Prima Zoom

Prima Zoom

Prima Zoom je dokumentárně vzdělávací televizní kanál společnosti FTV Prima.

Czechia

TV rehberi - Cumartesi, 18-05-2024

00:50
Umění špionáže I (8)
Epizoda: Dokonalý špion. Činnost tajného agenta je nesmírně náročná profese. Důležití jsou nejen konkrétní lidé, ale i všelijaké pomůcky a technologie, které byly za účelem špionáže vyvinuty.Činnost tajného agenta je nesmírně náročná profese. Důležití jsou nejen konkrétní lidé, ale i všelijaké pomůcky a technologie, které byly za účelem špionáže vyvinuty. Režie: Marek Bures. Hrají: Robert Wallace (Sebe), Keith Melton (Sebe), Robert Bigman (Sebe), John Sano (Sebe), Sandy Grimes (Sebe) (2021)
cs
01:50
Kolosální stroje II (3)
Epizoda: Hasiči a záchranáři. Vydejte se za poznáním technologických zázraků, jakými jsou kolosální stroje pracující na moři, ve vesmíru, ve vzduchu či v odlehlých ledových oblastech.Vydejte se za poznáním technologických zázraků, jakými jsou kolosální stroje pracující na moři, ve vesmíru, ve vzduchu či v odlehlých ledových oblastech. Režie: Daniel Oron (2022)
cs
03:05
Extrémní přepravci III (8)
Epizoda: Rampová vrata. Vstupte do světa těžké logistiky. Pro extrémní přepravce není žádný náklad moc těžký, nic není příliš velké a žádná trasa není obtížná.V kterémkoli libovolném okamžiku brázdí světová moře minimálně 20 milionů kontejnerů přepravujících cokoli od humrů po sportovní auta. Pořad Extrémní přepravci má exkluzivní přístup do zákulisí přístavů na obou stranách Tichého oceánu, díky němuž může divákům nabídnout pohled na to, jak největší přepravci na světě dopravují zboží non stop, vždy včas a v perfektním stavu bez ohledu na počasí či denní dobu. Hrají: Adrian Bower (Vypravěč) (2019)
cs
04:20
Zapomenuté poutní cesty I (2)
Epizoda: Francie: Poutní cesta k Mont-Saint-Michel. Poutní cesta je místem setkávání a poznávání.Poutní cesta je místem setkávání a poznávání. Dnes řada lidí cítí potřebu opustit každodenní život, vydat se na pouť a znovu objevovat krajinu a sebe sama prostřednictvím stop z minulsoti. Režie: Mareike Müller. Hrají: Jerome Brutt (Sebe), Annick Crampon (Sebe), Michele Gag (Sebe), Perrine Hervé-Gruyer (Sebe), Mai Horlemann (Vypravěč) (2021)
cs
05:30
Ptačí říše
cs
05:45
Přestávka ve vysílání
cs
06:00
Hausbot Petra Horkého
Epizoda: Miroslav Bárta. Hostem Petra Horkého je Miroslav Bárta, šéf Českého egyptologického ústavu, expert na vzestupy a pády lidských civilizací.Hostem Petra Horkého je Miroslav Bárta, šéf Českého egyptologického ústavu, expert na vzestupy a pády lidských civilizací. Dnes už jsou jeho teorie civilizačních kolapsů respektované po celém světě a prof. Bárta přednáší leaderům Evropy, představitelům americké armády, vědcům na prestižních univerzitách i nejširší veřejnosti. "Máte radost z toho, že Vám současné události dávají za pravdu, že se Vaše předpovědi naplňují?" Co myslíte, že odpověděl Petrovi Horkému na tuto otázku?
