Stingray Classica

Stingray Classica

Stingray Classica (formerly Classica or Unitel Classica) is a television channel devoted to classical music, opera, ballet and jazz

Guida TV - mercoledì, 08/05/2024

00:00
Verdi - Nabucco
Daniel Oren dirigeert het orkest van de Arena di Verona in een prachtige uitvoering van Giuseppe Verdi's Nabucco. Het was de derde opera die de componist voltooide, maar het zou zijn eerste grote succes betekenen.
nl
02:21
The Spirits of Mozart
Het Radio-Symphonieorchester Wien begeleidt onder leiding van Andreij Boreyko onder andere jazz-zangeres Dee Dee Bridgewater, violist Benjamin Smid en Jethro Tulls Ian Anderson tijdens een veelzijdig crossover-concert, geïnspireerd door Mozarts werk.
nl
04:08
Lang Lang - The Third Dimension
De Chinese pianist Lang Lang voert enkele van de meest geliefde stukken uit binnen het pianorepertoire. Op het programma staan de composities van Beethoven, Prokofiev, Albéniz en Chopin.
nl
04:39
Europa Concert From St. Petersburg
Claudio Abbado dirigeert de Berlin Philharmonic in het Maryinsky Theater in St. Petersburg; werken zijn onder andere Prokofjevs "Romeo & Juliet" en Beethovens Symfonie nr. 7.
nl
04:58
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
06:00
Mozart
Heidrun Holtmann is de soliste in Mozarts Pianoconcert Nr. 1, KV 37 en Nr. 4, KV 41. Dit concert vond plaats in het Theatro Scientifico del Bibiena in Mantua. Het Orchestra della Radiotelevisione della Svizzera staat onder leiding van Marc Andreae.
nl
06:42
Bachfest Leipzig 2004
Sigiswald Kuijken dirigeert barokorkest La Petite Bande en het Ex Tempore-koor tijdens het Bachfest in 2004. Er wordt geopend met het 'Himmelfahrts-Oratorium (BWV 11) en het concert wordt vervolgd met 'Die Auferstehung und Himmelfahrt Jesu (Wq 240)'.
nl
08:32
Prosseda speelt pianowerken van Mendelssohn
Vanuit het Teatro alle Vigne in Lodi speelt Roberto Prosseda enkele composities van Felix Mendelssohn, waaronder 6 Lieder ohne Worte, Variations Serieuses en Fantasia Op.28.
nl
09:16
CMIM Piano 2021
Zhu Wang voert Wolfgang Amadeus Mozarts Sonate in bes-groot, K.281, Béla Bartóks Drie Rondo's op Slowaakse Volkswijzen, Sz. 84, BB 92, en Robert Schumanns Humoreske in Bes-groot, Op. 20, uit in de halve finale.
nl
10:04
Claudio Abbado conducts Mahler's Symphony No.2 at the Lucerne Festival
Claudio Abbado dirigeert het Luzern Festivalorkest tijdens de uitvoering van Mahlers 'Symfonie Nr. 2'. In deze uitvoering worden solisten Eteri Gvazava en Anna Larsson begeleid door het Orfeón Donostiarra Koor.
nl
11:35
Legato: World of the Piano
Met een passie voor virtuositeit en een bereidheid om hun repertoire uit te breiden, maakt een nieuwe generatie pianisten de piano weer populair. Zij vullen de standaard klassieke meesterwerken aan met minder gespeeld werk en onbekende componisten.
nl
13:06
Braziliaanse muziek voor cello en piano VI
In deze zesdelige documentaire over leven en werk van Heitor Villa-Lobos neemt regisseur Liloye Boubli de kijker mee op een reis door het leven en werk van de Braziliaanse legende van de klassieke muziek.
nl
13:33
Rachmaninov - Pianoconcert nr. 4, Op. 40
Fabio Luisi dirigeert het Deens Nationaal Symfonie Orkest en de Franse pianiste Lise de la Salle in een optreden ter ere van de 150ste geboortedag van de Deense componist Carl Nielsen.
nl
14:00
Mozart Celebration From Berlin 2006
Julien Salemkour dirigeert de Staatskapelle Berlin tijdens een uitvoering van het concertgala dat in het teken van Mozarts werken staat. Op het programma staan o.a. de ouverture uit 'Clemenza di Tito, KV. 621' en het 'Vijfde Vioolconcert, KV. 219'.
nl
15:35
Brahms, Double Concerto in A minor, Op. 102
Het Europakonzert van 2007 in Berlijn ter ere van de 125ste verjaardag van de Berliner Philharmoniker. Het concertprogramma met als thema 'Het jaar 1882' staat onder de muzikale leiding van Sir Simon Rattle. Op het programma staan onder meer Brahms.
nl
16:16
Ice Dance: Swan Lake
Begeleid door Tsjaikovski's originele muziek en met een choreografie van Tony Mercer, interpreteren de Imperial Ice Stars 'Het Zwanenmeer'.
nl
18:11
Abbado dirigeert Mahler No. 4 & Rückert-Lieder
Mezzosopraan Magdalena Kožená laat niet alleen de hemelse geneugten weerklinken in het laatste deel van Gustav Mahlers 'Symfonie Nr. 4': eerder in het concert wijdt ze zichzelf aan de engelachtige schoonheid en eenvoud van Mahlers 'Rückert Lieder'.
nl
19:38
Braziliaanse muziek voor cello en piano
Een documentaireserie over het leven en werk van de Braziliaanse componist Heitor Villa-Lobos. De film neemt de kijker mee op reis langs het leven en werk van deze legende van de Zuid-Amerikaanse klassieke muziek.
nl
20:05
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Beethoven in Pocketsize - Symphony no. 9
Met zijn negende symfonie slaagt de onvermoeibare Beethoven er, na alle vernieuwingen die hij al had ingevoerd, nogmaals in de muziekgeschiedenis een revolutionaire draai te geven.
nl
21:43
Nelsons en Opolais spelen Dvořák
Nelsons en Kristine Opolais presenteren een programma gewijd aan Antonin Dvořák.
nl
23:23
Villa-Lobos
Quarteto Radamés Gnattali speelt Heitor Villa-Lobos' Strijkkwartet nr. 10 in het Palácio do Catete in Rio de Janiero in Brazilië. Het kwartet, dat zich specialiseert in Braziliaanse muziek, is zeer actief in de educatie van muziek.
nl
23:52
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl

