National Geographic Channel

National Geographic Channel

National Geographic is een Amerikaans televisienetwerk, dat programma's levert via kabeltelevisiebedrijven. National Geographic Channel zendt documentaires over natuur en wetenschap uit, die gemaakt worden door de National Geographic Society, welke ook het tijdschrift National Geographic Magazine uitgeeft.

Netherlands

Guida TV - mercoledì, 15/05/2024

00:30
Hitler's Last Stand
Augustus 1944. Tijdens Operatie Lüttich worden de Amerikaanse soldaten volledig omsingeld door Duitse pantser- en SS-troepen. Slechts één artilleriewaarnemer en z'n radio kan het tij nog keren.
nl
00:43
Food Factory
De zoete en knapperige Boston Baked Beans zijn de zoete versie van een traditioneel bijgerecht. De intense aardbeienvulling in de Welch fruityoghurtsnack krijgt een romige coating.
nl
01:38
Drugs, Inc.
Chicago heeft een grenzeloze markt wat betreft crack en heroïne.
nl
01:55
Food Factory
Een blik op de productie van Indiase snacks, suikerkoekjes en Griekse spinazietwisters.
nl
02:15
Drugs, Inc.
Chicago heeft een grenzeloze markt wat betreft crack en heroïne.
nl
03:05
Megafactories
In een megabrouwerij in Mexico wordt gedurende de hele dag het populaire bier Corona geproduceerd. Door 24 uur per dag te brouwen, kan er worden voldaan aan de enorme vraag naar dit bier.
nl
03:55
Megafactories
De 747 is aan een upgrade toe sinds de Airbus A380 het kroonjuweel van Boeing is geworden. De Airbus heeft namelijk een grotere capaciteit en is groter.
nl
04:50
Car S.O.S
Tim en Fuzz gaan naar Rochdale voor een uniek erfstuk: een Riley RMF uit 1953. Deze Britse auto is al 70 jaar in de familie. Eigenaar Richard krijgt hem niet aan de praat, dus het team komt helpen.
nl
05:35
Food Factory
Een beeld van het productieproces van een aantal populaire voedingsmiddelen, zoals Cherry Garcia-ijs en Earl Grey-thee. Ook wordt meegekeken in de fabriek waar lolly's worden gefabriceerd.
nl
06:00
Food Factory
Een verrukkelijk inkijkje in het culinaire productieproces van een aantal Canadese klassiekers, waaronder klassieke botertaart, snoepjes van ahornsiroop, handgemaakt s'mores-ijs en een patriottische Virgin Caesar.
nl
06:25
Food Factory
Een verrukkelijk inkijkje in het productieproces van een aantal Thanksgiving-klassiekers, waaronder een glutenvrije pompoentaart, kalkoenvormige lekkernijen, marshmallow-traktaties en een kersverse cranberrysaus.
nl
07:00
Science of Stupid
Dallas bekijkt meer clips van grote en gênante ongelukken terwijl hij de truc onthult om een vliegtuig te landen, hoe je het beste een vis kunt vangen en de verborgen gevaren van stoelhandstanden.
nl
07:30
Science of Stupid
In The Science of Stupid wordt wetenschap gecombineerd met de gekste en spectaculairste ingezonden beelden. In deze aflevering onderzoekt Richard Hammond jetskiën over land, fietsen en koorddansen.
nl
08:00
Strippers: Cars for Cash
De teams ontmantelen een Citroen Saxo VTS en een Vauxhall Corsa, beide voertuigen zijn op karakteristieke wijze getuned.
nl
09:00
Strippers: Cars for Cash
Twee teams van autoslopers hebben allebei een oogje op een oude Ford Transit en een tractor. Ze halen de wagens uit elkaar om de onderdelen te verkopen.
nl
10:00
Cesar Millan: Better Human Better Dog
Cesar helpt bij de rehabilitatie van een dominante labrador en een overprikkelde golden retriever.