cs
06:20
Život v divočině I (4)
Epizoda: Bojové plány. Ve volné přírodě musí mít každé zvíře svou strategii útoku, obrany a lovu.Ve volné přírodě musí mít každé zvíře svou strategii útoku, obrany a lovu. Díky ohromujícím archivním záběrům a počítačové grafice můžeme prozkoumat taktiky jednotlivých druhů. Režie: Bettina Dalton (2016)
cs
07:10
Pohotovost pro exotická zvířata VII (6)
Epizoda: Želva na kolečkách. Ve veterinární ordinaci doktorky Susan Kelleherové se léčí výhradně exotická zvířata. Seznamte se s jejími nejzajímavějšími klienty.Ve veterinární ordinaci doktorky Susan Kelleherové se léčí výhradně exotická zvířata. Seznamte se s jejími nejzajímavějšími klienty. Režie: Guy Nickerson. Hrají: Josh Goodman (Vypravěč) (2019)
cs
08:10
Vetřelci dávnověku XIV (6)
Epizoda: Tajemství předků z hvězd. Podle některých badatelů dokazují staré legendy, záznamy z kronik a archeologické nálezy, že na naší planetě mnohokrát v minulosti přistáli mimozemšťané.Podle některých badatelů dokazují staré legendy, záznamy z kronik a archeologické nálezy, že na naší planetě mnohokrát v minulosti přistáli mimozemšťané. Jsou tyto důkazy přesvědčivé? Byli mimozemšťané předobrazem bohů...? Giorgio Tsoukalos se zabývá fascinující teorií, že někdy v průběhu starověku navštívili naši planetu mimozemští astronauti. V populárním seriálu Vetřelci dávnověku: Nezvratné důkazy zkoumá nejslibnější stopy, které mimozemské civilizace mohly zanechat v různých koutech světa. Podaří se mu přesvědčivě prokázat, že v dávné minulosti navštívili Zemi mimozemšťané? Starověké stavby, dřevoryty, malby i literární texty z různých částí Země naznačují, že se první lidé setkali s bytostmi, které sestoupily z nebes. Je to vůbec možné? Zastánci teorie starodávných astronautů říkají, že ano. Podívejte se na nejzajímavější archeologické, vědecké a historické nálezy, jež jsou podle mnohých nezvratnými důkazy o vetřelcích dávnověk Hrají: Edwin Barnhart (ředitel: Maya Exploration Center / sebe - archeolog), Jonathan Dover (sebe - Navajo Nation Ranger (1980-2011)), Jonathan Young (sebe - Zakládající kurátor, Joseph Campbell Archives), Clifford Mahooty (sebe - Starší kmene Zuni), Giorgio A. Tsoukalos (sebe - Teoretik starověkých astronautů) (2019)
cs
09:10
Ruské války (1)
Epizoda: Carské Rusko. Carské RuskoRusko je známo svými zničujícími válkami, nemilosrdnými vládci a honbou za mocí po celá staletí.Carské RuskoRusko je známo svými zničujícími válkami, nemilosrdnými vládci a honbou za mocí po celá staletí. Jak se země vyvíjela od nástupu Petra Velikého v druhé polovině 17. století až po napadení Ukrajiny v roce 2022. (2023)
cs
10:15
Kolaborovali s nacisty I (10)
Epizoda: Nizozemský kolaborant. Skutečně toho byli schopní? Ano, velmi mnoho lidí spolupracovalo s nacisty. Od Pierra Lavala po Chaima Rumkowského, od Vidkuna Quislinga po jeruzalémského nejvyššího muftiho.Skutečně toho byli schopní? Ano, velmi mnoho lidí spolupracovalo s nacisty. Od Pierra Lavala po Chaima Rumkowského, od Vidkuna Quislinga po jeruzalémského nejvyššího muftiho. Kromě odpovědných politiků se k tomu rozhodly i tisíce německých a neněmeckých civilních obyvatel. Někteří měli ty nejlepší úmysly. Někteří zase měli pocit, že nemají na vybranou. Příběhy těchto lidí by dnes mnozí nejraději vymazali z paměti, protože jsou nepříjemné a trapné. Ale 60 let po druhé světové válce už dospěla nová generace, která toho o tehdejším dění ví pramálo. Je načase, aby se i příslušníci této generace dozvěděli pravdu. K tomu jim chce napomoci tento seriál, který jeho tvůrci