DR2

DR2

I modsætning til den brede og folkelige moderkanal DR1 satser DR2 på smallere programmer med f.eks. samfundsdebat og satire. Specielt de første år havde kanalen det tvetydige folkelige tilnavn "Kanal Klog", men i de senere år har indholdet til en vis grad skiftet karakter, så der også på denne kanal kan findes populære udsendelser. Et eksempel er fredagsprofilen, der er målrettet mod et ungt publikum med hurtig og til tider grovkornet satire suppleret med seriøs behandling af rytmisk musik. Denne profil kan ses som et modspil til DR1s fredagprofil, der satser på brede, familievenlige programmer. DR har beskrevet forskellen i de to kanalers programstrategi således, at DR1 med sit bred appellerende programudbud skal være vores kanal, mens DR2 med den smalle profil skal være min kanal.

Denmark

Guide TV - mardi, 07/05/2024

00:35
Ekspeditionen - på sporet af Vitus Bering
En af verdenshistoriens største opdagelsesrejsende er danskeren Vitus Bering, som i 1700-tallet ledte en kæmpe ekspedition for den russiske zar. I Rusland kaldes han den russiske Columbus, men han er næsten ukendt i Danmark. Nu rejser historiker Cecilie Nielsen og et tv-hold i Berings fodspor hele vejen gennem det enorme Rusland fra Skt. Petersborg i vest til Berings grav på Bering Øen i det nordlige Stillehav for at fortælle historien om Vitus Bering.
da
DR2
01:05
 La storia
Rom, 1940. Den enlige mor Ida Ramundo er jøde, men holder det skjult af frygt for at blive deporteret. I januar 1941 bliver der vendt op og ned på hendes liv. En tysk soldat voldtager hende. Ida er forpint og skamfuld. Hun opdager, at hun er gravid, og en dag føder hun et spædbarn med smukke blå øjne.
da
DR2
02:00
Er der en arkitekt til stede
Hvordan går det til, at en splinterny skole bliver en kæmpe skandale? Det undersøger Ane Cortzen, når hun tager til Skærbæk og spørger, om der har været en arkitekt til stede under opførelsen af Tønder Kommunes største offentlige byggeri nogensinde.
da
DR2
02:30
Fri, fræk og for meget - Syngepigernes historie
Op gennem 1900-tallet bliver de sjove syngepiger populære. Gry Jexen møder datteren til syngepigen Rut Lund, der både var enlig mor og såkaldt humørpige med kontrakt på, at hun ikke måtte tabe sig. På Bakkens Hvile er sæsonen nu i fuld gang, og Ann Farholt synger om MeToo og krænkelser.
da
DR2
03:00
Women Make Film
Jane Fonda fortæller om 18 film, hvor børn har været i fokus med klip fra bl.a. Tyskland, Belgien, Mongoliet, USA og Sverige. Og hvordan kan en instruktør være økonomisk med sin film? Instruktører som franske Agnès Varda og Claire Denis og argentinske Maria Luisa Bemberg viser, hvordan det enkelte nogle gange også er det det bedste. Med klip fra bl.a. "Beau Travail" og "I, the Worst of All".
da
DR2
04:00
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
08:05
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
17:00
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
17:30
Hemmelige rom
Det svenske forsvar brugte mere end 20 år og mange hundrede millioner på at bygge en hemmelig forsvarslinje tværs gennem Norge - og så forlod de den!
da
DR2
17:35
Military Masterminds
Det har ændret militærhistorien for evigt at bruge styrken fra forskellige værn til at øge kampkraften mod en fjende. Men når man skal kombinere værnene, kræver det ufatteligt meget planlægning, beslutsomhed og autoritet. Her udforsker vi, hvordan de fire krigsgenier Bernard Montgomery, William Westmoreland, Georgy Zhukov og Norman Schwarzkopf brugte kampkraft på flere måder til at knække en modstander og opnå sejr.
