LTV1

LTV1

Latvijas nacionālais TV kanāls, kas par savu galveno uzdevumu izvirzījis nacionālo vērtību uzturēšanu. Kanāls īpaši izceļas ar savām ziņu pārraidēm, spēcīgo analītisko raidījumu bloku un daudzām informatīvi dokumentālajām un izklaidējošām programmām par reliģiju un kultūru. Kanāls piedāvā arī pārraides bērniem un jauniešiem. Daļai no TV satura Interaktīvajā un Virszemes TV ir pieejama valodas izvēles iespēja.

Latvia

Οδηγός TV - Τετάρτη, 08/05/2024

12:15 πμ
Sēklis
Trīs mūslaiku attiecību dekonstrukcijas. Sarkanais pāris izvēlas pēdējās trīs kopdzīves dienās spēlēt saticības teātri - viņi zinās, kā otru mulsināt ar harmoniju un mierināt fikcijā. Tikmēr Zaļā pāra trīs dienas ir pilnas neziņas un trīsu, gaidot, kad tie viens otram atklāsies. Dzeltenais pāris - divi kolēģi - maldīsies dienesta romāna žanrā un tajā, kā neiemīlēt.
lv
01:40 πμ
Ielas garumā
Tavas apkārtnes stāsti.
lv
02:10 πμ
Zaļgalvis
Kopš bērnības mācīts, ka no purva jābaidās: akači, čūskas un rāvains ūdens. Arī literatūrā purvs attēlots baisi - Sprīdīša maldugunis un Blaumaņa "Purva bridējs", tautasdziesmās purvā visbiežāk raud. Vai pietiekami novērtējam purvu? Kas tajā slēpjas? Trīs draugi regulāri ved cilvēkus purvā, lai ielūkotos pagātnē.
lv
02:25 πμ
World's Most Scenic River Journeys
Laivojot pa upēm Apvienotajā Karalistē, Eiropā, Kanādā un ASV, katrā sērijā tiks parādītas upes skaistās un tai raksturīgās ainavas, sākot no smaragdzaļiem pakalniem, seniem mežiem un bioloģiski daudzveidīgām upju deltām līdz pasaku pilīm, šokolādes kastīšu ciematiem un slavenām pilsētām. Mēs satiksim cilvēkus, kas dzīvo un strādā pie upēm, kā arī izvairīsimies no populāriem tūrisma maršrutiem noslogotākajās upēs. Mēs brauksim ar zvejas laivām un liellaivām, velkoņiem un jahtām, pat ar kanoe laivām un vikingu kuģu atdarinājumiem, lai izpētītu apslēpto stāstu bagātību upes krastos.
lv
03:15 πμ
V.I.P. - Veiksme. Intuīcija. Prāts
Kļūsti par TV spēles V.I.P. — Veiksme. Intuīcija. Prāts. — satura veidotāju, iesniedzot savu jautājumu. Vēlamies vairāk iesaistīt skatītājus, vairot interesi par erudīciju, lai skatītāji paši kļūtu par aizraujošu, interesantu jautājumu veidotājiem. Kas jādara? Aizpildi jautājumu anketu V.I.P. sadaļā un iegūsti vērtīgas grāmatas vai naudas balvu!
lv
04:00 πμ
Aculiecinieks
13 minūšu gari televīzijas stāsti vēsta par notikumiem un Latvijā īpašiem cilvēkiem, aptverot vēsturiskus, zinātnes, izglītības, pilsētas, lauku un daudzus citus tematus.
lv
04:15 πμ
1:1. Aktuālā intervija
Raidījumā "1:1" [viens pret vienu] satiekas sabiedrībā zināma personība un žurnālists. Raidījums skaidro, analizē un ļauj izprast sabiedrībai nozīmīgas norises visdažādākajās dzīves jomās Latvijā un pasaulē, izprast personības nozīmīgumu, atbildību šo procesu virzībā. Viesi izvēlēti, ņemot vērā tā brīža aktualitātes vai arī konkrētās personas iespējamo ietekmi uz notikumiem nākotnē, – valsts pirmās amatpersonas, biznesa, kultūras un nevalstiskā sektora pārstāvji. Raidījumu vada žurnālists Gundars Rēders.
lv
05:05 πμ
Izgudrotāji
Leģenda vēsta, ka viens no pasaules lielākajiem atklājumiem esot radies, ābolam piezemējoties uz Ņūtona galvas. Turpretī mūsdienās jaunu lietu izgudrošana un radīšana ir gadiem ilgs un sarežģīts, taču noteikti arī radošs process! Raidījuma vadītāji Rūdolfs Puķītis un Dagnija Loča dosies pie Latvijas gudrākajiem prātiem un ieskatīsies viņu darba aizkulisēs.
