Yle Teema Fem

Yle Teema Fem

Yle Areena - Suomen suurin netti-tv ja radio. Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, suoria lähetyksiä sekä ohjelmatiedot.

Finland

Programm-Guide - Sonntag, 12.05.2024

08:00
Sunnuntai Sofian seurassa
Maxwell-niminen sarvikuono on ollut sokea syntymästään asti. Siksi se elää Nairobissa eläinhoitolassa. Sofia auttaa antamaan sille sen päivittäiset lääkkeet, ja silloin on oltava varovainen.
fi
08:11
Elämäni eläimet: Eläinsairaalassa
10/10. Kuninkaan norsut saavat perheenlisäystä, mutta missä kunnossa ne ovat? Chinchilla Berit joudutaan nukuttamaan tutkimusten ajaksi, mutta sen jälkeen se ei enää tahdo virota lainkaan.
fi
08:40
Pinteessä pahin
Kun Saga lähtee matkalle, Tomine tarjoutuu huolehtimaan Mette Maritista. Vibeke yrittää päästä eroon vanhasta tuolista.
fi
09:05
Usko, toivo ja leikkaus
Syksyllä 2023 opiskelijat valtasivat Suomen yliopistoja ja kouluja vastalauseeksi hallituksen leikkauksille opintotukeen, asumistukeen ja toimeentulotukeen. Valtauksilla vastustettiin myös ulkomaisten opiskelijoiden aseman heikentämistä sekä sitä, kuinka vaikeaa opiskelijan on saada apua mielenterveysongelmissa. Dokumentissa seurataan tapahtumia muutamassa helsinkiläisessä tiedekunnassa. Opiskelijat kertovat, millaista on yöpyä ja elää yliopiston tiloissa viikkojen ajan. Protestista muodostui heille eräs opintojen virstanpylväs sekä merkityksellinen kokemus ystävyydestä ja solidaarisuudesta. Käsikirjoitus ja ohjaus: Barbro Björkfelt.
fi
10:01
Tusina tavaraa Suomesta
Salakuljettajia, heroinisteja ja herkkusuita. Henrik Meinanderin juontamassa sarjassa tutustutaan suomalaisuutta muovanneisiin esineisiin
fi
10:30
Kaikkea kaupan
Tanskassa pidetään suuria huutokauppoja ympäri maata. Myytävänä on kaikkea antiikista turkiksiin.
fi
11:00
Riistametsällä
Nyt Jørgen ja Nikolaj ovat pystyttäneet telttansa Etelä-Jyllannin maaseudulle. He ovat liikkeellä tärkeän asian puolesta, sillä he haluavat auttaa säätelemään Aasiasta peräisin olevan supikoiran kantaa. Supikoira on Tanskassa ei-toivottu vieraslaji, ja sitä vastaan taistellaan yökiikareilla, syöteillä ja ansoilla. Ystävykset lähtevät siis öiseen jahtiin pyydystääkseen kutsumattoman vieraan. Supikoira on kuitenkin ovela eläin - ja jos metsämiehet eivät onnistu, he joutuvat panemaan pataan vanhan punaketun.
fi
12:00
Kulttuuricocktail Live
Mikä on vuosikymmenten kokemuksen anti taiteilijuuteen? Mikä tässä ajassa innostaa, mikä ihmetyttää? Vieraina ovat uuden jazz-levyn julkaissut muusikko Olli Ahvenlahti ja kirjailija Marja-Leena Mikkola, jonka tuore projekti nostaa esiin runoja sodasta ja rauhasta.
fi
12:30
Taaperoiden vuosi päiväkodissa
Koskettava dokumentti seuraa kaksivuotiaiden Balderin ja Haakonin elämää ja kasvamista ihmiseksi Norjassa. Vuosi päiväkodissa on ystävyyttä ja läheisyyttä, mutta myös nahistelua ja kaipausta - kaikkea sitä, mitä me ihmiset olemme ja tunnemme sydämessämme.
fi
13:41
Äiti
Muistot nousevat pintaan äitienpäivänä. Suuren tragedian jälkeen mies haluaisi mennä jo elämässä eteenpäin. Äidillä on kuitenkin ikävä. Yhdellä kuvalla kuvattu lyhytelokuva anteeksiannosta ja hyväksymisestä.
