National Geographic Channel

National Geographic Channel

Inspiring people to care about the planet! National Geographic is the world's premium destination for science, exploration, and adventure. Through their world-class scientists, photographers, journalists, and filmmakers, Nat Geo gets you closer to the stories that matter and past the edge of what's possible.

USA

Guide TV - vendredi, 10/05/2024

00:00
Undersøgelse af flystyrt
Continental Airlines Flight 1404 sætter farten op på landingsbanen i Denvers internationale lufthavn, da flyet pludselig drejer væk fra banen, styrter og sætter i brand. Alle ombord undgår døden, og så skal efterforskerne opklare, hvad der skete. Først tyder det på et teknisk problem, der tidligere er set i flytypen Boeing 737. Men synderes befinder sig faktisk i Rocky Mountains.
da
01:00
Europa set ovenfra
Med eksklusiv adgang til vigtige steder giver vi et nyt perspektiv på Europa set fra luften gennem de skiftende årstider i løbet af et år. Vi viser, hvordan tradition, byggeteknik og naturlige vidundere har formet dette episke kontinent i et levende portræt af regionen og de mennesker, der holder den i live.
da
02:00
Building Impossible with Daniel Ashville
Daniel rejser til Las Vegas, hvor Madison Square Garden er ved at bygge en kæmpe kugle. Det er et helt nyt sted, hvor publikum vil opleve fantastiske shows både inde i – og uden for den skærmdækkede kugle. Daniel slutter sig til holdet, mens de løfter og bolter LED-megapaneler til kuglens ydre. Men indenfor må Daniel bestige frygtindgydende højder for at få arbejdet gjort.
da
03:00
Building Impossible with Daniel Ashville
I en by, der lever for konkurrence, hjælper Daniel med at bygge tagstolene på det nye basketballstadion LA Clippers Intuit Dome. Med højteknologi, utrolige underholdningsfaciliteter og udsigt fra alle vinkler vil dette spektakulære stadion helt sikkert appellere til Los Angeles' entusiastiske sportsfans. Men hvordan bygger man en drøm af stål, når der kun er ståpladser til ens monstermaskiner?
da
04:00
Disasters Engineered
Mennesket har forsøgt at bygge strukturer, der trodser naturens kræfter – og nogle gange fører til katastrofe. Fukushima-atomnedsmeltningen i 2011 ramte Japan i kølvandet på en tsunami og skabte en krise på niveau med Tjernobyl. Måneder senere ramte et lynnedslag en signalanordning i Kina, som resulterede i en tragisk højhastighedstogulykke, der dræbte over 40 passagerer. Er det naturens skyld?
da
06:00
Gordon Ramsay: På fremmed grund
Ramsay bliver presset til det yderste i Smoky Mountains. I sin søgen efter at afdække regionens kulinariske hemmeligheder, må Gordon rappelle ned af et forræderisk vandfald, sejle i kajak gennem rasende strømme og vandre dybt ind i skoven for at finde de lækreste ingredienser i denne storslåede bjergkæde.
da
07:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager til Oxfordshire for at hente en Porsche 911 Targa fra 1973. Den nedslidte bil tilhører Ben, som har haft bilen i omkring femogtredive år. Men på grund af at livet kom i vejen, og at han udviklede tidlig demens, har han ikke kunnet få bilen til at køre. Hustruen Jeannetta og vennen Andy håber, at Car SOS kan puste nyt liv i den gamle klassiker.
da
08:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager til Rochdale for at samle et unikt familiearvestykke: en Riley RMF fra 1953. En nu sjælden britisk efterkrigsklassiker er blevet overdraget fra far til søn efter 70 år. Den nuværende ejer har ikke været i stand til at få Riley'en op at køre, så Car SOS er blevet tilkaldt for at prøve at gøre en bildrøm til virkelighed. Fyrene opdager dog, at der skal en del restaurering til.
da
09:00
Hitlers sidste kampe
Januar 1945. I et forsøg på at støtte Ardenneroffensiven indleder Heinrich Himmler et overraskelsesangreb for at generobre den franske by Strasbourg. Et regiment af amerikanske tropper forsvarer bunkerne på Maginot-linjen for at bremse nazisternes angreb, men taber til sidst. Ufortrødent nægter en tidligere militærkok at forlade sin post og sætter et vovet eksempel midt i de dårlige odds.
da
10:00
Hitlers sidste kampe
Januar 1945. Mens de allierede forsøger at rydde Colmar Pocket, sender den amerikanske 2. løjtnant Audie Murphy sit kompagni tilbage under et fjendtligt modangreb. Han holder de tyske soldater tilbage med sin karabinriffel og indkaldte artilleri, men løber tør for kugler. Da han forbereder sig på at trække sig tilbage, opdager han et .50 kaliber maskingevær monteret på en brændende tank destroyer.
da
11:00
To Catch A Smuggler
