivatagokon át visz.
ro
02.05
Ausztrál megaállatkert
(auszt. dokumentumfilm 3. rész, 2020)Két barát verseng, hogy megnyerje egy kacsacsőrű emlős szívét, egy ravasz orángután próbára teszi a gondozókat, és vajon itt az ideje búcsút mondani az állatkert egyik imádott zsiráfjának?
ro
02.50
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2016) fsz.: Christopher TimothyJuliannek alpakák kasztrálásával kell megbirkóznia, míg Peter életmentő műtétet próbál végrehajtani egy légzési problémákkal küszködő, imádott mopszon.
ro
03.35
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2016) fsz.: Christopher TimothyJulian egy helyi farmra látogat, hogy eltávolítsa pár virgonc fiatal bika szarvát, majd a rendelőben Peterrel megpróbálják megmenteni egy kutya életét, akinek egy nagy csont akadt el a nyelőcsövében.
ro
04.20
Vad Kína Ray Mears-szel
(angol dokumentumfilm 1. rész, 2020) - Peking és a nagy fal fsz.: Ray MearsRay Mears felfedezi Peking fák övezte utcáit, melyet az elmúlt 40 év masszív faültetési programja a világ egyik legzöldebb városává tett.
ro
04.50
Ausztrál megaállatkert
(auszt. dokumentumfilm 6. rész, 2020)Drámai hírek érkeznek, amint két fiatal oroszlán átszállítását hirtelen elhalasztják, Melissa és Kim pedig zseniális ötlettel áll elő egy fokozottan veszélyeztetett és nagyon cuki állat megmentésére.
ro
05.35
Ausztrál megaállatkert
(auszt. dokumentumfilm 7. rész, 2020)Dr. Bonnie megpróbálja megmenteni Zaide zebra csúnyán sérült farkát, hihetetlen szülinapi meglepetést kap a tízéves tigris, Indrah, és a gondozó Tim ötletes vízi edzést tart a csörgőkígyó Sally-nek.
ro
06.20
Hiénakutyák falkája
(angol természetfilm 5. rész, 2022) - Az elveszett fiú fsz.: Julian BraatvedtElkerülhetetlen a fiatal felnőtt kutyák szétszóródása a Manzi falkában, a száraz időszak kockázatok vállalására kényszeríti a Kakuli falkát, az ökológus Henry egy új kutyát azonosít a Stork falkában.
ro
07.10
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2019) fsz.: Christopher Timothy, Julian Norton, Peter WrightJulian egy helyi farmra siet, ahol egy üsző küzd az elléssel; Boris, a macska is megjelenik, mert ismét balesetet szenvedett Thirskben, de Peter nem biztos benne, hogy van remény.
ro
08.00
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2019) fsz.: Christopher TimothyPetert Richard farmjára hívják, ahol egy anyajuh ikrek ellésével küzd; Julian megnézi Hope-ot, Jackie egyik alpakáját, aki születése óta nem tud helyesen állni vagy járni.
ro
08.45
A nőstény leopárd
(német természetfilm 1. rész, 2021) - Hirtelen halálA galériaerdők egy nőstény leopárd birodalmához tartoznak; napokig láthatatlan, majd lecsap a semmiből. Vannak, akiknek ő a hirtelen halált jelenti, de neki kölyke van, akiről gondoskodnia kell.
ro
09.35
A nőstény leopárd
(német természetfilm 2. rész, 2021) - Vadászó kísértetA nőstény leopárd családja tovább bővül; két apró nőstény születik. Ha minden jól megy, a lányai egy napon megörökölhetik birodalmát, hogy a galériaerdők megfoghatatlan királynőivé váljanak.
ro
10.25
Mélyvíz: kalandozás Ausztrália tengereiben
(angol természetfilm 1. rész, 2023) - Trópusi partok fsz.: Lizzie DalyFedezze fel az Északi Terület partjait és a Nagy-korallzátony hatalmas területét, ahol Lizzie Daly biológus azt vizsgálja, miért választja otthonául e távoli területet ennyi különös és halálos lény.
ro
11.30
Mélymerülés Ausztráliában
(angol természetfilm 2. rész, 2023) - A hűvös délvidék fsz.: Lizzie DalyMerüljön el a hűvös déli part vizeiben, nézzen farkasszemet a fenséges szürke dajkacápával, az alakváltó tintahallal és a hatalmas kékbálnával, és tudja meg, mitől élettel leli ez a tenger.
ro
12.30
Mélymerülés Ausztráliában
(angol természetfilm 3. rész, 2023) - A vadnyugat fsz.: Lizzie DalyMegnézzük a vad vidéket, ahol Ausztrália belső sivataga találkozik a forró és barátságtalan Indiai-óceánnal, Lizzie Daly biológus itt tigriscápák, ördögráják és nomád teknősök között végez merülést.
