M5

M5

Az M5 a magyar közmédia oktatási–ismeretterjesztő–kulturális csatornája

Hungary

Guida TV - martedì, 21/05/2024

00:44
Agenda
Hírek, aktualitások a kultúra, a tudomány és az oktatás területéről minden nap 18.45-től az M5 műsorán!
hu
M5
01:00
Kölcsönadott élet
Mária, a gondtalan, vidám életet élő szép úrilány különös helyzetbe kerül. Varrónője, Marietta kérésére, annak nevében meglátogat egy sebesült katonát, Tamást, aki élet-halál között lebeg. Marietta, a szegény és csúnyácska vénkisasszony ugyanis levelezésbe keveredett ezzel a tiszttel és a lelkük egymásra talált. A lány azt hazudja leveleiben, hogy szép, és a fiú is megszereti őt, ám amikor a sebesült találkozni akar vele, nincs bátorsága azt a valósággal szembesíteni. Mária is szép lassan beleszeret Tamásba, de neki udvarlója, és egy egész más élete van, amivel eddig nagyon elégedett volt. Ám ez a kölcsönkapott szerelem más megvilágításba helyezi eddigi életét...
hu
M5
02:31
Natura - Fűben-fában orvosság
A film alkotói Japántól az Egyesült Államokig, Németországtól Svédországon át Kanadáig felkeresték a legrangosabb egyetemek (Stanford, University of British Columbia stb.) kutatóit – biológusokat, neurológusokat, környezetpszichológiai szakértőket –, akik szerint a „természeti tapasztalat” nem is sejtett biológiai és pszichés erőforrásokat tár fel, és a jólét kimeríthetetlen forrását jelenti.
hu
M5
03:26
Fába vésett történelem - Félezer év a népművészet szolgálatában
Egyetlen olyan család él Székelyföldön, amely nemcsak őrzi, de egy fél évezrede életben is tartja ősei hagyományát. Történetük erdélyi és összmagyar sikertörténet. A film négy évszakon keresztül kíséri végig a vargyasi bútorfestő Sütő dinasztia hétköznapjait, melynek legelső tagja az 1500-as években telepedett le a faluban. Azóta megszakítás nélkül a 15. generáció készíti a szebbnél szebb faragott vagy festett népi bútorokat, amelyek mára már szerencsére nemcsak a nyugati turisták körében népszerűek. A Sütő család két műhelyében ezért szinte sosem pihennek a szerszámok, egymásnak adják a kilincset a turisták és a vásárlók. A család munkásságát számtalan elismeréssel tüntették ki, s mára már a piaci igények is újra visszaigazolták, hogy jó úton járnak. Mindez azonban felelősséget is ró rájuk: továbbra is csak őseik szellemiségének megfelelő, aprólékos gonddal elkészített mestermunkák kerülhetnek ki kezeik alól. És, ami talán még ennél is fontosabb, a cseperedő 16. generációnak is vinni kell tovább a félezredes hagyományt.
hu
M5
04:20
Antonin Dvořák : 8. szimfónia - Előadja a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara
A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara fennállása óta számtalan bel- és külföldi hangversennyel, valamint szinte a teljes szimfonikus és oratorikus repertoár rádió-, TV- és CD-felvételeivel vívta ki rangját a nagyzenekarok élmezőnyében. Ezúttal Antonín Dvořák népszerű muzsikája, a VIII. szimfónia csendült fel az együttes előadásában. A cseh komponista alkotása 1889-ben készült el. A mű vidám nyári hangulatot fest meg a publikum lelki szemei előtt, a cseh vidék békés nyugalma árad a négytételes szimfónia minden üteméből. A Komponista érzelmekben gazdag, lélekemelő alkotása, a gyengédséggel és a derűlátással felvértezett dallamvilága lebilincselő élmény az előadók és a nagyérdemű számára egyaránt. Az est karmestere: Vásáry Tamás. A felvétel a Zeneakadémia Nagytermében készült.
hu
M5
05:02
Klasszikusok délidőben
A Zeneakadémia több mint koncertterem, az európai kulturális örökség része, szellemisége a világ zenei nagyhatalmai közé emelte Magyarországot. A Nagyteremben...
hu
M5
06:02
Nagyok
A magyar kultúra és sport legendás nagyjaival Ugron Zsolna író beszélget titkokról, életről, sikerekről, kudarcokról. Arról, hogy hogyan lehet és miért érdemes...
hu
M5
06:29
Ön is tudja?
