Mezzo

Mezzo

Since 1996, MEZZO has become the international reference for classical music, jazz and dance on television. Up close with the artists New talent, current stage stars and legends from the past in black and white. All types: shows, documentaries, master classes, short formats.. All repertories: opera, symphonic, recital, sacred, jazz, world music, dance.

France

Ohjelmaopas - torstai, 09.05.2024

00.30
Shai Maestro Quartet - Human
Als onderdeel van de Nancy Jazz Pulsations speelt Shai Maestro in het decor van de Imprimerie de l'Est Républicain in Nancy zijn nieuwste opus: Human, begeleid door trompettist Philip Dizack, bassist Jorge Roeder en drummer Ofri Nehemya.
nl
01.32
Felipe Cabrera "Medusa" met Judith Sánchez Ruiz
Medusa's muziek werd geboren in Havana, toen Felipe Cabrera zich alleen bevond in het land waar hij opgroeide. De in Parijs woonachtige contrabassist heeft van zijn toevallige terugkeer naar zijn geboorteland in tijden van pandemie kunst gemaakt.
nl
02.26
Eric Legnini With Friends: Monte-Carlo Jazz Festival
Setlist-nummers: For My Father met Horace Silver, Lovin' You met Minnie Ripperton, At Last met Harry Warren, Is You Is or Is You Ain't met Louis Jordan en Bill Austin en Love Me or Leave Me met Walter Donaldson.
nl
03.19
Intermezzo
Clips.
nl
03.40
Puccini: Turandot - Verona
Het Arena di Verona Orchestra & Chorus, onder leiding van Marco Armiliato, voert Giacomo Puccini's "Turandot" uit, met Anna Netrebko in de titelrol. Een uitvoering gegeven op 10 augustus 2022 in de Arena di Verona.
nl
05.58
Intermezzo
Clips.
nl
06.30
Simon Rattle and the London Symphony Orchestra: Berg, Beethoven
Onder de leiding van Sir Simon Rattle, vertolkte het London Symphony Orchestra Alban Berg en Ludwig van Beethoven rechtstreeks in de Barbican Hall in Londen.
nl
08.25
René Jacobs Conducts Beethoven's Missa Solemnis
René Jacobs dirigeert Beethovens "Missa solemnis", met Polina Pastirchak op sopraan, Sophie Harmsen op contraalto, Steve Davislim op tenor en Johannes Weisser op bas.
nl
09.44
Intermezzo
Clips.
nl
10.00
Wagner´s Jews
Richard Wagner was berucht als antisemiet en zijn geschriften over Joden werden later omarmd door Hitler en de nazi's. Maar jarenlang waren veel van Wagners naaste medewerkers Joden - jonge musici die hem persoonlijk toegewijd raakten.
nl
10.53
Pierre Boulez - Wagner, Berg, Schoenberg - Lucerne Festival
musical
nl
12.17
Leonard Bernstein conducts Beethovens's Ninth Symphony in Berlin
Leonard Bernstein dirigeert Beethovens Symfonie nr. 9 in d klein, uitgevoerd door het Beierse Radio Symfonie Orkest. Concert opgenomen op 25 december 1989 in Berlijn.
nl
14.00
La Bella Otero With Patricia Guerrero and the Ballet Nacional de España
La Bella Otero Choreografie: Rubén Olmo van het Ballet Nacional de España, regisseur Patricia Guerrero, gastartieste Maribel Gallardo, speciale samenwerking Flamencomuzikanten van de BNE Muziek: Manuel Busto, Alejandro Cruz, Agustín Diassera.
nl
16.02
Orchestre de Paris, Sabine Devieilhe, Pablo Heras-Casado : Ravel, Moussorgski
Het Orchestre de Paris en Sabine Devieilhe vertolken melodieën van Maurice Ravel en Modeste Moussorgski in een concert opgenomen op 27 maart 2021 in het Musée d'Orsay in Parijs, Frankrijk.
nl
17.01
Intermezzo
Clips.
nl
17.55
Messiaen: 'Et exspecto resurrectionem mortuorum' at La Meije
Le Balcon, studenten van het Instituut voor Hoger Muziekonderwijs. Regie van Maxime Pascal.
nl
18.44
Berlioz's roméo et juliette with joyce didonato and cyrille dubois
Het filharmonisch orkest van Strasbourg en het koor van Opéra national du Rhin brengen een uitvoering van Berlioz' 'Roméo et Juliette' ten gehore. De uitvoering, gedirigeerd door John Nelson, is opgenomen op 8 juni 2022.
nl
20.30
Fre3 Women : Banlieues Bleues
Susana Santos Silva speelt de trompet, Morgane Carnet de saxofoon en Blanche Lafuente de drums. Opgenomen op 11 maart 2020 op het festival Banlieues Bleues.
nl
21.19
Lucky Peterson: Tribute to Jimmy Smith - Banlieues Bleues
Twaalf jaar na de dood van Jimmy Smith brengt Lucky Peterson een eerbetoon aan de genialiteit van de meester door het Hammond orgel te bespelen. Er is geen geschiktere manier om Smith te eren.
nl
22.11
Amalia rodrigues - Lugano Jazz Estival 1978
Registratie van het optreden van Amalia Rodrigues op het Lugano Jazz Festival 1978.
nl
22.55
César Franck's Hulda at Liège
Het Filharmonisch Orkest van Luik en het Kamerkoor van Namen voeren onder leiding van Gergely Madaras de opera 'Hulda' van César Franck uit. De uitvoering werd gegeven op 15 mei 2022 in de Salle Philharmonique in Luik.
nl

