National Geographic

National Geographic

Inspiring people to care about the planet! National Geographic is the world's premium destination for science, exploration, and adventure. Through their world-class scientists, photographers, journalists, and filmmakers, Nat Geo gets you closer to the stories that matter and past the edge of what's possible.

Finland

Guida TV - e mërkurë, 2024-Maj-15

12.00.00. EEST
Kadonneet kaupungit Albert Linin kanssa - parhaat palat
National Geographicin tutkija Albert Lin ottaa huipputeknologian käyttöön Kolumbian, Jordanin ja Perun vuorenhuipuilla. Albert ja hänen ryhmänsä koluavat muinaisten sivilisaatioiden vaarallisia korkeuksia LiDAR-laserskannaustekniikalla. Ensimmäistä kertaa ikinä 3D-skannaukset paljastavat totuuden El Doradosta, Petran alkuperästä ja Macchu Picchun esi-isistä.
fi
01.00.00. EEST
Rewind the '90s
1990-luvulla maailma todisti internetin syntyä ja seurasi, miten ihmiskunta kamppaili sen voimien kanssa. Vain muutamat ymmärsivät, että kaikki oli muuttumassa, kun uraauurtava teknologia, jolla voidaan luoda tai tuhota, valloitti maailman.
fi
02.00.00. EEST
Suunnittelun jättimokat
Huonot perustukset voivat tuhota kansakuntia. Haiti koki 2010 suuren järistyksen. Se tappoi 250 000 ihmistä. Olisiko mitään voitu tehdä, jotta yhteisö ei olisi kärsinyt sen kaltaisessa köyhässä maassa? Lahden toisella puolen, rikkaassa Amerikassa, New Orleansin Hard Rock Hotel -hotelli sortuu ja kolme ihmistä kuolee. Miten rakennusinsinöörit voivat varmistaa, että ihmiset ovat voittoja tärkeämpiä?
fi
03.00.00. EEST
Year Million
Year Million on uusi sarja, jossa tutustutaan elämään sekä lähitulevaisuudessa että kaukana nykyhetkestä, kun tekoäly on levinnyt kaikkialle, ja lääketieteessä ja biologiassa saavutetut edistysaskeleet pidentävät ihmiselämää sadoilla vuosilla. Telepatia ja virtuaalitodellisuus mullistavat viestintä-, työ- ja oppimistavat. Ihmisen tarve tutkia vie meidät yhä pitemmälle kosmokseen, ja sieltä löytyy uusia planeettoja, luonnonvaroja ja ehkä jopa uusia elämänmuotoja.
fi
03.45.00. EEST
Autojen ensiapu
Autojen ensiapu palaa uusien sydäntä lämmittävien tarinoiden kera. Fuzz Townshend ja Tim Shaw etsivät klassikkoautoja ja niiden mukavia omistajia. Sarjassa miehet kohtaavat vaikeimpia entisöintejä tähän mennessä. Paha ruoste, vaikeasti löydettävät osat ja rikkoutuneet moottorit ovat Autojen ensiavun antia, kuten myös inhimilliset tarinat, jotka saavat kovimmatkin autoharrastajat kyynelehtimään.
fi
04.30.00. EEST
Äärimmäinen selviytyjä
Villiä luontoa tutkiva Hazen Audel ottaa eeppisen matkansa viimeisellä osuudella mittaa Tyynenmeren rannikon aavikon vaaroista. Taisteltuaan tiensä kallioisten niemien ja valtavien hiekkadyynien poikki Hazen uhmaa meren voimaa korjatussa veneessä ennen kuin kiipeää Mount Moreno -vuoren huipulle juuri talvipäivänseisauksena auringonnousun aikaan.
fi
05.15.00. EEST
Vankilassa ulkomailla
Painajainen Karibialla. David ja Jayne Bladen unelmoivat uudesta elämästä ulkomailla, mutta huumeiden salakuljetus ja väkivalta veivät heidät 20 kuukaudeksi vankilaan. Dokumenttisarja, National Geographic Channel.