fi
13:50
Savusaunasisaruus
Dokumenttielokuva tallentaa intiimin tilan, jossa naiset kokoontuvat puhdistamaan paitsi kehojaan, myös sieluaan. Savusaunassa jaetaan tunnustuksia, ja parannutaan yhteisön voimalla. Dokumenttielokuva voitti parhaan eurooppalaisen dokumenttielokuvan palkinnon vuonna 2023. Ohjaaja Anna Hints (Smoke sauna sisterhood/Savvusanna sõsarad 2023, Viro)
fi
15:20
John Cranko: Kuinka äkäpussi kesytetään
Etelä-Afrikassa syntyneen tanssija-koreografin John Crankon (1927 - 1973) hyväntuulinen klassikko perustuu William Shakespearen tarinaan omapäisestä Katherinasta ja häneen rakastuneesta Petruchiosta. Stuttgartin baletin esityksen päärooleissa tanssivat Elisa Badenes, Jason Reilly, Veronica Verterich ja Martí Fernández Paixà. Musiikin on säveltänyt Domenico Scarlattia mukaellen Kurt-Heinz Stolze. Stuttgartin kaupunginorkesteria johtaa Wolfgang Heinz.
fi
17:25
Strömsö
Vapaa-ajan ohjelma, jossa käsitellään mm. ruuanlaittoa, puutarhanhoitoa, askartelua ja puutöitä.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 17.55
Yle Nyheter TV-nytt 12.05.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
Vesta-Linnea
Mummi on tehnyt DNA-testin ja löytänyt Kanadassa asuvan veljensä. Vesta-Linnea innostuu asiasta ja pitää koulussa hienon Kanada-esitelmän. Voisikohan hän käydä Kanadassa talviloman aikana?
fi
18:11
Ruso ja rihmalat (svensk version)
Rihmuksut apuun! Ruso, Mesi ja Sepi sattuvat pelastamaan pienen rihminin, ja pian Rihmakon kylä julistaa heidät sankareiksi. Uroteostaan innostuneena kolmikko alkaa pelastella kaikkia vastaantulijoita häiriöksi asti.
fi
18:23
Hupsut eläinvideot
Tänään tutustutaan eläinten koulumaailmaan. Kepposteleva apina heittelee opettajan päälle paperilennokkeja, panda syö puutyötunnilla kaiken puutavaran, ja kaksi kengurua tappelee välitunnilla.
fi
18:30
Ötökkätalli
Norjalainen Tord tekee autotallissaan luonnontieteellisiä kokeita. Tänään hän tutkii suuria ja pieniä pisaroita.
fi
18:35
Näin Norjassa
Lapsuudenkaverukset Nils Harald Reiersen ja Terje Jensen ovat toteuttaneet haaveensa ja perustaneet pienen eläinpuiston. Apinoiden ja käärmeiden lisäksi siellä asuu mm. onnekas saukko.
fi
18:45
Tulevaisuuden unelmapuutarhat
Tulevaisuuden puutarhojen tulee vastata ilmastonmuutoksen asettamiin haasteisiin. Ensin tarvitaan kuitenkin edelläkävijöitä, jotka inspiroivat muita. Tanskalainen elämäntaitoekspertti Flemming Möldrup lähtee etsimään pioneereja, joilla on luonnon kannalta kestäviä ideoita. Hän löytää heitä niin maaseudulta kuin suurkaupungeista.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 19.30
Yle Nyheter TV-nytt 12.05.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:39
Sportnytt
Sportnytt 12.05.2024 19:39.. Urheilu-uutisia.
fi
19:48
Sportliv
Suomen kieli on vaikea mutta kiva! Näin kuuluu Alexander Leksellin motto. Ekenäs IF:n riikinruotsalaisesta puolustajasta on muodostunut Tammisaaressa epätodennäköinen kielilähettiläs. Toisin olisi voinut käydä: Nuorena Leksell ei pystynyt puhumaan mistään muusta kuin jalkapallosta.
fi
20:00
Carmen-kiharat
Kausi 2, 7/7. Carmenin lämpörullat on kopioitu, ja jokaista tehtaalla työskentelevää epäillään nyt teollisuusvakoilusta. Sihteeri Lis yrittää tavoittaa Carla Curlersin johtajaa puhelimitse, mutta Italiassa sijaitseva tehdas kieltäytyy yhdistämästä häntä. Niinpä Axel, Frans ja Marc lähtevät Italiaan selvittämään syyllistä. Birthe tekee paljastavan löydön, ja hänen on toimittava nopeasti.