Az Ön is tudja? naponta jelentkező élő, telefonos műveltségi kvízműsor. Adás: minden hétköznap 17:30-től az M5 műsorán!
hu
M5
07:02
A Dunavirág rejtély
2012. szeptemberében csodálatos természeti jelenséget lehetett megfigyelni a Duna mentén, a Dunavirág rajzást, amire a vízszennyezés miatt évtizedek óta nem volt példa Közép-Európa folyói mentén. Műsorunkban a kérészek és a folyómeder többi apró élőlényének életét, fejlődését ismerhetik meg.
hu
M5
07:42
Agenda
Hírek, aktualitások a kultúra, a tudomány és az oktatás területéről minden nap 18.45-től az M5 műsorán!
hu
M5
07:59
A vadvirágok titkai
A vadvirágokat bemutató sorozatunkban ezúttal az erdők vadvirágaival ismerkedhetünk meg. Megtudjuk, hogyan maradnak életben, amikor a sűrű lombok elveszik előlük a napfényt, valamint találkozhatunk különleges fajokkal, igazi ritkaságokkal, és gyönyörű, de mérgező példányokkal is
hu
M5
08:59
Ausztrália krónikása - Kunz Egon
A portréfilmben megismerkedhetünk az ausztráliai magyar íróval és társadalomkutatóval, Kunz Egonnal, akinek érdeklődése az ausztráliai magyar múlt kutatására irányult, így feltett szándéka volt, hogy hidat építsen Ausztrália és Magyarország, a múlt és a jelen között. Első könyvét 15 évig tartó kutatómunka előzte meg. Címe Blood and Gold: Hungáriám in Australia, amely 1968-ban jelent meg, és az ausztráliai magyar bevándorlás történetét foglalja magába a múlt századi kezdetektől a hatvanas évekig.
hu
M5
09:58
Hetty Feather
Az utolsó lelencházban töltött vasárnapon ismét pártfogók jönnek megnézni a gyerekeket. Verekedés tör ki, és Gideon véletlenül megüti az egyik pártfogót, George Calendart. Gideon mindent elmond a pártfogó feleségének, és a házaspár végül őt és Sheilát felfogadják magukhoz. Hetty még mindig nem tudja, hová kerül. Ki akarja deríteni, és eközben rájön, hogy a főnöknő el akar szökni Amerikába.
hu
M5
10:27
A dallamok, akik vagyunk
„A dallamok, akik vagyunk” nyolc részes zenei utifilm, a közép-európai zenei hagyományok nyomában. Kis falvakban és nagyvárosokban találunk még élő zenei hagyományokat, melyek az UNESCO szellemi kulturális örökség listáján is szerepelnek, de valódi védelmüket a közösség adja.
hu
M5
10:59
Kiállítások a nagyvilágból
Egy kétéves építési, felújítási és rekonstrukciós program során a Lány gyöngy fülbevalóval című festmény, a világhírű hágai Mauritshuis múzeum más kincseivel együtt, világ körüli útra indult. Ő volt a turné plakátlánya, és mindenhol hatalmas tömegeket vonzott. Most pedig egyre nagyobb izgalomban tér haza, mivel a Mauritshuis, Európa egyik vezető művészeti képtára ismét megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. De mitől került ez a 17. századi kép, ez a Johannes Vermeer által festett titokzatos holland lány ilyen ikonikus státuszba? Ki ez az északi Mona Lisa?