fi
06.00.00. EEST
Hetki ennen tuhoa
Jonestownin joukkoitsemurha. Yhdysvaltain kongressiedustaja Leo Ryan paljasti pastori Jim Jonesin Guyanan viidakossa johtaman uskonnollisen yhteisön kauheudet. Dokumenttisarja, National Geographic Channel.
fi
06.45.00. EEST
Hylkyjen salaisuudet
Kaksi merisodankäynnin historian suurinta epäonnistunutta hyökkäystä: Vuonna 1588 Espanjan kuningas Filip II kokosi armadan, jonka oli määrä purjehtia Englantiin ja kaataa kuningatar Elisabet I. Vuosisatoja myöhemmin liittoutuneet tekevät valtavia virhearvioita, kun Turkin tykistö murskaa heidän laivastonsa Dardanelleilla. Ranskalaisen Bouvet-sotalaivan uppoaminen herättää vieläkin kysymyksiä.
fi
07.30.00. EEST
Elämää äärirajoilla: Alaska
On viimeinen mahdollisuus aloittaa projekteja ennen synkkää talvea. Chris ja Jessi Morse tutkivat uusia maita saadakseen tarpeeksi puuta. Rowlandit lentävät korkealla hoitaakseen tärkeän tehtävän. Aloittaakseen uuden mökkinsä rakentamisen Alex Javorin on päästävä yli suuresta ongelmasta. Johnny Rolfe tekee mökistään talvenkestävämmän odottaessaan rankkoja kylmiä ilmoja.
fi
08.10.00. EEST
Egyptin kadonneet aarteet
Koukuttava, toiminnan- ja löytöjentäyteinen sarja seuraa kansainvälisiä egyptologien ryhmiä, kun nämä tutkivat maailman rikkainta muinaiskohdetta: Egyptin Kuninkaiden laaksoa.
fi
08.55.00. EEST
Albert Linn ja muinaiset maailmat
Albert Lin vie katsojat jälleen kerran tutkimusmatkalle menneisyyden merkittäviin sivilisaatioihin. Tällä kertaa hänen tutkimuksensa vie hänet Keski- ja Etelä-Amerikkaan, jossa hän kulkee mayojen, inkojen ja taironien jalanjäljissä.
fi
09.55.00. EEST
Salakuljettajat satimeen
CBP on saanut San Ysidron rajalla kiinni takakonteissa piilottelevia matkustajia. HSI pysäyttää ajoneuvon, joka kuljettaa 5,8 kiloa fentanyylipillereitä, joiden katuarvo on 1,7 miljoonaa dollaria. Nogalesissa CBP takavarikoi 14 kivääriä, käsiaseen ja yli 10 000 ammusta, jotka olivat matkalla Meksikoon. CBP Miami saa kiinni matkustajan, joka salakuljettaa ketamiinia vartalovoiteeksi naamioituna.
fi
10.55.00. EEST
Salakuljettajat satimeen
San Diegon HSI:n ja rajavartioston agentit pysäyttävät ajoneuvon, johon on lastattu 1,6 miljoonan dollarin arvosta eri huumeita. Puerto Ricossa CBP löytää lauttamatkustajilta ilmoittamatonta valuuttaa, joka ylittää 10 000 dollarin rajan. JFK:n CBP ja HSI:n kulttuuriyksikkö takavarikoivat yhdessä ryöstettyjä muinaisia esineitä, mukaan lukien mosaiikkeja, jotka on piilotettu varastoon New Jerseyssä.
fi
11.55.00. EEST
Yukonin eläinlääkäri
Oakleyt lähtevät Kodiakin saarelle mopsinsa kanssa. Daisylla on vaikeuksia kasvaimen kanssa, mutta uusi lääke tarjoaa mahdollisuuden pidentää sen elämää. Samalla kun Daisyn hoito aiheuttaa paineita, tiimi tutkii rakkaan hevosen pattia ja liittyy auttamaan alkuperäisheimoa, joka yrittää siirtää 66 villiä biisonia syrjäiselle saarelle. Onnistuakseen heidän on käytettävä hevosia ja helikoptereita.
