Stingray Classica

Stingray Classica

Stingray Classica (formerly Classica or Unitel Classica) is a television channel devoted to classical music, opera, ballet and jazz

Ohjelmaopas - sunnuntai, 31.03.2024

00.00
Tsjaikovski - Jevgeni Onegin
Wees getuige van het tragische liefdesverhaal met de bijbehorende muziek van de opera.
nl
03.41
Legato: World of the Piano
Met een passie voor virtuositeit en een bereidheid om hun repertoire uit te breiden, maakt een nieuwe generatie pianisten de piano weer populair. Zij vullen de standaard klassieke meesterwerken aan met minder gespeeld werk en onbekende componisten.
nl
05.27
Mahler: Symfonie Nr. 10 & Des Knaben Wunderhorn
Pierre Boulez dirigeert het Cleveland Symphony Orchestra in een uitvoering van het 'Adagio' uit Mahlers 'Symfonie Nr. 10' en diens liederencyclus 'Des Knaben Wunderhorn'. De solisten zijn mezzosopraan Magdalena Kožená en bariton Christian Gerhaher.
nl
06.48
Liszt - Totentanz S.525
Dina Ivanova voert Listzts 'Totentanz (S525)', Schubert/Listzs 'Auf dem wasser zu singen (S558/2)' en 'Erlkönig (S558/4)' uit. Opgenomen tijdens de Solo Finals van de Elfde International Franz Liszt Piano Competition.
nl
07.00
Mozart - Strijkkwartet No. 21
Vanuit het Barockschloss in het Duitse Rammenau speelt het Gewandhausquartett Mozarts Vioolkwartet Nr. 21 in D-groot, KV. 575. Het werk is geschreven in 1789 en kreeg de bijnaam 'The Violet'.
nl
07.29
Dolce tormento: 17e-eeuws Italië
In 2018 creëerden dirigent Emiliano Gonzalez Toro en Mathilde Etienne Ensemble I Gemelli, gespecialiseerd in zeventiende-eeuwse Italiaanse vocale muziek. Van Claudio Monterverdi tot Francesco Cavalli, via Giovanni Felice Sances.
nl
08.41
Abbado dirigeert Mahler No. 4 & Rückert-Lieder
Mezzosopraan Magdalena Kožená laat niet alleen de hemelse geneugten weerklinken in het laatste deel van Gustav Mahlers 'Symfonie Nr. 4': eerder in het concert wijdt ze zichzelf aan de engelachtige schoonheid en eenvoud van Mahlers 'Rückert Lieder'.
nl
10.10
CMIM Piano 2021
Kevin Ahfat speelt werken van Mozart, Berg, Schumann en Ginastera tijdens de halve finale van de piano-editie 2021 van het Concours Musical International de Montréal. Dit recital werd opgenomen in het Maison Symphonique in Montréal, Canada.
nl
11.00
Giovanni de Macque: Madrigalen
Een expressieve serenade diende als opmaat voor het "Festival Oude Muziek Utrecht" in 2019: Manfred Cordes en Weser-Renaissance Bremen speelden de madrigalen van Giovanni de Macques.
nl
11.55
Parsifal's Progress
Een documentaire over Wagners laatste opera - en een van zijn grootste meesterwerken - Parsifal. De productie van Nikolaus Lehnhoff was een groot succes in operahuizen over de hele wereld.