hu
M5
11:55
Világörökség Portugáliában
Batalha városában található a világörökség részét képező Győzelmes Szűz Mária kolostora és temploma. Az épületegyüttes különleges értékét az adja, hogy ez a legnagyobb angol gótika hatása alatt épített templom és kolostor portugál földön, a mánuel stílus egyik legjelentősebb alkotása. I. János király az épülettel azt üzente, hogy az országban új korszak köszöntött be. A gyönyörű templom egyúttal királyi temetkezési hely is.
hu
M5
12:22
Világörökség Portugáliában
Az egyik legszebb portugál város, Évora, 2000 éves múltra tekint vissza. A város környéki megalitok Kr. e. 4-2. évezredből származnak, már ebben az időben éltek itt emberek. Maga Évora kb. 2000 éves múlttal rendelkezik. A rómaiak idején lett jelentős település, amikor is Liberalitas Julia, illetve Ebora Cerealis néven ismerték. (A római korból származó vízvezeték és templom a mai napig látható.) 714-ben a mórok hódították meg, akik szintén hátrahagyták a maguk építészeti örökségét. A város a 12. században került újra portugál uralom alá, és a középkorban virágzó nagyváros lett, az oktatás és a művészet egyik központja. A portugál királyok kedvenc lakhelye volt egészen a spanyol megszállásig (1580). Az UNESCO 1986-ban nyilvánította a kulturális világörökség részévé.
hu
M5
12:41
A hét műtárgya
A Kisszebenből származó Angyali üdvözlet-oltár festményeinek és faragványainak elemzése.Az 1510 és 1520 között készült,kívül Mária életét ábrázoló...
hu
M5
12:50
Kritika
Adás: minden csütörtökön 16:25-től az M5 műsorán!
hu
M5
13:22
Szerelmes földrajz
A hazaszeretet, a magyarságtudat, a polgári értékrend és a közösségi szemlélet erősítése, a vidék kultúrájának és életmódjának megjelenítése, természeti...
hu
M5
13:55
Egy éj Firenzében
Firenze, ahogyan még soha nem láthatta. Éjszaka, a turisták tömege nélkül, abban a kiváltságban lehet része, hogy felfedezheti a világ egyik leglátogatottabb és legcsodáltabb városát, "kettesben" maradva remekeivel. Alberto Angela jóvoltából egy olyan várostúrán vehetünk részt, ahol végre a műalkotások is megszólalhatnak, és beavathatnak bennünket szépségük titkaiba, mellyel évszázadok óta elvarázsolnak minket.
hu
M5
14:54
Az ördög nem alszik
Gróf Boroghy Gedeon szívesen látná két utolsó rokona, Péter és Éva egybekelését, hogy a családi vagyon szétforgácsolódás nélkül szálljon jogos örököseire. A gróf szeretné összeboronálni őket, ezért saját halálhírét kelti, s végrendeletében kiköti, hogy az örökösök kötelesek egy hónapig a kastélyban tartózkodni, közösen étkezni, egymástól csókkal elbúcsúzni. A fiatalok, akik már utazásuk során összevesztek, a legkülönbözőbb terveket eszelik ki a végrendelet megszegésére, s ezáltal az örökség elvesztésére...
hu
M5
16:23
Magyar Krónika
A magyar kultúra az, amely születésünktől halálunkig végigkísér bennünket. A műsor a magyar kultúra legfontosabb „mérföldköveit” mutatja be. Csőre Gábor...
hu
M5
16:55
Hetty Feather
A főnöknő bezárja Hettyt a raktárba, és elmondja neki, hogy Mr. Brunsdon gyárába fog kerülni. Hettyt végül Sheila szabadítja ki az utolsó pillanatban. A lelencház búcsú-istentiszteletén ott vannak a lelencek és a tanácstagok is, amikor Hetty beront, és megvádolja a főnöknőt, hogy Amerikába akar menni a tetőre gyűjtött pénzből. Nem hisznek neki, de a főnöknő végül lelepleződik. Nem sokkal később azonban sikerül mégis megszöknie a lelencházból. Hetty Mathiasnak adja a főnöknő hajójegyét, ő maga pedig Gideonnal és Sheilával Calendarékhez kerül szolgálónak.
hu
M5
17:30
Ön is tudja?
