Duna TV

Duna TV

Kultúra, gasztronómia, szórakozás. A Duna TV műsorában mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő kínálatot. Előbbiben a nemzetiségi műsorok egyedi értéket képviselnek, a gasztronómia terén Borbás Marcsi szakácskönyve ad választ a receptekre sóvárgó nézőknek, ha pedig szórakozás, akkor A Dal ugrik be mindenkinek. A népszerű versengés 2020-ban is folyatódik.

Hungary

TV guide - Sunday, 12/05/24

01:20
Az érzelmek tengerén
Deniz meggyőződése, hogy Alihan Isztambulban van. Müge meglátja Ecét Ferhattal beszélgetni, és kikérdezi a fiút. A lány így rájön, hogy Ece már korántsem az a jómódú és gazdag lány, akinek előadja magát. Diyar apja segíteni szeretne egy barátjának lovat vásárolni, és Mirathoz fordul ez ügyben. Miratnak egyre nyilvánvalóbb, hogy Orhan szeretné lenyűgözni Denizt, miközben ő sem közömbös a nő iránt. Figen egyre jobban belegabalyodik a hazugságokba, hogy Ecét távoltartsa Musztafától.
sr
02:05
Downton Abbey
Vadászidény van. Rose apósa, Lord Sinderby kibéreli a Brancaster kastélyt Northumberlandben és meghívja a Crawley családot is. Mialatt élvezik a fajdlövészetet, egy botrányos titok kezd napvilágra jönni, mely elonthatja az ünnepet. Meglepetések történnek, ahogy a családok egyre inkább megismerik egymást, és még új arcok is feltűnnek a színen. Amíg a család a kastélyban tartózkodik, a szolgák Downton Abbey-ben tartják a frontot, és egy valószerűtlen szerelem is kialakul.
sr
02:55
Névjegyek
Honnan erednek és mit jelentenek történelmi keresztneveink? Hogyan hat a legtöbbször hallott szó, a saját nevünk az életünkre? Rímel-e a nevünk jelentése mindarra, ahogyan élünk? A sorozat epizódjai erre keresik a választ egy nyelvész és egy ismert névviselő segítségével.
sr
03:00
Hogy volt?!
2023 februárjában a házasság hete alkalmából kérdeztük művészvendégeinket férfi és nő boldog együttélésének titkairól. Öröklődnek-e a minták, vagy okulva belőlük, más utat kell választani? Van-e szakmai féltékenység? A siker mindig közös? Ki neveli a gyerekeket, ha mindenki a színpadon van? Rengeteg kérdés, rengeteg megoldással… Vendégeink: Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor, Balázs Klári és Korda György, Szűcs Nelli és Trill Zsolt, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás. Igaz történetek a hazai televíziózás több mint fél évszázadából.
sr
03:50
Álmok álmodói
Vajon miért van égésnyom a Himnusz eredeti kéziratán? Kempelen Farkas mit talált még fel a sakkautomatán kívül? Fekete István hogyan lett kiváló gazdatisztből író? S vajon cukrász volt-e Dobos C. József? Ezekre és ehhez hasonló érdekes kérdésekre ad választ legújabb sorozatunk, amely híres magyarokat mutat be. Példamutató sorsok, kiemelkedő teljesítmények. Izgalmas, varázslatos, eddig nem ismert történetek, legendás magyarokról, ahogy még sosem meséltek róluk, ahogy még sosem láthatták őket. Álmok álmodói: csodálatos emberek, akik meghódították a világot. Ebben a részben Kiss Manyit mutatjuk be.
sr
04:00
Divat és dizájn
Hetente jelentkező műsorunk, a hazai legnevesebb és feltörekvő öltözék és formatervezőket mutatja be. Tudósítunk bemutatókról, részt veszünk divateseményeken, bepillantunk egy-egy olyan műhelybe, ahol ruhák, ékszerek, bútorok, lámpák, dísztárgyak, vagy éppen szemüvegkeretek készülnek. Divat és dizájn, szombat délelőttönként, a Duna Televízióban.
sr
04:25
Noé barátai
Közös otthon rovatunkban kiderítjük, hogy mik az idei trendek a kutyakozmetikában, Állati érdekes rovatunkban egy kutyaruha designer otthonába látogatunk el, Vigyázz rám rovatunkban pedig arról lesz szó, hogy miként lehet a menhelyi kutyákat rehabilitálni.
sr
04:55
Édes anyanyelvünk
Maradjottohonka, járványszett, fotelvirológus, oltakozás. A koronavírus-járvány hatására több száz új kifejezés jelent meg a nyelvünkben, vagy éppen korábban ritkán használt szavak elevenedtek fel. Dr. Veszelszki Ágnes nyelvész, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára a pandémia magyar nyelvi hatásait vizsgálta, gyűjtötte szótárba.
