National Geographic Channel

National Geographic Channel

National Geographic is een Amerikaans televisienetwerk, dat programma's levert via kabeltelevisiebedrijven. National Geographic Channel zendt documentaires over natuur en wetenschap uit, die gemaakt worden door de National Geographic Society, welke ook het tijdschrift National Geographic Magazine uitgeeft.

Belgium

Ohjelmaopas - tiistai, 30.04.2024

00.20
Ancient China From Above
De Chinese Muur is een icoon uit de oudheid. Het monument is lange tijd bestudeerd door experts, maar dankzij geavanceerde technologie worden de geheimen ervan eindelijk onthuld.
nl
01.15
Food Factory
De zoete en knapperige Boston Baked Beans zijn de zoete versie van een traditioneel bijgerecht. De intense aardbeienvulling in de Welch fruityoghurtsnack krijgt een romige coating.
nl
01.45
Food Factory
Een blik op de productie van Indiase snacks, suikerkoekjes en Griekse spinazietwisters.
nl
02.05
Top 10: Architecture
Deze tien parken en botanische tuinen over de hele wereld laten de schoonheid van de gecultiveerde natuur zien. Deze parken benaderen het paradijs dat we met onze eigen handen kunnen creëren.
nl
03.00
Megafactories
Kijk mee in de geavanceerde fabriek van 200 miljoen waar de controversiële Panamera wordt gemaakt.
nl
03.50
Megafactories
Door het produceren van de nieuwe Mulsanne gaat Bentley terug naar zijn roots, en wordt de passie voor kracht en snelheid onderstreept.
nl
04.50
Car S.O.S
Tim en Fuzz nemen de Peugeot 504 cabriolet uit 1972 van de gepensioneerde tandarts Barry onder handen als dank voor zijn werk voor de lokale gemeenschap.
nl
05.35
Food Factory
De bakkers moeten vierhonderdveertig verjaardagstaarten maken voor de U.S. Air Force Academy in Colorado Springs. Een andere groep bereidt `s nachts tweehonderdvijftig maaltijden voor treinreizigers.
nl
06.00
Science of Stupid
Een blik op de vele verschillende manieren waarop mensen zichzelf kunnen verwonden en vernederen, terwijl ze bijvoorbeeld op een stoel gaan staan, een auto duwen of op een eenwieler rijden.
nl
06.25
The Incredible Dr. Pol
Het kwik daalt onder het vriespunt, desondanks zijn er toch nog genoeg werkzaamheden in en rondom de kliniek en de boerderij.
nl
07.20
Inside Sydney Airport
Bagage-manager Kevin heeft een vreselijke dag met allerlei technische problemen. Ondertussen blijkt een passagier een wapen bij zich te hebben, en wordt er een verdachte tas onderzocht.
nl
08.20
Lost Treasures of Egypt
Archeologen proberen de traditie van mummificatie in Egypte te verklaren aan de hand van misschien wel de oudste mummie. Een graftombe onthult hoe gewone Egyptenaren het hiernamaals trachtten te bereiken.
nl
09.20
Lost Treasures of Rome
Onder Rome ligt een vergeten schat begraven: het Gouden Huis. Dit is een enorm paleis dat gebouwd werd in de eerste eeuw na Christus. Het was de meest extravagante constructie in de geschiedenis van Rome.
nl
10.20
Secrets of the Zoo
Columbus Zoo kijkt reikhalzend uit naar de geboorte van een babygirafje. Het is voor het eerst in meer dan 20 jaar dat in de dierentuin een girafje wordt geboren.
nl
11.15
Secrets of the Zoo: Tampa
ZooTampa kijkt uit naar de opening van het gerenoveerde Florida Wilds-habitat. Een eenzame neushoorn gaat op de versiertoer. Een speciale behandeling doet een stekelvarken en een tandbaars goed.
nl
12.15
Dr. Oakley, Yukon Vet
We volgen Dr. Oakley in haar deelname aan een bijzondere race tussen mensen en rendieren. Daarnaast worden vijf muskus ossen getest op zwangerschap, en zien we Daisy in een reünie met haar familie.
nl
13.10
The Dog Rescuers
Inspecteur Anthony Jones wordt geattendeerd op een hond in nood door een burger die een buurman filmt. De buurman mishandelt zijn huisdier met een stok. Anthony roept de hulp van de politie in.
nl
14.10
The Incredible Dr. Pol
Dr. Pol, Diane en Charles beginnen met een aantal ambitieuze verbouwingen aan hun huis. Verder moeten ze in de kliniek het werk van doe-het-zelf-dierenartsen oplossen.
nl
15.05
Trauma Rescue Squad
Het team helpt iemand die is neergeschoten hoewel de schutter nog in de buurt kan zijn. Een drugsgebruiker valt in een ravijn en de medici moeten hem in veiligheid zien te brengen.
nl
16.05
Trafficked With Mariana van Zeller
Elk jaar worden er 750.000 auto's gestolen in de VS. Velen daarvan komen terecht op de winstgevende zwarte markten van West-Afrika. Mariana van Zeller volgt de route van de gestolen auto's en ontdekt een transcontinentale leveringsketen.
nl
17.05
Locked Up Abroad
Keith Stansell wordt gegijzeld door FARC-guerillas nadat zijn vliegtuig neerstort in de jungle van Colombia.
nl
18.00
Inside Sydney Airport
Op Sydney Airport staat er heel wat druk op het personeel om alle 900 vluchten in goede banen te leiden. George komt een verdacht pakketje tegen en Mel krijgt twee medische noodgevallen binnen een uur.
nl
19.00
Border Patrol New Zealand
Een excentrieke man uit Oekraïne heeft een grote hoeveelheid bagage bij zich, waarin ongebruikelijke voorwerpen verborgen zijn. Een jonge Nieuw-Zeelandse vrouw wordt eruit gepikt door speurhonden.
nl
19.30
To Catch a Smuggler
HSI neemt met cocaïne gevulde bandenvelgen in beslag in Puerto Rico en een lading meth en fentanyl in San Diego. CBP Miami onderschept 400.000 dollar aan contanten op weg naar Cuba.
nl
20.30
Air Crash Investigation
Als AirAsia vlucht 8501 wordt ontdekt, is het duidelijk dat een mysterieus optreden van de gezagvoerder leidde tot dodelijke gebeurtenissen.
nl
21.30
Apocalypse: Hitler Takes on the East
In juni 1941 valt Hitler de Sovjet-Unie binnen. Hij wil hier het "Lebensraum" veroveren waarvan hij droomt voor zijn Derde Rijk. Daarvoor moet hij het grootste land ter wereld veroveren.
nl
22.25
Apocalypse: Hitler Takes on the East
In oktober 1941 denkt Hitler dat de overwinning nabij is, maar zijn mannen en zijn tanks staan stil in de vrieskou. Ondertussen consolideert het Rode Leger diens posities.
nl
23.25
Ancient Bodies: Secrets Revealed
Een archeoloog reist naar de top van een berg in Argentinië, dicht bij een actieve vulkaan. Hij ontdekt het stoffelijk overschot van een aantal kinderen die lijken te slapen.
nl