Az Ön is tudja? naponta jelentkező élő, telefonos műveltségi kvízműsor. Adás: minden hétköznap 17:30-től az M5 műsorán!
hu
M5
17:56
Vers mindenkinek
A műsorban klasszikus magyar verseket szavalnak olyan neves előadók mint Bodrogi Gyula, Szacsvay László, Szilágyi Tibor, Györgyi Anna, Őze Áron vagy Eke Angél. A...
hu
M5
18:00
Librettó
Kritika, művészek, kulissza – Minden, ami a kultúrában történik. A Librettó kulturális – közeleti magazin, melyben a kulturális élet legfontosabb történései...
hu
M5
18:45
Agenda
Hírek, aktualitások a kultúra, a tudomány és az oktatás területéről minden nap 18.45-től az M5 műsorán!
hu
M5
19:02
Földi Éden – Bolygónk érintetlen vadonjai
Zambiában, Dél-Afrika legfélreesőbb részén találjuk a Luangwa völgyét. Olyan, mintha az idő megfeledkezett volna erről a vidékről. Az érintetlennek tűnő síkságok Afrika leghíresebb állatait vonultatják fel. Némelyikük sehol máshol nem található meg.Mások pedig súlyosan veszélyeztetettnek számítanak a völgyön kívül. A zsákmányállatok és a ragadozók figyelemre méltó egyensúlyban élnek ezen a helyen. Mindannyian az Édenkert szívében rejlő titokból merítenek erőt: a hatalmas Luangwa folyóból.Ez a folyó minden évben átváltoztatja az amúgy poros poklot, és smaragdzöld paradicsomot varázsol belől. Még mindig vannak olyan helyek a Földön, amelyek érintetlenek maradtak, és ahol a vadvilág háborítatlanul virágzik. Ezek az utolsó vadonok, amelyeket még Földi Édennek hívhatunk.
hu
M5
19:51
Egy Perc Híradó
hu
M5
20:00
Ez itt a kérdés
Kérdések, vélemények, leleplezések! Az M5 nézői kultúrpolitikai, történelmi és társadalmi vitákban mélyülhetnek el hétköznap esténként. Ez itt a kérdés...
hu
M5
21:01
A feltaláló
Dr. Béres József a hatvanas évek végén laboratóriumi kutatóként fedezte fel a nyomelemek kedvező hatását a növényekre, és ezt továbbgondolva fejlesztette ki legendás készítményét, a Béres-cseppet. A világ sok országában azonnal ünnepelt tudós vált volna belőle, ám a korabeli Magyarország nem tartozott ezek közé. Nehéz évek vártak a tudósra. Bár a cseppek hatékonyan segítettek sok betegség gyógyulásában és a hír szájról-szájra terjedt, a hatalom nem nézte jó szemmel Béres József tevékenységét. Minden eszközzel próbálták megakadályozni a készítmény terjedését, börtönnel fenyegették és bírósági eljárást indítottak ellene. Ám a kutató nem hátrált meg...
hu
M5
23:11
MüpArt
A 2019-es Európai Hidak fesztivál keretében a Művészetek Palotája a legjobb pizzica-zenekarokat látta vendégül, s vezette be közönségét a pizzica és a tarantella műfaj rejtelmeibe.
hu
M5

Guida TV - mercoledì, 22/05/2024

00:51
Agenda
Hírek, aktualitások a kultúra, a tudomány és az oktatás területéről minden nap 18.45-től az M5 műsorán!
hu
M5
01:02
Librettó
Kritika, művészek, kulissza – Minden, ami a kultúrában történik. A Librettó kulturális – közeleti magazin, melyben a kulturális élet legfontosabb történései...
hu
M5
01:49
Ez itt a kérdés
Kérdések, vélemények, leleplezések! Az M5 nézői kultúrpolitikai, történelmi és társadalmi vitákban mélyülhetnek el hétköznap esténként. Ez itt a kérdés...