lv
05:32 πμ
Izgudrotāji
Leģenda vēsta, ka viens no pasaules lielākajiem atklājumiem esot radies, ābolam piezemējoties uz Ņūtona galvas. Turpretī mūsdienās jaunu lietu izgudrošana un radīšana ir gadiem ilgs un sarežģīts, taču noteikti arī radošs process! Raidījuma vadītāji Rūdolfs Puķītis un Dagnija Loča dosies pie Latvijas gudrākajiem prātiem un ieskatīsies viņu darba aizkulisēs.
lv
06:00 πμ
Latvijas Republikas valsts himna
News, 1 Episode
lv
06:02 πμ
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
06:30 πμ
Rīta Panorāma
"Rīta Panorāma" - ēterā no pl. 6.30 – 8.30, iepazīstinot ar jaunāko informāciju par Latvijas un pasaules notikumiem un to attīstību, kā arī izvērtējot aizvadītās diennakts aktualitāšu nozīmību. "Rīta Panorāma" piedāvā arī jaunākās sporta aktualitātes, laika prognozi un sarunas ar studijas viesiem.
lv
08:35 πμ
Sturm der Liebe
Elēna baidās, ka var zaudēt savu ģimeni, un lūdz Aleksandrai neteikt Kristofam, ka viņa zina patiesību. Mihaels cenšas paskaidrot Robertam notikušo un vēlas atgūt draudzību, bet tad slimnīcas vadībai tiek iesniegta sūdzība par Mihaelu viņš tiek atlaists no darba. Andrē uzklausa Roberta rūpes par meitu un liek meklēt vainu sevī. Ulrika Drēmele atrod kopīgu valodu ar Ēriku, abi pavada laiku kopā pastaigās dabā, Ēriks cer, ka drīz tiks pie solītās naudas.
lv
09:30 πμ
La promesa
Sašutis par Pias atraidījumu, barons steidzas prom, nevienam neko nepaskaidrodams. Hanai zūd iespēja satikt Kurro. Katalīna priecājas par Simonas atveseļošanos. Krusa mēģina no Pias izdibināt, kāpēc barons saskaities aizsteidzies prom. Manuels saņem uzaicinājumu uz lidaparātu sacensībām, taču viņam nākas uzklausīt pārmetumus no Romulo par savas dzīves izvēlēm - neviens no ģimenes nevēlas atbalstīt viņa aizraušanos. Konrado nopratina Krusu par vēstuļu nazi. Pia brīdina Simonu uzmanīties no Petras, jo viņai ir radušās aizdomas par Simonas atveseļošanos. Teresa pārdzīvo, ka starp viņu un Mauro vairs nav agrākās dzirksteles.
lv
10:30 πμ
Bettys Diagnose
Karla klīnikā ieved smagi cietošo profesoru Aleksanderu fon Arnštetu; glābjot Nadiras meitas Sofijas dzīvību, Aleksanders guvis dzīvībai bīstamas traumas. Hēferu klīnikas vadošā menedžere Vēdekinde uzsākusi mīlas dēku ar Tomu Kopmani, viņa ieceļ par Aleksandera aizvietotāju Kopmani un liek viņam ziņot par norisēm vadības sapulcēs. Klīnikā ierodas Marena Gerstere, lai apkoptu brūci uz pieres. Ava jaunajā sievietē atpazīst personu, kura iepriekšējā naktī ielauzās viņu mājā, Betija atsakās ticēt Avas stāstam; pamanot Gersteres tuvās attiecības ar klīnikas zobārsti dakteri Pavlidis, Ava un Mija nolemj noskaidrot, ko abas sievietes slēpj.
lv
11:15 πμ
Ein Sommer auf Langeoog
Antonija Hofmaijere jau pirms 20 gadiem sarāvusi attiecības ar savu tēvu Herbertu, kurš dzīvo Langeogā. Pēc mātes nāves Antonija vēlas sakārtot mantojuma lietas un kopā ar pieaugušo dēlu Linusu dodas pie tēva uz Langeogu. Tur viņa satiek Levki Binderi, kuras dēļ tēvs pirms 20 gadiem pameta Antonijas māti. Antonija nevēlas atjaunot attiecības ar tēvu un viņa otro sievu un izturas vēsi un noraidoši, bet, tā kā Herberts ir devies jūrā burāt, viņa spiesta uzturēties Levkes saimniecībā un gaidīt tēvu atgriežamies. Antonijas dēlam Linusam attiecības ar Levki veidojas pārsteidzoši labas un arī uzturēšanās uz salas šķiet daudz patīkamāka nekā dzīve pilsētā. Kad vēlāk krasta apsardze atrod jūrā Herberta jahtu tukšu, abas sievietes spiestas pārvērtēt savu līdzšinējo dzīvi un attiecības ar tuvākajiem.
