Cinemax 2

Cinemax 2

Cinemax 2, umetnički kanal, nudi velik izbor odličnih filmova evropskih i svetskih nezavisnih studija. Među njima su dobitnici nagrada, festivalski favoriti, filmovi priznati od strane kritike i kultne serije iz svih krajeva sveta. Dirljive i inspirativne drame i romantični filmovi elaboriranih detalja, fokusirani na ljudske priče, likove i odnose. Svaki dan u nedelji posvećen je određenom tipu sadržaja. Subote donose glavnu premijeru nedelje. Nedelje su posvećene internacionalnim filmovima i svetskoj kinematografiji. Ponedeljkom su na rasporedu kultni filmovi i klasici današnjice. Četvrtak je posvećen nagrađivanim serijama.

Serbia

Ohjelmaopas - torstai, 16.05.2024

01.30
Zatočena žena
Osamnaestogodišnja Amparo beži iz manastira i nađe se u naselju Medeljin u kući svoje sestre. Rođak Libardo ? svima poznat kao "Životinja" ? opsednut je njome, otima je i prisili na brak.Osamnaestogodišnja Amparo beži iz manastira i nađe se u naselju Medeljin u kući svoje sestre, gde je upoznaju s porodicom njenog zeta. Rođak Libardo ? svima poznat kao "Životinja" ? zaljubi se u Amparo, izoluje je u bračni obred, a zatim prisili da živi pod njegovim krovom. Njegova porodica je svedok njenog zatočeništva. Zajednica, kojoj Libardo preti, ne zauzima se za Amparo, pa je ona prepuštena stalnoj budnosti. Primorana da postane žena Životinje, Amparo ne može izbegne da mu rodi dete. Hoće li ona, kroz ljubav i umerenost, uspeti da preživi i spase ćerku, čime će prekinuti krug nasilja čija je žrtva bila i njena majka?
sr
03.37
Skriven
Antonija protiv njegove volje šalju iz Švajcarske u Italiju. Godinama živi u krajnjem siromaštvu na obali reke Po, ali ostaje veran svojoj velikoj strasti prema crtanju.Toni je sin italijanskog emigranta. Nakon majčine smrti, usvaja ga par u delu Švajcarske gde se govori nemački. Njegove fizičke i psihičke bolesti dovode ga do proterivanja iz zemlje. Protiv svoje volje poslat je u Italiju, gde godinama živi u krajnjem siromaštvu na obalama reke Po, bez stalnog prebivališta. Pronalazi posao kao povremeni radnik, ali ostaje veran svojoj velikoj strasti za crtanjem. Tad upozna vajara Renata Marina Mazakuratija, koji ga ubeđuje da se oproba u slikarstvu. To ga vodi putem oslobođenja. Ovo je priča o Antoniju Ligabueu, revolucionarnom usamljeniku u modernoj umetnosti.
sr
05.35
Anatomija češkog popodneva
Temperature rastu, a gomila se okuplja oko jezera. Muzika staje kad nestanu dva dečaka. Možemo da budemo svedoci tragedije ili da ostanemo ravnodušni.Temperature rastu i gomile ljudi svakodnevno se guraju oko obala jezera, kao da su žedne životinje. Letnji hitovi koji se čuju sa zvučnika utišaju se objavom o nestanku dva dečaka. Možemo da budemo svedoci tragedije ili da samo ležimo u senci osećajući kako to nije naša briga.
sr
08.41
Skriveni dragulj
Duboko u ruralnom Meksiku, zajednica je opterećena stalnom pretnjom nasilja. Tri žene iz različitih društvenih slojeva tragično su pogođene slučajem nestale osobe povezanim s organizovanim kriminalom.Isabel i njena porodica preuzimaju vilu njene majke u ruralnom Meksiku gde se ponovo povezuju sa svojom dugogodišnjom kućnom pomoćnicom Marijom. Ali stvari nisu iste otkako je Isabelina majka otišla. Nekad tako dobro održavana, kuća je sad gola i zapuštena. Isabel i njen muž se udaljavaju, a njihova deca sve više brinu za njih. Nestanak Marijine sestre uznemirio je porodicu i primorao nju da se upusti u kriminalne aktivnosti s Adanom, sinom lokalnog policajca. Isabel kreće u opasnu potragu, zanemaruje sopstvenu decu, kao i upozorenje kućne pomoćnice da ne razume kako stvari funkcionišu u siromašnijim delovima Meksika.