sr
05:05
MMA-portrék
rendező: Kovács László, operatőr: Tóth Zsolt, Tóth Eszter Anna, Tóth Máté Tamás, Kovács László, Kojnok Dávid Balázs Mihály építész, egyetemi tanár, a kortárs magyar építészet meghatározó alkotója, közéleti és egyetemi szerepvállalásának köszönhetően a magyar építészetről szóló diskurzus fontos alakítója.
sr
05:55
Himnusz
Music
sr
06:00
Híradó
News
sr
06:30
Nemzeti Sporthíradó
A Nemzeti Sporthíradó minden nap háromszor jelentkezik a magyarországi és a határon túli magyar sporthírekkel.
sr
06:35
Időjárás-jelentés
Részletes jelentés a következő napok várható időjárásáról.
sr
06:45
Családi kör
Válogatás a megújult Családi kör legjobb pillanataiból.
sr
07:40
Névjegyek
Honnan erednek és mit jelentenek történelmi keresztneveink? Hogyan hat a legtöbbször hallott szó, a saját nevünk az életünkre? Rímel-e a nevünk jelentése mindarra, ahogyan élünk? A sorozat epizódjai erre keresik a választ egy nyelvész és egy ismert névviselő segítségével.
sr
07:45
Álmok álmodói
Vajon miért van égésnyom a Himnusz eredeti kéziratán? Kempelen Farkas mit talált még fel a sakkautomatán kívül? Fekete István hogyan lett kiváló gazdatisztből író? S vajon cukrász volt-e Dobos C. József? Ezekre és ehhez hasonló érdekes kérdésekre ad választ legújabb sorozatunk, amely híres magyarokat mutat be. Példamutató sorsok, kiemelkedő teljesítmények. Izgalmas, varázslatos, eddig nem ismert történetek, legendás magyarokról, ahogy még sosem meséltek róluk, ahogy még sosem láthatták őket. Álmok álmodói: csodálatos emberek, akik meghódították a világot. Ebben az epizódban Liszt Ferencet mutatjuk be.
sr
08:00
Neked szól!
05.12. Haladj fölfelé! MÁRK EVANGÉLIUMA 16,15-20 …Az Úr Jézus, miután ezeket elmondta nekik, felvétetett a mennybe, és helyet foglalt az Isten jobbján. Ők pedig elmentek, és mindenütt hirdették az evangéliumot… Elmélkedés az előre- és fölfelé haladás szükségességéről a Bence-hegyi kilátó tetején KÖZREMŰKÖDŐ: REPCSIK GYULA RÓMAI KATOLIKUS PAP
sr
08:05
Mindennapi
Verses-, prózai- és zenei részletek, idézetek, gondolatok egy percben.
sr
08:06
Világ-Vallás
A keresztény közösségek friss hírei és eseményei, aktuális kérdései és vitatémái, missziós küldetésük sikerei és nehézségei itthon és a nagyvilágban, kitekintéssel mindazokra a más vallásokra, amelyekkel ezek során kapcsolatba kerülnek, földrajzi és felekezeti korlátok nélkül. Rövid hírek és tudósítások, valamint hosszabb beszámolók egy-egy érdekesebb közéleti, történelmi vagy kulturális témáról minden héten, összesen negyedórában.
sr
08:20
De őszintén!
Info
sr
08:25
Lélekhangok
Francois Couperin: A nádas
sr
08:30
Lét-Ige - protestáns magazin
Info
sr
09:00
Mindennapi
Verses-, prózai- és zenei részletek, idézetek, gondolatok egy percben.
sr
09:01
Isten kezében
Lehel Anikó a Szombathely melletti Sé községben él családjával. Korábban népművelőként, könyvtárosként, sőt idegenvezetőként is dolgozott. Nyugdíjas kora óta fordult fokozottan a varrás felé, ami nem csak kikapcsolódást ad neki, de örömöt is, hiszen apró ajándékok készítésével másoknak is örömet tud okozni. Ellátogattunk vele arra a kiállításra is, amelyet Csider Sándor költővel együtt hoztak létre. Anikó életében a hit és az evangélikus egyházhoz tartozás mindig is fontos volt. Édesapja Lehel Ferenc lelkész volt, családja rokonságban áll Sztehlo Gábor gyermekmentővel, keresztapja Jakus Imre lelkész volt. Filmünkben felelevenítettük a múltbeli élményeket is.
sr
09:25
Időjárás-jelentés
Részletes jelentés a következő napok várható időjárásáról.
sr
09:30
Mindennapi
Verses-, prózai- és zenei részletek, idézetek, gondolatok egy percben.
