Cinemax

Cinemax

Cinemax americká placená televizní stanice vysílající filmy patřící společnosti HBO. Tento program má i alternativu v podobě kanálu Cinemax 2, který vysílá program Cinemaxu o 24 hodin později. Název stanice vznikl složením slov cinema a maximum.

Czechia

TV guide - Monday, 27/05/24

00:25
Vyšší moc
Štvorčlenná švédska rodina cestuje do francúzskych Álp, aby si popri lyžovaní oddýchla a nerušene spolu strávila pár vzácnych voľných dní. Dovolenkovú idylu s hrejúcim slnkom a zasneženými veľkolepými horami však naruší mohutná lavína, rútiaca sa počas obeda na otvorenú reštauráciu na terase. Ebba chráni svoje vydesené deti a zúfalo volá na svojho manžela Tomasa, ktorý však v panickom strachu uteká do bezpečia. Lavínová katastrofa sa nakoniec nekoná, no zo vzniknutej snežnej hmly sa postupne vynára zahanbenie, neistota a výsmech. Manželstvo Tomasa a Ebby i pokojný život rodiny visí na vlásku a Tomas vnútorne bojuje s vlastným zlyhaním a všemožne sa snaží obnoviť svoju naštrbenú úlohu otca. Vyššia moc predstavuje existenciálnu drámu o tradičných rolách muža a ženy v rodinnom živote a ich vzájomných očakávaniach, ktoré z nich vychádzajú. Östlund za ňu na MFF Cannes v roku 2014 obdržal Cenu poroty a nomináciu na Hlavnú cenu v sekcii Un Certain Regard, kde sa režiséri uchádzajú o cenu za najoriginálnejšiu výpoveď a výrazovú poetiku.(Film Europe)
cs
02:25
Bezúhonnost Josepha Chamberse
Pojišťovací agent Joseph Chambers chce získat dovednosti potřebné k tomu, aby se mohl postarat o svou rodinu v případě apokalypsy. I přes manželčiny námitky se rozhodne zúčastnit lovu na jelena. Joe se vydává do hor s vypůjčenou brokovnicí a bloudí lesem při hledání kořisti. Jeho lovecké dobrodružství se však rychle změní v noční můru a on je postaven před strašlivou volbu.
cs
04:00
Podívej se na mě
Přípravy na charitativní galavečer se stanou dějištěm souboje dvou mužů: organizátora této akce (Chris Rock) a mimořádně talentovaného, ale citově labilního rockového bubeníka (Javier Bardem). Dochází ke střetu jejich osobností a situace se začíná vymykat kontrole.
cs
04:20
Naslouchej očima
Žena se sluchovým postižením sní o profesionálním boxu. Na pokraj sil ji tlačí pandemie Covid-19 a hrozba uzavření jejího boxerského klubu a nemoc jeho předsedy, který je jí největší oporou.
cs
06:00
Lola: Zprávy z budoucnosti
Anglie 1941, sestry Thomasina (Emma Appleton) a Martha (Stefanie Martini) vytvořily stroj, který dokáže zachytit vysílání z budoucnosti. Tento mimořádný aparát jim umožňuje prozkoumat jejich vnitřní punk o generaci dříve, než toto hnutí vznikne. Ale s eskalací druhé světové války se sestry rozhodnou použít stroj jako výzvědnou zbraň, čímž změní běh celého světa.
cs
07:20
Operace Camarón
Sebas je skvělý hudebník. V kriminálním podsvětí ho navíc nikdo nezná, je to policejní nováček. Zkrátka ideální kandidát na účast v nebezpečné misi. Má se stát klávesistou v kapele, která bude hrát na svatbě dcery mafiánského bosse Butlera.
cs
09:05
Oslík
Důchodce z opuštěné vesnice čelí řadě potíží a pokácí strom, aby přežil chladné dny. Tento čin má nečekaný důsledek.
cs
09:30
Semret
Semret vede skromný a osamělý život v Curychu se svou dospívající dcerou Joe. Pracuje v nemocnici a přihlásí se do vzdělávacího programu pro porodní asistentky. Nečekané události ji však nutí čelit traumatu i své minulosti.
cs
10:55
Argentina, 1985
