FilmBox Plus

FilmBox Plus

FilmBox Plus - най-великите звезди на киното във филми носители на Оскари

Bulgaria

TV vodic - Utorak, 21.05.2024

00:50
ACCIDENTAL WITNESS
реж: Tabori Kristoffer; rok: 2006; време: 89 минути
bg
02:25
DESERTER
реж: Martin Huberty; rok: 2002; произв.:; време: 94 min
bg
04:00
REFLECTIONS #1
Когато агентът на Европол Том Бриндл (Tom Brindle) бива извикан в Барцелона (Испания), за да издири серийния убиец, известен под името Пигмалион (Pygmalion), той прави очудващо откритие. Намерената при тялото на последната жертва ДНК (DNA) отговаря на тази на един млад, разпуснат войник, Марко Солер (Marco Soler). По-нататъшните изследвания показват, че ДНК може да принадлежи и на отделения брат-близнак на Марко. Агент Бриндл използува Марко, за да създаде психологически профил на брата-убиец. Но колкото повече агент Бриндл се приближава към убиеца, толкова и убиецът се приближава към него. Ловецът се превръща в преследван, понеже Пигмалион открива, че има брат-близнак и сега той започва да преследва следствената група. Сега единствен начин за залавяне на убиеца е да се рискува всичко и всекиго, който му е мил.
bg
06:40
SCOUT CAMP
16-годишният Йорк Хейс е водач на групата Огнени дракони и се завръща в лагер Ракута за последната седмица от обучението за скаути. Той е решен тази седмица да е най-добрата. За съжаление, нещата не вървят по план още от самото начало и той е принуден да прекара цялото време в решаване на проблемите на неопитните членове на групата.
bg
08:05
AMAZING GRACE (2018)
Документален филм за Арета Франклин, заснет с хора на баптистка църква Ню Бетел в Уатс, Лос Анжелис през януари 1972 г.
bg
11:10
BOXER, THE #1
Бен е изтерзан човек, който търси спасение от тормоза вкъщи в суровия живот на улицата и в резултат попада в затвора. След като излежава присъдата си, той става боксьор с помощта на треньора Джо, чийто златни дни в бокса са преминали отдавна. С него и с новооткритата си любов Натали Бен ще се бие за нещо повече от шампионската титла.
bg
12:45
MAYOR CUPCAKE
Мери (Mary) е необразована пекарка в малко градче, майка на три деца и прекрасна домакиня. Нейният подреден живот се разклаща в момента, когато дъщеря й изпраща нейната кандидатура за кмет на града. Когато настоящият кмет не е повече в състояние да изпълнява своите задължения, Мери е принудена да поеме властта в градчето, което тъне в дългове. Жената бързо се научава, че няма невъзможни неща, когато има толкова много сърдечни и готови за помощ ръце.
bg
14:10
RASPBERRY MAGIC #1
Това е историята на единадесетгодишната Моника (Monikа), която се обвинява за проблемите у дома. Момичето смята, че когато спечели научен конкурс, татко й ще се върне вкъщи, а мама ще се справи с емоционалните си проблеми и депресията. Моника също така прави експеримент. Сред прекрасната природа в гората тя провежда терапия с докосване, която има за цел да накара малините да растат по-бързо. Момичето си задава въпроса, кое е за тях по-добро: дали природата или начинът на третиране? На фона на превратностите в семейството тя си дава сметка, че отговорът на този въпрос няма да е лесен.
bg
15:30
MAGNIFICENT AMBERSONS, THE (FEATURE)
Разглезеното и напълно противно богато хлапе Джордж Амберсън се ужасява, когато наскоро овдовялата му майка подновява отношенията си със заможния Юджийн Моран, когото е напуснала преди десетилетия, за да се омъжи за бащата на Джордж. Докато момчето се опитва да саботира новия романс на майка си, то трябва да се оправи и със собствените си романтични чувства към дъщерята на Морган и последствията от намесата си, докато някога великото семейство пропада заради машинациите му.
bg
17:35
ARMY OF ONE
"Базиран отчасти на историята на Гари Фокнър, строителен работник от Колорадо със здравословни проблеми, който няколко пъти опитва да влезе в Пакистан и Афганистан в търсене на лидера на Ал Кайда, филмът е в духа на комедиите на Саша Барон Коен ""Борат"", ""Бруно"" и ""Диктаторът""."
bg
19:05
JULIUS CAESAR 01001
Епичен поглед към Юлий Цезар, последния диктатор на Рим, чиято смърт слага край на Римската република. Проследява кампаниите му в Галия и Египет, съперничеството му с генерал Помпей и убийството му от Брут и Касий.
bg
20:35
JULIUS CAESAR 01002
Епичен поглед към Юлий Цезар, последния диктатор на Рим, чиято смърт слага край на Римската република. Проследява кампаниите му в Галия и Египет, съперничеството му с генерал Помпей и убийството му от Брут и Касий.
bg
22:00
SPEED OF THOUGHT, THE #1
Джошуа Лазарус е Скопер - телепат, който чува мислите на хората. В света има само няколко Скопера, а с подходящото обучение Скоперът може да се научи да контролира гласовете. Но този дар е смъртоносен, Скоперът полудява до 29-годишна възраст. Той е на 28. Джошуа и неговият наставник работят за правителството в замяна за лекарство. Докато са на мисия, той среща необучения Скопер Анна и бързо се влюбва в нея, но правителството няма да позволи това. Те създават план да изчезнат с надеждата да започнат нов живот заедно, но скоро са разкрити и разделени. С помощта на приятел от детинството Джошуа трябва да открие истината за своите способности, корупцията около него и силата, която притежава, за да спаси бъдещето.
bg
23:35
CAMP HELL
В края на всяко лято, децата от християнската общност на Ню Джърси отиват в лагер Надежда. Заедно те бродят из горите, далеч от светските разсейвания. Тук децата се научават на пътя на Господ, заплахите на плътта и биват плашени с разкази за Дявола. Един чаровен свещеник случайно донася злото сред тях и безопасното духовно убежище се превръща в кошмар, който дори вярата не може да прекрати.
bg