sr
09:31
Katolikus krónika
ZARÁNDOKOK Erőpróba vagy valami egészen más? - Csíksomlyóra, gyalog, negyven napon át. HIT A FILMVÁSZNON A béke jegyében - Keresztény filmfesztivál az Urániában ÉLŐ TÖRTÉNELEM Évszázadok sodrában - Régi fényében pompázik a jáki templom
sr
09:55
Mindennapi
Verses-, prózai- és zenei részletek, idézetek, gondolatok egy percben.
sr
10:00
Rome Reports - Vatikáni híradó
A világ Vatikáni szemmel. Heti rendszerességgel jelentkező 23 perces magazinműsor, amely bemutatja Ferenc pápa mindennapjait, és aktuális vatikáni kulturális programokat ajánl a nézőknek.
sr
10:20
Templomaink
Info
sr
10:30
Találkozás
Info
sr
10:45
Jó embert keresünk!
Educational
sr
10:55
Agapé mini
Néhány gondolat az Agapé adásából, amelyben az önbecsülés kérdéséről beszélgettünk.
sr
11:00
Az utódok reménysége
A Zsidó Hitközségek műsora bemutatja a hazai és külhoni zsidó közösségek életét, vallási hagyományait, kulturális és szociális tevékenységeit. Az ünnepekhez kapcsolódóan rabbik elevenítik fel az évezredes tanításokat úgy, hogy a napjainkban élő hívő lélek számára korunkhoz igazodó útmutatással szolgáljanak.
sr
11:25
Zarándokok Ferenc pápánál
Ferenc pápa magyarországi útjának első évfordulójára a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nemzeti zarándoklatot hirdetett Rómába, hogy viszonozza a Szentatya látogatását. A magyar főpásztorokat több ezer zarándok kíséri, akik fontosnak tartják, hogy viszontlássák Krisztus földi helytartóját. A zarándoklatról készülő félórás film nem csak a főbb eseményeket és Róma nagy pápai bazilikáit mutatja be, hanem betekintést enged néhány személyes élettörténetbe, lelki utazásba is. Operatőr: Ancsics Csaba, Kormány Tibor Forgatókönyvíró-rendező: Barlay Tamás
sr
12:00
Déli harangszó
Info
sr
12:01
Híradó
News
sr
12:35
Nemzeti Sporthíradó
A Nemzeti Sporthíradó minden nap háromszor jelentkezik a magyarországi és a határon túli magyar sporthírekkel.
sr
12:45
Időjárás-jelentés
Részletes jelentés a következő napok várható időjárásáról.
sr
12:50
Jó ebédhez szól a nóta
A Jó ebédhez szól a nóta című műsor több mint öt évtizede szólalt meg először a Magyar Rádióban. Van egy korosztály, akiknek ez a műsor beleivódott az emlékeibe, hiszen nem telhetett el úgy egy vasárnapi ebéd, hogy a család ne ezt hallgatta volna. Az biztos, hogy minden életérzésre, minden élethelyzetre van nóta, örömre, születésre, keresztelőre, esküvőre, halálra. A magyar nóta újra fénykorát élheti, és ehhez mi is szeretnénk hozzájárulni.
sr
13:20
A kölcsönkért kastély
Amíg világ a világ, a szegény gazdag szeretne lenni, a gazdag pedig szegény, mert a vagyon annyi problémát okoz. A szegény gazdag egész nap azon törheti a fejét, hogy mibe fektesse a pénzét, vagy hogy hogyan titkolja el valós anyagi helyzetét a pénzére éhesek elől. A külföldről hazatért hazánkfia, különösen ha milliomos, pedig igencsak féltheti a pénzét, hogy ne csalják ki tőle a nehezen megszerzett milliókat. Gruber Menyhért is dúsgazdagként tér vissza Brazíliából eladó lányával, Maryvel, és mindenképpen szeretné elkerülni, hogy Mary hozományvadászok karmaiba kerüljön…
sr
14:48
Időjárás-jelentés
Részletes jelentés a következő napok várható időjárásáról.
sr
14:52
A névtelen vár
Vavel felépül a sebesüléséből és Henrival gyakorolja a vívást. Osztrák dragonyosok jönnek a faluba és Barthelmy ezredes a kastélyban és a várban is tiszteletét teszi. Vavel nem ad módot az ezredesnek a Marie-val való találkozásra, pedig a férfi nagyon szeretné látni a lefátyolozott hölgyet, ugyanis megszöktetett feleségét keresi. Katalinnak kapóra jön az ezredes, s úgy intézi, hogy Barthelmy inzultálja a grófot. Vavel nem akar párbajozni Katalin jelenlétében, ezért bocsánatot kér az ezredestől. Katalin erre a fordulatra nem számított...