nl
13.11
Bizet - L'Arlésienne Suite
Michail Pletnev leidt het Russisch Nationaal Orkest in een uitvoering van Maurice Ravels Pianoconcert nr. 1 met Lucas Debargue. Het begint met een selectie uit werk van Georges Bizet gebaseerd op Alphonse Daudets toneelstuk 'L'Arlésienne'.
nl
13.39
PIAM - Halve finale II: Liszt en Chopin
De eerste editie van het Premio Internazionale Antonio Mormone is gewijd aan de piano. Eén van de deelnemende pianisten, Micah McLaurin speelt werken van Franz Liszt. Opgenomen in januari 2020 in het Auditorium Giorgio Gaber in Milaan.
nl
14.24
CMIM Voice 2022
Een uitzending van optredens tijdens het Concours Musical International de Montréal in 2022.
nl
14.52
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
15.02
Händel - Rinaldo
Voor het eerst in decennia zal de Napolitaanse versie van George Frideric Händels Rinaldo te zien zijn op het Festival della Valle d'Itria. Het barokensemble La Scintanilla speelt de opera in drie bedrijven.
nl
18.45
Brahms - Drie vioolsonates, Op. 78, 100 & 108
De Griekse violist Leonidas Kavakos en de Chinese pianiste Yuja Wang bundelen de krachten en spelen Johannes Brahms' vioolsonates. Op het programma staan Brahms' 'Regensonate, Op. 78', 'Thunersonate, Op. 100' en de 'Laatste Vioolsonate, Op. 108'.
nl
20.07
Bach: Brandenburgs Concert Nr. 2
Gottfried von der Goltz dirigeert het Freiburger Barokorchester tijdens een uitvoering van Bachs tweede Brandenburgse concert, dat hij voor de clarino schreef. Bach droeg zijn Brandenburgse concerten op aan de Markgraaf van Brandenburg.
nl
20.18
Verdi - Quattro pezzi sacri
Onder leiding van Claudio Abbado, speelt Het Berliner Philharmoniker samen met het Zweeds Radiokoor en het Eric Ericson-kamerkoor, het Europaconcert in 1998 in Stockholm vanwege haar verjaardag. Op het programma staat Verdi's 'Quattro pezzi sacri'.
nl
20.30
Thomas: Hamlet
Hamlet is een opera in vijf akten van de Franse componist Ambroise Thomas (1811-1896) op een libretto door Michel Carré en Jules Barbier. De opera is gebaseerd op de Franse bewerking van Shakespeares Hamlet door Alexandre Dumas en Paul Meurice.
nl
22.56
Bach: Brandenburg Concerto No. 4
Een uitvoering van het vierde Brandenburgse concert. Bach schreef zijn zes Brandenburgse concerten en besloot ze op te dragen aan de Markgraaf van Brandenburg. In het vierde concert speelt de viool een virtuose rol in het eerste en derde deel.
nl
23.32
CMIM Voice 2022
Een uitzending van optredens tijdens het Concours Musical International de Montréal in 2022.
nl
23.49
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl

Ohjelmaopas - maanantai, 01.04.2024

00.00
Tsjaikovski - Iolanta
Teatro Real uit Madrid presenteert een dubbelprogramma met de twee werken 'Iolanta' en 'Perséphone', van respectievelijk Tchaikovsky en Stravinsky, die beide staan voor een ideaal van schoonheid, poëzie, en hoop.
nl
01.50
Waldbühne Concert 1992: French Night
Het Berliner Philharmoniker onder leiding van Georges Prêtre (1924-2017) verzorgt een Frans concertprogramma tijdens het Waldbühneconcert van 1992. De Waldbühne in Berlijn is één van de meest imposante amfitheaters in Europa.
nl
03.32
Pianowerken van Bach, Chopin en Liszt
De Italiaanse pianist Leonora Armellini speelt Ferruccio Busoni's bewerking van J. S. Bach's 'Chromatische Fantasie und Fuge, BWV 903', gevolgd door Frédéric Chopin's 'Etudes, Op. 25'.
nl
04.38
Tsjaikovski - Fantasie-ouverture: Romeo en Julia
Bernard Hatiink dirigeert de Berliner Philharmoniker in een uitvoering van Tsjaikovski's 'Fantasie-ouverture: Romeo en Julia' tijdens het Europaconcert van 1993 in de Royal Albert Hall in Londen.
nl
04.59
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
06.00
Mozart
Heidrun Holtmann is de soliste in Mozarts Pianoconcert Nr. 1, KV 37 en Nr. 4, KV 41. Dit concert vond plaats in het Theatro Scientifico del Bibiena in Mantua. Het Orchestra della Radiotelevisione della Svizzera staat onder leiding van Marc Andreae.
nl
06.42
Durufle: Requiem
Het koor van St John's College speelt het beste stuk van de Franse componist Maurice Durufle.
nl
07.41
Barbara Hannigan: A Late Night Concert
Barbara Hannigan dirigeert het Mahler Chamber Orchestra in deze concertopname vanaf het Lucerne Festival 2014. Dit concert begint met de Ouverture uit Gioachino Rossini's opera 'La scala di seta', gevolgd door drie concertaria's van W. A. Mozart.
nl
08.56
CMIM Piano 2021
Chaeyoung Park voert verschillende werken van Bach, Burge en Brahms uit tijdens de finales van de Piano-editie 2021 van het Concours Musical International de Montréal. Opgenomen in de Merkin Hall van het Kaufman Music Center in New York City.
nl
09.53
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
10.01
Handel: Messiah, HWV 56
Het verhaal achter Händels bekendste werk 'Messiah', waarin het leven van Christus wordt geschetst. Een verhaal vol passie, vuur en goddelijke opoffering. De componist schreef het oratorium in 1741 in een tijdsbestek van drie weken.
nl
12.11
Memory of a Concert
Gidon Kremer en Martha Argerich spelen solo's en duetten van Bartók en Schumann als laatste in de concertreeks in de Berliner Philharmonie in 2006.
nl
13.07
Beethoven - Symfonie nr. 6
Bernard Haitink dirigeert de Berliner Philharmoniker tijdens een Paasconcert in Baden-Baden in 2015. Op het programma staan Beethovens Symfonie Nr. 6 en vioolconcert, Op. 61. Solist is de gelauwerde Isabelle Faust.
nl
13.52
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
14.01
Händel - Brockes-Passion (HWV 48)
David Rabinovich leidt het Apollo Ensemble in een uitvoering van G. F. Händels Brockes-Passion (HWV 48) in de Oudhoornse Kerk in Alphen aan de Rijn. De Brockes-Passion is een Duits oratoriumlibretto van Barthold Heinrich Brockes.
nl
16.35
Brahms - Symfonie nr. 2 in D-groot, Op. 73
Het muzikale collectief Les Dissonances voert Brahms 'Symfonie Nr.2 in D-Groot, Op.73' uit. Dit lyrische werk zit vol vrolijke melodieën. Deze uitvoering werd opgenomen in de Philarmonie de Paris in Frankrijk.
nl
17.20
Balanchine
Met deze choreografieën brengt het New York City Ballet een eerbetoon aan George Balanchine, die in 1948 het balletgezelschap oprichtte. Op het programma staan Balanchine's 'Walpurgisnacht Ballet', 'Sonatine', 'La Valse' en 'Le Palais de Cristal'.
nl
19.07
Brendel en Abbado op het Luzern Festival
Ludwig van Beethoven: Klavierkonzert Nr. 3 c-Moll op. 37 - Anton Bruckner: Symphonie Nr. 7 E-Dur. Alfred Brendel (Klavier), Lucerne Festival Orchestra. Leitung: Claudio Abbado.
nl
19.51
Discovering Masterpieces
Habakuk Traber presenteert Mahlers 'Das Lied Von Den Erde'. Mahler vond het zijn beste compositie.
nl
20.20
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20.30
Mahler - Symfonie Nr. 2
Bernhard Haitink dirigeert het Berliner Philharmoniker en het Ernst Senff Choir tijdens een uitvoering van Gustav Mahlers Tweede symfonie in de Berliner Philharmonie in 1992.
nl
22.06
Humperdinck - Hänsel und Gretel
Deze productie van Engelbert Humperdincks Hänsel und Gretel door de Semperoper Dresden uit 2006 staat onder leiding van dirigent Michael Hofstetter. Solisten zijn Irmgard, Vilsmaier, Hans-Joachim Ketelsen, Antigone Papoulkas en Iris Vermillion.
nl