fi
12.55.00. EEST
Lentoturmatutkinta
Hämmentyneisyys ja sakea sumu valtaavat koneen, jolloin DC-9 joutuu käytössä olevan kiitoradan väärään päähän Detroitissa ja suoraan 727-koneen tielle. Karmea törmäys tappaa kahdeksan ihmistä. Kun tutkija tarkastaa miehistön taustat, he pohtivat, olisivatko katastrofaaliset onnettomuuteen johtaneet tapahtumat seurausta lentäjien luonteista.
fi
01.55.00. EEST
Lentoturmatutkinta
Kun pakistanilainen lentokone putoaa kaukaisille Himalajan rinteille, vaikea maasto hankaloittaa tutkimusta. Viimein paikalle pääsevät tutkijat tekevät läpimurron koskien onnettomuuden syytä. Kun kaikkein tärkein todiste ei kuitenkaan kerro tarpeeksi, tutkijat yrittävät löytää vastauksen toisella tapaa.
fi
03.00.00. EEST
Alaska: ensimmäiset selviytyjät
Kevät tuo mahdollisuuksia ja vaaroja Alaskan alkuperäisasukkaille. Marvin Agnot vie sukulaispoikansa Justinin lahden toiselle puolen metsästämään vuohia kallioilla. John Pingayak opettaa lapsenlapselleen selviytymistaitoja. Tig Strassburg haluaa viedä seitsemän lastaan esi-isiensä kalastusleirille, joten hän rakentaa arktisen ajoneuvon. Joel Jacko matkaa pitkin sulavia jäitä etsien pienriistaa.
fi
04.00.00. EEST
Maailman kovimmat korjaushankkeet
Kurkistamme ydinvoimalaitoksen sisään, näemme lentokoneen osiin purkamisen ja roikumme korkeajännitelinjoista. Isäntänä toimii Sean Riley ja hän pääsee todistamaan raskaita teollisuuskorjauksia läheltä, hän on usein onnekas ollessaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan auttamassa eri tilanteissa. Matkan varrella näemme myös koneiston ison yrityksen taustalla ja näemme mitä tapahtuu, kun jokin menee pieleen ja insinööritiimit tekevät töitä korjatakseen tilanteen palauttaakseen kaiken ennalleen.
fi
05.00.00. EEST
Year Million
Year Million on uusi sarja, jossa tutustutaan elämään sekä lähitulevaisuudessa että kaukana nykyhetkestä, kun tekoäly on levinnyt kaikkialle, ja lääketieteessä ja biologiassa saavutetut edistysaskeleet pidentävät ihmiselämää sadoilla vuosilla. Telepatia ja virtuaalitodellisuus mullistavat viestintä-, työ- ja oppimistavat. Ihmisen tarve tutkia vie meidät yhä pitemmälle kosmokseen, ja sieltä löytyy uusia planeettoja, luonnonvaroja ja ehkä jopa uusia elämänmuotoja.
fi
06.00.00. EEST
Kadonneet kaupungit Albert Linin kanssa - parhaat palat
National Geographicin tutkija Albert Lin etsii temppeliritareiden, Stonehengen ja salaperäisen Tyynessämeressä olevan kivikaupungin salaisuuksia. Etsinnät vievät hänet ympäri maailmaa, syvälle veteen ja korkealle taivaisiin. Ilmasta käsin tehtävät LiDAR-laserskannaukset herättävät henkiin joitain antiikin ajan mielenkiintoisimmista kohteista.
fi
07.00.00. EEST
Lentoturmatutkinta
Vain hetki lähdön jälkeen Japan Airlinesin lento 123 kokee kaksi räjähdystä. Lentäjällä on vaikeuksia pitää vahingoittunut Boeing 747 ilmassa. Se syöksyy vuoreen. Onnettomuudesta tulee yksi ilmailun historian eniten kuolemaa kylväneistä onnettomuuksista. Tutkijat epäilevät heti terrorismia, mutta jäänteet kertovat eri tarinan, mikä uhkaa kaikkia 747-koneita ympäri maailmaa.