Ohjelmaopas - perjantai, 10.05.2024

01.37
Alfred Brendel speelt Liszt: Années de Pèlerinage Book 1
De Oostenrijkse pianist Alfred Brendel, geboren in 1931, begon zijn internationale carrière rond het midden van de twintigste eeuw. In 2008 nam hij afscheid van het podium. Deze opname werd gemaakt in maart 1986 in Middle Temple Hall, Londen.
nl
02.27
Alfred Brendel speelt Liszt: Années de Pèlerinage Book 2
Pianist Alfred Brendel speelt Franz Liszts Années de pèlerinage, deuxième année. Opgenomen in 1986.
nl
03.17
Rotterdam Philharmonic Orchestra met dirigent Lahav
Rotterdam Philharmonic Orchestra met dirigent Lahav Shani en sopraan Chen Reiss. Richard Strauss 1864 - 1949 Six Orchestral Songs Wiegenlied, op. 41 no. 1 Meinem Kinde en op. 37 no. 3 Ich wollt ein Strausslein binden.
nl
05.12
Orchestre symphonique de montréal, rafael payare: ginastera, bellido, villa-lobos, ravel
Het Orchestre Symphonique de Montréal, onder leiding van dirigent Rafael Payare, voert werken uit van Alberto Ginastera, Maurice Ravel en Heitor Villa-Lobos. Deze uitvoering is opgenomen in Montréal op 23 november 2023.
nl
07.10
Segovia at Los Olivos
Op 75-jarige leeftijd keert Andrés Segovia terug naar Andalusië om een nieuw huis te bouwen: Los Olivos. Daar blikt hij terug op zijn zestig jaar in het concertleven en zijn verbazingwekkende bijdragen aan de westerse muziek.
nl
08.06
Granada Festival: Pablo Sáinz-Villegas, a tribute to Andrés Segovia
Gitarist Pablo Sáinz-Villegas brengt een schitterende hommage aan Andrés Segovia ten gehore. Hij speelt werken van Enrique Granado, Joaquín Rodrigo, Francisco Tárrega en Isaac Albéniz.
nl
08.50
Lille Piano Festival : Judith Jáuregui & Quatuor Gerhard
Judith Jáuregui en Quatuor Gerhard treden op tijdens het Lille Piano Festival 2022.
nl
09.42
Intermezzo
Clips.
nl
10.00
Fuenteovejuna door Antonio Gades - Teatro Real
Antonio Gades' laatste choreografie, 'Fuenteovejuna', is een kenmerkend stuk over de zuiverheid en precisie van de Spaanse dans. Gebaseerd op een ware gebeurtenis die Lope de Vega inspireerde tot het schrijven van dit klassieke toneelstuk in 1619.
nl
11.34
Martha Argerich speelt Chopin's Piano Concerto No.1
Martha Argerich speelt, met de muzikale leiding van Jacek Kaspszyk, Chopins Pianoconcert nr. 1 in e klein en Schumanns Traumeswirren Op.12. Opgenomen in de Philharmonie van Warschau.
nl
12.21
Maria João Pires joue Schubert et Debussy
Maria João Pires speelt o.a. Franz Schubert's, Impromptu nr. 3, D.935, Op.142 en Claude Debussy's, Arabesque no 1. Opgenomen op acht maart 2021, Fondbijion Singer-Polignac, Parijs.
nl
13.30
Ernani by Verdi at the Palau de Les Arts, Valencia
Het Orquestra de la Comunitat Valenciana voert de opera 'Ernani' van Giuseppe Verdi uit in vier bedrijven. Regie door Michele Spotti en opgenomen in het Palau de les Arts te Valencia in juni 2023.
nl
15.39
Intermezzo
Clips.
nl
16.30
Jokers: Vincent Peirani, Federico Casagrande, Ziv Ravitz
Na vele samenwerkingen in een duo of binnen zijn kwintet, Living Being, wilde zanger Vincent Peirani een andere vorm van orkestratie aangaan, die van het trio. Peirani treedt op met gitarist Federico Casagrande en drummer Ziv Ravitz.
nl
17.16
Yom & The Wonder Rabbis - Jazz à Vienne
Yom en The Wonder Rabbis treden op tijdens het Jazz à Vienne festival. Yom is een getalenteerde klarinettist die altijd een breed scala aan muziekstijlen verkent.
nl
18.15
Thomas de Pourquery & Supersonic - Cité de la Musique
Optreden van Thomas de Pourquery en Supersonic. Opgenomen op 15 juni 2019 in de Cité de la Musique. Gedirigeerd door Josselin Carre.
nl
19.07
Berliner Philharmoniker, Herbert von Karajan: Beethoven 9
Het Berliner Philharmoniker, onder leiding van Herbert von Karajan, voert Ludwig van Beethovens 'Symfonie Nr. 9 in D-klein, Op. 125'. Uitvoering opgenomen in de Philarmonie te Berlijn op 31 december 1977.
nl
20.30
Scottish Chamber Orchestra, Lionel Bringuier, Alexandre Kantorow: Fauré, Connesson, Poulenc
Alexandre Kantorow speelt samen met het Scottish Chamber Orchestra en Maestro Lionel Bringuier de wereldpremière van Guillaume Connessons nieuwe pianoconcert, 'L'Espérance de l'aube'.
nl
22.02
Jakub Józef Orlinski, Il Pomo d'Oro : Facce d'amore
Registratie van 'Facce d'amore', het klassieke concert dat het collectief Il Pomo d'Oro gaf met contratenor Jakub Józef Orliński, onder leiding van conductrice Zefira Valova.
nl