lv
12:50 μμ
Sirmais. Kulta ēdieni
"Sirmais. Kulta ēdieni" ir pirmais vērienīgais televīzijas projekts, kur galvenajā lomā ir ēdiens. Raidījuma veidotāju neremdināmā zinātkāre par ēdienu izcelsmi un drosmīgā ambīcija iepazīt pasaules kulta ēdienus tuvplānā ir vainagojusies spilgtos stāstos ne tikai par kulināriju, bet arī par cilvēkiem. "Es to daru tāpēc, ka es gribu zināt. Gribu iepazīt pasauli un cilvēkus. Lai galva paliek plašāka! Piemēram, tagad es zinu, ka garneli var izzvejot ar mailīšu tīklu. Ka Normandijā garneļu zvejošana ir tas pats, kas Latvijā sēņošana. Ka tas nav ekskluzīvi un tikai miljonāru ēdienkartē, bet, ka tā ir īstā dzīve lielai daļai burvīgu, vienkāršu cilvēku," par gūtajiem iespaidiem stāsta Mārtiņš Sirmais.
lv
01:40 μμ
Ielas garumā
Tavas apkārtnes stāsti.
lv
02:09 μμ
Dziesmas ceļš. Vispārējo latviešu Dziesmu svētku dziesmu dziesmas
Pēteris Barisons bija latviešu komponists, pedagogs, Latvijas konservatorijas docents, profesors un Nacionālās operas diriģents. Kad padomju okupācijas vara 1947. gadā izsludināja konkursus, kuros aicināja komponistus un dzejniekus pieteikt savus jaundarbus, par svētkiem pieņemamu tika atzīta komponista Pētera Barisona un jaunā dzejnieka, tolaik pedagoga Arvīda Skalbes dziesma "Dziesmai šodien liela diena". Diemžēl sēlietis Pēteris Barisons pēkšņi 43 gados šķīrās no dzīves un nepiedzīvoja savas dziesmas pirmatskaņojumu 1948. gada XII Vispārējos latviešu Dziesmu svētkos, kas notika Rīgā Esplanādē. Šajos XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu svētkos tā skanēs jau 15. reizi: tā ir skanējusi gan kopā ar svētku atklāšanas fanfārām, gan bez tām, bet ierasti kā svētku ievaddziesma. Šovasar kopkora a capella izpildījumā tā skanēs virsdiriģentes Agitas Ikaunieces-Rimšēvičas vadībā. Ieklausīsimies diriģentē, savas atmiņas par šīs dziesmas diriģēšanu stāstīs diriģents Romāns Vanags, vēstures niansēs iedziļināsies JVLMA Zinātniskā asistente un RMM mākslas eksperte Laura Švītiņa.
lv
02:15 μμ
De facto
LTV Ziņu dienesta veidotajā analītiski pētnieciskajā raidījumā "De Facto" skatītājiem nozīmīgus jautājumus izmeklē žurnālisti Matīss Arnicāns, Liene Barisa-Sermule, Ivo Leitāns- un Inga Šņore. "De Facto" uzmanības lokā ir netaisnības un pretrunas – ne tikai korupcijas, interešu konfliktu un citu noziedzīgu nodarījumu lietas, bet arī sabiedrībai būtisku cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības pārkāpumu izmeklēšana.
lv
02:50 μμ
Šodienas jautājums
No pirmdienas līdz ceturtdienai 20:35 LTV1 demonstrē diskusiju raidījumu "Šodienas jautājums", kurā tiek analizēts un skaidrots kāds no attiecīgās dienas svarīgākajiem notikumiem. Koncentrēti, neieslīgstot liekvārdībā, raidījuma dalībnieki runā tiešām par būtiskāko! Operatīvi reaģējot uz aktuālajiem dienas notikumiem, studijā tiešraidē tiekas dažādu jomu eksperti un politiķi.
lv
03:10 μμ
Krustpunktā
Visvairāk klausītais Latvijas radio raidījums "Krustpunktā" redzams arī Latvijas televīzijas ēterā. Ne tiešraidē, bet ar nelielu nobīdi, iespējams sekot līdzi gan aktuālajām intervijām, gan klausītāju uzdotajiem jautājumiem un amatpersonu atbildēm.