Guida TV - giovedì, 09/05/2024

00:00
Monteverdi - L'Orfeo
Muzikaal leider Emiliano Gonzalez Toro leidt het Ensemble I Gemelli in deze uitvoering in 2021 van Claudio Monteverdi's laat-renaissancistische opera L'Orfeo in het Théâtre Graslin in Nantes, Frankrijk.
nl
01:46
Bach's Brandenburg Concertos
Het Freiburg Barokorkest voert Bachs Brandenburgse concerten uit en maakt daarbij gebruik van authentieke instrumenten. De uitvoering zonder dirigent is een bewuste keuze, omdat dit in de achttiende eeuw onderdeel was van de uitvoeringspraktijk.
nl
03:24
Opera Sing Along
Een muzikaal programma waarin de kijkers kunnen meezingen met allerlei operahits. Te gast zijn onder andere Francis van Broekhuizen, Laetitia Gerards, Raoul Steffani en Marco Bakker.
nl
04:30
Mozart - Strijkkwartet nr. 19 in C-groot, K. 465
Het muzikale collectief Les Dissonances voeren Mozarts 'Strijkkwartet Nr. 19 in C-groot, K. 465' en 'Allegro in C-groot' uit. Deze uitvoering is opgenomen in de Opéra Comique te Parijs in 2015.
nl
04:59
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
06:00
Beethoven: Septet in Es groot
De Berliner Philharmoniker behoort al jaren tot de beste orkesten ter wereld. In 1991 kwamen verschillende orkestleden bij elkaar om kamermuziekwerken uit te voeren. Eén van deze werken is Beethovens Septet in Es, Op. 20.
nl
06:49
Rocamadour: La Sportelle zingt Motetten
De Franse sopraan Laetitia Corcelle leidt haar vocaal ensemble La Sportelle voor een uitvoering van sacrale muziek en motetten in de sfeervolle middeleeuwse Basilique Saint-Sauveur.
nl
07:45
Brahms - Ein deutsches Requiem, Op. 45
Franz Welser-Möst dirigeert het Cleveland Orchestra tijdens een concertuitvoering van Johannes Brahms' 'Ein deutsches Requiem, Op. 45' in het Oostenrijkse Sankt Florian in 2016. De twee solisten zijn Hanna-Elisabeth Müller en Simon Keenlyside.
nl
09:00
CMIM Piano 2021
Een verslag van het Concours musical international de Montréal Piano 2021 evenement.
nl
10:00
Teatro Regio: Behind the Scenes
Documentaire over de repetities van Puccini's La bohème in het Teatro Regio in Italië.
nl
10:38
Monteverdi: Vespro della Beata Vergine
De Mariavespers wordt beschouwd als het eerste grote religieuze meesterwerk van de barokperiode. Ter ere van het jubileum van het Monteverdi Choir staat de Mariavespers op het programma tijdens een concert in de Chapelle Royale de Versailles in 2014.
nl
12:04
Prokofjev - Vioolconcert Nr. 2 in g-klein, Op. 63
Iván Fischer dirigeert het Boedapest Festival Orkest in deze concertopname uit 2015 vanuit de Béla Bartók Nationale Concertzaal in Boedapest, Hongarije. Het concert begint met Sergej Prokofjevs Ouverture op Hebreeuwse thema's, Op. 34.
nl
12:33
Britten - The Young Persons Guide to the Orchestra