sr
16:00
Hatoslottó sorsolás
A Szerencsejáték Zrt. második legnépszerűbb hazai lottójátékában 45 számból kell 6-ot megjelölni. A műsor vasárnap 16 órakor látható a Dunán. Műsorvezetők Pártos Viktor, Papp Lili, Király-Virág Anita
sr
16:05
SzerencsePerc
A Dunán látható egypercesek a Szerencsejáték Zrt. aktuális eseményeivel, jelentős mérföldköveivel, a társadalmi felelősségvállalás témáival foglalkoznak.
sr
16:10
Delta
Minden az Idő körül forog ebben az epizódban. Beszélgetünk az idő fizikai értelemben vett egységéről, a múló időről, arról, hogyan változott az időmérés technológiája a történelem során, szó lesz az autóversenyzők belső idejéről, és az élet különböző fontos pillanatiról, így a születés idejéről is. Ebből a részből az is kiderül, hogy a kutatók szerint létezik e időutazás, és Fejős Ádám műsorvezetőtől azt is megtudhatjuk, mi volt az első élménye, ami a Forma1-es versenyzéshez köti.
sr
16:40
A Szent kelet vesztett varázsa
Ma felkutattunk egy közeli vulkánt, melynek tövében kecskeszobrokat is találtunk. Innen elmentünk a rénszarvaspásztorokhoz, majd a Khuvsgul-tóhoz. Útban Karakorumba, az ősi mongol fővárosba, elhaladtunk egy török erőd mellett is.
sr
17:05
Zenés Önök kérték válogatás
Önök kérték Válogatás a hét legnépszerűbb dalaiból.
sr
17:25
Borbás Marcsi szakácskönyve
A magyar gasztronómia lényege, hogy mi kerül otthon a családi asztalra. Ezért a legfontosabb szakács az, aki a szerettei, a családja elé nap mint nap leteszi az ételt. Vagyis: a legfontosabb szakács Te vagy! - mondja Marcsi, aki aktuális vendégével hétről-hétre a legjobb receptekkel, konyhai praktikákkal és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket, hogy mindannyian a gasztronómia mestereivé válhassanak. Leleplezzük a legnagyobb konyhai titkokat, leromboljuk a tabukat, megtanítjuk a leghatékonyabb praktikákat, miközben ezernyi ízzel ismertetjük meg a nézőt. Megmutatjuk, hogy az egyszerű háziasszony és a Michelin-csillagos séf milyen jól megférnek együtt a konyhában, és milyen remekül inspirálják egymást. Az is ki fog derülni, mennyire fontosak a hagyományok a főzés esetében is, ám néha érdemes áthágni a szabályokat, csavarni egyet a jól megszokott recepteken.
sr
17:55
Párizsi beszállók: Sportlövészet, Pekler Zalán
Magazine
sr
18:00
Híradó
News
sr
18:25
Nemzeti Sporthíradó
A Nemzeti Sporthíradó minden nap háromszor jelentkezik a magyarországi és a határon túli magyar sporthírekkel.
sr
18:35
Időjárás-jelentés
Részletes jelentés a következő napok várható időjárásáról.
sr
18:45
Hogy volt?!
Igaz történetek a hazai televíziózás több mint fél évszázadából.
sr
19:45
Magyarország, szeretlek!
Vasárnap esténként a képernyők elé vár mindenkit a Duna, aki szereti Magyarországot és a látványos, vidám vetélkedőket. 19.45-kor kezdődik a Magyarország, szeretlek, a jó hangulatú, esti showműsor, sok zenével, és persze még több izgalmas játékkal, sztárvendéggel. Műsorvezető: Pindroch Csaba, A két csapatkapitány pedig Miller Zoltán és felesége, Vágó Bernadett.
sr
21:00
Csinibaba
1962. augusztus 28. Ezen a szombat reggelen is ellátja Simon bá' (Gálvölgyi János) hírekkel, tanácsokkal és zenével a háztömbrádión keresztül a rábízott állampolgárokat. Közben a KISZ meghirdeti a Ki mit tud-ot, amelynek győztesei kimehetnek a Helsinki VIT-re, ami a vasfüggönyön túl van. Maga az édes élet. Sok-sok bonyodalom, még több sláger, ármány, szerelem és mulatság után kiderül, hogy a véletlent sem bízzák a véletlenre, és senki sem abba a révbe érkezik, mint amibe beevezett… A film digitálisan felújított változatát sugározzuk.