lv
04:10 μμ
La promesa
Simonas dzīvība karājas mata galā. Izskatās, ka Hanas brīnumlīdzeklis nemaz neiedarbojas. Tomēr vēlāk Simona atgūst samaņu, un viņai kļūst arvien labāk. Konrado izjautāšana iemītniekiem raisa pārdomas par Lolu un asiņaino slepkavības ieroci. Pia uzdod Hanai iztīrīt motoreļļas traipu angārā. Tur Hana pamana, ka Manuels vēl pieklibo, un piedāvā apskatīt slimo kāju. Barons atved uz pili savu mazdēlu Kurro, bet Hanai rodas aizdomas, kas viņš varētu būt patiesībā… Barons uzmācas Piai, viņa draud visiem pastāstīt, kas barons ir patiesībā.
lv
05:10 μμ
Sturm der Liebe
"Mīlas viesulis" ("Sturm der Liebe") ir Vācijas televīzijas seriāls, kuru uzņem kopš 2005. gada 26. septembra. Seriālam ir vairāk nekā 3400 sēriju un 17 sezonu.
lv
06:00 μμ
Dienas ziņas
Jau pulksten 18:00 svarīgākais par aktuālajiem notikumiem Latvijā un pasaulē – uzticamas, objektīvas un daudzpusīgas ziņas! Raidījumā skatāmas arī novadu ziņas – par jaunākajiem notikumiem Kurzemē, Vidzemē, Latgalē un Zemgalē vēsta Latvijas reģionālo televīziju korespondenti. Raidījumu vada Ilze Vēbere, Ilze Dobele, Jānis Geste, Laura Vonda.
lv
06:33 μμ
Kultūras ziņas
Dinamisks ikdienas kultūras aktualitāšu apskats katru darbdienas vakaru pēc "Dienas ziņām". Inteliģenti un emocionāli par norisēm vizuālajā mākslā, teātrī, kino, mūzikā un citās radošajās jomās. Raidījumu veido LTV Kultūras redakcijas žurnālisti, redaktori un režisori. Vadītāji – Jānis Holšteins-Upmanis, Adriāna Roze, Liene Jakovļeva un Edgars Raginskis.
lv
06:45 μμ
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
06:51 μμ
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
06:56 μμ
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
07:24 μμ
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
07:30 μμ
Pasaules panorāma
Globālo ziņu laikmetā notikums Āzijā vai Amerikas kontinentā jau rīt var mainīt dzīvi Eiropā. Bet lēmums, kas pieņemts Rīgā – atbalsoties visā pasaulē. "Pasaules panorāma" piedāvā neatkarīgas un uzticamas ziņas, atspoguļojot un analizējot ārpolitikas aktualitātes, kā arī sarunas ar politologiem, ārpolitikas ekspertiem, pasaulē pazīstamām personībām par svarīgāko Baltijā un Ziemeļvalstīs, citviet Eiropā, kā arī visā pasaulē. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta ārzemju ziņu redaktori Toms Pastors un Ina Strazdiņa.
lv
08:00 μμ
Panorāma
Latvijā vecākā informatīvā programma "Panorāma", kas ēterā ir kopš 1958. gada, šo gadu laikā pulcējusi vairākus simtus darbinieku. Šodien "Panorāmas" veidošanā iesaistās gandrīz viss Latvijas televīzijas Ziņu dienests. "Panorāma" neapšaubāmi ir mediju ikona Latvijā, un daudz kas vairāk par vienkāršu ziņu raidījumu. "Panorāma" ir Atmodas lieciniece un veicinātāja. Ar šo raidījumu uzaugušas vairākas paaudzes, kurām "Panorāmas" skatīšanās ir nesatricināms ikvakara rituāls.
lv
08:37 μμ
Šodienas jautājums
No pirmdienas līdz ceturtdienai 20:35 LTV1 demonstrē diskusiju raidījumu "Šodienas jautājums", kurā tiek analizēts un skaidrots kāds no attiecīgās dienas svarīgākajiem notikumiem. Koncentrēti, neieslīgstot liekvārdībā, raidījuma dalībnieki runā tiešām par būtiskāko! Operatīvi reaģējot uz aktuālajiem dienas notikumiem, studijā tiešraidē tiekas dažādu jomu eksperti un politiķi.
lv
08:56 μμ
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
09:02 μμ
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
09:05 μμ
Latvijas Loto izlozes
News, 37 Episode
lv
09:15 μμ
Kas notiek Latvijā?
