Discovery Science

Discovery Science

Discovery Science toont de wonderen van de wetenschap aan iedereen die innovatie en vooruitgang in het DNA heeft zitten. Van de ontdekkingen in de ruimte tot geavanceerde technologieën en alledaagse fenomenen. Allemaal tot leven gebracht door gepassioneerde experts. Discovery Science verrijkt jou als kijker met leerzame en meeslepende programma’s zoals Street Science, How the Universe Works, Unearthed, Nasa’s Unexplained Files, Vanished, Secrets of the Underground en You Have Been Warned. Elke uitzending brengt je dichter bij het begrijpen van de wereld om je heen.

Belgium

Ohjelmaopas - torstai, 09.05.2024

00.20
Secret Space Escapes
Een dodelijke botsing prikt een gat in de romp van Russisch ruimtestation Mir. Als zuurstof naar buiten sijpelt, begint de reddingsboot van de bemanning het te begeven.
nl
01.10
Secret Space Escapes
Een giftig ammonialek brengt de hele bemanning in gevaar. Ondertussen overleeft een kosmonaut ternauwernood een terugkeer, waarna hij strand in de woestijn.
nl
02.00
Secret Space Escapes
Tijdens een geheime missie ontdekt de bemanning van de Space Shuttle Atlantis onherstelbare schade aan het hitteschild aan de onderkant van hun schip.
nl
02.48
Blowing Up History
De Dode Zee-rollen zijn een van de grootste mysteries van het Heilige Land, maar nieuwe ontdekkingen kunnen eindelijk de verborgen betekenis achter de vreemde teksten onthullen.
nl
03.36
Blowing Up History
De verloren stad Baiae was het Las Vegas van de oude wereld, tot het op mysterieuze wijze in de zee verdween. Nieuwe ontdekkingen onthullen de geheimen van de stad.
nl
04.24
How It's Made
De geheimen van het productieproces van onder andere autostoelen, papieren bloemen en reservegeneratoren.
nl
04.48
How It's Made
Het productieproces van onder andere knieprotheses, bladveren, lavendelolie, klinkers en klinkhamers.
nl
05.12
How It's Made
Het productieproces van voorwerpen zoals op maat gemaakte kniebraces, mobiele airconditioners, raamfolie en motoruitlaatsystemen.
nl
05.36
How It's Made
De geheimen van het productieproces van onder meer ssd-schijven, oogschaduw, limousines en kunststof hamers.
nl
06.00
How It's Made
Een inzicht in hoe motorbrillen, handgemaakte jukeboxen, vacuümgraafmachines en tinnen scheersets worden gemaakt.
nl
06.24
How It's Made
We nemen de productie van onder meer elektrische boten onder de loep.
nl
06.48
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made gaat naar de geboorteplek van de Bentley Mulsanne en verkent de eigenschappen en het ontwerp van de auto.
nl
07.12
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made gaat naar de geboorteplek van de Chevrolet Camaro en verkent de eigenschappen en het ontwerp van de wagen.
nl
07.36
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made gaat naar de geboorteplek van de Porsche Panamera en verkent de eigenschappen en het ontwerp van de auto.
nl
08.00
How the Universe Works
Een verkenning van de bizarre werelden die astronomen hebben ontdekt tijdens hun zoektocht naar planeten die op aarde lijken. Onder hen zijn monsterlijke planeten, gasreuzen die licht van hun eigen zon inslikken, en sterren die uit diamanten bestaan.
nl
08.48
How the Universe Works
Nieuw onderzoek onthult steeds meer over een onzichtbare structuur van donkere materie die het kosmisch web wordt genoemd. Dit intergalactische netwerk transformeerde het heelal van de oerknal tot de hedendaagse kosmos.
nl
09.36
How the Universe Works
Bij bemande ruimtemissies vormen kosmische stralen die het menselijk DNA beschadigen een ernstig risico. Fysici proberen de bron van de stralen te achterhalen om zo het gevaar te beperken.
nl
10.24
Extreme Engineering
In New Orleans bezoekt Danny de bouw van het sterkste orkaanbeschermingssysteem ter wereld. Het omvat de grootste stormvloedkering die ooit is gemaakt en orkaanbestendige huizen.
nl
11.12
Extreme Engineering
Brazilië bouwt een grote waterkrachtcentrale, met zeven tunnels en twee dammen. Danny Forster onderzoekt het project.
nl
12.00
How It's Made
Het productieproces van onder andere manchetknopen, bessenpasteitjes, dashboards en aardewerken potten.
nl
12.24
How It's Made
Het productieproces van doordrukstrips voor pillen of capsules, voedselverwerkende snijmachines, oesters en windhanen.
nl
12.50
How It's Made