fi
08.00.00. EEST
Eurooppa ylhäältä päin
Tämä ainutlaatuinen ilmamatka näyttää meille Beneluxin alueen henkeäsalpaavasta perspektiivistä. Lentävät kamerat näyttävät Brysselissä levittäytyvän upean värisen valtavan kukkamaton, kuvaavat monimutkaisia lastaustoimia Antwerp-Brugesin satamassa, paljastavat, miten maailman suurin myrskyeste toimii, ja kiitävät mukana, kun maailman suurimmat leijat nousevat taivaalle.
fi
09.00.00. EEST
Salakaupan julmat kasvot
Kun Mariana saa tietää, että 66-vuotias amerikkalainen Rodney Baldus on vangittuna Mosambikissa huumeiden salakuljetuksesta, hän aloittaa tutkimukset, jotka poikkeavat kaikista aiemmista. Hän saa selville, että kansainväliset rikollisjärjestöt ottavat iäkkäitä amerikkalaisia kohteekseen perintöhuijauksilla ja huijaavat heitä huumekuljettajiksi. Mutta riittääkö se todistamaan Rodneyn syyttömyyden?
fi
10.00.00. EEST
Vankilassa ulkomailla
Kabareetanssija Andrea kieltäytyy mukautumasta sukupuolistereotypioihin ja haastaa kansainvälisen huumekaupan patriarkaatin tuomalla valtavia määriä kokaiinia 1990-luvun Australiaan. Kun poliisi lopulta saa hänet kiinni, vankeus ankarassa australialaisessa vankilassa pakottaa hänet kohtaamaan demonit, jotka johdattivat hänet rikolliselle tielle.
fi
11.00.00. EEST
Autojen ensiapu
Tim ja Fuzz kunnostavat Datsun 240k Skylinea, japanilaista klassikkoa 1970-luvulta. Adamin pitkän sairausjakson jälkeen hänen vaimonsa toivoo Adamin saavan autonsa taas liikenteeseen. Mutta koska vain kaksi samanlaista autoa on rekisteröity liikenteeseen, tämä on harvinaisin ajoneuvo, jonka Autojen ensiapu -tiimi on koskaan saanut tehtäväkseen, mikä tekee osien löytämisestä lähes mahdotonta.
fi

Guida TV - e enjte, 2024-Maj-16

12.00.00. EEST
Kadonneet kaupungit Albert Linin kanssa - parhaat palat
National Geographicin tutkija Albert Lin etsii temppeliritareiden, Stonehengen ja salaperäisen Tyynessämeressä olevan kivikaupungin salaisuuksia. Etsinnät vievät hänet ympäri maailmaa, syvälle veteen ja korkealle taivaisiin. Ilmasta käsin tehtävät LiDAR-laserskannaukset herättävät henkiin joitain antiikin ajan mielenkiintoisimmista kohteista.
fi
01.00.00. EEST
Salakaupan julmat kasvot
Kun Mariana saa tietää, että 66-vuotias amerikkalainen Rodney Baldus on vangittuna Mosambikissa huumeiden salakuljetuksesta, hän aloittaa tutkimukset, jotka poikkeavat kaikista aiemmista. Hän saa selville, että kansainväliset rikollisjärjestöt ottavat iäkkäitä amerikkalaisia kohteekseen perintöhuijauksilla ja huijaavat heitä huumekuljettajiksi. Mutta riittääkö se todistamaan Rodneyn syyttömyyden?
fi
02.00.00. EEST
Vankilassa ulkomailla
Kabareetanssija Andrea kieltäytyy mukautumasta sukupuolistereotypioihin ja haastaa kansainvälisen huumekaupan patriarkaatin tuomalla valtavia määriä kokaiinia 1990-luvun Australiaan. Kun poliisi lopulta saa hänet kiinni, vankeus ankarassa australialaisessa vankilassa pakottaa hänet kohtaamaan demonit, jotka johdattivat hänet rikolliselle tielle.