TV vodic - Srijeda, 22.05.2024

01:15
I LOVE YOUR WORK
Грей Еванс (Рибизи) и Миа Ланг (Франка Потенте) са гореща млада двойка актьори, чийто брак вече отива на кино след само една година. Двамата ходят по бляскави откривания, напиват се във ВИП зоните на купони, където движат с Елвис Костело (самият той) и четат писма от фенове - гаранция за бързи харесвания от зрителите. Но истинският нарцисизъм на Грей е в убеждението му, че той е преследвана звезда. Това може да е само фантазия, като един филм, който може да е снимал по темата, а може и да не е снимал. Но манията му е толкова силна, че той не само си представя собствената си смърт, но и сам започва да преследва служител във видеотека (Джошуа Джаксън), чиято съпруга (Мариса Куглан) и живот той смята за по-хубави от неговия. Грей също мечтае за обикновен живот с бившето си гадже (Ричи).
bg
03:05
ME TWO
Жан-Кристиян Рану (Jean-Christian Ranu) (в тази роля Daniel Auteuil) е ексцентричен счетоводител, който живее ден за ден. Жил Габриел (Gilles Gabriel) (в тази роля Alain Chabat) на свой ред е певец на музика поп, който преди време е бил доста популярен. Никой не би очаквал, че съдбите на тези двама така различни хора изведнъж могат да се преплетат. Звездата на попмузиката сега се подготвя да се върне триумфално на сцената, но плановете му изведнъж се объркват, когато с автомобила си блъска Рану. След като потърпевшият се възстановява, ужасен открива, че в главата му се е загнездил някакъв друг глас. Оказва се, че Габриел е умрял и по необясним начин е влязъв в мислите на счетоводителя. От този момент Рану представлява двама души в едно тяло.
bg
04:30
CHLORINE
Семейство от предградията се бори комично да поддържа скъпия си начин на живот в своята материалистична общност в Ню Инглънд. Когато майката в менопауза (Седжуик) притиска своя провалил се съпруг за лоша сделка с недвижим имот, цялото семейство е подложено на изпитание.
bg
07:05
COCO BEFORE CHANEL #1
До идеално оправено легло в сиропиталище стои слабо и стройно десетгодишно момиченце с гъста черна коса. Габриел Шанел, известна като Коко, и различните етапи на живота й. История за пътя на Коко от невзрачното детство до бляскавите светлини на Париж.
bg
08:55
WHISPER ISLAND #1
Сам Далтон (Sam Dalton) е решена да спаси единствения дом, който изобщо някога е познавала. Момиченцето пише писмо на своята далечна леля Кристин (Christine), като се надява, че тя ще й помогне да предотврати изкупуването на ранчото. В същото това време се появява тийнейджърът Й. Т. Суинтън (J. T. Swinton), който заедно със Сам силно желае да намери съкровището, което уж е било скрито някъде из околностите на имота. Сам и Й. Т. трябва да се запознаят по-отлизо с миналото на леля Кристин. Това, което успяват да научат, ще промени живота им завинаги.
bg
10:15
LUCKY DRAGON, THE #1
Млад китайски змей е наказан от боговете и е станал обикновен смъртник, изпратен на Земята. Принуден е да си пробива път в чужд за него свят, докато злите сили научават, кой е той наистина. Ние взимаме участие в този свят на фантазии, следвайки змея-пакостник, превърнат в малко момче и изгонен от дома да живее сред хората. Когато както злите, така и добрите сили се научават, че е пристигнал змей, започват да го търсят, защото той е единственият, който може да намери вълшебния меч. Собственикът на този меч е в състояние да владее над Света! Ще успее ли змеят да намери меча, преди той да попадне в неподходящи ръце? И ще смогне ли да си възвърне същността на змей?