fi
21:00
Hankala perintö
Rúna ja Ársæll tarvitsevat rahaa, joten Runa haluaa myydä kaiken. Viktor esittelee ulkomaisia tahoja, jotka haluavat ostaa kesämökin tontin valtavalla summalla, mutta Lóa ja talo ovat myynnin esteenä.
fi
21:47
Abban tarina
Vaikuttava dokumentti ruotsalaisyhtye Abban uskomattomasta noususta maailman suosituimmaksi yhtyeeksi. Abban yllättävä Euroviisuvoitto Waterloo-kappaleella 50 vuotta sitten oli lähtölaukaus kansainväliselle uralle, joka mullisti bändin jäsenten elämän. Dokumenttiin on löydetty yhtyeen ennennäkemättömiä haastatteluja sekä uutta kuvamateriaalia arkistoista. Tietysti hittibiisejä unohtamatta!
fi
23:17
Sugarbabe
Kaksi tyttöä Solen tanssikoulusta pääsee Yhdysvaltoihin tanssimaan huippuartistien kanssa, mutta siihen tarvitaan tanssitaitojen lisäksi rahaa. Sole vakuuttaa Olivian siitä, että he saavat rahat perustamalla sokerideittailutilin.
fi
23:31
Sugarbabe
Lea tekee kaikkensa voittaakseen tanssikilpailun. Miehet alkavat kirjoitella Solelle sokerideittailusivustolla. Sole lähtee tapaamaan yhtä heistä.
fi
23:42
Sugarbabe
Sole alkaa kirjoitella Davidille sokerideittailusivustolla. Mies vaikuttaa oikeasti mukavalta, joten Sole päättää lähteä kahville tämän kanssa. Tilanne kääntyy kuitenkin aivan toisenlaiseksi kuin hän odotti.
fi
23:56
Sugarbabe
Simon vaatii Solea ja Oliviaa tiukentamaan otettaan ennen tanssikilpailua. Tytöille alkaa tulla kiire saada rahat kokoon. Sole lähtee viimeisille treffeille.
fi

Programm-Guide - Montag, 13.05.2024

00:07
Sugarbabe
Bisnesmies uhkaa paljastaa kaiken Solen vanhemmille. Tytöt pyytävät apua Simonilta.
fi
00:19
Sugarbabe
Sole ja Olivia riitautuvat. Sole alkaa epäillä, ettei kaikki ole kunnossa ja yrittää selvittää asiaa. Onko kuitenkin jo liian myöhäistä?
fi
07:55
BUU-klubben
Maanantai 13.5.2024 13.05.2024 07:55.. Kun BUU-klubbenin tapahtumat on päivitetty, Lurkki-hiiri katsoo sarjoja Fantoran maailma, Tulipop sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
08:24
Adampourin perhe
Norjalaisessa sarjassa seurataan pakolaisina 80-luvulla Osloon saapunutta perhettä. Adampourin siskoksilla on mielipide kaikkeen ja he sekaantuvat toistensa asioihin. Linalla on shokkiuutinen toisille.
fi
08:45
Elämää meren armoilla
Kari-Anne on saanut talkooapua ystäviltään, mutta miten onnistuu niittokoneen käynnistäminen? Norjalainen kalastaja-maanviljelijä Kari-Anne tekee kaikkensa voidakseen asua Røstin saaren tuulisilla kallioilla.
fi
09:15
Kasper Strömman ja Suomen saunat
Saunomiskokemukseen vaikuttavat mm. ilmanvaihto, saunomisseura, saunan materiaalivalinnat ja sieltä avautuva näkymä. Tärkein yksittäinen hien pintaan nostava tekijä on kuitenkin itse lämmönlähde. Tällä kertaa Kasper Strömman tutustuu tarkemmin kiukaaseen ja kokeilee savusaunaa, sähkösaunaa ja uudenlaista puulämmitteistä saunaa. Jouni Kerrman kehitti nautiskelijoille Iki-kiukaan, Matti Suuronen muotoili satelliittikiukaan, ja Marko Huttunen teki muinaisesta savusaunasta kevytrakenteisen uudelleentulkinnan. Tuotanto: Parad Media, 2022.
fi
09:45
Näin Norjassa
Lapsuudenkaverukset Nils Harald Reiersen ja Terje Jensen ovat toteuttaneet haaveensa ja perustaneet pienen eläinpuiston. Apinoiden ja käärmeiden lisäksi siellä asuu mm. onnekas saukko.