sestavili ze 4000 hodin archivních filmových materiálů. S jejich konstatováními a důsledky, které vyvozují, s jejich názory a myšlenkami může divák souhlasit, nebo je může považovat za diskutabilní. Ale jedno je jisté: na televizním kanálu Spektrum je nyní poprvé důkladně pojednána otázka kolaborace, a to v takovém seriálu, který celý tento jev zpracoval v mezinárodních souvislostech, z pohledu anglických dokumentaristů. Režie: Nick Aarons. Hrají: Joseph Goebbels (sebe), Audrey Hepburnová (sebe), Adolf Hitler (sebe), Anton Mussert (sebe), Eve Oppenheimer (Sebe / sebe) (2010)
cs
11:25
Zelená planeta I (3)
Epizoda: Roční období. Navštivte spolu s průvodcem Davidem Attenboroughem svět, kde jeden život může trvat tisíc let.Navštivte spolu s průvodcem Davidem Attenboroughem svět, kde jeden život může trvat tisíc let. Uvidíte věci, které žádné lidské oko nikdy nevidělo, a objevíte krásný, ale divoký život rostlin na Zemi. Režie: Rosie Thomas. Hrají: Cong Liu (Vypravěč) (2022)
cs
12:50
Zvířecí výzbroj I (5)
Epizoda: Plivání a bodání. Mají i zvířata zbraně, které používají pro lov, boj i obranu? Zatímco lidé si zvykli spoléhat se na technologie, zvířata se v boji o přežití vydala přirozenou cestou.Mají i zvířata zbraně, které používají pro lov, boj i obranu? Zatímco lidé si zvykli spoléhat se na technologie, zvířata se v boji o přežití vydala přirozenou cestou. Používají přirozené zbraně se smrtícími účinky. Režie: Bettina Dalton (2016)
cs
14:00
Kapří monstra VI (3)
Epizoda: Tři ostrovy. Odborník na rybolov se společně se svými kamarády vydává na dobrodružství po různých místech celého světa za jediným účelem - chytit kapří monstrum.Odborník na rybolov se společně se svými kamarády vydává na dobrodružství po různých místech celého světa za jediným účelem - chytit kapří monstrum. (2021)
cs
15:00
Když žraloci útočí V (4)
Epizoda: Stát, kde koušou žraloci. Podél celého amerického pobřeží narůstá počet útoků žraloka na člověka. K mnohým z nich dochází rychle po sobě na nových a nečekaných místech.Podél celého amerického pobřeží narůstá počet útoků žraloka na člověka. K mnohým z nich dochází rychle po sobě na nových a nečekaných místech. Lidé umírají nebo zůstávají poznamenaní na celý život. Rekreanti, vědci i místní se zoufale snaží odhalit, co způsobilo tento děsivý trend. Režie: Matthew Lavine. Hrají: Steven Hochman (pan LoMedico) (2019)
cs
16:00
Záchrana na zledovatělé silnici: Zmatek na dálnici (1)
Nervy z oceli. Zledovatělé silnice v Norsku patří k těm nejbezpečnějším v Evropě. Krutá zima je mění ve smrtelnou past.Zledovatělé silnice v Norsku patří k těm nejbezpečnějším v Evropě. Krutá zima je mění ve smrtelnou past. I sebelepší řidič se může dostat problémů, a proto je zde k dispozici elitní skupina záchranářů. (2021)
cs
17:00
Šílené počasí: Skutečné záběry VI (3)
Extrémní počasí se často stává předmětem virálních videí z celého světa. Občas se ale kvůli natáčení tvůrci dostávají do zrádných podmínek.Extrémní počasí se často stává předmětem virálních videí z celého světa. Občas se ale kvůli natáčení tvůrci dostávají do zrádných podmínek. Vedle toho stojí profesionální meteorologové, kteří svůj život doslova obětují sledování prudkých změn počasí a sami se také stávají aktéry tragických příběhů. Režie: Mary Grace Higgs (2020)
cs
18:00
Norské domy snů VII (5)
