HBO

HBO

HBO je komerční televizní stanice. Vysílání HBO je zpoplatněné a stanice se soustřeďuje zejména na filmovou a seriálovou tvorbu.

Czechia

ТВ Справочник - неделя, 19.05.2024

0:00
Případ Goldman
Paříž, listopad 1975. Odvolací slyšení krajně levicového židovského aktivisty Pierra Goldmana má začít. Goldman, odsouzený k doživotnímu vězení za čtyři ozbrojené loupeže, z nichž jedna měla za následek smrt dvou žen, odmítá obvinění z vraždy. Masivně sledovaný soudní proces vytvoří z Goldmana romantickou postavu a hrdinu intelektuální levice, i když vztah s jeho mladým právníkem Georgesem Kiejmanem skřípe. Věčný provokatér hlásající své ideály, nepolapitelný a rtuťovitý Goldman uvrhne svůj vlastní proces do chaosu a riskuje rozsudek smrti. Případ Goldman vykresluje psychopatologický portrét militantního revolucionáře, ale také společnosti zmítané vzorci rasismu a nespravedlnosti, které jsou vysoce nakažlivé i dnes.
cs
HBO
2:00
Muž roku
Tom Dobbs, komik a hostitel politické talk show à la „Bill Maher a Jon Stewart“ kandiduje na prezidenta USA jako nezávislý kandidát, který po kampani zaměřené na problémy a explozivním výkonu v závěrečné debatě získá právě tolik hlasů, aby zvítězil. Problém je, že za své vítězství vděčí počítačové poruše v národním hlasovacím systému s dotykovou obrazovkou, který uvedla na trh soukromá firma Delacroy, jejíž akcie jsou na vzestupu. Vysocí činitelé firmy Delacroy chtějí svůj majetek chránit, a proto poruchu hodlají utajit, nicméně jistá programátorka, Eleanor Greenová, chce, aby Dobbs znal pravdu. Dokáže se k němu dostat?(Filmbox)
cs
HBO
3:55
Rituál
Kiki je policejní potápěčka, která se specializuje na vyprošťování mrtvých těl a tvrdě pracuje na tom, aby si získala respekt mužů, které vede. V jednu chvíli najde useknutou ruku a případ ji donutí čelit své minulosti.
cs
HBO
6:00
Láska kvete v každém věku
Rozvedená matka Maggie znovu objevuje svět randění s pomocí Michaela, svobodného otce jednoho z kamarádů jejího syna. Její dospívající dcera a matka přitom objevují vlastní lásku.
cs
HBO
7:30
Esa z pralesa 2: Světové dobrodružství
S.O.S.! Tajemný superpadouch pokryl džungli toxickou růžovou pěnou, která vybouchne při kontaktu s vodou! Na pomoc jsou přivoláni ti nejlepší z nejlepších. Esa z pralesa! Do období dešťů zbývá méně než měsíc. Naši hrdinové, ke kterým se přidávají noví spojenci, musí najít protijed. Od ledových zemí na severu, přes Evropu, Asii a Střední východ se vydávají na své největší dobrodružství. Tentokrát čelí protivníkovi chytřejšímu a ďábelštějšímu než kdy předtím. Pro Maurice a jeho přátele začíná boj za záchranu jejich domova!
cs
HBO
9:00
Sázka na nejistotu
Čtveřice outsiderů, pohybující se ve světě financí, předpoví ekonomickou krizi, ale nikdo včetně bank jim nechce věřit. A tak se rozhodnou udělat, co umí nejlépe - investovat mazaněji než ostatní. Snímek je natočen podle stejnojmenné knižní předlohy Michaela Lewise, která vyšla i v češtině.(formelin)
cs
HBO
11:05
Dalíland
V roce 1973 zažívá mladý asistent v galerii divoké dobrodružství v zákulisí, když pomáhá stárnoucímu géniovi Salvadoru Dalímu připravit velkou výstavu v New Yorku.
cs
HBO
12:40
Mamma Mia!
Sophie, která žije se svou poněkud excentrickou matkou Donnou na malebném řeckém ostrůvku, kde vedou malý hotýlek, se bude vdávat. Vzala si do hlavy, že ji k oltáři musí vést otec, což je trochu problém, protože ho nezná. Dokonce ani její matka si není jistá, kdo by mohl být její biologický otec. Sophie ale objeví matčin starý deník, v němž se dočte, že Donna se v době jejího početí stýkala hned se třemi muži. A tak se je rozhodne pozvat na svatbu všechny tři v naději, že pravda nějak vyjde najevo. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin, během nich bude muset nevěsta najít toho pravého. Donna ale nemá o příjezdu tří připomínek hříchu mládí ani ponětí.(TV Nova)
cs
HBO
14:30
Mamma Mia! Here We Go Again
Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom! S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo.(CinemArt)
cs
HBO
16:20
7500
Keď sa teroristi snažia ovládnuť let Berlín-Paríž, tichý mladý americký druhý pilot sa snaží zachrániť životy cestujúcich a posádky a zároveň nadviazať prekvapivé spojenie s jedným z únoscov.
cs
HBO
17:50
Blue Beetle
Čerstvý absolvent vysoké školy Jaime Reyes se vrací domů pln nadějí do budoucna, aby zjistil, že domov už není takový, jaký jej opustil. Zatímco hledá smysl života, zasáhne osud, když se Jaime nečekaně střetne se starobylou relikvií obdařenou mimozemskou technologií. Když si Skarabeus vybere Jaimeho za svého symbiotického hostitele, je obdařen neuvěřitelným brněním schopným mimořádných a nepředvídatelných schopností, které navždy změní jeho osud, když se stane superhrdinou Blue Beetlem.
cs
HBO
20:00
Samaritán
Třináctiletý Sam Cleary má podezření, že jeho záhadně samotářský soused pan Smith je ve skutečnosti legendární hrdina Samaritán, který byl před 25 lety prohlášen za mrtvého. Zločinnost je na vzestupu, město balancuje na hraně chaosu a Sam se rozhodne vylákat svého souseda z úkrytu, aby zachránil město před zkázou.
cs
HBO
21:40
Gran Turismo
Gran Turismo, nejlépe prodávaná herní serie na PlayStation®, kdy se v roce 1997 prodalo přes 85 miliónů kusů. Film je inspirován skutečným příběhem o splněných přáních dospívajícího chlapce (Jann Mardenborough), který se narodil v Gran Turismo a jehož herní dovednosti vyhrály řadu soutěží společnosti Nissan a stal se skutečným profesionálním závodníkem.
cs
HBO
23:50
Mayday
Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci.
cs
HBO