ro
13.30
Malawi vadvilágának megmentése
(angol természetfilm, 2022) - Séta a tobzoskával fsz.: Amanda Salb, Torie Curr SmithA csapat pitonokat enged szabadon, megtanít egy tobzoskát vadászni; összegyűjt egy csapat cerkófmajmot; felkutat egy ragadozómadarat, és segít az orvvadászok kutyái által megsebzett folyami disznón.
ro
14.20
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2017) - Otthoni látogatások fsz.: Christopher TimothyA műsor különleges kiadásában az állatorvosok, Peter és Julian ismét felkeresik korábbi pácienseiket - beleértve Green-éket és Dougie-t, a Yorkshire puddingot fogyasztó papagájt.
ro
15.10
Mentsd meg ezt a cápát!
(auszt. természetfilm 1. rész, 2020) fsz.: Mick Fanning, Amy SharkA szörfbajnok és vadvilági természetvédő Mick Fanninghez vezető szakértők csatlakoznak feltárni a rejtett igazságot a cápákról, a fenyegetésekről, és hogy hogyan védjék meg őket a kipusztulástól.
ro
15.55
Óriások ideje
(francia-japán természetfilm, 2020)Az elmúlt 20 évben az új dinoszauruszfajok felfedezésének száma megsokszorozódott; megvizsgáljuk az új felfedezéseket, és kiderül, hogyan éltek és fejlődtek ezek az óriások az évek során.
ro
16.45
Mamutok: a jégkorszak óriásai
(német dokumentumfilm, 2015)Ez a dokumentumfilm számítógépes grafika, szakértői elemzések és tárgyi bizonyítékok segítségével kelti életre a rég kihalt mamutot és mutatja be alkalmazkodásról és túlélésről szóló történetét.
ro
17.35
Állati odüsszeia
(francia természetfilm 5. rész, 2019) - Az ausztrál kenguru utazásaMíg a kenguru Ausztráliához kötődik, kevesen tudják, ősei hogyan érkeztek a kontinensre, miért váltak ilyen sikeressé Ausztráliában, és máshol miért nem?
ro
18.30
Folyami szörnyek
(angol természetfilm 3. rész, 2009) - Európai emberevő fsz.: Jeremy WadeJeremy Németországba utazik, ahol találkozik az édesvízi szörny modernkori áldozataival, és Spanyolországban közvetlenül megtapasztalja, hogy az európai harcsa egy élő, lélegző, agresszív ragadozó.
ro
19.20
Nagy-korallzátony
(auszt. természetfilm, 2016) fsz.: Brooke SatchwellTengeri kutatókból álló szereplőgárda mutatja be a korallzátony nyüzsgő életét elképesztő felvételekkel: termékeny korallokról, szaporodó halakról, fészket rakni visszatérő madarakról és teknősökről.
ro
20.15
Mentsd meg ezt a cápát!
(auszt. természetfilm 2. rész, 2020) fsz.: Mick FanningA szörfbajnok és vadvilági természetvédő Mick Fanninghez vezető szakértők csatlakoznak feltárni a rejtett igazságot a cápákról, a fenyegetésekről, és hogy hogyan védjék meg őket a kipusztulástól.
ro
21.00
A világ legmérgezőbb állatai
(am. természetfilm 2. rész, 2021) - Erdők és puszták fsz.: Adam Thorn, Robert AllevaA hím Sydney tölcsérhálós pók mérge 15 perc alatt képes megölni egy felnőtt embert; Dél-Amerika esőerdőiben az élénk színű kétéltűek jelentenek veszélyt és vívnak ki maguknak tiszteletet.
ro
21.55
Különleges kígyók
(auszt. természetfilm 2. rész, 2022) - Afrika fsz.: Kevin SpinkAfrika változatos kígyófajai meglepő módon alkalmazkodtak, hogy uralhassák a Föld legvadabb területének minden szögletét, élhessenek a fajgazdag kontinens élőhelyeinek milliárdjain.
ro
22.45
Vadvilág harcosai
(sp. természetfilm 5. rész, 2022) - Harc a területért fsz.: Jonathan D. MellorA terület az otthon, ahol az állatok pihennek, élelmet találnak vagy utódaikat gondozzák. Sok állat erősen védi a területét: klánjukat védik az idegenekkel szemben, mivel a túlélésük ettől függ.
ro
23.40
Afrika éjjeli vadászai
(német dokumentumfilm, 2019) fsz.: Colin SolmanMegismerhetjük az oroszlánok, párducok és hiénák által az éjjeli vadászataikon alkalmazott halálos stratégiákat: a fényérzékeny lencsék és hőkamerák bemutatják, miért épp ők Afrika legjobb vadászai.
ro