Mezzo

Mezzo

Since 1996, MEZZO has become the international reference for classical music, jazz and dance on television. Up close with the artists New talent, current stage stars and legends from the past in black and white. All types: shows, documentaries, master classes, short formats.. All repertories: opera, symphonic, recital, sacred, jazz, world music, dance.

France

Guida TV - venerdì, 19/04/2024

01:25
Jonathan Nott and the Orchestre de la Suisse Romande: Honegger, MacMillan, Gershwin, Bernstein
Het Orchestre de la Suisse Romande voert werken uit van Honegger, Macmillan, Gershwin en Bernstein, in de Victoria Hall in Genua, onder leiding van Jonathan Nott.
nl
03:20
Les Siècles, François-Xavier Roth : Stravinsky
François-Xavier Roth dirigeert Les Siècles in uitvoeringen van Igor Stravinsky's `Firebird', `Petrouchka' en `The Rite of Spring' in Parijs in het Théâtre des Champs-Élysées in 2022.
nl
05:17
Les Siècles and François-Xavier Roth: 20th anniversary concert
Les Siècles, onder muzikale leiding van François-Xavier Roth, speelt werken van Claude Debussy, Edouard Lalo, Albert Roussel, Jules Massenet, Paul Dukas en Maurice Ravel. Opgenomen in het Théâtre des Champs-Elysées te Parijs, op 10 januari 2023.
nl
07:10
Jascha Heifetz: God's Fiddler
Sinds Paganini was er niet zo'n tovenaar op de viool geweest zoals Jascha Heifetz. Aan de hand van zelfgemaakte films en familiefoto's uit de periode 1903-1987 wordt in deze documentaire een leven uit de twintigste eeuw opnieuw tot leven gewekt.
nl
08:37
Bernard Haitink, Berliner Philharmoniker: Mahler, Symphony No 7
De Berliner Philharmoniker speelt 'Symphony No. 7' van Gustav Mahler in E-mineur. Dit alles onder leiding van dirigent Bernard Haitink. Opgenomen in de Philharmonie van Berlijn in 1992.
nl
10:00
The New York City Ballet at the Teatro Real, Madrid
Het New York City Ballet voert choreografieën uit op muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Antonio Vivaldi, Arcangelo Corelli en Dan Deacon in het Teatro Real in Madrid op 26 maart 2023.
nl
11:24
Raphaël Pichon and Pygmalion: Monteverdi's Vespro della Beata Vergine
Raphaël Pichon leidt een voorstelling in de Chapelle Royale. Pygmalion wordt gespeeld met onder meer de muzikanten Lea Desandre, Eva Zaïcik, Lucile Richardot en Emiliano Gonzalez Toro.
nl
13:21
Intermezzo
Clips.
nl
13:30
Der Rosenkavalier by Richard Strauss
Der Rosenkavalier is een komedie voor muziek in drie bedrijven, geschreven door Richard Strauss.
nl
17:02
Intermezzo
Clips.
nl
17:45
The Yellowjackets - New Morning
The Yellowjackets treden op in de New Morning club in Parijs, bestaande uit toetsenist Russell Ferrante, bassist Dane Alderson, saxofonist Bob Mintzer en drummer William Kennedy, opgenomen op 1 juli 2019.
nl
19:07
Sun Ra Arkestra: Lugano Jazz Estival
Registratie van het optreden van de Sun Ra Arkestra op het Estival Jazz Festival in Lugano in 1985. Gekleed in kostuums boden de getalenteerde muzikanten het publiek een uitzonderlijk concert.
nl
19:53
McCoy Tyner Trio Live at Estival Lugano
Estival Jazz is een jaarlijks jazzfestival dat plaatsheeft in Lugano. Jazzpianist McCoy Tyner kwam voor het eerst onder de aandacht dankzij Benny Golson, in wiens Jazztet hij speelde. Hier treedt Tyner op met zijn trio op Estival Lugano.
nl
20:30
Messiaen: 'Et exspecto resurrectionem mortuorum' at La Meije
Le Balcon, studenten van het Instituut voor Hoger Muziekonderwijs. Regie van Maxime Pascal.
nl
21:19
Alfred Brendel speelt Liszt: Années de Pèlerinage Book 1
De Oostenrijkse pianist Alfred Brendel, geboren in 1931, begon zijn internationale carrière rond het midden van de twintigste eeuw. In 2008 nam hij afscheid van het podium. Deze opname werd gemaakt in maart 1986 in Middle Temple Hall, Londen.
nl
22:09
Alfred Brendel speelt Liszt: Années de Pèlerinage Book 2
Pianist Alfred Brendel speelt Franz Liszts Années de pèlerinage, deuxième année. Opgenomen in 1986.
nl
23:05
Lully's Phaéton at the Opéra Royal, Versailles
Phaéton 'Tragédie en musique' in een proloog en vijf aktes door Jean-Baptiste Lully (1632 - 1687 ). Libretto door Philippe Quinault, naar Ovid's 'Metamorphoses'.
nl