nl
11:00
Secrets of the Zoo
Verzorgers proberen erachter te komen waarom een kameel op mysterieuze wijze aankomt en een katachtige krijgt plankenkoorts tijdens een optreden in een show.
nl
12:00
Dr. Oakley, Yukon Vet
De Oakleys vergezellen een paard per boot naar Woody Island. Ze behandelen een jonge stier behandelen die mank loopt. Ook onderzoeken ze een kudde runderen. Dr. Oakley zorgt voor een zwangere geit en een gewonde hond.
nl
12:55
Massive Engineering Mistakes
Ingenieurs en andere energiedeskundigen ontdekken rampzalige gebreken in het oorspronkelijke ontwerp van windturbines. Een blik op enkele onverwachte tekenen van catastrofale schade.
nl
13:55
Kustwacht Caribisch Nederland
De kustwacht gaat de gangen van enkele smokkelaars na en doet een opmerkelijke ontdekking. Het team van de Search and Rescue helikopter voert een gevaarlijke reddingsoperatie uit boven een tanker.
nl
14:55
Drain the Oceans
Onderzoek van Lake Michigan onthult de geschiedenis van Chicago aan de hand van sonartechnologie. Experts verkrijgen nieuwe informatie over een dodelijke ramp en een technisch wonder dat voorkomt dat de stad stikt. Ook wordt er een mysterie opgelost.
nl
16:00
Europe From Above
Een adembenemende luchtreis boven Denemarken onthult een elektriciteitscentrale met een ski-piste als dak, traditionele huizen gemaakt van zeegras en een nieuwe Europese verbinding.
nl
17:00
Locked Up Abroad
Herstellende verslaafde Tabitha Richie krijgt een vakantie naar Colombia aangeboden, maar wordt daar uiteindelijk vanwege drugssmokkel gepakt.
nl
18:00
Inside Sydney Airport
Een vliegtuig wordt meerdere keren door de bliksem getroffen. Ingenieurs controleren het vliegtuig op schade. Een vliegtuig arriveert met een gevaarlijke vloeistof aan boord waardoor een landingsbaan gesloten moet worden.
nl
19:00
Border Security: Nieuw Zeeland
Douanebeambten reizen af naar het platteland van Nieuw-Zeeland om een illegale operatie te stoppen. Een passagier gaat de mist in tijdens het verhoor op de luchthaven en een oude bekende keert terug.
nl
19:30
To Catch a Smuggler
Homeland Security Investigations houdt een drugsvoertuig in de gaten. Dan krijgen ze een tip. De CBP vindt gouden munten en andere artefacten op JFK. In de Rio Grandevallei wordt cocaïne gevonden.
nl
20:30
Air Crash Investigation
Twintig minuten nadat een vliegtuig in Egypte is opgestegen, valt het uit de lucht. De terroristische beweging IS beweert achter de crash te zitten, maar het is nog lastig te achterhalen wat er echt is gebeurd.
nl
21:30
Massive Engineering Mistakes
Een catastrofale brand in een kunstmestfabriek bedreigt de stad Winston-Salem in Noord-Carolina. Experts gebruiken de nieuwste wetenschap om een verouderde opslagfaciliteit te onderzoeken die gevuld is met vluchtige, explosieve chemicaliën.
nl
22:30
Underworlds with Mariana Van Zeller
Het debat over immigratie in de Verenigde Staten wordt steeds feller. Mariana gaat naar Mexico om onderzoek te doen naar mensensmokkel. Ze wil weten wie daar miljarden mee verdienen.
nl
23:30
Britain's Underworld
In het Liverpool van weleer gebruikten criminelen, zoals de beruchte Curtis 'Cocky' Warren, de haven als fundering voor hun criminele imperium waardoor ze grote hoeveelheden drugs konden importeren.
nl