bg
11:50
NATIONAL TREE #1
Когато Sitka Spruce, принадлежащо на Рок, е избрано за национално дърво, той и баща му тръгват на вълнуващо пътуване през цяла Америка.
bg
13:15
REGINA
Регина, която прекарва лятната ваканция в Исландия скучаейки, не си представя, че може да я срещне нещо вълнуващо. Само ако майка й, овдовяла социална работничка, можеше да срещне онзи специален човек, то тогава Регина би могла да отиде на летен лагер?!
bg
14:45
ADVENTURE SCOUTS
Филм за група зрелостници - момчета и момичета, наречени "приключенски разузнавачи", които се връщат от къмпинг и откриват, че малкият им град е в плен на банда безмозъчни мотоциклетисти. Като използват само скаутските си знания и оборудване за къмпинг, децата обезвреждат членовете на бандата, един по един, събират се със семействата си и връщат чувството на гордост на общността.
bg
16:10
EL SECRETARIO - ep - 76
Феликс и Антония са у дома му и се отдават на интимност, но нищо не се случва, защото Антония вече няма чувства към съпруга си. Миладис и сина й отиват с Агире в развлекателен парк. Конде осъзнава колко мръсотии може да направи тази жена, но не и защо е с най-добрия му приятел.
bg
16:55
EL SECRETARIO - ep - 77
"Всеки в ""Копито"" се притеснява и не вярва в лошия късмет на Емилио, всички искат да се върне при семейството си. Марио звъни на брат си и го обвинява за случилото се с Емилио. А Феликс се среща с адвоката Хайме, който му казва, че е на път да му върне свободата, благодарение на съмнителни процедури."
bg
17:40
EL SECRETARIO - ep - 78
Валентина не спира да пита за баща си и Франклин вече не знае какво да й каже. Междувременно Феликс казва на Антония, че с Емилио може би се е случило нещо сериозно. Тя се разкрещява и му казва, че вярва, че Емилио ще се върне скоро. Нелсон пита Паола за връзката й с Феликс, а тя е шокирана от въпроса...
bg
18:25
TIME OUT OF MIND
"Ричард Гиър е в главната роля в драмата ""Пропиляно време"" на Орен Мовърман. Той играе Джордж, бездомен и умствено болен мъж, който от години не успява да се задържи на работа. Той се носи из града, търсейки храна, алкохол и подслон. В същото време се опитва да установи контакт с отчуждената си дъщеря (Джена Малоун). В един момент Джордж се възползва от някои от социалните услуги, предлагани от град Ню Йорк, но му липсва точната документация, за да получи финансовата помощ, от която се нуждае. Той се сприятелява с друг бездомник (Бен Верийн), който твърди, че е бил успешен джаз музикант. ""Пропиляно време"" е прожектиран на Международния филмов фестивал в Торонто през 2014 г."
bg
20:25
LOVE IN LAPLAND
реж: Arnauld Mercadier; rok: 2017; произв.: Франция; време: 92 минути
bg
22:00
MEMSAHIB
Британска учителка в средата на 19-и век се влюбва в краля на Бегампур, Индия, но любовта им е прекъсната скоропостижно и преродените им духове се събират наново в съвременна Индия.
bg
23:45
YOUR MOVE
Преуспяващ бизнесмен от Ню Йорк провежда видео разговор с жена си и детето си, които са на гости на семейството й в Мексико, когато вижда брутално нападение над тях и отвличането им. След като не може да разчита на местната полиция, той поема на поход да открие семейството си и да отмъсти за насилието срещу тях.
bg