hu
M5
02:43
Az ördög nem alszik
Gróf Boroghy Gedeon szívesen látná két utolsó rokona, Péter és Éva egybekelését, hogy a családi vagyon szétforgácsolódás nélkül szálljon jogos örököseire. A gróf szeretné összeboronálni őket, ezért saját halálhírét kelti, s végrendeletében kiköti, hogy az örökösök kötelesek egy hónapig a kastélyban tartózkodni, közösen étkezni, egymástól csókkal elbúcsúzni. A fiatalok, akik már utazásuk során összevesztek, a legkülönbözőbb terveket eszelik ki a végrendelet megszegésére, s ezáltal az örökség elvesztésére...
hu
M5
04:09
Ausztrália krónikása - Kunz Egon
A portréfilmben megismerkedhetünk az ausztráliai magyar íróval és társadalomkutatóval, Kunz Egonnal, akinek érdeklődése az ausztráliai magyar múlt kutatására irányult, így feltett szándéka volt, hogy hidat építsen Ausztrália és Magyarország, a múlt és a jelen között. Első könyvét 15 évig tartó kutatómunka előzte meg. Címe Blood and Gold: Hungáriám in Australia, amely 1968-ban jelent meg, és az ausztráliai magyar bevándorlás történetét foglalja magába a múlt századi kezdetektől a hatvanas évekig.
hu
M5
05:03
Klasszikusok délidőben
A Zeneakadémia több mint koncertterem, az európai kulturális örökség része, szellemisége a világ zenei nagyhatalmai közé emelte Magyarországot. A Nagyteremben...
hu
M5
06:01
Novum
Műszaki–, és természettudományok, kutatás-fejlesztés, innováció, fiatal tehetségek, kíváncsiság-felfedezés-kísérletezés, természettudományos életpálya,...
hu
M5
06:27
Ön is tudja?
Az Ön is tudja? naponta jelentkező élő, telefonos műveltségi kvízműsor. Adás: minden hétköznap 17:30-től az M5 műsorán!
hu
M5
07:00
Librettó
Kritika, művészek, kulissza – Minden, ami a kultúrában történik. A Librettó kulturális – közeleti magazin, melyben a kulturális élet legfontosabb történései...
hu
M5
07:41
Agenda
Hírek, aktualitások a kultúra, a tudomány és az oktatás területéről minden nap 18.45-től az M5 műsorán!
hu
M5
07:59
Ez itt a kérdés
Kérdések, vélemények, leleplezések! Az M5 nézői kultúrpolitikai, történelmi és társadalmi vitákban mélyülhetnek el hétköznap esténként. Ez itt a kérdés...
hu
M5
08:57
A sebes futású folyó - A Dráva élete
Filmünk a Dráva folyó természeti medreit, szigeteit, partvidékét, növény- és állatvilágát mutatja be a forrástól a torkolatig.
hu
M5
09:58
Hetty Feather
A főnöknő bezárja Hettyt a raktárba, és elmondja neki, hogy Mr. Brunsdon gyárába fog kerülni. Hettyt végül Sheila szabadítja ki az utolsó pillanatban. A lelencház búcsú-istentiszteletén ott vannak a lelencek és a tanácstagok is, amikor Hetty beront, és megvádolja a főnöknőt, hogy Amerikába akar menni a tetőre gyűjtött pénzből. Nem hisznek neki, de a főnöknő végül lelepleződik. Nem sokkal később azonban sikerül mégis megszöknie a lelencházból. Hetty Mathiasnak adja a főnöknő hajójegyét, ő maga pedig Gideonnal és Sheilával Calendarékhez kerül szolgálónak.
hu
M5
10:26
A dallamok, akik vagyunk
„A dallamok, akik vagyunk” nyolc részes zenei utifilm, a közép-európai zenei hagyományok nyomában. Kis falvakban és nagyvárosokban találunk még élő zenei hagyományokat, melyek az UNESCO szellemi kulturális örökség listáján is szerepelnek, de valódi védelmüket a közösség adja.