De Amerikaanse musicus Marin Alsop dirigeert het Britten-Pears Orchestra in een uitvoering van Benjamin Brittens 'The Young Person's Guide to the Orchestra'. Dit is een van de bekendste stukken van de componist.
nl
12:54
CMIM Voice 2022
Een uitzending van optredens tijdens het Concours Musical International de Montréal in 2022.
nl
13:41
Bach: Brandenburg Concerto No. 1
Een uitvoering van het eerste Brandenburgse concert. Johann Sebastian Bach schreef zijn zes Brandenburgse concerten en besloot ze op te dragen aan de Markgraaf van Brandenburg, Het eerste concert is het enige concert dat uit vier delen bestaat.
nl
14:00
Couperin - Deuxième livre, A Step Into the Unknown
Carole Cerasi speelt de composities uit Couperins tweede boek 'Pièces de clavecin'. Deze bundel geeft de richting aan die de componist wilde inslaan: stijl en vorm worden moderner en er komt ruimte voor evocatieve sfeerstukken en muzikale portretten.
nl
15:05
Misha Fomin at the Concertgebouw 2018
De Russische pianist Misha Fomin speelt Beethovens 'Pianosonates Nr. 8 Pathétique', 'Pianosonates Nr. 14, Mondschein', en Tsjaikovski's 'Vier Seizoenen, Op. 37b' tijdens een concert in het Amsterdamse Concertgebouw in 2018.
nl
16:36
Beethoven - Symfonie nr. 3 in Es-groot, Op. 55
Maestro Herbert Blomstedt maakt zijn debuut bij het Festivalorkest van Luzern tijdens het Lucerne Festival van 2020 met Ludwig van Beethovens geroemde Symfonie nr. 3 in Es-groot, Op. 55, 'Eroïca'.
nl
17:35
Veerhavenconcert 2018
Het Nederlands Philharmonisch Orkest en Toonkunst Amsterdam spelen onder leiding van Maxim Emelyanchev tijdens het Veerhavenconcert 2018 in Rotterdam. Solisten zijn Soojin Moon- Sebastian, Maria Riccarda Wesseling, Paulo Ferreira en Hawijch Elders.
nl
18:58
Villa-Lobos: Strijkkwartetten
Quarteto Radamés Gnattali speelt Heitor Villa-Lobos' Strijkkwartet nr. 9 in het Palácio do Catete in Rio de Janiero in Brazilië. Het kwartet, dat zich specialiseert in Braziliaanse muziek, is zeer actief in de educatie van muziek.
nl
19:31
J. S. Bach - Jesu, meine Freude, BWV 227
In dit opmerkelijke concert vanuit de Thomaskerk in Leipzig krijgt het normaal uit vijf zangers bestaande ensemble amarcord versterking van een extra alt én twee sopranen.
nl
19:51
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Hedda Gabler by Marit Moum Aune, Norwegian National Ballet
Hedda Gabler. Choreografie en regie door Marit Moum Aune, groepschoreografie door Kaloyan Boyadjive, muziek door Nils Petter Molvær, kostuums door Ingrid Nylander en licht door Kristin Bredal. Met dansers van het Norwegian National Ballet.
nl
22:16
Handel: Messiah, HWV 56
Het verhaal achter Händels bekendste werk 'Messiah', waarin het leven van Christus wordt geschetst. Een verhaal vol passie, vuur en goddelijke opoffering. De componist schreef het oratorium in 1741 in een tijdsbestek van drie weken.
nl