Ohjelmaopas - keskiviikko, 01.05.2024

00.20
Hitler's Last Stand
Een peloton Canadesche tankjagers gaat 's nachts de strijd aan met een colonne Panthertanks.
nl
01.15
Food Factory
Zoete maraschinokersen krijgen tijdens het productieproces hun kenmerkende knalrode kleur. Een bedrijf uit Oregon voegt een dubbele hoeveelheid spek toe aan gebakken rijst die nooit wordt gefrituurd.
nl
01.45
Food Factory
Een blik op de productie van roogebrood, Japanse gemberworteldressing en chocolade-vanillekoekjes.
nl
02.05
Top 10: Architecture
Over de hele wereld staan gebouwen die aandacht trekken door hun speelsheid en creativiteit.
nl
03.00
Megafactories
Ontdek hoe de revolutionaire R-160-metrostellen van New York gemaakt worden. Meer dan 1.6 miljard reizigers worden jaarlijks met deze metro's vervoerd.
nl
03.50
Megafactories
Centraal staat het legendarische Italiaanse motorbedrijf MV Agusta. Het bedrijf fabriceerde vroeger vliegtuigen en helikopters, maar stapte in 1945 over op motorfietsen.
nl
04.50
Car S.O.S
Tim en Fuzz reizen af naar Noord-Ierland en gaan aan de slag met een Toyota Celica uit 1972, een zeldzame Japanse coupé. Noel, de vijftigjarige eigenaar, kwam door rugproblemen en ontslag er niet aan toe om het op te knappen.
nl
05.35
Food Factory
Het productieproces van marshmallows, wasabi, vegetarische worstjes en mini-chocoladecroissants.
nl
06.00
Food Factory
Een verrukkelijk inkijkje in het productieproces van aardappelchips met ketchupsmaak, en repen van chocola, fudge en pindakaas. Vervolgens brengen we een bezoekje aan de fabrieken die scherpe Szechuan-saus en heerlijke Candy Raisins maken.
nl
06.25
Food Factory
Het maken van honderden BLT-sandwiches wordt bemoeilijkt door het verbranden van de broodjes. Ook is de bacon nergens te vinden en zijn de tomaten nog groen. Voor een bruiloft maken ijsbeeldhouwers een ambitieuze sculptuur.
nl
06.55
Science of Stupid
Kijk hoe je jezelf voor schut kunt zetten of zelfs verwonden terwijl je aan het dansen bent met je danspartner, of door in de sneeuw te springen of simpelweg een fles om te gooien.
nl
07.25
Science of Stupid
Dallas Campbell presenteert een hele reeks nieuwe en grappige gebeurtenissen over verwondingen en vernederingen met zand, het dragen van bruidstaarten en het geven van high fives en hoe legt uit hoe ze konden gebeuren.
nl
07.55
Strippers: Cars for Cash
De teams reizen helemaal naar Frankrijk om daar te bieden op roestige Citroëns. Ze halen de wagens uit elkaar om het als schroot weer te verkopen. De vraag is wie de meeste winst zal maken.
nl
08.55
Strippers: Cars for Cash
De teams krijgen tienduizend pond om een motor te kopen in de duurste uitdaging tot nu toe. Ben en Frankie vinden een Porsche 911. George en Sheldon vinden een Maserati 3200 G.
nl
09.55
Cesar Millan: Better Human Better Dog
Cesar helpt een oorlogsveteraan en zijn Duitse herder die hem heeft geholpen met zijn PTSS. Later maakt Cesar kennis met een jonge teckel met een potentieel levensbedreigende gewoonte.
nl
10.50
Secrets of the Zoo
