Stingray Classica

Stingray Classica

Stingray Classica (formerly Classica or Unitel Classica) is a television channel devoted to classical music, opera, ballet and jazz

Guida TV - domenica, 21/04/2024

00:00
Tsjaikovski - Iolanta
Teatro Real uit Madrid presenteert een dubbelprogramma met de twee werken 'Iolanta' en 'Perséphone', van respectievelijk Tchaikovsky en Stravinsky, die beide staan voor een ideaal van schoonheid, poëzie, en hoop.
nl
01:50
Waldbühne 1993: Russische avond
Ieder jaar verzorgd de Berliner Philharmoniker een prachtig concert op de Waldbühne. In 1993 speelde het orkest onder leiding van de Japanse dirigent Seiji Ozawa een volledig Russisch concertprogramma.
nl
03:32
Pletnev dirigeert Bizet & Ravels Concert Nr. 1
Michail Pletnev leidt het Russisch Nationaal Orkest (RNO) in een uitvoering van Maurice Ravels Pianoconcert nr. 1 met Lucas Debargue als pianosolist. Het concert begint met een selectie uit werk van Georges Bizet.
nl
04:34
Planet Earth
Al decennialang weet de contemporaine Nederlandse componist Johan de Meij publiek over de hele wereld te betoveren met zijn prachtige, intense en multimediale klassieke composities.
nl
05:24
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
06:00
Mozart
David Zinman dirigeert de Deutsche Kammerphilharmonie in een uitvoering van W. A. Mozarts (1756-1791) Symfonie Nr. 39, KV. 543. Opgenomen in de Sophiensaal te München in 1991 en geregisseerd door Janós Darvas.
nl
06:35
Celebrate St. Patrick 2017
Van heinde en verre reisden koren af naar de kathedraal om op te treden met lokale musici tijdens de viering van Saint Patrick's Day. In dit concert ontmoeten gewijde muziek, traditionele Ierse instrumenten en de muziek uit de Ierse diaspora elkaar.
nl
07:26
Seong-Jin Cho speelt Debussy, Schumann en Chopin
Pianist Seong-Jin Cho speelt Debussy's 'Images', Schumann's 'Fantasiestücke, Op. 1' en Chopins 'Derde Pianosonate, Op. 58' tijdens het Verbier Festival in 2018. Deze uitvoering is een eerbetoon aan Debussy ter ere van diens honderdste geboortejaar.
nl
08:59
CMIM Piano 2021
Su Yeon Kim voert J. S. Bach's Italiaanse Concert, BWV 971, Frédéric Chopins Ballade nr. 4 in f-klein, Op. 52, Nocturne nr. 2 in fis-klein, Op. 48, Scherzo nr. 3 in cis-klein, Op. 39, en Sergej Prokofjevs Sonate nr. 3 in a-klein, Op. 28, uit.
nl
09:47
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
10:03
Muziek voor traverso van Ockeghem, Sweelinck e. a
Kate Clark (sopraan- en tenorblokfluit), João Carlos Santos (tenorblokfluit) en Pablo Sosa del Rosario (basblokfluit) spelen repertoire uit de vroege Renaissance voor traverso. Op het programma staat werk van onder meer Johannes Ockeghem.
nl
10:46
Soulscapes: The Choreographer Uwe Scholz
Achteraf gezien kan men Uwe Scholz' versie van Igor Stravinsky's Sacre du printemps voor solodanser beschouwen als een grauwe, bedrukkende choreografie over zijn eigen leven. Dit ballet is een laat werk van Uwe Scholz.
nl
12:18
Beethoven - Symfonie nr. 2, Op. 36