Epizoda: Nevlunghavn. Nejen Češi jsou národ chatařů, i Norové se ve volném čase vydávají do svých horských příbytků.Nejen Češi jsou národ chatařů, i Norové se ve volném čase vydávají do svých horských příbytků. O ty, které svým majitelům padají na hlavu, se postarají interiérový designér Halvor Bakke a jeho tři řemeslně zdatní kamarádi. Režie: Jimmy Eriksson. Hrají: Halvor Bakke (Sebe), Torkel Gjerset (Sebe), Ole Rosén-Lystrup (Sebe) (2021)
cs
19:00
Největší loupeže s Piercem Brosnanem I (1)
Epizoda: Krádež diamantů v Antverpách. Pierce Brosnan odhaluje nejpropracovanější loupeže v historii.Pierce Brosnan odhaluje nejpropracovanější loupeže v historii. Od pečlivého plánování přes odvážné provedení až po šokující následky mnohých případů. Režie: Brendan Gabriel Murphy. Hrají: Luis Cadiz (Tony Rodriguez), Esther Ludlow (Sebe), Lou Paoletti (Pietro Tavano), Matt Perkin (Elio D'Onorio), Brent Picha (Ochranka) (2023)
cs
20:00
Lydia a obři: Divoký Pantanal
Pantanal, velkolepý vodní svět v západní Brazílii, je domovem pro stovky druhů zvířat.Pantanal, velkolepý vodní svět v západní Brazílii, je domovem pro stovky druhů zvířat. Německá bioložka Lydia Möcklinghoffová se do největších tropických mokřadů na světě vydala studovat chování mravenečníka velkého. Režie: Almut Hauschild. Hrají: Sandra Kob (Vypravěč), Lydia Möcklinghoff (Sebe) (2021)
cs
21:05
Šampioni přírody I (2)
Epizoda: Umění svádění. Příroda je plná mistrů přežití s úžasnými vlastnostmi. Volně žijící zvířata dokáží řešit nejrůznější problémy, aby přežila.Příroda je plná mistrů přežití s úžasnými vlastnostmi. Volně žijící zvířata dokáží řešit nejrůznější problémy, aby přežila. Od adaptace přes rozmnožování až po kamufláž. Režie: Petra Lederhilger (2017)
cs
22:15
Zločiny, které změnily svět (3)
Epizoda: Od Escobara k masakru v Columbine. Dokument představuje velkolepé kriminální případy, které udržely v napětí celý svět.Dokument představuje velkolepé kriminální případy, které udržely v napětí celý svět. Patří mezi ně velké soudní skandály, děsivé sériové vraždy a historické atentáty. (2022)
cs
23:15
Pařížské stoky: Skryté město
Poznejte tajemný svět pařížského podzemí. Spletitou síť kanalizačních tunelů, která začala vznikat za doby Napoleona III. a pařížského prefekta Haussmanna.Poznejte tajemný svět pařížského podzemí. Spletitou síť kanalizačních tunelů, která začala vznikat za doby Napoleona III. a pařížského prefekta Haussmanna. Režie: Sarah Laîné (2020)
cs

TV rehberi - Pazar, 19-05-2024

00:05
Tajemství supertováren II (8)
Dnešní moderní továrny čelí mnoha obtížím a výzvám. Aby dokázaly přežít a dál se rozvíjet, musejí nejenom sledovat technologický vývoj, ale čelit i otázkám ekologickým a společenským.Dnešní moderní továrny čelí mnoha obtížím a výzvám. Aby dokázaly přežít a dál se rozvíjet, musejí nejenom sledovat technologický vývoj, ale čelit i otázkám ekologickým a společenským. Režie: Paul O'Connor (2019)
cs
01:10
Údržbáři v akci (8)
Epizoda: Bezpečné plavební cesty. Nic je nezastaví. Žádný úkol pro ně není dost velká výzva. Elitní údržbářské týmy udržují v chodu lanovky, metro, vodojemy i vysílací věže.Nic je nezastaví. Žádný úkol pro ně není dost velká výzva. Elitní údržbářské týmy udržují v chodu lanovky, metro, vodojemy i vysílací věže. (2019)
cs
02:10
Vesmírná záře I (6)
Epizoda: Oběžná dráha. Více než padesát let po přistání na Měsíci nás vesmír stále fascinuje. Díky technologickému pokroku a soukromým investorům je výzkum vesmíru zdánlivě bez hranic.Více než padesát let po přistání na Měsíci nás vesmír stále fascinuje. Díky technologickému pokroku a soukromým investorům je výzkum vesmíru zdánlivě bez hranic. Režie: Evan Clark (2021)
cs
03:30
Jak funguje vesmír V (6)