fi
03.00.00. EEST
Year Million
Year Million on uusi sarja, jossa tutustutaan elämään sekä lähitulevaisuudessa että kaukana nykyhetkestä, kun tekoäly on levinnyt kaikkialle, ja lääketieteessä ja biologiassa saavutetut edistysaskeleet pidentävät ihmiselämää sadoilla vuosilla. Telepatia ja virtuaalitodellisuus mullistavat viestintä-, työ- ja oppimistavat. Ihmisen tarve tutkia vie meidät yhä pitemmälle kosmokseen, ja sieltä löytyy uusia planeettoja, luonnonvaroja ja ehkä jopa uusia elämänmuotoja.
fi
03.45.00. EEST
Autojen ensiapu
Autojen ensiapu palaa uusien sydäntä lämmittävien tarinoiden kera. Fuzz Townshend ja Tim Shaw etsivät klassikkoautoja ja niiden mukavia omistajia. Sarjassa miehet kohtaavat vaikeimpia entisöintejä tähän mennessä. Paha ruoste, vaikeasti löydettävät osat ja rikkoutuneet moottorit ovat Autojen ensiavun antia, kuten myös inhimilliset tarinat, jotka saavat kovimmatkin autoharrastajat kyynelehtimään.
fi
04.30.00. EEST
Äärimmäinen selviytyjä
Villiä luontoa tutkiva Hazen Audel ottaa ensimmäisellä eeppisen matkansa osuudella mittaa suuresta rannikkometsästä. Hazen taistelee käärmeitä täynnä olevilla soilla ja vaarallisen vesiputouslaskeutumisen kanssa seuratessaan aurinkoa guaranikansan mailla. Siellä hän ottaa osaa perinteiseen metsästykseen ennen kuin liittyy kyläläisten seuraan sadonkorjuujuhlissa.
fi
05.15.00. EEST
Vankilassa ulkomailla
Oikea mafiaveli. Amerikkalaisen Henry Hillin elämäntarina innoitti Martin Scorsesen tekemään elokuvan Mafiaveljet. Ohjelmassa Hill kertoo itse elämästään mafian miehenä. Dokumenttisarja, National Geographic Channel.
fi
06.00.00. EEST
Hetki ennen tuhoa
Tulipalo ohjaamossa. Viimeiset hetket Swissairin lennolla 111. Syyskuussa vuonna 1998 lentokone syöksyi Atlantin valtamereen, lähelle Kanadaa. Dokumenttisarja, National Geographic Channel.
fi
06.45.00. EEST
Hylkyjen salaisuudet
Selviytyjien tarinat ja haaksirikkotutkijat paljastavat, miten voimakkaimmillakin sotalaivoilla oli heikkouksia, joista maksettiin kova hinta. Näemme HMS Hoodin katastrofaaliset vauriot, jotka se sai yhdessä historian eniten henkiä vaatineista meritaisteluista. USS Arizonan tarina Pearl Harborissa osoittaa, miten haavoittuvainen panssaroitu sota-alus voi olla. Se on sotahauta yli 1 100 miehelle.
fi
07.30.00. EEST
Elämää äärirajoilla: Alaska
Kun talven jäinen ote vain tiukentuu, Chris ja Jessi Morse käyvät sotaa aggressiivisen saalistajan kanssa. Kaleb ja Brittany opettavat selviytymistaitoja Rowlandin lasten neljännelle sukupolvelle. Alex Javor huomaa, että puut uhkaavat hänen ainutta suojaansa. Michael Manzo ottaa mittaa luontoäidistä ja koettaa saada aikaan tulevan mökin perustuksia.
fi
08.10.00. EEST
Egyptin kadonneet aarteet
Koukuttava, toiminnan- ja löytöjentäyteinen sarja seuraa kansainvälisiä egyptologien ryhmiä, kun nämä tutkivat maailman rikkainta muinaiskohdetta: Egyptin Kuninkaiden laaksoa.