CBP Laredo finder 560 kilo flydende metamfetamin skjult i malerdåser, og HSI Atlanta anholder modtagerne af et klimaanlæg fyldt med metamfetamin.
da
12:00
To Catch A Smuggler
HSI skygger en lastbil med euforiserende stoffer, og CBP finder stoffer i biler, der bruger bonuskunders kørebaner.
da
13:01
Inside Sydney Airport
Med weekendgæster og pendlere på vej hjem, er fredag altid en travl dag i lufthavnen. Flere passagerer betyder flere problemer – og det holder de vagthavende i højeste beredskab. I dag er det en luftambulance, sikkerhedsbrud, ulovlige stoffer og en råbende passager, der står over for et forbud fra det flyselskab, hun er booket til at flyve med.
da
14:01
Inside Sydney Airport
Sydney Airport er en by i byen med tusindvis af ansatte, der holder driften i gang. Arbejdet står aldrig stille; lige fra at skifte en vindpose, male en landingsbane om natten, reparere en luftbro, der sidder fast, før flyet ankommer, redde en vedligeholdelsesarbejder fra en elevator, der sidder fast, samt slukke en potentielt katastrofal brand.
da
15:00
Biler i nød
Til forskel fra hvad de plejer at gøre, rejser Biler i nød til Southend for at tage imod en JCB gravemaskine fra 1978. Køretøjet tilhører den tidligere tømrer Kev, som for nylig har fået to hjerteanfald og nu ikke er i stand til at passe sin store stolthed og glæde.
da
16:00
Biler i nød
Tim og Fuzz rejser til Cambridgeshire for at tage sig af Kevs Mk.1 Toyota MR2, en to-sæders sportsvogn med mere end et par problemer. Ejeren Kev har arbejdet det meste af sit liv i bilindustrien, men da han blev alvorligt syg med tyktarmsbetændelse, røg reparationen af hans elskede lille bil ned i bunden af hans to do-liste. Kevs familie skrev til Biler i nød i håb om, at drengene kunne hjælpe.
da
17:00
Undersøgelse af flystyrt
Efter et fire dage langt vedligeholdelsesstop kæmper piloterne på Colgan Air 9446 for at holde deres Beech 1900 i luften. Og selvom det på en eller anden måde lykkes dem at vende tilbage mod lufthavnen, styrter flyet ned i vandet ud for Cape Cod – kun få minutter efter takeoff. Vraget giver ikke efterforskerne meget at gå efter. Men en analyse af flydataene giver til sidst et gennembrud.
da
18:00
Undersøgelse af flystyrt
China Airlines Flight 676 nærmer sig Taipei i en tiltagende tordenstorm, går i stå, og styrter ned på travl vej. Det er den værste flykatastrofe i landets historie, som tager livet af alle 196 mennesker om bord samt seks personer på jorden. Det blev afgjort af 11 forvirrende sekunder, hvor ingen af piloterne tog kontrol over flyet.
da
19:00
Undersøgelse af flystyrt
Da en stor eksplosion river hul i en 747 over Hawaii, bliver ni passagerer, der er spændt fast til deres sæder, suget ud af kabinen. Med to motorer i brand lykkes det på en eller anden måde besætningen at flyet og lande i Honolulu. Og selvom efterforskerne straks mistænker en terrorhandling for at være årsagen, fører jagten på svar i sidste ende til en dødelig kortslutning.
da
20:00
Oldtidsmenneskernes hemmeligheder
Menneskelige rester trækkes op fra dybet af en tørvemose nær Yde, Holland. Nogle lokale mener, at det er Djævlens værk. Ildrødt hår dukker op fra jorden og sender dem på flugt. Men efterhånden som arkæologer studerer de menneskelige rester yderligere, indser de, at de tilhører en ung kvinde, hvis død er mere rystende, end de nogensinde havde forestillet sig.
da
21:00
Oldtidsmenneskernes hemmeligheder
En tysk by bliver chokeret, da lemlæstede menneskerester graves frem. Liget, som er blevet stukket, slået og halshugget, findes med hovedet tre meter fra de andre rester. Efterhånden som arkæologer undersøger nærmere, afdækker og fordriver fortællinger om spøgelser, og afslører i stedet beviser fortidens menneskeofringer.
da
22:00
Romerrigets forsvundne skatte
I forlængelse af Egyptens forsvundne skatte kan du se opdagelser gjort af arkæologhold, der arbejder på tværs af det gamle Romerriges "distrikt". Med Colosseums hemmeligheder, Pompejis forsvundne verden, Mysteriet om gladiatordøden og Roms sunkne by, bringer dronefotografering, stærke personligheder og computergenererede billeder i 3D liv til stederne og opdagelserne.
da
23:00
Undersøgelse af flystyrt
Continental Airlines Flight 1404 sætter farten op på landingsbanen i Denvers internationale lufthavn, da flyet pludselig drejer væk fra banen, styrter og sætter i brand. Alle ombord undgår døden, og så skal efterforskerne opklare, hvad der skete. Først tyder det på et teknisk problem, der tidligere er set i flytypen Boeing 737. Men synderes befinder sig faktisk i Rocky Mountains.
da