Het productieproces van onder andere hoge hoeden en bolhoeden, zonneboilers, kaneelbroodjes en elektrostatische luidsprekers.
nl
13.14
How It's Made
Het productieproces van onder andere draaitafels, stoommachines, speeltuinapparaten en antiaanbakpannen.
nl
13.38
How It's Made
Ontdek de verrassende productieprocessen van onder meer ballen voor Baskisch pelotte, dumplings en koperen kranen.
nl
14.02
How It's Made
Een kijkje naar de productieprocessen van onder andere laptops, het Italiaanse kerstgebak panettone en saxofoons.
nl
14.26
Secrets of the Underground
Rob Nelson trekt naar Lake Michigan om een onverklaarde variant op de Bermuda-driehoek te onderzoeken. Door de eeuwen heen zijn hier talloze schepen spoorloos verdwenen. Ook zoekt Rob in een grot in Texas naar bewijs van massale uitsterving.
nl
15.14
Expedition Unknown
Archeoloog en avonturier Josh Gates reist naar Groot-Brittannië om meer te weten te komen over de oorsprong van het beroemde mystieke monument Stonehenge.
nl
16.02
Secret Space Escapes
Een giftig lek bedreigt het leven van astronauten tijdens hun terugkeer. Motorproblemen brengen een lancering in gevaar. Een missie naar het Salyut-ruimtestation neemt een onverwachte wending wanneer de bemanning last heeft van een drukverlaging.
nl
16.50
Through the Wormhole With Morgan Freeman
De mens dobbert over een rivier van tijd. Sommigen denken dat tijd en ruimte een en hetzelfde zijn en dat de Big Bang het startschot was voor de kosmische klok. Anderen geloven dat het universum al bestond voordat de tijd gestart was.
nl
17.40
Through the Wormhole With Morgan Freeman
Zwaartekracht is het grote onopgeloste mysterie van het universum. Baanbrekende theorieën stellen nieuwe antwoorden voor over waarom alle objecten die massa hebben aan elkaar trekken.
nl
18.30
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made gaat naar de geboorteplek van de Peugeot RCZ R en verkent de eigenschappen en het ontwerp van de auto.
nl
18.55
How It's Made: Dream Cars
Het team van `How It's Made' gaat naar de geboorteplek van de Ariel Atom 3S en verkent de eigenschappen en het ontwerp van de auto.
nl
19.20
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made bezoekt de fabriek waar de Audi S8 wordt gemaakt. Het team krijgt een inkijkje in het productieproces.
nl
19.45
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made gaat naar de geboorteplek van de Ultima Evolution en leren veel over de eigenschappen van de auto.
nl
20.10
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made gaat naar de geboorteplaats van de Ferrari California T en ontdekt alles over de eigenschappen van de wagen.
nl
20.35
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made gaat naar de geboorteplaats van de jaguar XF. Daar ontdekt het team alles over de werking en het exterieur van de wagen.
nl
21.00
How It's Made
Meer inzicht in het productieproces van alledaagse voorwerpen als hergebruikte skateboards, gevlochten pasteien, bouwketen, metalen draaibanken en nog meer.
nl
21.25
How It's Made
Meer inzicht in het productieproces van voorwerpen als plasmastenen, nepsneeuw en de restauratie van piano's en nog meer.
nl
21.50
How It's Made
Meer inzicht in het productieproces van alledaagse voorwerpen als elektrische fietsen met drie wielen, huidcrème, terrasverwarmers en houten karrenwielen en nog meer.
nl
22.15
How It's Made
Meer inzicht in het productieproces van voorwerpen als wildwest holsters, de behuizing van onderwatercamera's, sojadrankjes, nagelknippers voor huisdieren en nog meer.
nl
22.40
How to Build...Everything
Een doe-het-zelfgids waarmee je de grootste uitvindingen nabouwt. Hoe bouw je een drilboor, een militaire tank en de grootste waterglijbaan ter wereld.
nl
23.05
How to Build...Everything
Een doe-het-zelfgids voor het bouwen van 's werelds grootste uitvindingen. Hoe bouw je een autoshredder, hoe bouw je een supersonische auto en hoe maak je je eigen bommenpak.
nl
23.30
How to Build...Everything
Een doe-het-zelfgids voor het bouwen van 's werelds grootste uitvindingen. Hoe bouw je een monstertruck, hoe bouw je een interplanetaire rover en hoe maak je je eigen zonnebank.
nl
23.55
How to Build...Everything
Een doe-het-zelfgids voor het bouwen van 's werelds grootste uitvindingen. Hoe bouw je een octocopter-drone, hoe bouw je een mega-kiepwagen en hoe maak je je eigen pacemaker.
nl