fi
08.55.00. EEST
Kadonneet kaupungit Albert Linin kanssa - parhaat palat
National Geographicin tutkija Albert Lin ottaa huipputeknologian käyttöön Kolumbian, Jordanin ja Perun vuorenhuipuilla. Albert ja hänen ryhmänsä koluavat muinaisten sivilisaatioiden vaarallisia korkeuksia LiDAR-laserskannaustekniikalla. Ensimmäistä kertaa ikinä 3D-skannaukset paljastavat totuuden El Doradosta, Petran alkuperästä ja Macchu Picchun esi-isistä.
fi
09.55.00. EEST
Salakuljettajat satimeen
JFK:n CBP:n viranomaiset paljastavat väärennettyjä N95-naamioita, joiden arvo on yli miljoona dollaria, ja takkeja, joihin on kätketty 6 miljoonan dollarin arvosta ketamiinia. HSI jahtaa traktoriperävaunua, jossa on 5,5 miljoonan dollarin 540-kiloinen lasti valkosipulin sekaan piilotettuja huumausaineita. CBP Atlanta seuloo yksinäisiä matkustajia, jotka saapuvat Kolumbiasta.
fi
10.55.00. EEST
Salakuljettajat satimeen
HSI:n agentit tekevät toimituksen pilvenpiirtäjään Manhattanilla ja pidättävät laittoman aseoperaation. CBP Miami huomaa sulkutoimien jälkeisen nousun matkailijoiden määrässä ja mahdollisesti seksiturismissa. Calexicossa CBP:n viranomaiset löytävät useita paketteja metamfetamiinia. Paketit on piilotettu akkujen sisään ja pakattu pieneen autoon. Huumeiden katuarvo on yli 400 000 dollaria.
fi
11.55.00. EEST
Yukonin eläinlääkäri
Klinikalle saapuu koira, jolla on outoa turvotusta kurkussa. Eläinlääkäri Oakley suorittaa koeleikkauksen selvittääkseen ongelman. Nuorelta myskihärältä lähtee äkkiä karvaa, mutta Sarah keksii luovan tavan kaljuuntumisen pysäyttämiseen. Tiimi hoitaa todella äänekästä koiraa, jolla on kutisevat korvat, ja tekee hirvelle vuosittaisen tarkastuksen.
fi
12.55.00. EEST
Lentoturmatutkinta
SOL Airlinesin lento 5428 matkalla Comodoraan syöksyy Patagonian rannikolla kaukaiselle aavikolle, jolloin kaikki koneessa olijat kuolevat. Argentiinalaiset tutkijat käyvät läpi hylyn kärventyneitä osia, mutta eivät löydä mitään epätavallista. Sitten mikroskooppinen kuitu paljastaa ensimmäisen kunnon vihjeen.
fi
01.55.00. EEST
Lentoturmatutkinta
Huippuluokan helikopteri vie öljyalan työntekijöitä öljynporauslautoille, mutta se putoaa mereen Newfoundlandin rannikolla. Uskomatonta kyllä, yksi mies jää henkiin ja vain muutamassa tunnissa etsinnät uhrien, mustanlaatikon ja hylyn löytämiseksi merenpohjasta on aloitettu. Tutkijat kiirehtivät yhdistämään johtolangat, jolloin kuolettava vika S-92-helikopterin suunnittelussa paljastuu.
fi
02.55.00. EEST
Alaska: ensimmäiset selviytyjät
Alaskan jatkuvassa muutoksessa olevassa ilmastossa asukkaat hyödyntävät arktisen alueen resursseja henkensä pitimiksi. Apassingokin perhe luovii Beringinmerellä hakemassa ruokaa hitaan talvikauden jälkeen. Jody Potts-Joseph yrittää perheensä kanssa saada hirven. Tig Strassburg aikoo poikineen jahdata ahmaa. John Pingayak matkaa lapsenlapsensa kanssa tundralle etsimään ruokaa.