Guide TV - samedi, 11/05/2024

00:00
Undersøgelse af flystyrt
Piloterne på Pilgrim Airlines 458 er desperate efter at lande, idet flammerne står ud gennem cockpittets gulv. Blandt røg, ekstrem varme og ingen sigtbarhed lykkes det dem på en eller anden måde at lande på et frossent vandreservoir på Rhode Island. I løbet af få minutter ødelægger infernoet alle beviser på, hvordan branden startede.
da
01:00
Europa set ovenfra
Denne spektakulære luftrejse viser Norden, som den aldrig er set før. Dronekameraer svæver over den svenske skærgård under en konkurrence, følger fårehyrder på Færøerne, og finder en nysgerrig samling af mennesker i Finland. Vi undersøger de fem nationer i Norden.
da
02:00
Building Impossible with Daniel Ashville
I en by, der lever for konkurrence, hjælper Daniel med at bygge tagstolene på det nye basketballstadion LA Clippers Intuit Dome. Med højteknologi, utrolige underholdningsfaciliteter og udsigt fra alle vinkler vil dette spektakulære stadion helt sikkert appellere til Los Angeles' entusiastiske sportsfans. Men hvordan bygger man en drøm af stål, når der kun er ståpladser til ens monstermaskiner?
da
03:00
Building Impossible with Daniel Ashville
Daniel tager med byggehold i både Østrig og Italien for at hjælpe med at grave, bore og sprænge for at bygge en af de længste underjordiske jernbaneforbindelser i verden. I Østrig sprænger han sig gennem klippegrunden med dynamit, og i Italien styrer han en massiv tunnelboremaskine, mens de to lande nærmer sig hinanden på midten.
da
04:00
Disasters Engineered
Fra olieudslip i havet til forgiftet vand, der forurener en hel bys vandforsyning; verden befinder sig i en vandkrise. Vi undersøger, hvordan moderne teknik kan bruges til at beskytte vores begrænsede vandforsyning.
da
06:00
America's Funniest Home Videos: Animal Edition
En klodset hvidhovedet havørn, en kænguru angriber en bil, mennesker der er bange for høns, en hyldest til Golden Retrievers, en vaskebjørn hjælper sin unge med hoppe over et hegn.
da
07:00
Biler i nød
Bilelskeren Chris satte restaureringen af sin elskede Fiat Dino coupe på pause, da han fik cancer. Nu er det op til Tim og Fuzz.
da
08:00
Biler i nød
Da John fik et hjertetilfælde, var det for meget for ham at restaurere sin ikoniske Mercedes 230SL. Men Tim og Fuzz vil have den ud at køre igen.
da
09:00
Disasters Engineered
Et tårnhøjt inferno dræbte 72 beboere og blev Storbritanniens dødeligste brand. En fodgængerbro kollapsede i Florida og dræbte seks mennesker. Vi tager beskedne ingeniørmesterværker, som de hjem, vi bor i, og de broer, vi går over, for givet. Så når katastrofen rammer, sender det chokbølger gennem samfundet. Hvordan kan fatale designfejl opstå, og hvad kan vi lære af disse tragedier?
da
10:00
Disasters Engineered
Vores lyst til at udforske har bragt os tættere på fjendtlige miljøer og livsfarlige trykniveauer. Hvad fik rumfærgen Columbia til at falde fra hinanden på vej tilbage til Jorden og dræbe alle syv astronauter? Og hvordan blev en olieplatform ud for Skotlands kyst forvandlet til et rasende inferno, der efterlod mere end 200 mand fanget? Kan vi eksistere trygt på steder med ekstremt fysisk tryk?
da
11:00
Oldtidsmenneskernes hemmeligheder
En tysk by bliver chokeret, da lemlæstede menneskerester graves frem. Liget, som er blevet stukket, slået og halshugget, findes med hovedet tre meter fra de andre rester. Efterhånden som arkæologer undersøger nærmere, afdækker og fordriver fortællinger om spøgelser, og afslører i stedet beviser fortidens menneskeofringer.
da
12:00
Undersøgelse af flystyrt