Diskusijas un intervijas par sabiedrībai nozīmīgām norisēm. Vada žurnālists Jānis Domburs.
lv
10:45 μμ
Nakts ziņas
Vēlo vakaru televīzijas ziņu programma – visaptverošs dienas nozīmīgāko nacionālo un starptautisko norišu atspoguļojums, padziļināta svarīgāko notikumu analīze. Īsi un kodolīgi par svarīgāko! Raidījuma vadītāji – Ilze Vēbere, Laura Vonda, Ilze Dobele, Jānis Geste.
lv
10:55 μμ
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
10:57 μμ
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
11:00 μμ
Lielās patiesības
"Lielās patiesības" ir raidījuma "Saknes debesīs" jaunās versijas nosaukums. Lielo patiesību jautājumi: Dzīvība, Nāve, Dievs, Cilvēks, Mīlestība, Bezgalība… Tie ir jautājumi, kas nebeidzami rada jaunus jautājumus. "Lielās patiesības" ir zinātnes, reliģijas un mākslas dialogs.
lv
11:30 μμ
De facto
LTV Ziņu dienesta veidotajā analītiski pētnieciskajā raidījumā "De Facto" skatītājiem nozīmīgus jautājumus izmeklē žurnālisti Matīss Arnicāns, Liene Barisa-Sermule, Ivo Leitāns- un Inga Šņore. "De Facto" uzmanības lokā ir netaisnības un pretrunas – ne tikai korupcijas, interešu konfliktu un citu noziedzīgu nodarījumu lietas, bet arī sabiedrībai būtisku cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības pārkāpumu izmeklēšana.
lv

Οδηγός TV - Πέμπτη, 09/05/2024

12:05 πμ
Ielas garumā
Tavas apkārtnes stāsti.
lv
12:35 πμ
Latvijas Sirdsdziesma
Arī šajā raidījuma sezonā klausīsimies jaunas un skanīgas aptaujas dziesmas un dzīvosim līdzi jaunrades tapšanas stāstiem! Arī šajā gadā dosimies Latvijas ārēs satikt interesantus un muzikālus cilvēkus, kuri ir mums tepat, blakus!
lv
01:35 πμ
Eurovision Song Contest 2024
Pateicoties mūziķes Loreen uzvarai, Eirovīzija septīto reizi atgriežas Zviedrijā un trešo reizi to uzņems Ēresunda šauruma krastā esošā pilsētiņa Malme! Arī šogad un turpmāk Eirovīzijas dziesmu konkursa oficiālais sauklis būs "Vienoti mūzikā", jo tas atspoguļo mūzikas spēku, kas saved kopā cilvēkus no visas pasaules. Pirmajā pusfinālā startēs Kipra, Serbija, Lietuva, Īrija, Ukraina, Polija, Horvātija, Islande, Slovēnija, Somija, Moldova, Azerbaidžāna, Austrālija, Portugāle un Luksemburga, kas Eirovīzijā atgriežas pēc 31 gadu ilgas pauzes.
lv
03:50 πμ
Personība. 100 g kultūras
Gan mūzikas notikumu tiešraides, gan raidījumi un diskusijas par literatūru, kino, vizuālo un tautas mākslu, gan populāro kultūru, kas attīsta latvisko identitāti.
lv
04:45 πμ
Personība. 100 g kultūras
Gan mūzikas notikumu tiešraides, gan raidījumi un diskusijas par literatūru, kino, vizuālo un tautas mākslu, gan populāro kultūru, kas attīsta latvisko identitāti.
lv
05:40 πμ
Klase
Skola ir vieta, kur notiek ne tikai mācības, bet tā ir arī vide, kur skolā bērni veido attiecības, atrod draugus, attīsta savas spējas un talantus. Diemžēl skolā bērni pamana, ka ne visiem iespējas ir vienādas, veidojas salīdzināšana un iedalīšana "savējos" un "svešajos", bagātajos un nabagajos. Cik lielu lomu spēlē tas, cik bagāti ir bērna vecāki? Vai ir iespējams justies labi arī tad, ja neesi tik nodrošināts kā citi klasesbiedri? Kā tikt galā ar sajūtu – man ir mazāk kā citiem?
lv
06:00 πμ
Latvijas Republikas valsts himna
News, 1 Episode
lv
06:02 πμ
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
06:30 πμ
Rīta Panorāma
"Rīta Panorāma" - ēterā no pl. 6.30 – 8.30, iepazīstinot ar jaunāko informāciju par Latvijas un pasaules notikumiem un to attīstību, kā arī izvērtējot aizvadītās diennakts aktualitāšu nozīmību. "Rīta Panorāma" piedāvā arī jaunākās sporta aktualitātes, laika prognozi un sarunas ar studijas viesiem.
lv
08:35 πμ
Sturm der Liebe
Ēriks uzzina, ka Drēmele ir pieķērusies vīram un nevēlas riskēt ar savu laulību, Ēriks ir gatavs padoties, bet tad Ivonna apņemas palīdzēt Ērikam savaldzināt Drēmeli. Elēnai grūti samierināties ar jauno realitāti, viņa aizvien nespēj pieņemt Kristofu un nesaprot mātes rīcību. Valentīna uzzina, ka Roberts nosūdzējis Mihaelu slimnīcas vadībai, un sastrīdas ar tēvu. Karolīna un Vanesa dodas izjādē ar zirgiem, to redzot, Maksis sadusmojas un izsaka pārmetumus Karolīnai. Vanesu aizkustina Makša rūpes un viņa ļaujas viņa skūpstam.