Guida TV - giovedì, 16/05/2024

00:30
Taboo
Liliane neemt haar menselijke puppy mee voor een wandeling in het park. Verder delen Matt en zijn verloofde een bijzonder fetisj voor bodysuits die bekend staan onder de noemer Zentai.
nl
01:25
Food Factory
Zoete maraschinokersen krijgen tijdens het productieproces hun kenmerkende knalrode kleur. Een bedrijf uit Oregon voegt een dubbele hoeveelheid spek toe aan gebakken rijst die nooit wordt gefrituurd.
nl
01:55
Food Factory
Een blik op de productie van roogebrood, Japanse gemberworteldressing en chocolade-vanillekoekjes.
nl
02:15
Drugs, Inc.
Drugs, zoals hoestdrank en crack, domineren vele aspecten van het dagelijks leven in Houston; verschillende ervaringsdeskundigen bespreken de drugshandel in de stad.
nl
03:05
Megafactories
Bij Howard and Sons in Australië wordt al 100 jaar vuurwerk gemaakt. Nu de nieuwe generatie aan het roer staat, wordt met tradities gebroken. In 2011 doen ze mee aan het vuurwerkfestival in Montreal.
nl
03:50
Megafactories
De Gumpert Apollo Enraged is een legale straatracer ter waarde van 1 miljoen dollar. Het is een van de snelste auto's ooit en eigenaar Roland Gumpert wil hem verkopen om zijn bedrijf draaiende te houden.
nl
04:50
Car S.O.S
Tim en Fuzz gaan naar Somerset voor de aftandse Jeep Grand Cherokee van oud-militair Ben. Het wordt een hele uitdaging om deze auto restaureren. Misschien hadden ze hem beter kunnen laten staan.
nl
05:35
Food Factory
Ontdek hoe de productie van grote hoeveelheden Nitwitz-snoepjes, popchips, Mighty Malts-balletjes en kippensoep tot stand komt.
nl
06:00
Food Factory
Een beeld van de moderne technologieën die de manier hebben veranderd waarop traditioneel Indiaas brood wordt gebakken. Ook is er aandacht voor het geheim achter ahornsiroopkoekjes, en het productieproces van kaassoesjes.
nl
06:31
Food Factory
Een verrukkelijk inkijkje in het productieproces van stevige cannelloni en overheerlijke rijstnoedels. Ook wordt kennisgemaakt met de medewerkers die muskaatpompoenen klaar maken voor consumptie.
nl
06:56
Science of Stupid
Dallas verkent de wetenschap achter pijnlijke en vernederende ongelukken en ontdekt de geheimen van de BMX frontflip, de gevaren van ijs en wat je niet moet doen als je op een boomstam loopt.
nl
07:26
Science of Stupid
Een wetenschappelijke blik op de vele manieren waarop mensen zichzelf voor schut zetten met een hangglider, of door op een hek te leunen. Ook wordt onderzocht hoe je jezelf kunt verwonden in een ogenschijnlijk onschuldig bootje.
nl
08:03
Strippers: Cars for Cash
Twee teams van autoslopers strijden tegen elkaar. Ze kopen sloopauto's, halen ze uit elkaar en verkopen de onderdelen. De teams hopen deze keer een Chevrolet, Dodge of Cadillac op de kop te tikken.
nl
09:03
Strippers: Cars for Cash
De auto's die deze keer centraal staan zijn een Jaguar XJR en een goedkope Audi A8. De autoslopers proberen zoveel mogelijk winst te maken.
nl
10:10
Cesar Millan: Better Human Better Dog
Cesar helpt pitbull Molly, die tien jaar lang in een tuin is vastgehouden na een incident in het hondenpark. Cesar leert haar baasjes het voortouw te nemen zodat Molly haar plaats in de roedel weer kan vinden.
nl
11:10
Secrets of the Zoo
Verzorgers werken de klok rond om het leven van een mandril te redden; een anaconda heeft al maanden niet gegeten en niemand weet waarom; een geit moet naar de tandarts, maar dan moeten de verzorgers hem wel kunnen vangen.
nl
12:05
Dr. Oakley, Yukon Vet
Dr. Oakley bezoekt een geitenboerderij op Kodiak Island, waar een aantal drachtige geiten op het punt staan hun jongen ter wereld te brengen. Ze moet ook een mank paard helpen. Thuis zorgt het team voor een hond met overgewicht.
nl
13:00
Massive Engineering Mistakes
Een pas opgericht monument uit de twintigste eeuw valt dramatisch uit de gratie in Parijs wanneer ingenieurs en andere bouwdeskundigen catastrofale ontwerpfouten ontdekken. De Grote Boog niet is gebouwd om de tand des tijds te doorstaan.
nl
14:12
Kustwacht Caribisch Nederland
In deze aflevering helpt de Kustwacht een visser op Aruba die in de problemen is geraakt, het team van de Search and Rescue helpt een jongen die mogelijk zijn rug heeft gebroken en een boarding team probeert een boot met vluchtelingen aan te houden.
nl
15:13
Drain the Oceans
Het ware verhaal achter de vele scheepswrakken van piraten in de Caribische Zee. Door revolutionaire technieken worden nieuwe wapenfeiten blootgelegd, die vertellen hoe het gebied door zijn unieke positie de ultieme zee voor piraten werd.
nl
16:12
Europe From Above
Deze spectaculaire rondvlucht laat Servië zien zoals het nog nooit eerder is vertoond. Drones vliegen over een dorp dat op een unieke manier paprika's oogst en over bijzondere monumenten die verborgen liggen in de afgelegen heuvels.
nl
17:11
Locked Up Abroad
Om een jarenlange celstraf te vermijden, gaat Charles Falco aan de slag als informant voor de politie. Z'n leven is in gevaar als hij infiltreert in een van de gewelddadigste motorbendes van Amerika.
nl
18:10
Ultimate Airport Dubai
De douane vindt een enorme hoeveelheid heroïne en, alsof dat nog niet genoeg is, een koffer vol met levende slangen.
nl
19:00
Border Security: Nieuw Zeeland
Het douaneteam vindt een slang, verborgen in een auto. Ook houdt het team twee Russische vrouwen aan met een verdacht reisschema en een man die wegens zijn misdaden in tot een gevangenisstraf veroordeeld is.
nl
19:30
To Catch a Smuggler
CBP Nogales ontdekt cocaïne in de bumper van een auto die de grens met Mexico is overgestoken en CBP Atlanta houdt een vrouw tegen die heel jonge puppy's vanuit Brazilië het land in smokkelt.
nl
20:30
Air Crash Investigation
Direct nadat vlucht 3142 opstijgt in Buenos Aires, begint het vliegtuig te schudden. Even later crasht het op een drukke snelweg. De onderzoekers ontdekken dat de ramp werd veroorzaakt door een stomme blunder.
nl
21:30
Air Crash Investigation
Na een rustige landing ontploft een deel van een Thais vliegtuig en gaat de romp in vlammen op. De onderzoekers vinden de oorzaak in een van de bagagevakken.
nl
22:30
Massive Engineering Mistakes
Inwoners van New York worden ruw wakker geschud wanneer een kraan instort en chaos veroorzaakt in Manhattan. Experts onthullen hoe een lichte toename van de windcondities een grote catastrofe veroorzaakte.
nl