VRT Canvas

VRT Canvas

De zender biedt zowel eigen producties als aangekochte programma's aan op het gebied van actualiteit, wetenschap, geschiedenis, cultuur, fictie, humor en sport.

Belgium

Ohjelmaopas - sunnuntai, 31.03.2024

00.35
Het weer
E90. Weervoorspelling voor de komende dagen.Weervoorspelling voor de komende dagen. (2024)
nl
00.40
Vranckx
Surviving Gaza E13. Reportagemagazine dat verslag uitbrengt over de grote brandhaarden op het wereldtoneel maar evengoed de kleine verhalen vertelt die meer verdienen dan de coulissen.Reportagemagazine dat verslag uitbrengt over de grote brandhaarden op het wereldtoneel maar evengoed de kleine verhalen vertelt die meer verdienen dan de coulissen. De reportages dragen de uitgesproken stempel van de reporter. (2024)
nl
07.30
Ketnet Junior
E47. Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer.Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer. (2024)
nl
09.00
Lentebeelden
S03 E12. Het uitzenden van seizoensgebonden natuurbeelden.Het uitzenden van seizoensgebonden natuurbeelden. (2022)
nl
10.00
Erediensten
E08. De protestantse eredienst met Pasen komt dit keer uit de Lutherse parochie Unité in Noisy-le-Grand, Seine Saint-Denis, en wordt voorgegaan door pastor Delphine Denninger-Kaiser.De protestantse eredienst met Pasen komt dit keer uit de Lutherse parochie Unité in Noisy-le-Grand, Seine Saint-Denis, en wordt voorgegaan door pastor Delphine Denninger-Kaiser. (2024)
nl
11.00
Erediensten
R.K. Eredienst in Eurovisie E09. Rechtstreekse uitzending van de eredienst.De eucharistieviering in eurovisie op Pasen komt vanuit de Sint-Remykerk in Profondeville. Voorganger is dominicaan Didier Croonenberghs. Concelebrant is pastoor Paul Yon. Het koor wordt geleid door Jasmine Daoud. Organist is Philippe Frippiat. (2024)
nl
12.00
Erediensten
E10. Op Pasen spreekt paus Franciscus in Vaticaanstad zijn paasboodschap uit, gevolgd door de pauselijke zegen 'urbi et orbi'.Op Pasen spreekt paus Franciscus in Vaticaanstad zijn paasboodschap uit, gevolgd door de pauselijke zegen 'urbi et orbi'. (2024)
nl
12.25
Ketnet Junior
E68. Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer.Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer. (2024)
nl
12.55
Wielrennen: Ronde van Vlaanderen Mannen
E02. (vanaf 13.(vanaf 13.30 uur gaat het verslag verder op VRT 1) (2024)
nl
13.35
Ketnet Junior
E51. Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer.Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer. (2024)
nl
15.00
Wielrennen: Ronde van Vlaanderen Mannen
E04. (vanaf 18.(vanaf 18.00 uur gaat het verslag verder op VRT 1) (2024)
nl
18.00
Zingen is goud
Christophe Deborsu S01 E09. Muziekprogramma waarin Bent Van Looy boeiende Vlamingen uitnodigt om te komen vertellen over hun favoriete songs en die ook (mee) te zingen.Muziekprogramma waarin Bent Van Looy boeiende Vlamingen uitnodigt om te komen vertellen over hun favoriete songs en die ook (mee) te zingen. (2023)
nl
18.10
Zingen is goud
Alexia Leysen S01 E10. Muziekprogramma waarin Bent Van Looy boeiende Vlamingen uitnodigt om te komen vertellen over hun favoriete songs en die ook (mee) te zingen.Muziekprogramma waarin Bent Van Looy boeiende Vlamingen uitnodigt om te komen vertellen over hun favoriete songs en die ook (mee) te zingen. (2023)
nl
18.25
Het Uur van de Wolf: Simple Minds - Everything is Possible