da
DR2
18:30
På sporet af dronningerne – 600 års danmarkshistorie
Anna Sophie Reventlow er indtil videre den eneste danske dronning med ikke-fyrsteligt blod. Hun blev gift først til venstre hånd og så til højre hånd med Frederik IV. I århundreder har danske konger åbenlyst praktiseret utroskab, endda bigami. Foreteelser såkaldt almindelige mennesker kunne få dødsstraf for. Liv Thomsen drager til et par af de slotte, hvor Anne Sophie i 1700-tallet levede et hofliv i sus og dus. Men hun besøger også krypten under Holmens Kirke. Her er der spor af et par af de mange børn, kongeparret fik - og som alle døde som små. Guds straf, efter Anne Sophies mening, som endte sit liv udstødt og plaget af anger og ensomhed.
da
DR2
19:10
Nazismens kvinder
Efter Første Verdenskrig får tyske kvinder stemmeret, frihed og nye roller i samfundet. Men det nazistiske projekt presser kvinder ind i rollen som fødedygtig husmor. Hitler omtaler fødselsstuen som kvindernes slagmark i hans kamp for den ariske race. I årene 1933-1939 begrænser nazisterne abort og kvinders selvstændighed. En af undtagelserne er instruktøren Leni Riefenstahl, der laver nazistiske propagandafilm.
da
DR2
20:05
Military Masterminds
Misinformation, afledningsmanøvrer og fælder. Det er strategier og taktikker, der kan bruges kreativt i krig. Men bag hver vildledning, bedrag og forstillelse sidder de krigsgenier, der planlægger og udfører strategierne for at besejre fjenden. Her udforsker vi, hvordan de fire militærstrateger Winston Churchill, Nikita Khrusjtjov, George Patton og Muhammad Anwar Sadat udtænkte vildledende planer, der førte til, at de vandt over deres fjender.
da
DR2
21:00
Fri, fræk og for meget - Syngepigernes historie
I 1960'erne er Cleo den helt store stjerne på Bakkens Hvile. Hun bliver en aktiv stemme i den offentlige debat og kampen for kvinders ligestilling. I 2023 er det hen mod slutningen af sæsonen, og Dot Wessman optræder med sin sang om kæresten Morten Messerschmidt og alle hans skandaler.
da
DR2
21:30
Gensyn med Strøm og Stokholm
"Hils Lauritz og sig, at det sker nu", falder de ikoniske ord fra Herbert til Agnes den 8. april 1940. Det fortjener et gensyn. Nikolaj har gode råd til, hvordan en pibe kan hjælpe et konfliktsky menneske, inden han afbrydes af Brødrene Øbberbøv, som tror, han er Sepp Piontek.
da
DR2
22:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
22:40
Jorden kalder
Jorden kalder gør dig klogere på tidens aktuelle historier om klima, natur og dyr. Vært: Thøger Kirk.
da
DR2
23:10
Reeperbahn Spezialeinheit FD65
På "verdens syndigste mil", Reeperbahn i Hamburg, dominerer Wilfrid Schulz og håndlangeren Dakota Uwe. Schultz kaldes også St. Paulis godfather og har forbindelser til mafiaen i USA. Wolfgang Sielaff fra Hamburgs politi grundlægger Fachdirektion 65, Tysklands første specialenhed til bekæmpelse af organiseret kriminalitet. Men da tre undercoverbetjente bliver myrdet, er spørgsmålet, om korrupte betjente står bag mordene.
da
DR2
23:55
 Boksekongerne
Hagler slår sin titel fast som USA's bedste bokser i 1985, og Leonard vender tilbage til ringen for at udfordre den nye mester. Kampen bliver én af boksehistoriens mest kontroversielle, og Hagler indstiller efterfølgende sin karriere. Parallelt med boksekongernes professionelle kampe i slutningen af 80'erne, finder et mord sted i Hearns' palæ, og Durán bliver personligt påvirket af USA's invasion af Panama og eftersøgningen af landets diktator.
da
DR2