Guida TV - sabato, 20/04/2024

01:40
The songs of possibilities: International Operatic Encounters in Paris
Deze documentaire vertelt het verhaal van tien jonge opera zangers die samen komen. Ze zijn allen tussen de twintig en dertig jaar oud en kennen elkaar niet. Ze moeten in vijf dagen een originele opera productie zien te maken.
nl
02:35
B'rock Orchestra, René Jacobs : Bach, Pergolesi
Het B'Rock Orkest onder leiding van René Jacobs voert composities uit van Bach en Pergolesi. Een optreden op 6 april 2023 tijdens het Paasfestival in Aix-en-Provence.
nl
03:58
Bernard Haitink, Berliner Philharmoniker: Mahler, Symphony No 7
De Berliner Philharmoniker speelt 'Symphony No. 7' van Gustav Mahler in E-mineur. Dit alles onder leiding van dirigent Bernard Haitink. Opgenomen in de Philharmonie van Berlijn in 1992.
nl
05:46
Intermezzo
Clips.
nl
06:30
Teatro Real Suite Flamenca Antonio Gades Company
Een uitvoering van Antonio Gades' 'Suite Flamenca' in het Teatro Real in Madrid in 2011.
nl
07:37
Classic Archives
Dirigent Eugen Jochum regisseert Teresa Berganza, Félix Lavilla, Gerald Moore en Serge Baudo, die de werken van Mozart, Rossini, Montsalvatge, Obradors, Guridi en Falla uit zullen voeren.
nl
08:29
Jimmy Witherspoon Quartet & Rozaa Wortham 1985
Estival is een jazzfestival met een gevarieerd programma. Bij deze editie in 1985 begint de show met Rozaa Wortham en het Jimmy Witherspoon Quartet.
nl
09:12
Intermezzo
Clips.
nl
10:00
La Forza del destino door Verdi vanuit de Opéra Royal de Wallonie-Liège
De opera "La Force du Destin" in vier bedrijven van Giuseppe Verdi. Orkest van de Opéra Royal de Wallonie-Liège, onder muzikale leiding van Paolo Arrivabeni en het koor van de Opéra Royal de Wallonie-Liège.
nl
13:09
Intermezzo
Clips.
nl
13:30
Snarky Puppy: A to Jazz Festival
Michael League, Bill Laurance, Bobby Sparks II, Shaun Martin, Mike Maz Maher, Justin Stanton, Jay Jennings, Bob Lanzetti, Mark Lettieri, Chris McQueen en Bob Reynolds op het 'A to Jazz Festival' in Sofia in 2022.
nl
15:02
Jazzanitza: A to Jazz Festival
De hedendaagse Bulgaarse band Jazzanitza treedt op tijdens het A to Jazz Festival in Sofia.
nl
15:37
Keith Jarrett: The Art of Improvisation
Keith Jarrett is meer dan alleen maar een jazzmuzikant. Dit onderzoek naar zijn leven en werk, inclusief ontmoetingen met de man zelf, biedt de mogelijkheid om de contrasterende werelden van jazz en klassieke muziek te verkennen.
nl
16:58
Intermezzo
Clips.
nl
17:32
Ensemble Intercontemporain: Zappa, Gander, Varèse, Zorn
Ensemble Intercontemporain, onder de muzikale leiding van Matthias Pintscher, speelt werken van Zappa, Varèse, Zorn en Gander. Het concert werd op 29 september 2018 opgenomen in de Philharmonie in Parijs.
nl
18:55
Orchestre Philharmonique Royal de Liège, Gergely Madaras, Denis Kozhukhin : Rachmaninov, Dohnányi
Het Orchestre Philharmonique Royal de Liege, onder leiding van dirigent Gergely Madaras, voert 'Piano Concerto Nr. 2 in C-klein, Op 18' van Sergei Rachmaninov uit. Uitvoering opgenomen in de Salle Philharmonique te Luik op 23 februari 2024.
nl
20:30
Arabella by strauss at the teatro real, madrid
Arabella "Lyrische Komödie" in drie bedrijven van Strauss. Libretto door Hugo von Hofmannsthal.
nl