Epizoda: Tajná historie Pluta. Zajímá vás, jak vznikl vesmír a jak fungují jeho jednotlivé součásti? Probereme hvězdy, galaxie, černé díry i vznik života.Jak apokalyptická planetární kolize a supernova vytvořily náš svět? Jak určují oběžné dráhy dynamiku vesmíru? Mohou kosmické ohnivé bouře ohrozit život na Zemi? V pořadu Jak funguje vesmír se vypravíte do vesmíru a prozkoumáte měsíce, planety a hvězdy, které tvoří vesmír. Fascinující druhá řada, která propojuje názory odborníků s mimořádnými obrazy vytvořenými počítačovou grafikou, se prostřednictvím moderní astronomie snaží odhalit skryté fungování vesmíru. Podíváte se, jak obrovské síly a mimořádné úkazy, od sopek přes galaktické megabouře po asteroidy bohaté na minerály a komety, vytvarovaly náš svět a jak mohou poskytnout důkazy o počátcích vzniku života na Zemi či jinde ve vesmíru. Hrají: Alan Stern (Sebe), Michelle Thaller (Sebe), Phil Plait (Sebe), John Spencer (Sebe), Jani Radebaugh (Sebe) (2016)
cs
04:40
Velké vlakové putování VII (5)
Epizoda: Z Lince do Bratislavy. Michael Portillo nastupuje na zcela nové železniční dobrodružství, které ho provede napříč Evropou.Michael Portillo nastupuje na zcela nové železniční dobrodružství, které ho provede napříč Evropou. Nechává se vést Bradshawovým Průvodcem kontinentálními železnicemi z roku 1913 a procestuje předválečnou Evropu císařů a králů, pompy a elegance. Tento průvodce raného 20. století otevřel exotický svět cestovatelům Eduardovského období: zářící kosmopolitní města, úchvatná krajina Alp, šumící moře nebo pitoreskní vesnice. V jejich stopách Michael navštíví města, městečka i vesnice, o nichž se v Bradshawově průvodci píše, a to včetně Francie, Maďarska, Švýcarska, Německa a dalších. Režie: Cassie Farrell (2020)
cs
05:39
Přestávka ve vysílání
cs
06:00
Ptačí říše
cs
06:10
V říši manty obrovské
Skrývají manty obrovské ve svých podivných tělech více inteligence, než bychom čekali? Naučili se od potápěčů vyžadovat bublinkové masáže a nebojí se přiblížit k lidem, když potřebují pomoc.Skrývají manty obrovské ve svých podivných tělech více inteligence, než bychom čekali? Naučili se od potápěčů vyžadovat bublinkové masáže a nebojí se přiblížit k lidem, když potřebují pomoc. Mohou to být nejchytřejší ryby v moři. Režie: Rick Rosenthal. Hrají: Angelika Lang (Narrator), Daniela Kong, Peter Faerber, Christoph Radakovits, Manuel Witting (2023)
cs
07:00
Lovec rybích obrů V (4)
Epizoda: Kanibalské štiky. Vydejte se spolu s profesionálním rybářem Cyrilem Chauquetem na cestu po světě, kde se pokusí ulovit opravdu velké ryby.Vydejte se s spolu s profesionálním rybářem Cyrilem Chauquetem na cestu po světě, kde se pokusí ulovit opravdu velké ryby... V dobrodružném seriálu Lovec rybích obrů se podíváme za největšími a nejnebezpečnějšími podmořskými potvorami do nejvzdálenějších koutů naší planety. Vyrazíme do žraloky zamořených vod u Floridy a prozkoumáme záhyby Amazonky v Brazílii. Neohrožený rybář a dobrodruh Cyril Chauquet na vlastní kůži testuje dravost a zuřivost aligátorů, holýma rukama zápasí s velkým sumcem nebo si troufne na obrovského mexického plachetníka. Udělá ze sebe návnadu na žraloky a odebere vzorky ze zubů ostrých jako břitva, aby pomohl vědcům, kteří vyvíjejí nová antibiotika. Dokonce se utká tváří v tvář s divokou barakudou. Seriál Lovec rybích obrů odhaluje fascinující mysteriózní podmořská monstra skrytá v hloubkách oceánů, jezer a řek. Přidejte se na adrenalinovou výpravu do nitra jejich království a poznejte je z první ruky. Režie: Cyril Chauquet (2020)
cs
08:05
Civilizace dávné Asie II (2)