Film Argentina, 1985 je inspirovaný skutečným příběhem Julia Strassera, Luise Morena Ocampa a jejich mladým právním týmem nepravděpodobných hrdinů v bitvě připomínající souboj Davida s Goliášem, v níž se, při permanentním ohrožení, odvážili vyšetřovat nejkrvavější diktaturu Argentiny. Navzdory všemu a v závodě s časem, aby přinesli spravedlnost obětem vojenské junty.
cs
13:15
Yentl
V nádherně vykresleném příběhu o mladé a nezávislé ženě, která je donucena se vydávat za chlapce, aby ukojila svoji žízeň po vědění, ztvárnila hlavní roli Barbra Streisand. Režisérský debut Barbry Streisand Jentl představuje hudební adaptaci příběhu židovského spisovatele Isaaca Bashevise Singera. Jentl (Barbra Streisand) je mladá žena, která touží jen po tom moci studovat Písmo. Protože je však žena, je jí tato možnost odepřena. Rozhodne se tedy vydávat za mladíka jménem Anshel a začíná vysněná studia. Brzy se sblíží se svým spolužákem Avigdorem (Mandy Patinkin) a nakonec se do něj zamiluje. Svou pravou identitu však ukázat nemůže, neboť to by znamenalo konec studií. Avigdor miluje Hadass (Amy Irving), ale náboženská pravidla mu zakazují si ji vzít. Pokouší se tedy dát ji dohromady s Anshelem, následkem čehož se Hadass do Anshela zamiluje. Snímek získal čtyři nominace na Oscara, včetně dvou za nejlepší píseň, a podle mnohých se pro Barbru Streisand jedná o životní roli. Český příspěvek se ve filmu projevuje především známými exteriéry, které podporují tento půvabný a citlivý příběh polské židovské dívky, která, přestože jí to tvrdá pravidla víry zakazují, touží po vzdělání.
cs
15:30
Na hranicích
Po tragické nehodě se Diane cítí neustále ohrožena. Její dvě sestry jsou znepokojeny a zalarmují matku, která se vrací, aby rodinu podpořila.
cs
17:05
Operace Camarón
Sebas je skvělý hudebník. V kriminálním podsvětí ho navíc nikdo nezná, je to policejní nováček. Zkrátka ideální kandidát na účast v nebezpečné misi. Má se stát klávesistou v kapele, která bude hrát na svatbě dcery mafiánského bosse Butlera.
cs
18:50
Jethica
Jessica žije ve strachu z muže jménem Kevin, který ji všude pronásleduje. Během jednoho výletu se znovu setká s Elenou, starou kamarádkou, kterou neviděla od střední školy. Elena se skrývá na ranči své zesnulé babičky v Novém Mexiku. Když se tam objeví Kevin, musí Jessica s Elenou vyhledat pomoc ze záhrobí, aby se ho jednou provždy zbavily.
cs
20:00
Normální život
Čtrnáctiletá Lucie je vynalézavá teenagerka, která se stará o svého milujícího, ale nespolehlivého otce Williama, který má roztroušenou sklerózu. Zatímco William se poflakuje v županu a vymýšlí vtípky a vtipy, aby svou dceru rozesmál, Lucie se ve škole snaží ze všech sil, zatímco žongluje s prací v obchodě se sendviči a se všemi domácími pracemi. Její živě nápaditá mysl a román, který píše, jsou jejími jedinými rozptýleními. Když je však k nim určena sociální pracovnice, aby je navštívila, Lucie s Williamem vypracují komplexní plán, jak přimět sociální služby, aby uvěřily, že žijí naprosto normálním životem.
cs
21:25
Tmavě červená
Mladý klavírista je svědkem brutální vraždy a když přiběhne na místo zločinu, zažije mysteriózní vidinu. Zbytek film, zatímco vrah dále vraždí, se klavírista snaží přijít oné vidině na kořen, protože má pocit, že je nezbytná pro vrahova odhalení. V hlavní roli klavíristy hvězda Antonioniho BLOW UP David Hemmings, ve vedlejší roli novinářky, která s ním flirtuje, manželka režiséra Daria Argenta, Daria Nicolodi.
cs
23:35
Mastema - Anděl zkázy
Po traumatické nehodě během hypnózy opouští mladá lékařka Louise velkoměsto a otevírá novou ambulanci ve vesničce Aubrac. Touží uniknout minulosti. Věci však nejdou podle plánu. Může být její nový pacient ďábel?
cs