Guide TV - mercredi, 08/05/2024

00:55
Reklamer til tiden
Reklamerne lover os evig skønhed, ungdom og sundhed. Der er altid plads til én til, der bruger netop denne her tandpasta, shampoo eller sæbe. Og vi kommer til at strutte af selvtillid og succes og "bliver et helt nyt menneske". Oplev kampen mod sæbelus og usynligt snavs. Se, hvilken sæbe ni ud af ti filmstjerner bruger, og nyn med på sangen om Pre! På 100 år er vi og vore hjem blevet betydeligt renere, og det skyldes bl.a. et væld af rengørings- og hygiejne-reklamer, der har spillet på vor forfængelighed og angst for at blive udstødt af gruppen.
da
DR2
01:35
Alt forladt
Langt inde i den lukkede del af Mønsted Kalkgruber findes der graffiti, som er over 100 år gammel. Det skal de to Urban Explorers Jan Elhøj og Morten Kirckhoff have et billede af. Et andet sted i Danmark finder de en gammel seismograf, gemt og glemt, men som faktisk har været med til at bestemme, at jorden har en fast kerne.
da
DR2
01:55
Forunderlige fyrtårne II
Northumberlands kyst, 1838. Nordsøen er i oprør, og "SS Forfarshires" motor sætter ud. Skibet med 60 mennesker ombord driver mod Farne-øerne, hvor Longstone-fyret er placeret. Forholdene er forræderiske. Der er små klippeøer med smalle stræder og stærke tværstrømme, der kan suge både ind, så de bliver smadret mod klipperne og forliser. Men så igangsætter fyrmesterens 22-årige datter Grace Darling en heroisk redningsaktion.
da
DR2
02:40
History's Greatest Heists
Laguna Niguel, Californien, 1972. Over 30 millioner dollars er gemt af vejen i en forstadsbank. Angiveligt er det "uofficielle" midler til præsident Nixons genvalgskampagne. Mafiaen i Cleveland hyrer Dinsio-banden til at udføre et nøje planlagt kup, der involverer en lydløs alarm og solidt sprængstof. Et af bandens medlemmer og FBI's efterforskningsleder i sagen fortæller om det dristige kup.
da
DR2
03:20
Pride
Kampen for LGBTQ+-rettigheder i USA er præget af store omvæltninger, der har været med til at forme bevægelsen. Fra FBIs overvågning af homoseksuelle i 1950'erne til 1960'ernes protester, 1970'ernes første Pride-parader og AIDS-epidemien i 1980'erne, samt 1990'ernes kulturkampe og øget accept af LGBTQ+ i 2000'erne. Første afsnit beskriver, hvordan Anden Verdenskrig gav plads til homoseksuelle, inden "lavendel-frygten" fulgte i hælene på senator Joseph McCarthys heksejagt på kommunister.
da
DR2
04:05
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
08:05
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
17:00
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
17:30
Dark Side of the 90's
The Viper Room er fristed for Hollywoods jetset. Her kan de feste i fred for sladderpressen og paparazziernes blitzlys. Men heroin bliver mere og mere udbredt i nattelivet. I oktober 1993 er festen pludseligt slut. Filmstjernen River Phoenix kollapser og dør foran natklubben, 23 år gammel. Hvad skete der? Hvorfor var the Sunset Strip og the Viper Room så populære? Og hvordan reagerede Hollywood på chokket?
da
DR2
18:15
Anna Ancher - kunsten at fange en solstråle
Hvordan kunne en ung pige i 1870'erne vokse op i det yderste Danmark og udvikle sig til en af vores største kunstmalere? Anna Anchers motiver, sollys og farver skiller sig i dag ud fra de andre store skagensmalere. Hun kunne se noget, de andre ikke kunne. Og det forfulgte hun livet igennem.
da
DR2
19:00
World's Most Scenic Railway Journeys
Fra Hualien til Alishan. Denne gang rejser vi rundt på en af verdens smukkeste øer, Taiwan. En rejse, der bringer os gennem episke landskaber i nationalparken Taroko Gorge, til hovedstaden, Taipei, og videre op i det fantastiske bjergområde Alishan. På vejen møder vi de folk, som bor og arbejder langs denne meget specielle toglinje.
da
DR2
19:45
 Flammen & Citronen
Modstands-makkerparret Flammen og Citronen likviderer danske stikkere. Efter ordre fra deres chef siger de ja til også at likvidere tyskere. Men da Flammen beordres til at henrette sin kæreste, den gådefulde kurér Ketty, kommer han i tvivl om de udstukne ordrer. Og hvem er Ketty egentlig? I kampen for landets frihed er zonerne grå, og det bliver mere og mere uklart, hvem der er frihedskæmper, og hvem der er terrorist.
da
DR2
22:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
22:40
Krigens døgn
Forstå krigen mellem Ukraine og Rusland helt ned i detaljen. Med udgangspunkt i den seneste uges begivenheder zoomer Kim Bildsøe Lassen og Danmarks førende eksperter ind på krigens afgørende elementer.
da
DR2