Epizoda: Obránci Čosonu. Průvodce pořadem Peter Lee se vydává do dvou zemí v Asii, ve kterých jde po stopách čtyř starodávných civilizací.Průvodce pořadem Peter Lee se vydává do dvou zemí v Asii, ve kterých jde po stopách čtyř starodávných civilizací. Režie: Dean Johnson (2020)
cs
09:05
Vetřelci dávnověku XIV (17)
Epizoda: Zářící. Podle některých badatelů dokazují staré legendy, záznamy z kronik a archeologické nálezy, že na naší planetě mnohokrát v minulosti přistáli mimozemšťané.Podle některých badatelů dokazují staré legendy, záznamy z kronik a archeologické nálezy, že na naší planetě mnohokrát v minulosti přistáli mimozemšťané. Jsou tyto důkazy přesvědčivé? Byli mimozemšťané předobrazem bohů...? Giorgio Tsoukalos se zabývá fascinující teorií, že někdy v průběhu starověku navštívili naši planetu mimozemští astronauti. V populárním seriálu Vetřelci dávnověku: Nezvratné důkazy zkoumá nejslibnější stopy, které mimozemské civilizace mohly zanechat v různých koutech světa. Podaří se mu přesvědčivě prokázat, že v dávné minulosti navštívili Zemi mimozemšťané? Starověké stavby, dřevoryty, malby i literární texty z různých částí Země naznačují, že se první lidé setkali s bytostmi, které sestoupily z nebes. Je to vůbec možné? Zastánci teorie starodávných astronautů říkají, že ano. Podívejte se na nejzajímavější archeologické, vědecké a historické nálezy, jež jsou podle mnohých nezvratnými důkazy o vetřelcích dávnověk Hrají: Robert Clotworthy (Sebe - moderuje) (2021)
cs
10:05
Tajemství odhalená z výšky (2)
Epizoda: Vojenská tajemství. Nové letecké a vesmírné technologie nám dávají jedinečnou možnost odhalovat skrytá tajemství z výšky. A někdy tato objevená tajemství přepisují historii.Nové letecké a vesmírné technologie nám dávají jedinečnou možnost odhalovat skrytá tajemství z výšky. A někdy tato objevená tajemství přepisují historii. Režie: Suzan Yum (2021)
cs
11:10
Veterináři z Arktidy II (1)
Epizoda: Lední medvědi, kam se podíváš. Lední medvědi, kam se podívášKanadská Arktida je domovem mnoha úžasných zvířat, která občas potřebují pomocnou ruku.Lední medvědi, kam se podívášKanadská Arktida je domovem mnoha úžasných zvířat, která občas potřebují pomocnou ruku. V Assiniboine parku v manitobském Winnipegu, kde se starají o zachráněná zvířata, pracuje sehraný tým veterinářů a ochranářů. Režie: Chris Carter. Hrají: Andria Barrett (Vypravěč) (2022)
cs
11:40
Veterináři z Arktidy II (2)
Epizoda: Obavy z vlčí rakoviny. Kanadská Arktida je domovem mnoha úžasných zvířat, která občas potřebují pomocnou ruku.Kanadská Arktida je domovem mnoha úžasných zvířat, která občas potřebují pomocnou ruku. V Assiniboine parku v manitobském Winnipegu, kde se starají o zachráněná zvířata, pracuje sehraný tým veterinářů a ochranářů. Režie: Felicia Nicholson. Hrají: Andria Barrett (Vypravěč) (2022)
cs
12:05
Síla instinktů (1)
Epizoda: Velká pětka: Gepardi za Serengeti.Velká pětka: Gepardi za SerengetiPoznejte sílu instinktů gepardů žijících na pláních Serengeti, primátů z deštného pralesa v Gabonu či chobotnic skrývajících se v hlubinách japonských vod. (2020)
cs
13:10
Boj o přežití v Alpách
Kozorožci, kamzíci, zajíci polární a orlosupi bradatí vzdorují extrémním alpským podmínkám. Tato stvoření si vyvinula fascinující způsoby, jak snášet zimu, laviny a nedostatek jídla.Kozorožci, kamzíci, zajíci polární a orlosupi bradatí vzdorují extrémním alpským podmínkám. Tato stvoření si vyvinula fascinující způsoby, jak snášet zimu, laviny a nedostatek jídla. Jsou to odborníci na přežití v nepříznivém prostředí. Režie: Markus Fischötter (2021)