sr
10.35
Tiha devojčica
Tihu devojčicu iz disfunkcionalne porodice šalju preko leta kod rođaka. Ona cveta u okrilju njihove brige, ali i otkriva porodične tajne.Ruralna Irska, 1981. Kejt je tiha, zanemarena devetogodišnja devojčica iz prenaseljene, nefunkcionalne i siromašne porodice. Dok se nemo bori u školi i kod kuće, naučila je da se sakrije od svih oko sebe. Kako dolazi leto i približava se termin porođaja njene trudne majke, Kejt šalju da živi kod daljih rođaka. Ne znajući kad će se vratiti kući, ostavljena je u kući stranaca samo s odećom koju je imala na sebi. Polako, uz brigu Kinselinih, Kejt cveta i otkriva novi način života. Ali u ovoj kući u kojoj raste naklonost i gde nema tajni, ona otkriva jednu bolnu istinu.
sr
12.10
Ajsmajer
Ajsmajer je najstrašniji oficir za obuku u austrijskoj vojsci. Ali kad se zaljubi u novog regruta, njegov svet se okreće naglavačke.Narednik-major Ajsmajer poznat je i uliva strah kao najzahtevniji oficir za obuku u austrijskim oružanim snagama, nemilosrdan prema regrutima i nepokolebljiv u svojoj disciplini, redu i mačo čvrstini. Ali kad počne da se zaljubljuje u Falaka, novog regruta koji bez stida prihvata svoju homoseksualnost, Ajsmajerov život je uzdrman do srži.
sr
13.32
Monika
Žena se vraća kući da brine o bolesnoj majci koju godinama nije videla. Ovo je nežna priča o porodici, opraštanju i prihvatanju.Monika je intiman i dirljiv portret žene koja živi u Los Anđelesu i koja se vraća u svoj mali rodni grad u Ohaju prvi put posle više od 20 godina da brine o majci Eugeniji koja je na umoru. Dok boravi u svom domu iz detinjstva, Monika mora da zaleči rane svoje prošlosti s Eugenijom i svojim bratom Polom. Kuje sopstveni put praštanja i prihvatanja tako što usput uspostavlja nove odnose sa snajom, Laurom, negovateljicom svoje majke, Leticijom, kao i sa nećacima. Istražujući univerzalne teme starenja i lepote, odbacivanja i otuđenja, Monika rekonstruiše mozaik svog života, prepoznajući sebe kao celovitu ličnost, jača kroz bol i radost, i postane sposobna da pruži i primi ljubav.
sr
15.22
De Palma
Ovaj dokumentarni film istražuje pet decenija karijere poznatog filmskog režisera Brajana de Palme.Karijera Brajana de Palme, jednog od najnadarenijih, najuticajnijih i ikonoklastičkih filmskih stvaralaca svih vremena, započela je 60-ih godina i uključivala je vrlo hvaljene i raznovrsne filmove kao što su "Keri", "Obučena da ubije", "Pucanj nije brisan", "Lice s ožiljkom", "Nesalomivi", "Karlitov put" i "Nemoguća misija". U ovom živom, prosvetljujućem i neočekivano dirljivom dokumentarcu, režiseri Noa Baumbah i Džejk Paltrou vode lični i spontan razgovor sa De Palmom. Istražuju ne samo njegov život i rad, već i njegov jedinstven pristup filmskom zanatu i njegovo izuzetno iskustvo u putu kroz filmski biznis, od njegovih ranih dana lošeg momka Novog Holivuda do poslednjih godina cenjenog veterana u tom polju.