lv
09:30 πμ
La promesa
"Solījuma" finansiālā situācija uztrauc Alonso, un arī viņš vēršas pie Manuela ar pavēli pārstāt lidošanu un koncentrēties uz ģimenes pienākumiem. Finansiālās problēmas spiež Katalīnu pārdot kādu lietu ar sentimentālu vērtību, lai būtu līdzekļi ganāmpulka pabarošanai. Kandela un Marija stāsta Hanai par Euheniju. Pia pārdzīvo, kad pamana, ka kalpotāji par viņu sačukstas un tenko. Hana atklāj, ka pazudusi Tomasa fotogrāfija un gredzens. Kamēr Romulo vakariņu laikā liek kalpotājiem strādāt pēc jaunās sistēmas saistībā ar finansiālajām grūtībām un savilkt jostas, Petra izpļāpājas par Piu.
lv
10:30 πμ
Bettys Diagnose
Daktera Toma Kopmaņa māte Mariona uzzinājusi par sava dēla Mirko pēkšņo nāvi un ierodas pie Toma klīnikā, lai iegūtu skaidrību par Mirko nāves apstākļiem. Toms liek Lūkasam atbrīvoties no sievietes, bet tad atklājas, ka Marionai ir vēzis pēdējā stadijā. Vēlēdamās palīdzēt Aleksanderam ātrāk atkopties pēc smagajām operācijām, Nadira atzīstas, ka Sofija ir viņa meita. Sofija ir šokā par šo ziņu un atsakās kontaktēties ar māti. Slimnīcas telpās notiek dezinfekcijas darbi. Viena no apkopējām Lulū Vintere aizkavējas ilgāk ar aizbildinājumu, ka vēlas rūpīgāk paveikt savu darbu, bet izrādās, ka jaunās sievietes nolūki ir pavisam citi. Avai ar Miju draud nopietnas nepatikšanas, ja atklāsies, ar ko Vintere patiesībā nodarbojās aprūpes telpā.
lv
11:15 πμ
Made in Italy
Mākslinieks bohēmists ceļo no Londonas uz Itāliju kopā ar savu atsvešinājušos dēlu, lai pārdotu no mirušās sievas mantoto māju.
lv
12:50 μμ
1:1. Aktuālā intervija
Raidījumā "1:1" [viens pret vienu] satiekas sabiedrībā zināma personība un žurnālists. Raidījums skaidro, analizē un ļauj izprast sabiedrībai nozīmīgas norises visdažādākajās dzīves jomās Latvijā un pasaulē, izprast personības nozīmīgumu, atbildību šo procesu virzībā. Viesi izvēlēti, ņemot vērā tā brīža aktualitātes vai arī konkrētās personas iespējamo ietekmi uz notikumiem nākotnē, – valsts pirmās amatpersonas, biznesa, kultūras un nevalstiskā sektora pārstāvji. Raidījumu vada žurnālists Gundars Rēders.
lv
01:40 μμ
Pasaules panorāma
Globālo ziņu laikmetā notikums Āzijā vai Amerikas kontinentā jau rīt var mainīt dzīvi Eiropā. Bet lēmums, kas pieņemts Rīgā – atbalsoties visā pasaulē. "Pasaules panorāma" piedāvā neatkarīgas un uzticamas ziņas, atspoguļojot un analizējot ārpolitikas aktualitātes, kā arī sarunas ar politologiem, ārpolitikas ekspertiem, pasaulē pazīstamām personībām par svarīgāko Baltijā un Ziemeļvalstīs, citviet Eiropā, kā arī visā pasaulē. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta ārzemju ziņu redaktori Toms Pastors un Ina Strazdiņa.
lv
02:10 μμ
Lielās patiesības
"Lielās patiesības" ir raidījuma "Saknes debesīs" jaunās versijas nosaukums. Lielo patiesību jautājumi: Dzīvība, Nāve, Dievs, Cilvēks, Mīlestība, Bezgalība… Tie ir jautājumi, kas nebeidzami rada jaunus jautājumus. "Lielās patiesības" ir zinātnes, reliģijas un mākslas dialogs.