Ohjelmaopas - perjantai, 10.05.2024

00.20
Secret Space Escapes
Een ruimtewandelaar verliest zijn gezichtsvermogen door een storing in zijn ruimtepak. Een shuttlemissie wordt vier seconden voor het opstijgen afgebroken.
nl
01.10
Secret Space Escapes
Een astronaut voert een noodprocedure uit om een nieuw ISS-zonnepaneel te redden. De ruimtewedloop dwingt de Sovjet-Unie om Sojoez 1 te lanceren, ondanks waarschuwingen. De eerste Koreaanse astronaut krijgt een onvergetelijke rit bij haar terugkeer.
nl
02.00
Secret Space Escapes
Er treedt een stroomstoring op in het ISS, waardoor de bemanning moet overwegen het station te verlaten. Bovendien strandt tijdens een ruimtewandeling een kosmonaut bijna na een defect in het pak.
nl
02.48
Blowing Up History
Experts duiken in het legendarische verhaal van driehonderd Spartaanse krijgers die stierven terwijl ze vochten tegen een miljoen Perzen. Met geavanceerde technologieën reconstrueren ze het slagveld om de geheimen van hun laatste strijd te onthullen.
nl
03.36
Blowing Up History
Experts maken gebruik van geavanceerde technologie om een van de wonderen van de moderne wereld te onderzoeken: het Empire State Building in New York. Ze proberen de geheimen achter de ongelooflijke stabiliteit van de constructie te ontrafelen.
nl
04.24
How It's Made
De geheimen van het productieproces van voorwerpen zoals autobanden en duikflessen en de productie van zijde.
nl
04.48
How It's Made
Het productieproces van steenvergruizers, stoffen lampenkappen, taartstrooisels en stoomstrijkijzers.
nl
05.12
How It's Made
Het productieproces van alledaagse voorwerpen zoals afneembare sturen voor Indy Cars, gemengde salades en windturbines.
nl
05.36
How It's Made
Het productieproces van onder meer explosiebestendige deuren, lippenstiften, kunstpalmbomen en koperen plaquettes.
nl
06.00
How It's Made: Dream Cars
Het team van `How It's Made' gaat naar de geboorteplek van de Ariel Atom 3S en verkent de eigenschappen en het ontwerp van de auto.
nl
06.24
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made bezoekt de fabriek waar de Audi S8 wordt gemaakt. Het team krijgt een inkijkje in het productieproces.
nl
06.48
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made gaat naar de geboorteplek van de Ultima Evolution en leren veel over de eigenschappen van de auto.
nl
07.12
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made gaat naar de geboorteplaats van de Ferrari California T en ontdekt alles over de eigenschappen van de wagen.
nl
07.36
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made gaat naar de geboorteplaats van de jaguar XF. Daar ontdekt het team alles over de werking en het exterieur van de wagen.
nl
08.00
How the Universe Works
De geschiedenis van de aarde kenmerkt zich door kosmische rampen die het pad van de menselijke evolutie vormden. Er wordt onderzocht hoe dicht de aarde daarbij tot totale verwoesting is gekomen.
nl
08.48
How the Universe Works
Experts bestuderen de meest verbluffende ontdekkingen van de onbemande ruimtesonde Voyager. Ze onderzoeken hoe de expeditie is uitgegroeid tot de ultieme ruimtemissie.
nl
09.36
How the Universe Works
De geschiedenis van de aarde kenmerkt zich door kosmische rampen die het pad van de menselijke evolutie vormden. Er wordt onderzocht hoe dicht de aarde daarbij tot totale verwoesting is gekomen.
nl
10.24
Extreme Engineering
Danny Forster bezoekt de diepste plek op aarde: de Mponeng-goudmijn in Zuid-Afrika. Het is de gevaarlijkste bouwplaats op aarde met hoge temperaturen en veel voorkomende aardbevingen.
nl
11.12
Extreme Engineering
Danny Forster is in Melbourne, Australië, om de bouw van een van de meest innovatieve stadions ter wereld te volgen.
nl
12.00
How It's Made
De productieprocessen van onder meer stoommandjes, scooters met drie wielen, geprefabriceerde serres en koperen pannen.