Da en stor eksplosion river hul i en 747 over Hawaii, bliver ni passagerer, der er spændt fast til deres sæder, suget ud af kabinen. Med to motorer i brand lykkes det på en eller anden måde besætningen at flyet og lande i Honolulu. Og selvom efterforskerne straks mistænker en terrorhandling for at være årsagen, fører jagten på svar i sidste ende til en dødelig kortslutning.
da
13:00
Undersøgelse af flystyrt
Med den unge fodboldstjerne Emiliano Sala om bord forsvinder et chartret Piper Malibu fra radaren over Den Engelske Kanal. Rygtet om den højt profilerede passager spreder sig hurtigt, og hændelsen går verden rundt. Britiske efterforskere fastslår, at flyet gik i stykker, før det ramte vandet. Da de endelig finder vraget, tager deres efterforskning en drejning, som ingen havde set komme.
da
14:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager imod en lommeraket, der er hyle-morsom – en 32-år gammel CR-X. På grund af en grusom tilstand blev ejerens drøm om at restaurere den elskede Honda knust, og bilen har rådnet væk i garagen i årevis. Det lykkedes drengene at snige bilen væk, og de opdager et stort problem – mus.
da
15:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager ud for at restaurere, hvad mange anser for at være en af de bedste franske biler, der nogensinde er lavet – en Citroen SM fra 70'erne. Bilen tilhører Stuart, som har arbejdet på bilen i årevis, indtil den oplevede katastrofalt motorsvigt på første tur. Biler i nød-drengene finder ud af hvorfor.
da
16:00
Verdens jernbaner set ovenfra
Bergensbanen, der løber fra Norges andenstørste by Bergen til hovedstaden Oslo, filmes fra luften, mens den passerer langs fjordene i Vestnorge, stiger til det sneklædte Hardanger-plateau og kører ned gennem dybe skove. Undervejs lærer vi, hvordan et dedikeret hold holder linjen åben i et udfordrende miljø: Rydning af sne og is, afskrækkelse af dyreliv og reparation af beskadigede tog.
da
17:00
Verdens jernbaner set ovenfra
Gletsjerekspressen forbinder de ikoniske feriesteder St Moritz og Zermatt og er filmet ovenfra, mens den snor sig langs alpetoppe, over dybe kløfter og gennem høje bjergkæder. Det er en konstant kamp at holde sig på sporet, mens ingeniører bekæmper dybe snedriver, udnytter den nyeste teknologi til at beskytte linjen mod jordskred og sætter sprængstoffer op for at beskytte mod dødbringende laviner.
da
18:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager imod en lommeraket, der er hyle-morsom – en 32-år gammel CR-X. På grund af en grusom tilstand blev ejerens drøm om at restaurere den elskede Honda knust, og bilen har rådnet væk i garagen i årevis. Det lykkedes drengene at snige bilen væk, og de opdager et stort problem – mus.
da
19:00
To Catch A Smuggler
Et HSI-stakeout i San Diego fører til en biljagt, en anholdelse og opdagelsen af næsten en halv million dollars i meth of fentanyl. I El Paso finder CBP massevis af kontanter og mursten af kokain skjult i varevogne, der krydser grænsen. Og i Philadelphia finder CBP udeklarerede varer på internationale fly og tusindvis af dollars i mistænkte kopivarer fra Tyrkiet.
da
20:00
Eyewitness WWII: Invasion Italy
Fra invasionens brohoveder rejser seerne med soldater fra 45., 3. og 36. infanteridivision gennem felttoget i Italien. Nøglepersoner som Felix Sparks, Mark Clark, Audie Murphy og Albert DeFazio samt den tyske general Albert Kesselring fortæller med deres egne ord, hvordan det var at udkæmpe nogle af de mest grusomme slag i udlandet.
da
21:00
Kongen der tog fusen på Hitler
D-dag – et verdens-scoop her ved 75-års jubilæet afslører identiteten på den hemmeligste lokkeand i planen om at tage fusen på Hitler i forbindelse med landingerne: George VI.
da
22:00
Kampen mod kokain
Tag med et hold narkobetjente, der jager kokainsmuglere i og omkring terminalerne i Colombias internationale lufthavn El Dorado.
da