Het dierenartsen team maakt zich zorgen over Unga, een speciale mensaap die een beroerte heeft overwonnen. Twee Aziatische otters met kleine klauwen pronken met hun röntgenopleidingsvaardigheden.
nl
11.45
Dr. Oakley, Yukon Vet
Het is alle hens aan dek als we dr. Oakley volgen bij het castreren van een wilde hengst. Daarna is het in spanning afwachten of dit pas gecastreerde paard erin is geslaagd om drie merries drachtig te maken voordat de winter begint.
nl
12.40
Massive Engineering Mistakes
Met behulp van geavanceerde wetenschap worden gebouwen veilig neergehaald, wanneer explosieven het laten afweten op slooplocaties in Las Vegas en in het wereldberoemde Pontiac Silverdome in Michigan.
nl
13.40
Kustwacht Caribisch Nederland
De kustwacht voert een drugscontrole uit op een feestboot, terwijl het team van de SAR-helikopter uitrukt voor een gevaarlijke redding op de hoogste berg van Curaçao.
nl
14.40
Trafficked: Underworlds With Mariana van Zeller
Mariana onderzoekt 'sextortion', een vorm van chantage waarbij compromitterende foto's worden gebruikt om slachtoffers af te persen. Op de Filipijnen ontdekt ze hoe angstaanjagend deze markt is.
nl
15.40
Trauma Rescue Squad
De teams helpen de mensen die geraakt zijn door de chemische lekkage waardoor duizenden levens op het spel staan. Ambulancebroeders pakken hun klimuitrusting om een psychiatrische patiënt te helpen.
nl
16.35
Locked Up Abroad
Een vrouw krijgt werk aangeboden in Peru, maar dit loopt voor haar uiteindelijk verkeerd af. Het leidt tot gevangenschap, een poging tot moord en het ultieme verraad.
nl
17.35
Inside Sydney Airport
Op Sydney Airport is het werk nooit af. Er moeten windzakken vervangen worden, landingsbanen moeten geverfd worden, een kapotte luchtbrug moet gerepareerd worden en er breekt zelfs brand uit.
nl
18.35
Border Patrol New Zealand
Douanebeambten arresteren een man die wordt gezocht door Fijische politie. Een kleurrijke Nieuw-Zeelander keert terug naar huis bedekt met goud, zilver en diamanten. Autoriteiten bestrijden de georganiseerde misdaad in de haven.
nl
19.10
Border Patrol New Zealand
Een vergeten sinaasappel komt een reiziger duur te staan - vierhonderd dollar, om precies te zijn. Hector is vertrokken naar Nieuw-Zeeland met het doel om daar Latino's te ontmoeten.
nl
19.30
To Catch a Smuggler
US Customs and Border Protection vangt een gekke pil-smokkelaar op JFK Airport en reageert op de COVID-19-crisis aan de zuidgrens, waar meer dan 362 kilogram methamfetamine in beslag wordt genomen.
nl
20.30
Air Crash Investigation
Wanneer Continental Express-vlucht 2286 neerstort in de bevroren wildernis op slechts een paar kilometer van de landingsbaan, is het aan onderzoekers om uit te zoeken wat er mis is gegaan.
nl
21.30
Massive Engineering Mistakes
Een explosie in een haven in Texas. Een Spaans bouwproject eindigt in een tragedie. Nadat een kraan in het VK instort, wordt naar overlevenden gezocht en in Colorado brokkelt een snelweg af.
nl
22.30
Underworlds with Mariana Van Zeller
Medicijnen in de VS zijn duurder dan waar ook ter wereld. 20 miljoen Amerikanen gaan de zwarte markt op. Mariana gaat naar Mexico en India om de mensen te ontmoeten die hiervan profiteren.
nl