sr
17.10
Rijaliti
25-godišnju bivšu američku obaveštajku Rijaliti Viner agenti FBI-ja sumnjiče da je odavala strogo tajni izveštaj Nacionalne agencije za bezbednost.25-godišnja Rijaliti Viner (koju glumi Sidni Svini, poznata iz HBO-hita "Euforija") prevodilac je koji posle posla predaje jogu i obavlja kupovinu u lokalnom supermarketu, dok pije ledeni late i redovno postavlja objave o svom životu na Instagramu. Kad je pod stresom, koristi humor kao mehanizam za preživljavanje. Rijaliti je puna kontradikcija. Ovo ne prođe mimo pažnje agenata FBI-ja, koji jednog dana stignu s nalogom za pretres njene kuće. Ispostavilo se da je devojka osumnjičena da je odavala strogo tajni izveštaj Nacionalne agencije za bezbednost.
sr
18.35
Narkoza
Porodica se poremeti kad otac ne izroni posle profesionalnog zarona. Kako će naći način da se izbore s ovim?Porodica se poremeti kad otac ne izroni posle profesionalnog zarona. Merel izbegava smrt svog muža, ali njena mala deca se upliću u potragu za odgovorima. Merel se suočava s gubitkom na svoj način ? započinjanjem novog zajedničkog života.
sr
20.31
Tinitus
Marina se bavila sinhronim ronjenjem i pati od strašnog zujanja u ušima.Marina se bavila sinhronim ronjenjem. Na vrhuncu karijere, postala je žrtva ozbiljne nesreće izazvane zastrašujućim napadom tinitusa (zujanje u ušima). Četiri godine kasnije, udaljena od sporta, Marina radi u Akvarijumu obučena kao sirena. Njena nova dnevna rutina vrti se oko ovog egzotičnog okruženja, daleko od nastupa i traume zbog stanja od kojeg se još leči. Tereza ??je atletičarka koja je zamenila Marinu u timu za sinhrono ronjenje. Zvezda u usponu i bezuslovni obožavalac svoje prethodnice, Tereza ??nudi Marini da joj pomogne da trenira uoči Igara u Tokiju. Ovaj neočekivani poziv ponovo rasplamsava Marininu želju da roni, jer se suočava sa najvećim protivnikom ? svojim tinitusom.
sr
22.16
Orka
Mlada Iranka uzvraća protiv nasilnog supružnika i društvenih prepreka kako bi postavila svetski rekord u plivanju vezanih ruku.Elham (Taraneh Alidosti) je mlada, razvedena Iranka. Želi da nađe sebe nakon skoro fatalnih batina koje je dobila od muža, pronalazi utehu i spas u vodi i ubrzo ostavlja svoj trag kao izuzetno izdržljiva plivačica. U životnoj borbi, Elham se suočava sa političkim, verskim i ličnim preprekama u potrazi za svojim ciljem ? Ginisovim svetskim rekordom u plivanju na najdužoj udaljenosti vezanih ruku. "Orka" je istinita priča o iranskoj plivačici Elham Asgari i njenoj potrazi za sportskim priznanjem u svojoj zemlji.
sr

Ohjelmaopas - perjantai, 17.05.2024

00.01
Hostel
Grupa nesrećnih mladih turista u potrazi za zabavom i jeftinim uzbuđenjima biva uvučena u istočnoevropski košmar.Grupa nesrećnih mladih turista u potrazi za zabavom i jeftinim uzbuđenjima biva uvučena u istočnoevropski košmar. Dva prijatelja sa fakuleta, Džoš i Pakston i njihova prijateljica sa Islanda Oli koju su upoznali na jednom od svojih putovanja, stopiraju Evropom kada se zaustavljaju u Amsterdamu zbog bančenja, pića, droge i, kako se nadaju, seksa. Tamo dobijaju savet od ostalih mudrih svetskih putnika da bi sledeće odredište trebalo da im bude Bratislava: Slovakinje su lude za strancima, pogotovo Amerikancima. Nemaju pojma koliko. Privučeni idejom o neobaveznom seksu, stižu u bivšu sovjetsku učmalu baruštinu. Kada shvate da su samo potencijalne žrtve međunarodnog narko-lanca, već je prekasno.