cs
14:20
Balkánské národní parky I (6)
Epizoda: Národní park Rila. Přírodopisná sonda do utajených krás Balkánského poloostrova. Toto mnohdy přehlížené území skrývá úchvatné národní parky od Chorvatska až po Řecko.Přírodopisná sonda do utajených krás Balkánského poloostrova. Toto mnohdy přehlížené území skrývá úchvatné národní parky od Chorvatska až po Řecko. Režie: Jeremy J.P. Fekete. Hrají: Ivaylo Angelov (sebe), Hristo Hristov (sebe), Krasimir Lakovski (sebe), Vladimir Milushev (sebe), Spas Uzunov (sebe) (2022)
cs
15:30
Druhá světová válka v barvě I (6)
Epizoda: Horký africký písek. Dokument představuje klíčové události druhé světové války skrze kolorované a dříve i nezveřejněné archivní záznamy ve vysokém rozlišení.Druhá světová válka na dosud nikdy nepromítaných, jedinečných filmových záběrech kombinovaných s nejmodernější barevnou a digitální kinematografickou technikou, moderní družicovou navigací a počítačovou grafikou patřící ke světové špičce. V několika posledních letech vyšla najevo řada dříve utajených informací, které využili filmoví dokumentaristé. S jejich pomocí můžeme největší válečný konflikt v dějinách lidstva a celý jeho průběh mnohem lépe pochopit. Režie: Nick Davidson. Hrají: Adolf Hitler (Sám sebe), Erwin Rommel (Sám sebe), Archibald Wavell (Sám sebe), Claude Auchinleck (Sám sebe), Winston Churchill (Sám sebe) (2009)
cs
16:40
Tajné nacistické základny II (3)
Epizoda: Tajemství Sovích hor. Vydejte se za poznáním tajných nacistických základen, rozptýlených v různých koutech světa.Vydejte se za poznáním tajných nacistických základen, rozptýlených v různých koutech světa. Poznejte výzkumné středisko Peenemünde, jeskynní komplex Osówka či nacisty zrekonstruovaný zámek Ksiaž. (2021)
cs
17:45
Prima ČESKO
Cestujte s námi po Česku a poznejte nejzajímavější místa naší země.Cestujte s námi po Česku a poznejte nejzajímavější místa naší země.
cs
18:15
Prima SVĚT
To nejzajímavější ze světa. Už od roku 1995!.To nejzajímavější ze světa. Už od roku 1995!.
cs
18:50
Nejnebezpečnější železnice světa I (1)
Epizoda: Bernina Express.Bernina ExpressŽelezniční tratě vedoucí ve velkých nadmořských výškách a v extrémních podmínkách jsou výzvou pro neohrožené inženýry, kteří již 300 let dobývají přírodu pomocí nejmodernějších železničních technologií. Režie: Marita Neher (2019)
cs
20:00
Do Ameriky ve stopách vikingů I (3)
Epizoda: Nový začátek. Odvážný projekt Sigurda Aaseho je současně výpravou do historie i dobrodružstvím na otevřeném moři.Odvážný projekt Sigurda Aaseho je současně výpravou do historie i dobrodružstvím na otevřeném moři. Je možné zopakovat postupy starých vikingských stavitelů lodí, postavit v dnešní době funkční dlouhou loď a najít pro ni posadku, která by ji dokázala ovládat? (2022)
cs
21:00
Záchrana velkolepých staveb (2)
Epizoda: Brightonský Royal Pavilion. Moderátor Nick Knowles provází po několika vybraných významných britských sídlech.Moderátor Nick Knowles provází po několika vybraných významných britských sídlech. Každá epizoda se věnuje jedné historické budově, která potřebuje péči a rekonstrukci. Hrají: Nick Knowles (Self - Host) (2021)
cs
22:00
Nemožné na počkání I (3)
Epizoda: Z Itálie do Rotterdamu. Mike Davidson je fanouškem techniky. Ve svém dokumentárním seriálu zkoumá různé stroje, aby zjistil, jak fungují. Podílí se na jejich provozu i opravách.Mike Davidson je fanouškem techniky. Ve svém dokumentárním seriálu zkoumá různé stroje, aby zjistil, jak fungují. Podílí se na jejich provozu i opravách. (2021)
cs