lv
02:40 μμ
Dziesmas ceļš. Vispārējo latviešu Dziesmu svētku dziesmu dziesmas
"Mūžam zili ir Latvijas kalni" ir Emīla Dārziņa 1909. gadā komponēta "a capella" dziesma vīru korim. Tā ir viena no septiņpadsmit zināmajām komponista kora dziesmām. Vispārējos latviešu Dziesmu svētkos dziesmu ir diriģējuši Imants Kokars, Haralds Mednis, Roberts Zuika, Ivars Cinkuss, Roberts Liepiņš. Kopkoris šovasar to dziedās sesto reizi. Dziesmai ir interesants ceļš, jo Emīls Dārziņš ir pārveidojis Arvīda Skalbes dzejoli "Nemiers", izmainīdams arī tā tematisko jēgu - Latvijas dabas noskaņa tiek saistīta nevis konkrēti ar tā laika revolūcijas upuriem, bet ar vispārējiem priekšstatiem par tautas ciešanām un varonību tālā pagātnē. Īsstāstu raidījums "Dziesmas ceļš" sarunā ar šīs vasaras dziesmas virsdiriģentu liepājnieku Jēkabu Ozoliņu skaidros šo izmaiņu iemeslu, stāstīs, kāpēc dziesma atgriezusies pie tās pilna nosaukuma. Dziesmas vēsturē iedziļināsies JVLMA Zinātniskā asistente un RMM mākslas eksperte Laura Švītiņa, bet pārdomās par tās skanējumu vīru koru izpildījumā dalīsies diriģente Aira Birziņa.
lv
02:50 μμ
Šodienas jautājums
No pirmdienas līdz ceturtdienai 20:35 LTV1 demonstrē diskusiju raidījumu "Šodienas jautājums", kurā tiek analizēts un skaidrots kāds no attiecīgās dienas svarīgākajiem notikumiem. Koncentrēti, neieslīgstot liekvārdībā, raidījuma dalībnieki runā tiešām par būtiskāko! Operatīvi reaģējot uz aktuālajiem dienas notikumiem, studijā tiešraidē tiekas dažādu jomu eksperti un politiķi.
lv
03:10 μμ
Krustpunktā
Visvairāk klausītais Latvijas radio raidījums "Krustpunktā" redzams arī Latvijas televīzijas ēterā. Ne tiešraidē, bet ar nelielu nobīdi, iespējams sekot līdzi gan aktuālajām intervijām, gan klausītāju uzdotajiem jautājumiem un amatpersonu atbildēm.
lv
04:10 μμ
La promesa
Sašutis par Pias atraidījumu, barons steidzas prom, nevienam neko nepaskaidrodams. Hanai zūd iespēja satikt Kurro. Katalīna priecājas par Simonas atveseļošanos. Krusa mēģina no Pias izdibināt, kāpēc barons saskaities aizsteidzies prom. Manuels saņem uzaicinājumu uz lidaparātu sacensībām, taču viņam nākas uzklausīt pārmetumus no Romulo par savas dzīves izvēlēm - neviens no ģimenes nevēlas atbalstīt viņa aizraušanos. Konrado nopratina Krusu par vēstuļu nazi. Pia brīdina Simonu uzmanīties no Petras, jo viņai ir radušās aizdomas par Simonas atveseļošanos. Teresa pārdzīvo, ka starp viņu un Mauro vairs nav agrākās dzirksteles.
lv
05:10 μμ
Sturm der Liebe
"Mīlas viesulis" ("Sturm der Liebe") ir Vācijas televīzijas seriāls, kuru uzņem kopš 2005. gada 26. septembra. Seriālam ir vairāk nekā 3400 sēriju un 17 sezonu.
lv
06:00 μμ
Dienas ziņas
Jau pulksten 18:00 svarīgākais par aktuālajiem notikumiem Latvijā un pasaulē – uzticamas, objektīvas un daudzpusīgas ziņas! Raidījumā skatāmas arī novadu ziņas – par jaunākajiem notikumiem Kurzemē, Vidzemē, Latgalē un Zemgalē vēsta Latvijas reģionālo televīziju korespondenti. Raidījumu vada Ilze Vēbere, Ilze Dobele, Jānis Geste, Laura Vonda.
lv
06:33 μμ
Kultūras ziņas
Dinamisks ikdienas kultūras aktualitāšu apskats katru darbdienas vakaru pēc "Dienas ziņām". Inteliģenti un emocionāli par norisēm vizuālajā mākslā, teātrī, kino, mūzikā un citās radošajās jomās. Raidījumu veido LTV Kultūras redakcijas žurnālisti, redaktori un režisori. Vadītāji – Jānis Holšteins-Upmanis, Adriāna Roze, Liene Jakovļeva un Edgars Raginskis.