sr
01.32
Vesnik
Monik napušta karantin tokom pandemije kovida da bi pomogla prijateljici koji pati od strašnih noćnih mora koje su, kako prekasno saznaje, zarazne."Vesnik", smešten u Njujork tokom pandemije kovida, prati Monik (Gebi Bins) dok izlazi iz karantina da poseti staru prijateljicu (Emili Dejvis) koju muče noćne more iz kojih ne može da se probudi. Ali noćne more i mračna sila iza njih, u obliku lekara, pokazuju se zaraznim kao i svaki smrtonosni virus. Monik se nađe uvučena u pakleni pejzaž u kojem mora da se suoči sa svojim najvećim strahovima - ili da rizikuje da nikad nije postojala.
sr
02.57
Rehana
Rehana, majka, udovica i docent na medicinskom fakultetu koja se bori da održi sklad između posla i porodice, nalazi se u teškom položaju pošto je bila svedok seksualnog napada u kojem poznaje i.Rehana, majka, udovica i docent na medicinskom fakultetu koja se bori da održi sklad između posla i porodice, nalazi se u teškom položaju pošto je bila svedok seksualnog napada u kojem poznaje i žrtvu i počinioca.
sr
04.42
Samo jednom
Lauru, psihologa u službi za žrtve rodnog nasilja, maltretira muž jedne pacijentkinje. Ona pomaže novom paru. On tvrdi da nije nasilnik.Lauru, psihologa u službi za žrtve rodnog nasilja, maltretira muž jedne pacijentkinje. Ona pomaže novom paru. On tvrdi da nije nasilnik.
sr
06.01
De Palma
Ovaj dokumentarni film istražuje pet decenija karijere poznatog filmskog režisera Brajana de Palme.Karijera Brajana de Palme, jednog od najnadarenijih, najuticajnijih i ikonoklastičkih filmskih stvaralaca svih vremena, započela je 60-ih godina i uključivala je vrlo hvaljene i raznovrsne filmove kao što su "Keri", "Obučena da ubije", "Pucanj nije brisan", "Lice s ožiljkom", "Nesalomivi", "Karlitov put" i "Nemoguća misija". U ovom živom, prosvetljujućem i neočekivano dirljivom dokumentarcu, režiseri Noa Baumbah i Džejk Paltrou vode lični i spontan razgovor sa De Palmom. Istražuju ne samo njegov život i rad, već i njegov jedinstven pristup filmskom zanatu i njegovo izuzetno iskustvo u putu kroz filmski biznis, od njegovih ranih dana lošeg momka Novog Holivuda do poslednjih godina cenjenog veterana u tom polju.
sr
07.50
Sudbina u njenim rukama
Veronika je nadarena i lepa, ali zgodni aristokrata koga voli ne može da je oženi jer ona nema novca.Rođena bez privilegija. Vezana tradicijom. Našla je hrabrost da sledi svoje srce. Veronika (Ketrin Makormak) je briljantna, nadarena i lepa, ali zgodni aristokrata koga voli, Marko Venije (Rufus Sjuel), ne može da se oženi njome jer ona nema novca i iz sumnjive je porodice. I tako Veroniku majka Paola (Žaklin Biset) uči da postane kurtizana, jedna od egzotičnih saputnica koje vole najbogatiji i najmoćniji Venecijanci. Veronika hrabro koristi svoje čari da promeni svoju sudbinu - i da sebi pruži šansu za pravu ljubav.
sr
09.41
Narkoza
Porodica se poremeti kad otac ne izroni posle profesionalnog zarona. Kako će naći način da se izbore s ovim?Porodica se poremeti kad otac ne izroni posle profesionalnog zarona. Merel izbegava smrt svog muža, ali njena mala deca se upliću u potragu za odgovorima. Merel se suočava s gubitkom na svoj način ? započinjanjem novog zajedničkog života.
sr
11.36
Devojački film
Ova drama o odrastanju prati Mimi, Emu i Ronko, devojke na pragu devojaštva, koje pokušavaju da oblikuju same sebe.Ova drama o odrastanju prati Mimi, Emu i Ronko, devojke na pragu devojaštva, koje pokušavaju da oblikuju same sebe. Tokom tri uzastopna petka, dve devojke doživljavaju potresne efekte zaljubljivanja, dok treća kreće u potragu za nečim što nije nikad iskusila ? zadovoljstvom.