Muziekdocumentaire over de Schotse newwaveband Simple Minds.Het lijkt wel alsof de Simple Minds 45 jaar geleden uit het niets zijn verschenen. Honderden nummers en duizenden optredens later is het duidelijk dat de blijvende vriendschap tussen Jim Kerr en Charlie Burchill de motor is van het succes. De twee leerden elkaar in Glasgow kennen in 1967 en zijn sindsdien niet meer van elkaars zijde geweken. Dit is het verhaal van een (intussen mainstream) newwaveband met nooit eerder vertoonde beelden uit de familiearchieven van de leden. Regisseur: Joss Crowley. Acteurs: James Dean Bradfield (Self), Richard Branson (Self), Charlie Burchill (Self), Jerry Dammers (Self), Mariella Frostrup (Self) (2023)
nl
20.00
Conquistadors: The Rise and Fall
The Aztec Conquest S01 E03. Historische documentairereeks die het verhaal vertelt van de verovering van de Nieuwe Wereld door het Spaanse Rijk.De meedogenloze ambitieuze Spanjaard Hernán Cortés trekt diep het Mexicaanse binnenland in om een van de grote rijken in Amerika te veroveren, dat van de Azteken. Zijn overwinning betekent de onderwerping en onderdrukking van de inheemse bevolking. Regisseur: Daniel Sharp (2023)
nl
20.50
Narco Circus
Danse avec le diable S01 E03. Aan het einde van de jaren negentig verdeelden de rivaliserende kartels de Mexicaanse drugsmarkt. De uitschakeling van hun leiders was een prioriteit voor de Amerikaanse politie.Vierdelige documentairereeks waarin onderzoeksjournalist Romain Bolzinger drie jaar lang het Sinaloa-drugskartel infiltreert, het gevaarlijkste in Mexico. Op zoek naar het antwoord op de vraag: "Is de 'War on drugs' nep?" (Dutch Filmworks, 2023) Regisseur: Romain Bolzinger (2023)
nl
21.45
Dopesick
The Whistleblower S01 E05. Nu het misbruik van OxyContin zich over het hele land verspreidt, gaat Bridget de strijd aan met Purdue, terwijl Rick en Randy op zoek gaan naar een klokkenluider binnen Purdue voor hun zaak.Amerikaanse dramareeks over een Amerikaanse medicijnmagnaat die het land willens en wetens opzadelt met een ongeziene opioïdenepidemie. Gebaseerd op het boek "Dopesick: Dealers, Doctors, and the Drug Company that Addicted America" van Beth Macy. (Disney, 2021) Regisseur: Patricia Riggen. Acteurs: Michael Keaton (Dr. Samuel Finnix), Peter Sarsgaard (Rick Mountcastle), Michael Stuhlbarg (Richard Sackler), Will Poulter (Billy Cutler), John Hoogenakker (Randy Ramseyer) (2021)
nl
22.50
Dopesick
Hammer the Abusers S01 E06. Amerikaanse dramareeks over een Amerikaanse medicijnmagnaat die het land willens en wetens opzadelt met een ongeziene opioïdenepidemie.Richard Sackler wordt geconfronteerd met een catastrofale uitdaging voor Purdue, en Bridget betrekt de FDA in haar strijd. Finnix neemt zijn leven onder de loep, terwijl Betsy worstelt om van haar verslaving af te komen. Rick en Randy vinden indrukwekkend bewijsmateriaal. Regisseur: Patricia Riggen. Acteurs: Michael Keaton (Dr. Samuel Finnix), Peter Sarsgaard (Rick Mountcastle), Michael Stuhlbarg (Richard Sackler), Will Poulter (Billy Cutler), John Hoogenakker (Randy Ramseyer) (2021)
nl
23.50
De Popcast
S02 E10. Stijn Van de Voorde laat in deze podcast samen met Otto-Jan Ham, Kirsten Lemaire, Thibault Christiaensen en Lennert Coorevits zijn licht schijnen over het popnieuws van de afgelopen week.Stijn Van de Voorde laat in deze podcast samen met Otto-Jan Ham, Kirsten Lemaire, Thibault Christiaensen en Lennert Coorevits zijn licht schijnen over het popnieuws van de afgelopen week. (2024)
nl