sr
22:40
Kenó
A Kenó játék különlegessége, hogy napi sorsolási metódusban zajlik, ahol - akár eltérő játéktípusú játékkal és téttel - 80 számból legfeljebb 10 számot lehet megjelölni. A cél az, hogy a játékos minél többet eltaláljon a 20 nyerőszám közül. A Kenó játék sorsolása minden nap, este 21.30 után felvételről látható a Dunán. Műsorvezető: Papp Lili, Zsiros Anna, Pártos Viktor
sr
22:44
Időjárás-jelentés
Részletes jelentés a következő napok várható időjárásáról.
sr
22:50
Cyrano de Bergerac
Cyrano de Bergerac tipikus gascogne-i, kissé korpulens, torkos, nagyivó, és rettentően nagy az orra. Kitűnik a kard- és a szóforgatásban. De nagyhangúsága, gúnyolódó kedve érzékeny lelket takar. Szívszerelme, Roxane egy nála átlagosabb észbeli képességű férfit részesít előnyben, aki azonban fiatal és jóképű, ráadásul Cyrano barátja. Cyrano - riválisa kérésére - csodálatos szerelmes leveleket ír Roxane-nak, aki ezek hatására beleszeret a fiatalemberbe. A film csodálatosan rajzolja meg az önfeláldozó szerelmes, a filozófus, a költő Cyrano de Bergerac alakját. Cyrano de Bergerac tipikus gascogne-i, kissé korpulens, torkos, nagyivó, és rettentően nagy az orra. Kitűnik a kard- és a szóforgatásban. De nagyhangúsága, gúnyolódó kedve érzékeny lelket takar. Szívszerelme, Roxane egy nála átlagosabb észbeli képességű férfit részesít előnyben, aki azonban fiatal és jóképű, ráadásul Cyrano barátja. Cyrano - riválisa kérésére - csodálatos szerelmes leveleket ír Roxane-nak, aki ezek hatására beleszeret a fiatalemberbe. A film csodálatosan rajzolja meg az önfeláldozó szerelmes, a filozófus, a költő Cyrano de Bergerac alakját. A film több Oscar-, César-, Golden Globe és egyéb díjban részesült.
sr

TV guide - Monday, 13/05/24

01:05
Az érzelmek tengerén
Ece szenved a bűntudattól, szeretné meglátogatni Musztafát. Figen azonban addig csűri-csavarja a dolgokat, hogy sikerül a barátnőjét távoltartani a fiútól. Müge a megszerzett információt nem tartja magában, és kész arra, hogy leleplezze Ecét. Deniz megrendezi a születésnapi ebédet a lovardában, ahol Mirat meglepetésére Hulya karakánul kiáll a barátnője mellett. Diyar ijedten veszi észre, hogy a lovardába megérkeztek apja emberei.
sr
01:55
Downton Abbey
Újra itt a karácsony Downton Abbey-ben. De az ünnepet elronthatja, hogy Annát a börtön réme fenyegeti. Bates drasztikus lépéseket tesz, hogy tisztázza a nevét. A karácsonyt végül ünnepi hangulatban tudja élvezni a család és a szolgálók is, miközben megtapasztalnak romantikus szerelemet, szívszorító búcsút, elvesztett szerelmek szomorú emlékeit és örömteli találkozást.
sr
02:40
Itthon vagy!
Országjáró turisztikai mini-sorozat sok olyan helyszínnel, ami az útikönyvekből sem marad ki, de olyan információkkal, ami lehet, hogy igen. Mesélő városok, mesélő képek- helyenként onnan, ahol csak a madár jár. A mai adásban a Velencei-tó hullámain ringatózunk.
sr
03:05
Hogy volt?!
Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor neve a közös sikerek eredményeképpen eggyé vált; Jónyer-Klampár-Gergely, pedig egyéniben is világelsők voltak a maguk idejében. A három klasszis sportoló olyan szakmai titkokat is elárul műsorunkban, amik egy korszak alaposabb megértéséhez is hozzájárulnak. Igaz történetek a hazai televíziózás több mint fél évszázadából.
sr
03:55
Magyar Krónika
Valóban mi voltunk a legvidámabb barakk? Kényelmes élet? Biztonság? A Nagy Testvér! Hogyan lehetett a népet meg- és beetetni? Miért gondolnak sokan nosztalgiával erre az időszakra, kiket és hogyan érintett e korszak mély sötétsége, brutalitása? Ebben az október 23-ai adásban az '56 után alakuló barátságos kádárizmus alakulását boncolgatjuk.