sr
13.15
Tinitus
Marina se bavila sinhronim ronjenjem i pati od strašnog zujanja u ušima.Marina se bavila sinhronim ronjenjem. Na vrhuncu karijere, postala je žrtva ozbiljne nesreće izazvane zastrašujućim napadom tinitusa (zujanje u ušima). Četiri godine kasnije, udaljena od sporta, Marina radi u Akvarijumu obučena kao sirena. Njena nova dnevna rutina vrti se oko ovog egzotičnog okruženja, daleko od nastupa i traume zbog stanja od kojeg se još leči. Tereza ??je atletičarka koja je zamenila Marinu u timu za sinhrono ronjenje. Zvezda u usponu i bezuslovni obožavalac svoje prethodnice, Tereza ??nudi Marini da joj pomogne da trenira uoči Igara u Tokiju. Ovaj neočekivani poziv ponovo rasplamsava Marininu želju da roni, jer se suočava sa najvećim protivnikom ? svojim tinitusom.
sr
15.00
Rehana
Rehana, majka, udovica i docent na medicinskom fakultetu koja se bori da održi sklad između posla i porodice, nalazi se u teškom položaju pošto je bila svedok seksualnog napada u kojem poznaje i.Rehana, majka, udovica i docent na medicinskom fakultetu koja se bori da održi sklad između posla i porodice, nalazi se u teškom položaju pošto je bila svedok seksualnog napada u kojem poznaje i žrtvu i počinioca.
sr
16.46
Sudbina u njenim rukama
Veronika je nadarena i lepa, ali zgodni aristokrata koga voli ne može da je oženi jer ona nema novca.Rođena bez privilegija. Vezana tradicijom. Našla je hrabrost da sledi svoje srce. Veronika (Ketrin Makormak) je briljantna, nadarena i lepa, ali zgodni aristokrata koga voli, Marko Venije (Rufus Sjuel), ne može da se oženi njome jer ona nema novca i iz sumnjive je porodice. I tako Veroniku majka Paola (Žaklin Biset) uči da postane kurtizana, jedna od egzotičnih saputnica koje vole najbogatiji i najmoćniji Venecijanci. Veronika hrabro koristi svoje čari da promeni svoju sudbinu - i da sebi pruži šansu za pravu ljubav.
sr
18.35
Porodični posao
Pametni Metju Broderik, otuđen od oca Dastina Hofmana, traži pomoć svog dede kriminalca Šona Konerija da izvede pljačku koja se ne propušta.Tri velike zvezde udružuju se u ovom vedrom pogledu na krađu. Šon Koneri je simpatični prevarant čiji je sin (Dastin Hofman) celog života na pravoj strani zakona. Ali kad unuk Metju Broderik napusti M.I.T. i zatraži Konerijevu pomoć u savršenoj avanturi, šta Hofman može sem da se složi? To je pljačka puna zabave koja dokazuje da porodica koja pljačka zajedno ostaje zajedno ? čak i ako im više vremena prođe u svađi nego u provaljivanju! U režiji Sidni Lameta ("Noć na Menhetnu").
sr
20.30
Nežni bar
Dž.R. je dečak bez oca koji odrasta u sjaju bara gde je barmen, njegov stric Čarli, najživopisnija moguća zamena za oca.Godine 1972, devetogodišnji Dž.R. Magvajer useljava se u trošnu kuću svog dede na Long Ajlendu u Njujorku. U potrazi za očinskom figurom, potpada pod neuobičajeno starateljstvo svog strica Čarlija, harizmatičnog, samoukog barmena koji ga upoznaje s pregršt šarolikih stalnih mušterija. Kako godine prolaze i Dž.R. izrasta u mladog čoveka, on pokušava da ispuni svoj san da postane pisac.
sr
22.16
Ajsmajer
Ajsmajer je najstrašniji oficir za obuku u austrijskoj vojsci. Ali kad se zaljubi u novog regruta, njegov svet se okreće naglavačke.Narednik-major Ajsmajer poznat je i uliva strah kao najzahtevniji oficir za obuku u austrijskim oružanim snagama, nemilosrdan prema regrutima i nepokolebljiv u svojoj disciplini, redu i mačo čvrstini. Ali kad počne da se zaljubljuje u Falaka, novog regruta koji bez stida prihvata svoju homoseksualnost, Ajsmajerov život je uzdrman do srži.
sr