TV guide - Tuesday, 28/05/24

01:20
Zlato, tomu neuvěříš
Dastan (Daniar Alshinov) už nemůže vydržet neustálé naléhání své vysoce těhotné manželky a rozhodne se alespoň na jeden den utéct se svými přáteli – rádoby obchodníkem a okresním policistou. Muži se rozhodnou jít na ryby a vše by šlo hladce, nebýt řady nepředvídaných, náhlých, nepochopitelných, násilných a nevratných událostí.
cs
02:50
Zkouška
Rojin, mladá žena se zlomeným srdcem, která trpí depresemi po zmizení svého snoubence, se připravuje na přijímací zkoušky na univerzitu. Pokud neuspěje, otec ji donutí ke sňatku; v opačném případě by mohla žít emancipovanějším životem a vyhnout se osudu své starší sestry Shilan. Ta je nešťastně provdána za konzervativního muže, který od ní vyžaduje, aby byla řádnou ženou v domácnosti. Když Shilan vidí, jak se její mladší sestra snaží uskutečnit svůj sen, zoufale jí chce pomoci složit zkoušky, a to jakýmkoli způsobem. Její rozhodnutí vystaví obě sestry velkému tlaku doma i ve škole, protože se zapletou do sítě korupce, která prostupuje všemi částmi společnosti.
cs
04:20
Kráva, která zpívala píseň budoucnosti
Když ve znečištěné řece na jihu Chile uhynou tisíce ryb, objeví se mezi jejich nehybnými těly dávno mrtvá Magdalena. Žena narazí na svého ovdovělého manžela, který je zcela otřesen, a brzy se vrátí i jejich dcera Cecilie. Magdalenina přítomnost a její vliv na životní prostředí vzbuzují v rodině zvědavost a strach. Po odhalení minulosti mají matka s dcerou šanci změnit budoucnost.
cs
06:00
Na hranicích
Po tragické nehodě se Diane cítí neustále ohrožena. Její dvě sestry jsou znepokojeny a zalarmují matku, která se vrací, aby rodinu podpořila.
cs
07:35
Vlk samotář
Vítor Lobo alias „vlk samotář“ moderuje noční rozhlasovou show na stanici Viva FM. Jako téma dnešního pořadu si vybral emoce. Ani ve snu však netušil, jak dramatická noc ho čeká.
cs
08:00
Klára
Kronika života svaté Chiary, italské šlechtičny ze 13. století, která opustila bohatou rodinu, aby následovala cestu Františka z Assisi... V roce 1211 opouští osmnáctiletá Chiara, inspirovaná svým přítelem Františkem, bohatou rodinu v Assisi a stává se jeptiškou. Chiara se stala zakladatelkou kláštera klarisek a první ženou, která sepsala soubor mnišských směrnic.
cs
09:45
Jak to bylo
Po roce stráveném v Berlíně se Lera na Vánoce vrací do rodného Kyjeva. Tam na vlastní kůži zažívá nový každodenní život v době války.
cs
10:05
Jethica
Jessica žije ve strachu z muže jménem Kevin, který ji všude pronásleduje. Během jednoho výletu se znovu setká s Elenou, starou kamarádkou, kterou neviděla od střední školy. Elena se skrývá na ranči své zesnulé babičky v Novém Mexiku. Když se tam objeví Kevin, musí Jessica s Elenou vyhledat pomoc ze záhrobí, aby se ho jednou provždy zbavily.
cs
11:15
Normální život
Čtrnáctiletá Lucie je vynalézavá teenagerka, která se stará o svého milujícího, ale nespolehlivého otce Williama, který má roztroušenou sklerózu. Zatímco William se poflakuje v županu a vymýšlí vtípky a vtipy, aby svou dceru rozesmál, Lucie se ve škole snaží ze všech sil, zatímco žongluje s prací v obchodě se sendviči a se všemi domácími pracemi. Její živě nápaditá mysl a román, který píše, jsou jejími jedinými rozptýleními. Když je však k nim určena sociální pracovnice, aby je navštívila, Lucie s Williamem vypracují komplexní plán, jak přimět sociální služby, aby uvěřily, že žijí naprosto normálním životem.