sr
04:25
Divat és dizájn
Menzák Róbert alapító, MenzakArt Szakonyi Eszter alapító, Vintage Beauty Kovács Orsolya stílustanácsadó, Yurkov Csánk-Takács Mirtill stílustanácsadó, Yurkov Molnár Melinda tervező, Madzag Dudás Krisztina tervező, dkr_jewelryart A MaaCraft és a Madtzag közös kutyaágy-kollekciója; Dudás Krisztina ékszerei; Menzák Róbert fa ajándéktárgyai; A Vintage Beauty új showroomja
sr
04:50
Névjegyek
Honnan erednek és mit jelentenek történelmi keresztneveink? Hogyan hat a legtöbbször hallott szó, a saját nevünk az életünkre? Rímel-e a nevünk jelentése mindarra, ahogyan élünk? A sorozat epizódjai erre keresik a választ egy nyelvész és egy ismert névviselő segítségével.
sr
05:00
Édes anyanyelvünk
Az ötperces televíziós változat műsorvezetője Csőre Gábor, aki egy-egy nyelvi érdekesség köré építi fel műsorát. Vendégei nyelvészek, akik ismeretterjesztő formában segítenek a műsorvezetőnek és a nézőknek megérteni, hogy miként tudunk érthetően, helyesen, pontosan beszélni és fogalmazni magyarul.
sr
05:05
Család-barát
A Család-barát adásaiban izgalmas, gondolatébresztő beszélgetéseket, hasznos információkat hallhatnak a Duna nézői minden hétköznap délelőtt. A műsorban szó esik aktualitásokról, a család élet kérdéseiről, testi-lelki egészségünkről, vagy éppen gasztronómiai fogásokról. A meghívott sztárvendégek és produkcióik pedig a kikapcsolódásról, a szórakozásról gondoskodnak. A nézők minden nap más-más témában kereshetik a műsor szakértőit a mindenkit érintő legfontosabb témákban.
sr
05:55
Himnusz
Music
sr
05:58
Mindennapi
Versek és prózarészletek, idézetek, gondolatok egy percben.
sr
06:00
Híradó
News
sr
06:30
Nemzeti Sporthíradó
A Nemzeti Sporthíradó minden nap háromszor jelentkezik a magyarországi és a határon túli magyar sporthírekkel.
sr
06:35
Időjárás-jelentés
Részletes jelentés a következő napok várható időjárásáról.
sr
06:45
Névjegyek
Honnan erednek és mit jelentenek történelmi keresztneveink? Hogyan hat a legtöbbször hallott szó, a saját nevünk az életünkre? Rímel-e a nevünk jelentése mindarra, ahogyan élünk? A sorozat epizódjai erre keresik a választ egy nyelvész és egy ismert névviselő segítségével.
sr
06:48
Közelebb - Roma magazin
Info
sr
07:15
Domovina
A Domovina hetente jelentkező szlovák kulturális és közéleti magazin. Tájékoztat a magyarországi szlovákság kultúrájáról, történelmi, zenei, eszme- és művelődéstörténeti, tudományos, gasztronómiai, etnográfiai értékeiről, valamint küldetésének tartja az anyaország, Szlovákia értékeinek bemutatását is. A műsorban rendszeresen készülnek monotematikus adások, dokumentumfilmek is. Adás: hétfő 7:15, Duna Ismétlés: hétfő 13:50, Duna World
sr
07:45
Magyar Világ
Info
sr
08:10
Önök kérték!
A népszerű kívánságműsor már több, mint 50 éve áll rendületlenül a nézők kéréseinek szolgálatában. A műsorban az örökzöld és mai slágerek mellett számos olyan kabarérészlettel, dallal, prózai művel találkozhatnak a nézők, melyek mára televízió-történeti jelentőségűek.
sr
08:40
Bor, mámor, szerelem
Tóth felvásárlási ajánlatot tesz Ivannak, aki semmiképp nem szeretné elfogadni, de nincs túl sok lehetősége, hiszen nem tudja megadni a tartozását. Salomé egyre jobban rátelepszik Buranovskýra, Viola pedig nagyot csalódott benne, amiért kiderült, hogy valójában nem vált el tőle. Mironak komoly kétségei támadnak afelől, amit Tóthtal szövetkezve Ivan ellen tesznek.
sr
09:35
Család-barát
A Család-barát adásaiban izgalmas, gondolatébresztő beszélgetéseket, hasznos információkat hallhatnak a Duna nézői minden hétköznap délelőtt. A műsorban szó esik aktualitásokról, a család élet kérdéseiről, testi-lelki egészségünkről, vagy éppen gasztronómiai fogásokról. A meghívott sztárvendégek és produkcióik pedig a kikapcsolódásról, a szórakozásról gondoskodnak. A nézők minden nap más-más témában kereshetik a műsor szakértőit a mindenkit érintő legfontosabb témákban.
sr
10:05
Egy Perc Híradó
Hírek pár percben.
sr
10:06
Időjárás-jelentés
Részletes jelentés a következő napok várható időjárásáról.