fi
09:54
Tulevaisuuden unelmapuutarhat
Tulevaisuuden puutarhojen tulee vastata ilmastonmuutoksen asettamiin haasteisiin. Ensin tarvitaan kuitenkin edelläkävijöitä, jotka inspiroivat muita. Tanskalainen elämäntaitoekspertti Flemming Möldrup lähtee etsimään pioneereja, joilla on luonnon kannalta kestäviä ideoita. Hän löytää heitä niin maaseudulta kuin suurkaupungeista.
fi
10:38
Från jord till bord
Filip Langhoff ja Linda Stenman-Langhoff näyttävät Elisabeth Rehnille, mitä kaikkea voi valmistaa karitsasta.
fi
11:07
Koiraperheet käytöskoulussa
Mitä tehdä, kun karvainen kaveri puree, haukkuu ja käyttäytyy huonosti? Norjalainen koirankouluttaja Maren Teien Rørvik auttaa erilaisia koiraperheitä.
fi
11:49
Sportliv
Suomen kieli on vaikea mutta kiva! Näin kuuluu Alexander Leksellin motto. Ekenäs IF:n riikinruotsalaisesta puolustajasta on muodostunut Tammisaaressa epätodennäköinen kielilähettiläs. Toisin olisi voinut käydä: Nuorena Leksell ei pystynyt puhumaan mistään muusta kuin jalkapallosta.
fi
12:00
Carl Nyrén tyttärenpojan silmin
Carl Nyrén on yksi Ruotsin tunnetuimmista ja palkituimmista arkkitehdeistä. Alvar Aalto oli suuri esikuva Nyrénille, joka teki läheistä yhteistyötä pohjoismaisten kollegoidensa kanssa. Ohjaaja Sven Blumen henkilökuva omasta isoisästään, jonka elämä jatkuu hänen suunnittelemissaan rakennuksissa. (Ruotsi, 2021).
fi
13:00
Erik Bruun - vielä yksi työ
Professori Erik Bruun on 96-vuotias julistetaiteen kuningas ja kansainvälisesti tunnetuin suomalainen graafikko. Uudessa tv-dokumentissa seurataan Bruunin arkea, työtä ja valmistautumista tuleviin näyttelyihin. Tuotanto: Filmus, 2023.
fi
13:30
Egenlandin matkakohteet
Suomen intohimoisin Elvis-fani lienee vaajakoskelainen Marjatta Kinnunen. Kinnusen pihalla on kaksi tupaa täynnä muistoja Elviksestä. Tuville johtava kärrytie on saanut virallisesti nimekseen Elviskuja.
fi
13:35
Leftover Women
Myös korkeakoulutetut kiinalaisnaiset joutuvat alistumaan epätoivoiseen miesjahtiin, koska vasta avioliitossa nainen on täydellinen. Mutta onko yhteiskunta valmis hyväksymään naisten muuttuneet vaatimukset elämästä ja onnesta? O: Hilla Medalia, Shosh Shlam T: Medalia Productions, Shlam Productions.
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Manuel on mustasukkainen Abelin ja Janan alullaan olevasta ystävyydestä. Onko Janan vihdoin aika alkaa elämään omaa elämäänsä? Martina saa Antoniolta kalliin lahjan, joka saattaa vaikuttaa Martinan ajatuksiin. Pía hoitaa vauvaansa, ja hoitaa lisäksi myös taloudenhoitajan työt. Vihdoin Salvador tulee järkiinsä ja tekee päätöksen. Olisiko Martinalla ja Currolla vielä mahdollisuus yhteiseen onneen?
fi
16:05
Milanon naisten paratiisi
Gabriellan viimeinen mallisto komeilee Paratiisin ikkunassa. Roberto päättää vaieta tappelunnujakastaan. Myös Umberto ja Adelaide suunnittelevat, että tietyt asiat painetaan villaisella.
fi
16:49
Kirppisvinkit
Sofia Rågeklint ja antiikkiasiantuntijat Maria Granström ja Mats Bergstrand antavat kirppisvinkkejä.
fi
17:00
Tiettömän taipaleen takana
Marit Eckhoff ja Frank Eriksen päättivät panostaa täysillä vanhanaikaiseen pientilaan. Ennen tilalle muuttoa he pelkäsivät vain yhtä asiaa - ja sitten juuri se tapahtui.
fi
17:40
Kosteikoilta ulkoluodoille
Kalatiira - kesän syöksykalastaja. Tuotanto: Valokuvaaja Mika Rokka Oy, 2010.