hu
M5
10:59
Földi Éden – Bolygónk érintetlen vadonjai
Zambiában, Dél-Afrika legfélreesőbb részén találjuk a Luangwa völgyét. Olyan, mintha az idő megfeledkezett volna erről a vidékről. Az érintetlennek tűnő síkságok Afrika leghíresebb állatait vonultatják fel. Némelyikük sehol máshol nem található meg. Mások pedig súlyosan veszélyeztetettnek számítanak a völgyön kívül. A zsákmányállatok és a ragadozók figyelemre méltó egyensúlyban élnek ezen a helyen. Mindannyian az Édenkert szívében rejlő titokból merítenek erőt: a hatalmas Luangwa folyóból. Ez a folyó minden évben átváltoztatja az amúgy poros poklot, és smaragdzöld paradicsomot varázsol belől. Még mindig vannak olyan helyek a Földön, amelyek érintetlenek maradtak, és ahol a vadvilág háborítatlanul virágzik. Ezek az utolsó vadonok, amelyeket még Földi Édennek hívhatunk.
hu
M5
11:55
Világörökség Portugáliában
A 8. század környékén alapított Sintra Lisszabontól alig harminc kilométerre található. A 19. századtól vált a portugál királyok nyári székhelyévé. Palotái és kastélyai miatt kedvelt turisztikai célpont, de a Sintrát körülölelő erdőt, a Serra de Sintrát is sokan látogatják. Kedvező földrajzi fekvése, csodálatos és változatos építészete és sokszínű kulturális élete miatt méltán választotta Sintrát az UNESCO a világ kulturális helyszínei közé.
hu
M5
12:21
Világörökség Portugáliában
Az Atlanti Óceán gyöngyszeme, Madeira sziget egyik nevezetessége a mintegy 20 millió évesre becsült őserdő. A nemzeti park féltve őrzött kincse a babérlombú erdő, innen származik a nálunk is ismert babérlevél. Eredeti állapotukban csupán kevés szigeten maradtak meg, bár egykor a Földközi-tenger egész partvidékét beborították. Az UNESCO által védett babérerdő 15 ezer hektáron terül el, 300 és 1300 m t.sz.f.magasságban. 750 m magasságban egy ritka erdőség terül el, amely már a harmadidőszaktól jellemző a tájra.750 m magasságig megterem az alma és a szőlő, 300 m-ig trópusi gyümölcsök termesztése folyik.
hu
M5
12:38
Világvédett lehetne
Van egy virág Magyarországon, ami csak itt él, nálunk. Itt őshonos Pilisszentiván fölött, a Nagyszénás oldalában. Nemzeti kincsünk ez a virág, mint a Magyar Korona vagy a Corvinák. Macskássy Izolda mondja el gondolatait, védelmet kér a Pilisi lennek.
hu
M5
12:54
Rejtélyes XX. század
A XX. század meghatározó történelmi eseményeinek kevésbé ismert részletei, sok-sok dokumentummal.
hu
M5
13:25
Erdei utakon - Reviczky Gáborral
Erdei utakon – Reviczky Gáborral címmel látható az M5 csatorna új, tematikus ismeretterjesztő sorozata. A Kossuth-díjas színművész műsorvezető hétről – hétre...
hu
M5
13:56
Egy éj Pompeiiben
Pompeii, i.sz. 79, a Vezúv kitörése előtti éjszaka. Alberto Angela ezúttal megpróbálja visszarepíteni nézőit a katasztrófa előtti órákba. A lelőhelyen talált tárgyak, maradványok felkutatásával, vizsgálatával percről percre igyekszik rekonstruálni az ókori történelmet örökké meghatározó tragédiát. Pompeii utcái, házai, Herculaneum termálfürdői, Stabia és Oplontis villái azok a helyek, amik jelenként mesélnek egy rég letűnt világról és annak lakóiról.