fi
03.55.00. EEST
Maailman kovimmat korjaushankkeet
Kurkistamme ydinvoimalaitoksen sisään, näemme lentokoneen osiin purkamisen ja roikumme korkeajännitelinjoista. Isäntänä toimii Sean Riley ja hän pääsee todistamaan raskaita teollisuuskorjauksia läheltä, hän on usein onnekas ollessaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan auttamassa eri tilanteissa. Matkan varrella näemme myös koneiston ison yrityksen taustalla ja näemme mitä tapahtuu, kun jokin menee pieleen ja insinööritiimit tekevät töitä korjatakseen tilanteen palauttaakseen kaiken ennalleen.
fi
05.00.00. EEST
Year Million
Kun yhä useampi toiminto tehdään virtuaalisesti, miten ihmisyys muuttuu, ja mitä olemme vaarassa menettää?
fi
06.00.00. EEST
Albert Lin ja kadotetut kaupungit
Albert Lin aikoo etsiä mayojen kadonneen kaupungin, jossa asuivat ennen Palenquen valtavan pyramidikaupungin rakentaneet ihmiset. Hänellä on käytössään viimeisintä teknologiaa, mutta tie kaupunkiin on silti raivattava koskemattoman viidakon halki. Albert ui myös synkän cenoten pohjalle ja laskeutuu köydellä valtavan vuoren sydämeen paljastaakseen kansan uskomattoman syntytarinan.
fi
07.00.00. EEST
Lentoturmatutkinta
Corporate Airlinesin lento 5966 ilmestyy pilvistä ja syöksyy puihin lähestyessään Kirksvillen kenttää Missourissa. Kaksimoottorinen turbopropellikone syttyy tuleen vain hieman yli kilometrin päässä kiitoradalta. Hiiltynyt hylky tarjoaa vihjeitä tapahtumista. Tutkijat päättelevät, ettei kyseessä ollut mekaaninen vika. He kuulevat ohjaamosta äänitteen, joka saattaa paljastaa koko onnettomuuden alun.
fi
08.00.00. EEST
Autojen ensiapu
Tim ja Fuzz ottavat tehtäväkseen yhden ikonisimmista saksalaisista autoista, BMW E30 Alpinan. Auto on Walsallissa asuvan Mazin, jonka unelma sen entisöimisestä päättyi, kun hän sairastui vakavaan geneettiseen sairauteen. Kun auto saapuu korjaamolle, pojat huomaavat, että se on täynnä ruostetta ja että se ei ehkä olekaan se erikoisversio, joka se väittää olevansa. Alpina vai ei - siinäpä kysymys!
fi
09.00.00. EEST
Hitlerin katastrofaalinen aavikkosota
Kun brittiarmeija aikoo kukistaa Mussolinin italialaiset voimat, Hitler lähettää Mussolinille avuksi kenraali Rommelin johtamat Afrika Korps -joukot. Aavikkokettu on voittoisa, kunnes brittikomentaja Montgomery laatii suunnitelman vastustajansa päänmenoksi. Kun amerikkalaiset saapuvat Pohjois-Afrikkaan, akselivalloilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin antautua ja lopettaa aavikolla käyty sota.
fi
10.00.00. EEST
Meret ilman vettä
Tieteen ja tietokonegrafiikan avulla voimme tyhjentää meret ja oppia salaisuuksia minolaisista, kreikkalaisista, karthagolaisista ja roomalaisista.
fi
11.00.00. EEST
Mystiset muinaiskuolemat
Arkeologi nousee 6 706 metrin korkeuteen argentiinalaisen vuoren huipulle, joka sijaitsee lähellä aktiivista tulivuorta, ja löytää maahan kätkettyjä pieniä nyyttejä. Ne ovat lasten jäänteitä, jotka ovat säilyneet täydellisesti ikään kuin unessa. Keitä nämä lapset ovat ja miten he menehtyivät niin kaukana kotoa?
fi