lv
06:45 μμ
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
06:51 μμ
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
06:56 μμ
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
07:24 μμ
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
07:30 μμ
Iekodies
Raidījuma "Iekodies" jaunā sezona ir klāt! Turpināsim iepazīt mūsu pašu cilvēkus, kas dzīvo tepat – Latvijā. Šoreiz viesosimies pie Latvijas itāļiem, turkiem, gruzīniem un dziedošās romu tautas. Iepazīsim tuvāk Latvijas pirmtautu – līvus – un viņu kultūras mantojumu un tradīcijas. Daudz gatavosim, sarunāsimies, iemēģināsim roku kādā neparastākā arodā, arī uzdziedāsim un vingrināsim mēli svešādās valodās.
lv
08:00 μμ
Panorāma
Latvijā vecākā informatīvā programma "Panorāma", kas ēterā ir kopš 1958. gada, šo gadu laikā pulcējusi vairākus simtus darbinieku. Šodien "Panorāmas" veidošanā iesaistās gandrīz viss Latvijas televīzijas Ziņu dienests. "Panorāma" neapšaubāmi ir mediju ikona Latvijā, un daudz kas vairāk par vienkāršu ziņu raidījumu. "Panorāma" ir Atmodas lieciniece un veicinātāja. Ar šo raidījumu uzaugušas vairākas paaudzes, kurām "Panorāmas" skatīšanās ir nesatricināms ikvakara rituāls.
lv
08:37 μμ
Šodienas jautājums
No pirmdienas līdz ceturtdienai 20:35 LTV1 demonstrē diskusiju raidījumu "Šodienas jautājums", kurā tiek analizēts un skaidrots kāds no attiecīgās dienas svarīgākajiem notikumiem. Koncentrēti, neieslīgstot liekvārdībā, raidījuma dalībnieki runā tiešām par būtiskāko! Operatīvi reaģējot uz aktuālajiem dienas notikumiem, studijā tiešraidē tiekas dažādu jomu eksperti un politiķi.
lv
08:57 μμ
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
09:04 μμ
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
09:10 μμ
Gudrs, vēl gudrāks
Šajā vakarā uz lielās Eirovīzijas skatuves kāps mūsu iemīļotais mūziķis Dons. Kā vislabāk emocionāli viņam palīdzēt? Sasaukt kopā draugus, sūtīt Donam labas domas un jautri pavadīt vakaru visiem kopā. Tā radās doma stundu pirms otrā pusfināla satikties raidījumā "Gudrs, vēl gudrāks. Eirovīzijas speciālizlaidums". Pie dalībnieku pultīm stāsies cilvēki, kuri par Eirovīziju visu zina paši pēc savas pieredzes. Lūk, divpadsmit drosminieki: grupas "Sudden Lights" solists Andrejs Reinis Zitmanis, dziedātāja, kura atveda Eirovīziju uz Latviju - Marija Naumova, LTV režisors Arvīds Babris, bekvokāliste Līga Robežniece, tērpu mākslinieks Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis, ekstravagantā mūziķe Agnese Rakovska no grupas "Triānas Parks", latviskākais itālis Roberto Meloni, spēcīgās balss īpašniece Aminata Savadogo, šarmantais mūziķis Justs Sirmais, enerģiskā dziedātāja Katrīna Dimanta, mūziķis, kuram uzvara Eirovīzijā vēl nākotnē - Markus Riva, cits zēns Dagnis Roziņš un "Supernovas" vadītājs un mūziķis Lauris Reiniks. Kurš izrādīsies Eirovīzijas visuzticamākais fans? Skaties plkst. 21.10, bet jau 22.00 turam īkšķus par Donu. Mums viņš ir vislabākais!
lv
10:00 μμ
Eurovision Song Contest 2024
Otrajā pusfinālā ar devīto kārtas numuru uzstāsies arī Latvijas pārstāvis Dons. Vēl otrajā pusfinālā startēs Malta, Albānija, Grieķija, Šveice, Čehija, Austrija, Dānija, Armēnija, Sanmarīno, Gruzija, Beļģija, Igaunija, Izraēla, Norvēģija un Nīderlande Dons plūca uzvaras laurus šī gada februārī, kad pārliecinoši gan žūrijas, gan skatītāju balsojumā ieguva pirmo vietu LTV dziesmu konkursā "Supernova" ar spēcīgo balādi "Hollow". Donam (īstajā vārdā Artūrs Šingirejs) šis ir bijis īpaši veiksmīgs laiks - 2023. gada decembrī viņš uzvarēja "Gudrs, vēl gudrāks" Zvaigžņu spēlē, pēcāk janvārī saņēma gada vērtīgākās dziesmas titulu "Muzikālajā bankā" un martā - "Zelta Mikrofonu" par radio hitu. Cerams, ka šiem sasniegumiem pievienosies arī kvalificēšanās Eirovīzijas finālam.
lv