sr
10:07
Napsugár
Elif kérésére egy új orvos is megvizsgálja Cemilt. Firat kezd dühös lenni, mert nem tudja, hogy mi baja van a feleségének. Cemil újra megszólal Elifnek, aki megtudja az igazságot...
sr
11:00
Család-barát
A Család-barát adásaiban izgalmas, gondolatébresztő beszélgetéseket, hasznos információkat hallhatnak a Duna nézői minden hétköznap délelőtt. A műsorban szó esik aktualitásokról, a család élet kérdéseiről, testi-lelki egészségünkről, vagy éppen gasztronómiai fogásokról. A meghívott sztárvendégek és produkcióik pedig a kikapcsolódásról, a szórakozásról gondoskodnak. A nézők minden nap más-más témában kereshetik a műsor szakértőit a mindenkit érintő legfontosabb témákban.
sr
11:55
Álmok álmodói
Vajon miért van égésnyom a Himnusz eredeti kéziratán? Kempelen Farkas mit talált még fel a sakkautomatán kívül? Fekete István hogyan lett kiváló gazdatisztből író? S vajon cukrász volt-e Dobos C. József? Ezekre és ehhez hasonló érdekes kérdésekre ad választ legújabb sorozatunk, amely híres magyarokat mutat be. Példamutató sorsok, kiemelkedő teljesítmények. Izgalmas, varázslatos, eddig nem ismert történetek, legendás magyarokról, ahogy még sosem meséltek róluk, ahogy még sosem láthatták őket. Álmok álmodói: csodálatos emberek, akik meghódították a világot.
sr
12:00
Déli harangszó
Info
sr
12:01
Híradó
News
sr
12:35
Nemzeti Sporthíradó
A Nemzeti Sporthíradó minden nap háromszor jelentkezik a magyarországi és a határon túli magyar sporthírekkel.
sr
12:45
Időjárás-jelentés
Részletes jelentés a következő napok várható időjárásáról.
sr
12:50
Párizsi beszállók: Kajak, Csizmadia Kolos
Magazine
sr
13:00
Lara választása
Dinko próbálja feldolgozni a tragédiát, ami történt vele és bűnbakokat keresve bosszúra szomjazik. Ognjan mindeközben bajba keveri Nikolt.
sr
13:40
Családi kör
Élethelyzetek, problémák, kérdések, mindannyiunk számára ismerős szituációk családban, párkapcsolatban, generációk között, otthon, iskolában, nagyszülőknél, munkahelyen és kortárs közösségben. A Családi kör filmek ilyen élethelyzetekről mesélnek, Verebes Linda és Pindroch Csaba pedig ezeket a filmeket nézik hétről-hétre. És közben meg- és kibeszélik, át- és újragondolják a témát, áthívják valamelyik pszichológus barátjukat, és még arra is marad idejük, energiájuk, hogy egy kicsit játszanak - megrendezett otthonuk rögtönzött színpadán. Családi kör - rólunk szól!
sr
14:35
A világ egy terített asztal
A Németország középső részén húzódó Harz-hegységben vörös hegyi szarvasmarha legelészik. Ez a fajta korábban tejet és húst is szolgáltatott, valamint igavonóként is használták. Mivel a fajta nem olyan erős, mint a külön erre kitenyésztett fajták, a vörös hegyi marha Németországban szinte kihalt. Kulináris híresség - erőteljes aromával - az üvegesen áttetsző Harz sajt. Nem hiányozhat a kövér tyúkról a különösen kiadós zsíros-szalonnás kenyérről. Egy másik népszerű parti-klasszikus az erősen fűszerezett, nyers darált sertéshús sült burgonyával.
sr
15:00
Családi kör
Élethelyzetek, problémák, kérdések, mindannyiunk számára ismerős szituációk családban, párkapcsolatban, generációk között, otthon, iskolában, nagyszülőknél, munkahelyen és kortárs közösségben. A Családi kör filmek ilyen élethelyzetekről mesélnek, Verebes Linda és Pindroch Csaba pedig ezeket a filmeket nézik hétről-hétre. És közben meg- és kibeszélik, át- és újragondolják a témát, áthívják valamelyik pszichológus barátjukat, és még arra is marad idejük, energiájuk, hogy egy kicsit játszanak - megrendezett otthonuk rögtönzött színpadán. Családi kör - rólunk szól!
sr
15:20
Egy Perc Híradó
Hírek pár percben.
sr
15:25
Időjárás-jelentés
Részletes jelentés a következő napok várható időjárásáról.
sr
15:30
Önök kérték!