cs
12:45
Film o životě
Dovile náhle umřel otec. Jak komplikované může být zorganizovat pohřeb, když nečekané problémy číhají všude – od márnice až ke květinářství? Náročné dny, kterým jednou musí čelit každý potomek, doprovází především zmatek a shon. Absurdně komické situace střídají vzpomínky na dětství a skrze záběry z VHS kazet prosakuje autentická nostalgie. Ačkoliv začíná smrtí, paradoxně je příběh spíše o těch, kteří nadále žijí – jak ostatně napovídá samotný název.
cs
14:30
Návrat Sommersbyho
Po šesti dlouhých letech se vrací Jack Sommersby, který je už považován za mrtvého, z americké občanské války domů. Jeho žena Laurel reaguje zprvu nejistě, neboť její muž jí připadá cizí, dříve nepříjemný tyran dnes působí něžně a soucitně. Je to ale opravdu její manžel? Pak je Sommersby obviněn z vraždy.
cs
16:25
Klára
Kronika života svaté Chiary, italské šlechtičny ze 13. století, která opustila bohatou rodinu, aby následovala cestu Františka z Assisi... V roce 1211 opouští osmnáctiletá Chiara, inspirovaná svým přítelem Františkem, bohatou rodinu v Assisi a stává se jeptiškou. Chiara se stala zakladatelkou kláštera klarisek a první ženou, která sepsala soubor mnišských směrnic.
cs
18:10
Francouzský polibek
Ach, ta láska a náhoda, ty dvě "nevyzpytatelné mršky", dovedou tak pořádně zamíchat s lidskými životy, že někdy doslova nenechají kámen na kameni. Spořádaná Američanka Kate se vydává do Francie za svým záletným milencem Charliem, který ji po několika dnech v Paříži oznámil do telefonu, že tu právě potkal ženu svých snů. Kate chce o svoji lásku bojovat, ale netuší, co všechno na ni v dalších hodinách čeká. Již v letadle se setká se šarmantním, ale také dosti svérázným podvodníkem Lukem. Tento francouzský bohém a volnomyšlenkář totiž tajně ukryje do jejího zavazadla pašovaný náhrdelník se sazenicí vinné révy, a zkomplikuje při tom život zdrženlivé Kate i sám sobě. Jejich cesty se začnou velice často křížit poté, co jí někdo zavazadlo ukradne..
cs
20:00
Argentina, 1985
Film Argentina, 1985 je inspirovaný skutečným příběhem Julia Strassera, Luise Morena Ocampa a jejich mladým právním týmem nepravděpodobných hrdinů v bitvě připomínající souboj Davida s Goliášem, v níž se, při permanentním ohrožení, odvážili vyšetřovat nejkrvavější diktaturu Argentiny. Navzdory všemu a v závodě s časem, aby přinesli spravedlnost obětem vojenské junty.
cs
22:20
Osvícení
Spisovatel Jack Torrance hledá klidné místo pro psaní svého nového románu, a tak přijímá nabídku dělat správce odlehlého horského hotelu. Při úvodním pohovoru se dozvídá mimo jiné hrůznou historku o svém předchůdci, který zešílel ze samoty a odloučení a zavraždil svou ženu a dvě dcery... po příjezdu Jack ubytuje svou rodinu a začíná psát knihu. Brzy však zjišťuje, že samota uprostřed hor je tísnivá a také on začíná přicházet o rozum.
cs