hu
M5
14:54
Ida regénye
Idát, a fiatal tanárnőt elbocsátják a zárdából egy félreértésen alapuló levélhistória miatt. Apja, a gazdag egri borkereskedő könnyelmű életet él, s hogy lánya ne zavarja, apróhirdetés útján férjhez akarja adni. Ida hozományvadásznak tartja a leánykérőbe érkező Jánost, de igent mond, hogy otthonról szabaduljon. Az a kikötése, hogy látszatházasságot kössenek, és egy év múlva váljanak el egymástól. János elfogadja a feltételeket, és elutazik ifjú nejével. János azt hiszi, Ida megbotlott, és ezért dobták ki az intézetből, Ida pedig azt gondolja János húgának a fényképéről, hogy az férje szerelmének a képe. Ám ez a félreértés sem akadályozza meg, hogy a fiatalok egymásba szeressenek…
hu
M5
16:10
Külhonba szakadt vármegyeházak
1886-tól Magyarországon 72 vármegyeház szolgálta a rendszert, amiből 50 maradt a mai Magyarország határain kívül, egy került lebontásra közülük. A sorozat...
hu
M5
16:23
Fülszöveg
A műsorban a kortárs magyar irodalom nagyjait és az irodalmi könyvpiac újdonságait mutatjuk be. Bán János meghívott vendégeivel betekintést ad a kortárs magyar...
hu
M5
16:55
Hetty Feather
Hetty, Sheila és Gideon számára új élet kezdődik a Calendar Házban. A házban a szigorú házvezetőnő parancsait kell teljesíteniük, Gideon főnöke pedig Jack, a kertész lesz. A főnöknő Mr. Brunsdonhoz menekül, és megfenyegeti, hogy mindenáron vissza kell szerezni a könyvet. Brunsdon odaküld két fiút Mr. Grace bandájából, de nem találják meg a könyvet, amit Sheila időközben elvett Hettytől. Így magát Hettyt rabolják el, vagyis azt, akit Hettynek hisznek, de ő valójában Emily Calendar.
hu
M5
17:30
Ön is tudja?
Az Ön is tudja? naponta jelentkező élő, telefonos műveltségi kvízműsor. Adás: minden hétköznap 17:30-től az M5 műsorán!
hu
M5
17:56
Vers mindenkinek
A műsorban klasszikus magyar verseket szavalnak olyan neves előadók mint Bodrogi Gyula, Szacsvay László, Szilágyi Tibor, Györgyi Anna, Őze Áron vagy Eke Angél. A...
hu
M5
18:00
Librettó
Kritika, művészek, kulissza – Minden, ami a kultúrában történik. A Librettó kulturális – közeleti magazin, melyben a kulturális élet legfontosabb történései...
hu
M5
18:45
Agenda
Hírek, aktualitások a kultúra, a tudomány és az oktatás területéről minden nap 18.45-től az M5 műsorán!
hu
M5
19:01
A világegyetem
Galaxisunk középpontjában egy hihetetlen erejű fekete lyuk foglal helyet, amelynek a neve Sagitarius A*. Tömege négymilliószorosa a Napunkénak, és olyan gravitációs erőt fejt ki környezetére, amelynek a galaxis összetartásában is kulcsszerepe van.
hu
M5
20:00
Ez itt a kérdés
Kérdések, vélemények, leleplezések! Az M5 nézői kultúrpolitikai, történelmi és társadalmi vitákban mélyülhetnek el hétköznap esténként. Ez itt a kérdés...
hu
M5
21:01
Sherlock - IV. évad
A különc vállalkozó Culverton Smith kéjes örömét leli abban, hogy bűneit megvallja kiválasztott vendégeinek, akiknek az emlékezést megakadályozó kábítószert adott be. A lánya értesíti Sherlock Holmest, aki rájön, hogy Culverton Smith sorozatgyilkos és le akarja leplezni, ám mivel újra kábítószerfüggő lett, olykor képtelen megkülönböztetni a képzelgést a valóságtól. John Watsonra vár a feladat, hogy közbeavatkozzék.
hu
M5
22:31
A hét műtárgya
A Kisszebenből származó Angyali üdvözlet-oltár festményeinek és faragványainak elemzése.Az 1510 és 1520 között készült,kívül Mária életét ábrázoló...
hu
M5
22:43
Mária Terézia V. - 5. rész - Veszteségek
Az Oscar-jelölt sztárrendező, Robert Dornhelm a legendás császárné utolsó 20 évét mutatja be a befejező, ötödik részben.
hu
M5