nl
12.24
How It's Made
De productieprocessen van onder andere banden voor mountainbikes, bladzuigers, ingeblikt vlees en fileermessen.
nl
12.50
How It's Made
Het productieproces van onder meer heggenscharen, origamimodellen voor promotiedoeleinden en rijstkokers.
nl
13.14
How It's Made
De productieprocessen van onder andere wastafelmengkranen, brandweerladders, barbecuebenodigdheden en een kijkje naar de restauratie van antieke klokken.
nl
13.38
How It's Made
De productieprocessen van onder andere robots voor educatieve doeleinden, scheepsradarsteunen, boksriemen en Europese radiatoren.
nl
14.02
How It's Made
Ontdek hoe katoen, rodeotouw, Aziatische noedels en rotatiemotors worden gemaakt.
nl
14.26
Expedition Unknown
Avonturier Josh Gates gaat in de eeuwenoude Mayastad El Mirador op zoek naar de verdwenen graftombes van de Slangenkoningen, een dynastie waarover weinig bekend is.
nl
15.14
Expedition Unknown
Josh Gates onderzoekt hoe een groep Noorse stamhoofden aan de macht kwam in het middeleeuwse Europa. Zijn zoektocht naar antwoorden brengt hem van Denemarken naar IJsland.
nl
16.02
Through the Wormhole With Morgan Freeman
Een verkenning van wat geluk en de natuurwetten te maken hebben met het menselijk brein. Zo belicht Morgan Freeman de wetenschappelijke zoektocht die het collectieve begrip van geluk, en de werking op het menselijk brein drastisch zal veranderen.
nl
16.50
Through the Wormhole With Morgan Freeman
Een verkenning van de onontdekte aspecten van de oceaan en de wijze hoe zijn bewoners gezamenlijk een superorganisme zouden kunnen vormen. Zo zou de oceaan zelfs een immuunsysteem kunnen hebben dat in staat is om al het leven op aarde te vernietigen.
nl
17.40
Through the Wormhole With Morgan Freeman
Wetenschappers vinden manieren om nieuw leven te laten groeien en kunstmatig bewustzijn te creëren. Ze hebben een algoritme ontdekt waarmee elk wereldwijd probleem in een oogwenk kan worden opgelost.
nl
18.30
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made bezoekt de geboorteplaats van de BMW M6 en krijgt een inkijkje in het productieproces.
nl
18.55
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made gaat naar de geboorteplek van de Rolls Royce Dawn en krijgt een inkijkje in het productieproces.
nl
19.20
How Do They Do It?
Een bezoekje aan een boerderij in Oregon, waar één Amerikaanse familie driekwart van alle pepermuntolie op aarde maakt. Ook wordt onderzocht hoe ultramoderne, prestatiebevorderende tennisrackets worden gemaakt.
nl
19.45
How Do They Do It?
Hoe trombones worden gemaakt. Hoe traditionele Spaanse wijnzakken worden gemaakt. Hoe ze stinkende, modderige turf veranderen in verjongende gezichtscrème.
nl
20.10
How Do They Do It?
Meer dan 35 miljoen mensen houden van surfen. De kijker ziet hoe de perfecte surfplank wordt gemaakt. Ook een blik op het productieproces van een gigantische hoeveelheid boter.
nl
20.35
How Do They Do It?
Toprenpaarden krijgen een VIP-behandeling om bij hun nieuwe eigenaren te komen. Plus een blik op de creatieve methoden die worden gebruikt om voedsel te fotograferen.
nl
21.00
Cal Fire
De eerste grote brand van het jaar breekt uit in Zuid-Californië, en ingenieur Dudley riskeert de verjaardag van zijn dochter te missen. Station 43 in Redding krijgt een telefoontje over een brand in een gebied vol gevaarlijke hoogspanningskabels.
nl
21.50
Cal Fire
Blikseminslagen in Monterey County veroorzaken twee dodelijke branden. Chief Campbell vecht tegen de River Fire, terwijl de Carmel Fire-troepen verderop gaan evacueren. Maar als de brand ineens richting het basiskamp draait, is het alle hens aan dek.
nl
22.40
Monsters Inside Me
Een man heeft een vreemde zwelling rond een van zijn ogen. Een twaalfjarig meisje heeft een mysterieuze ziekte en een jonge vrouw wordt gek van haar aandoening.
nl