Martha Argerich debuteerde op zevenjarige leeftijd met Ludwig van Beethovens 'Pianoconcert nr. 1'. In dit concert tijdens het Lucerne Festival voert de gevierde pianiste 'Symfonie nr. 2' uit met het Lucerne Festival Orchestra.
nl
12:57
Bach - Concerto Italiano & Ciaccona (arr. Busoni)
De Italiaanse klassieke pianist Costanza Principe treedt op in het prachtige Teatro Olimpico in de Noord-Italiaanse stad Vicenza. Ze speelt Johann Sebastian Bachs 'Concerto italiano' en 'Ciaccona' in pianotranscripties van Ferruccio Busoni.
nl
13:30
IVC 2021
De 54e editie van de International Vocal Competition vond plaats van 16 tot 21 november 2021 in 's-Hertogenbosch. Dit jaar was het thema duetten van zangers onder begeleiding van pianisten.
nl
13:54
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
14:01
Handel: Giulio Cesare in Egitto
Een opera van Händel die het verhaal vertelt over over de ontmoeting tussen Julius Caesar en Cleopatra tijdens de laatste jaren van de Ptolemaeïsche dynastie. Hij staat bekend als een van de meest kleurrijke romances in de geschiedenis.
nl
18:17
Schubert - Piano Trio No. 2, Op. 100, D. 929
Violiste Ester Hoppe, cellist Christian Poltéra en pianist Franscesco Piemontesi spelen Schuberts 'Pianotrio Nr. 2, Op. 100 (D. 929)' tijdens het Internationale Kamermuziek Festival in het Zwitserse Bellinzona in 2019.
nl
19:08
Nielsen - Symfonie Nr. 6
Fabio Luisi dirigeert het Deens Radio Symfonieorkest in indrukwekkende uitvoering tijdens de viering van de 150ste verjaardag van de Deense componist Carl Nielsen. Ook Rachmaninovs Pianoconcert Nr. 4 staat op het programma.
nl
19:33
Europakonzert 1991: Prag
Naar aanleiding van haar verjaardag speelt het Berliner Philharmoniker samen met sopraan Cheryl Studer en pianist Bruno Canino, haar eerste Europaconcert in 1991 in Praag, onder leiding van Claudio Abbado. Op het programma staan werken van Mozart.
nl
19:58
B. Strozzi - Sino alla morte
De Argentijnse dirigent en klavecinist Leonardo García Alarcón leidt zijn ensemble Cappella Mediterranea door een programma met Italiaanse barokmuziek. Het ensemble speelt enkele van de mooiste barokstukken van Francesco Cavalli.
nl
20:12
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Les bains macabres
Op het programma staat de opera "Les bains macabres" van de Franse componist Guillaume Connesson.
nl
22:40
De Falla - El sombrero de tres picos - Suite Nr. 2
De Berliner Philharmoniker, onder leiding van Gustavo Dudamel, betreedt samen met mezzosopraan Elīna Garanča het podium tijdens het nieuwsjaarsconcert van 2010. Op het concertprogramma staan enkele werken van Franse componisten.
nl
22:54
Villa-Lobos: Strijkkwartetten
Quarteto Radamés Gnattali speelt strijkkwartet nr. 3 van Villa Lobos in het Palácio do Catete in Rio de Janiero in Brazilië. Dit ensemble werd opgericht in 2006 en is zeer actief in de muziekeducatie.
nl
23:21
CMIM Voice 2022
Een uitzending van optredens tijdens het Concours Musical International de Montréal in 2022.
nl
23:48
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl

Guida TV - lunedì, 22/04/2024

00:00
Von Weber: Der Freischutz
Een unieke productie van 'Der Freischütz' van Carl Maria von Weber ter ere van het tweehonderdjarig bestaan van zowel het stuk als het Konzerthaus Berlin. Christoph Eschenbach dirigeert het Konzerthausorchester Berlin en het Rundfunkchor Berlin.
nl
02:18
Summer Night Music
Artiesten van over de hele wereld spelen hun favoriete 'Love Songs' op een evenement waar klassiek, jazz en wereldmuziek samenkomen. Het concert is bedoeld voor een breed publiek.
nl
04:49
J. S. Bach - Muziek voor luit
Franse luitist Thomas Dunford speelt verschillende werken van Bach in het Concertgebouw te Brugge.
nl
05:51
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
06:00
Bach - Cellosuite nr. 1 in G majeur, BWV 1007
In de Bartholomeuskerk in het Duitse Dornheim, waar componist Johann Sebastian Bach met zijn eerste vrouw Maria Barbara trouwde, speelt de bekende Nederlandse cellist Anner Bijlsma diens 'Cellosuite nr. 1'.
nl
06:24
J. S. Bach: Hohe Messe, BWV 232
Herbert Blomstedt geeft voor de laatste keer leiding aan het Gewandhausorchester en Kammerchor tijdens het Bachfest te Leipzig. Na zeven succesvolle jaren zwaait de maestro af met een uitvoering van J. S. Bachs Hohe Messe in b-klein (BWV 232).
nl
08:22
Durufle: Requiem
Het koor van St John's College speelt het beste stuk van de Franse componist Maurice Durufle.
nl
09:23
CMIM Piano 2021
De Russische pianist Alexey Trushechkin voert J. S. Bachs Prelude en fuga in C-groot, Joseph Haydns Pianosonate nr. 31 in As-groot. Dit recital werd opgenomen in de Grote Zaal van het Conservatorium van Moskou P. I. Tsjaikovski, Rusland.
nl
10:05
Wie heeft de Boléro van Maurice Ravel gestolen?
Een onderzoek naar misschien wel een van de meest gespeelde muziekstukken ter wereld. Een fenomenaal succes, dat leidt tot vele covers, vragen over rechten en juridische geschillen.
nl
11:05
Vocaal werk van Monteverdi, Frescobaldi e. a
Marina De Liso, Roberto Loreggian en Nicola Dal Maso presenteren een programma met vocaal werk.
nl
11:39
Brahms/Schönberg - 1. Klavierquartett, Op. 25
Het Berliner Philharmoniker treedt tijdens het Europaconcert in 2004 op met een combinatie. Sir Simon Rattle dirigeert en Daniel Barenboim voert Brahms' 'Pianoconcert Nr. 1' en Schoenbergs arrangement van Brahms' 'Pianokwartet Nr. 1' uit op de piano.
nl
12:23
Bach: Brandenburgs Concert Nr. 2
Gottfried von der Goltz dirigeert het Freiburger Barokorchester tijdens een uitvoering van Bachs tweede Brandenburgse concert, dat hij voor de clarino schreef. Bach droeg zijn Brandenburgse concerten op aan de Markgraaf van Brandenburg.
nl
12:35
Nino Rota - I due timidi
Twee korte opera's van Nino Rota waren te zien op het Reate Festival 2017 in Rieti, Italië. Hij werd beschouwd als een muzikaal wonderkind en was bekend bij beroemde regisseurs als Federico Fellini, Francis Ford Coppola en Luchino Visconti.
nl
13:39
Shostakovich: Chamber Symphony Op. 110a
Het Casco Phil, het Belgische kamermuziekorkest, speelt Sjostakovitsj' Kamersymfonie op. 110a onder leiding van Benjamin Haemhouts. Het werk is een bewerking van Sjostakovitsj '8ste strijkkwartet door Rudolf Barschai.
nl
14:04
Europakonzert 2011: Madrid
Naar aanleiding van haar verjaardag speelt het Berliner Philharmoniker samen met Juan Manuel Cañizares het Europaconcert in 2011 in Madrid, onder leiding van Sir Simon Rattle. Op het programma staan werken van o.a. Rodrigo, Chabrier en Rachmaninoff.
nl
15:45
Tsjaikovski - Symfonie nr. 4 in f-klein, Op. 36
Het muzikale collectief Les Dissonances voert Tsjaikovski's 'Symfonie Nr.4 in F-klein, Op.36' uit.
nl
16:34
Liszt Mosaics- II
Dit dansconcert, uitgevoerd in de talen van zowel muziek als beweging, bevat, naast werken van Liszt, enkele van de beste stukken van de nationale romantiek van Hongarije die hen hebben geïnspireerd.
nl
17:57
The Singapore Concert
Het Berliner Philharmoniker en chefdirigent Sir Simon Rattle voeren Mahlers 'Symfonie Nr. 1' uit in een optreden in Singapore. Mahlers compositie die de bijnaam 'De Reus' meekreeg, neemt het publiek mee in een grote symfonische wereld van geluid.
nl
19:41
Legato - Marc-André Hamelin, un portrait
Deze serie laat het publiek kennismaken met de meest fascinerende musici van deze nieuwe generatie, hun speelstijl, hun werkwijze en hun eigenaardigheden. Elke aflevering focust op een bepaalde pianist en een bepaald element van het beroep.
nl
20:11
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Nicolai, die lustigen Weiber von Windsor
Christian Zacharias dirigeert het koor en orkest van de Opéra Royal de Liege in een uitvoering van Nicolai's opera 'Die lustigen Weiber von Windsor'. Solisten zijn Franz Hawlata, Anneke Luyten, Werner Van Mechelen, Sabina Willeit en Laurent Kubla.
nl