A népszerű kívánságműsor már több, mint 50 éve áll rendületlenül a nézők kéréseinek szolgálatában. A műsorban az örökzöld és mai slágerek mellett számos olyan kabarérészlettel, dallal, prózai művel találkozhatnak a nézők, melyek mára televízió-történeti jelentőségűek.
sr
16:00
Ridikül
Ridikül, minden ami belefér! - jól ismeri már mindenki a szlogent. A Ridikül túl 1600 adás után a 2022-es évadban is érdekes, értékes emberek után kutat, keresi az értéket teremtő témákat, amellyel hűséges és újonnan csatlakozó nézőinket nagy szeretettel várja a képernyők elé. Dióssy Klári beszélgető műsorában a művészet, a kultúra, az egészségügy, az üzleti élet, a sport világából és még megannyi szférából érkeznek ismert és elismert vendégek. A műsor célja, hogy bemutasson olyan élettörténeteket, életpályákat, kutatási eredményeket, innovációkat, azaz olyan témákat, amelyek érdekesek lehetnek a nőknek és természetesen a férfiaknak is egyaránt. Várjuk Önöket minden hétköznap délután a Duna csatornán!
sr
17:00
Agytorna
Szórakoztató telefonos játék, amelyben a nézőknek lehetőségük van arra, hogy szerencsét próbáljanak. Műsorvezető Radványi Dorottya és Kautzky Armand
sr
17:20
Ízőrzők
Andocs Somogy megye egyházi értékeiről híres települése. Barokk templomának Mária-szobrát a legenda szerint angyalok repítették Kalocsáról Andocsra. Általában kéthetente, a liturgiának megfelelő ruhába öltöztetik. Az Európában is egyedülálló, több mint 370 ruhát a Mária Múzeumban lehet megtekinteni. A templom környezete legutóbb Rózsafüzér kerttel gazdagodott, de az elmélyülésre vágyók a kálváriára is felsétálhatnak. Andocson aktív kulturális éket folyik. Az Ízőrzők kamerája előtt fellépett a Fúvószenekar, a Citerazenekar és a Dönöge Táncegyüttes. A környék természeti szépségei között található a halastó, amely nevét a közepén lévő szigetről kapta. Itt készült a helyi ételek közül a halászlé és a pincepörkölt. A műsorban bemutatott ételek teljes listája: Andocsi tejleves, Krumplis prósza dönöge módra, Andocsi halászlé, Gánica meggyszósszal, Pincepörkölt vadhúsból és Lábatlan andocsi fagylalttal.
sr
18:00
Híradó
News
sr
18:25
Nemzeti Sporthíradó
A Nemzeti Sporthíradó minden nap háromszor jelentkezik a magyarországi és a határon túli magyar sporthírekkel.
sr
18:35
Időjárás-jelentés
Részletes jelentés a következő napok várható időjárásáról.
sr
18:45
Névjegyek
Honnan erednek és mit jelentenek történelmi keresztneveink? Hogyan hat a legtöbbször hallott szó, a saját nevünk az életünkre? Rímel-e a nevünk jelentése mindarra, ahogyan élünk? A sorozat epizódjai erre keresik a választ egy nyelvész és egy ismert névviselő segítségével.
sr
18:50
Napsugár
Ümran súlyos tettre szánja rá magát, ám szerencsére megjelenik Dila, aki nagyon várja, hogy édesapja felébredjen a kómából. Egy titokzatos ápolónő jelenik meg Cemil úrnál. Firat cége elbukott egy fontos pályázatot, miután megjelent egy új cég a piacon. Sude bajban van...
sr
19:35
Mindennapi
Versek és prózarészletek, idézetek, gondolatok egy percben.
sr
19:45
Bor, mámor, szerelem
André eljött, hogy segítsen Dolinskynek, de már késő. Ivan elmondja neki, hogy nincs mit megvennie tőle. Amikor megtudja, milyen helyzetben van a Dolinsky család, új megoldással áll elő. Stanislav kórházba kerül, nem hajlandó beszélni arról, hogy mi történt vele. Végül bevallja Peternek, hogy Robo ütötte le. Salomé megtudja, hogy a férjének van egy lánya. Buranovský bevallja neki, hogy szereti Violát. De Viola nem akar megbocsátani neki.
sr
20:45
Kékfény
Info
sr
21:35
Columbo
Milo Janus, egy edzőterem-hálózat tulajdonosa szorult helyzetbe kerül, amikor egyik üzlettársa, Gene Stafford megfenyegeti, hogy leleplezi túlszámlázási ügyleteit, amelyeken keresztül a vállalat hasznát külföldre csempészi. Janus egy alkalmas pillanatban megöli Staffordot, és úgy állítja be, mintha azt gyakorlatozás közben érte volna baleset, amikor egy túl nehéz sújt próbált felemelni.
sr