fi
17:45
Livet - suomenruotsalaisia tarinoita
Antonia Hintze liittyi Kauniaisten vapaapalokuntaan 18-vuotiaana. Nyt, 12 vuotta myöhemmin, hän on kouluttautunut paloaseman ensimmäiseksi ja ainoaksi naispuoliseksi savusukeltajaksi. Aika VPK:ssa on opettanut Antonialle, että hän pystyy paljon enempään kuin luuleekaan. Toimittaja: Mathias Gustafsson.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 17.55
Yle Nyheter TV-nytt 13.05.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
BUU-klubben
Maanantai 13.5.2024 13.05.2024 18:00.. Kun BUU-klubbenin tapahtumat on päivitetty, Lurkki-hiiri katsoo sarjoja Fantoran maailma, Tulipop sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
18:30
Hyvissä käsissä
Lentokone on matkalla kohti Tanskaa erikoislastin kanssa. Laatikossa on sykkivä sydän, joka antaa Rigshospitaletin naispotilaalle kokonaan uuden elämän.
fi
19:00
Strömsöstä poimittua
Strömsön ensimmäinen puuseppä Tomas Lindén näyttää, kuinka nikkaroidaan pihalle mukava lepotuoli, niin kutsuttu amerikantuoli. Strömsö juhlii tänä vuonna 20-vuotisjuhliaan.
fi
19:07
Vaikuttajien miljoonabisnes
Influenssereiden agenttina toimiva Pernille Lotus saa tilaisuuden ansaita työllään huikeita summia. Kuinka hän onnistuu siinä?
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 19.30
Yle Nyheter TV-nytt 13.05.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:55
Spotlight
Suomessa kuolee eniten ihmisiä koirien hyökkäyksiin Pohjoismaissa. Suuret voimakkaat koirat ovat yliedustettuina vakavimmissa tapauksissa. Kukaan ei silti kanna vastuuta tilanteesta. Viranomaisia asia ei kiinnosta eikä tilannetta seurata. Markus Büngerille oli käydä todella huonosti, kun koira kävi hänen kimppuunsa.
fi
20:25
Bornholm - kylmän sodan eturintama
Tanskalaiset historiantutkijat Peter Ørbæk ja Bjørn Meyer lähtevät kiinnostavalle tutkimusmatkalle kylmän sodan Bornholmiin. He haluavat selvittää, kuinka venäläisen kaasunaamarin suodatin päätyi tälle aurinkoiselle saarelle vuonna 1971. Olivatko venäläiset tuolloin lähempänä Tanskaa kuin tanskalaiset uskoivatkaan? Etsintä johtaa kaksikon nopeasti keskelle huolestuttavaa vaihetta Euroopan historiassa sekä Bornholmin ja Tanskan rooliin kylmän sodan aikana. Se on pala historiaa, joka ei äkkiä tunnukaan enää niin kovin kaukaiselta.
fi
20:53
Rikosten jäljillä
Johanna Loisel toimii oikeuslääkärinä Uumajassa. Oikeuslääkäri työskentelee rikoksen uhriksi joutuneiden parissa, mutta hän tekee myös ruumiinavauksia vainajille. Joskus voi käydä ilmi, että kuoleman taustalla on rikos. Johanna kertoo, millaista oikeuslääkärin työ on ja miten hän päätyi tähän ammattiin.
fi
21:00
Efter Nio
Viki Konssi löysi itsensä Angolasta, Susanne Ringell halusi kuolla surusta, Helena Juntunen laulaa ilman vokaaleja, showpainija Alexandra Bonsdorff, arkeologi Jan Fast, roller derby.
fi
22:00
Talo
Vankilassa puhkeaa mellakka. Vanginvartijat joutuvat ottamaan käyttöön täyden varustuksen: kilvet, kypärät ja pamput. Välienselvittelyllä on veriset seuraukset. Neljällä vartijalla on neljä hyvin erilaista kohtaloa.
fi
23:00
Häähuumaa
Kiinasta tilatut kukkakoristeet eivät ole tulleet vieläkään. Bawer alkaa huolestua, mitä hänen pitäisi sanoa Anna Safialle ja Mohammedille.
fi
23:35
Simona selviää
Simonan hyväksikäyttäjä on vangittu, mutta 16-vuotias Simona haluaa selvittää, milloin mies pääsee taas vapaalle jalalle. Simona on kamppaillut pitkään pystyäkseen kertomaan tapahtuneesta.
fi