Ohjelmaopas - maanantai, 01.04.2024

00.50
Het weer
E91. Weervoorspelling voor de komende dagen.Weervoorspelling voor de komende dagen. (2024)
nl
00.55
VRT NWS journaal
E36.Nieuws en sport (2024)
nl
07.30
Ketnet Junior
E61. Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer.Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer. (2024)
nl
12.30
Lentebeelden
S03 E12. Het uitzenden van seizoensgebonden natuurbeelden.Het uitzenden van seizoensgebonden natuurbeelden. (2022)
nl
13.30
Ketnet Junior
E65. Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer.Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer. (2024)
nl
16.00
Radio 1: De wereld vandaag
E86. Live vanuit de Radio 1-studio.Live vanuit de Radio 1-studio. (2024)
nl
17.25
Conquistadors: The Rise and Fall
The Aztec Conquest S01 E03. Historische documentairereeks die het verhaal vertelt van de verovering van de Nieuwe Wereld door het Spaanse Rijk.De meedogenloze ambitieuze Spanjaard Hernán Cortés trekt diep het Mexicaanse binnenland in om een van de grote rijken in Amerika te veroveren, dat van de Azteken. Zijn overwinning betekent de onderwerping en onderdrukking van de inheemse bevolking. Regisseur: Daniel Sharp (2023)
nl
18.10
Kinderen van de migratie
Een nieuw leven S01 E02. Zesdelige documentairereeks die het verhaal vertelt van de arbeidsmigratie naar ons land sinds de Tweede Wereldoorlog.België was totaal onvoorbereid op de komst van honderdduizenden migranten. Veel gezinnen komen terecht in ziekmakende krotwoningen, hun kinderen in scholen waar ze geen woord verstaan. Ondanks de vaak grappige misverstanden en de vele obstakels bloeien de migrantengemeenschappen. Maar de kinderen hebben het moeilijk: de strenge sociale controle in de eigen gemeenschap beknot velen al even erg als de systematische discriminatie waar ze op school het slachtoffer van zijn. (2021)
nl
19.00
De ideale wereld
E12. Satirisch actualiteitenmagazine gepresenteerd door Jan Jaap van der Wal.Iedere aflevering praat de presentator, geflankeerd door een of meerdere sidekicks, diverse satirische filmpjes aan elkaar die zijn gebaseerd op actuele nieuwsfeiten. Aan de hand van gesprekken met een bekende studiogast, wordt op bepaalde onderwerpen dieper ingegaan. (2024)
nl
19.35
The Office
The Meeting S06 E02. Michael voelt zich onzeker na een verzoek van Jim. Ondertussen houdt Pam zich bezig met de gastenlijst voor de bruiloft, en Dwight overtuigt Toby om Darryls claim voor arbeidsongeschiktheid te onderzoeken.Amerikaanse mockumentary over het dagelijkse leven van een groep kantoormedewerkers en hun niet zo briljante manager bij het papierbedrijf Dunder Mifflin. Gebaseerd op de BBC-comedyserie "The Office" (2001-2003) van Ricky Gervais en Stephen Merchant. (NBCUniversal, 2009-2010) Regisseur: Randall Einhorn. Acteurs: Steve Carell (Michael Scott), Rainn Wilson (Dwight Schrute), John Krasinski (Jim Halpert), Jenna Fischer (Pam Beesly), B.J. Novak (Ryan Howard) (2009)
nl
20.00
VRT NWS Update
E19. Kort nieuwsoverzicht.Kort nieuwsoverzicht. (2024)
nl
20.10
Putin and the West
Op Wraak Belust S01 E02. Terwijl de opstanden van de Arabische lente door het Midden-Oosten razen, probeert het Westen Poetin in te schakelen als vredestichter.Terwijl de opstanden van de Arabische lente door het Midden-Oosten razen, probeert het Westen Poetin in te schakelen als vredestichter. Maar de Russische president buit de passiviteit van het Westen uit en laat zien hoe ver hij wil gaan om zijn bondgenoten aan de macht te houden. Regisseur: Tim Stirzaker (2023)
nl
21.15
Extra Time
E10. Discussie staat centraal in Extra Time. In combinatie met vaste ingrediënten als de 'Ja/Neen-vragen', de "Momenten van de week" en de "Keek" van Filip Joos, is Extra time meer dan ooit de vaste voetbalafspraak op maandagavond.Voetbaltalkshow waarin Frank Raes en Filip Joos met de hulp van spraakmakende gasten, beklijvende reportages en een live-publiek de vinger aan de pols houden van de voetbalactualiteit. Met gesprekken, reportages en rubrieken als 'Het moment van de week' en 'De kijk van Filip Joos'. (2024)
nl
22.20
De ideale wereld
E43. Satirisch actualiteitenmagazine gepresenteerd door Jan Jaap van der Wal.Iedere aflevering praat de presentator, geflankeerd door een of meerdere sidekicks, diverse satirische filmpjes aan elkaar die zijn gebaseerd op actuele nieuwsfeiten. Aan de hand van gesprekken met een bekende studiogast, wordt op bepaalde onderwerpen dieper ingegaan. (2024)
nl