ТВ Справочник - понеделник, 20.05.2024

1:35
Karanténa smrti
Ideální dovolená v karanténě se zvrtne, když nečekaný vetřelec rozpoutá šílený boj o přežití.
cs
HBO
3:00
Sympatizant (Orientální modus destrukce)
Tento temně komediální špionážní thriller sleduje komunistického špiona v posledních dnech vietnamské války a jeho následný přesun do USA.
cs
HBO
4:00
Stromy a my
Režisérka Irene Taylorová nás v tomto dokumentu bere na poetickou cestu, na níž sleduje šest různých postav a jejich vztah ke stromům.
cs
HBO
6:00
Štěstí chodí po šálcích
Když se Janin život vymkne kontrole, žena nečekaně najde naději a novou lásku v místní kavárně.
cs
HBO
7:30
Fantastický mazel
Ti je chudý stavební dělník, který se ze všech sil snaží udržet svého synka Dickyho na prestižní soukromé škole. Přestože Ti dělá co může, aby mu zajistil příležitosti, které sám nikdy neměl, Dicky si ve třídě připadá jako odstrkovaný a přehlížený outsider, protože nosí obnošené oblečení a na rozdíl od ostatních spolužáku nevlastní nejnovější elektronické hračky. Jednoho dne Ti najde na skládce tajemného "plyšáka" a spěchá s ním domů za Dickym. Přestože podivný chlupatý tvor na první pohled nevypadá jako obyčejná hračka, když si s ním chlapec začne hrát, ukáže se, že je mnohem, mnohem víc! Tohle není jen průměrná akční figurka, ale živý "mazel" oplývající výjimečnými schopnostmi. Dicky vezme veselého mimozemšťana do školy, aby ho ukázal spolužákům a konečně na ně udělal dojem. Jenže svéhlavý fantastický mazel má vlastní představy o zábavě a situace ve škole se záhy beznadějně vymkne kontrole...
cs
HBO
9:00
Znovu se zamilovat
Co kdyby náhodná textová zpráva vedla k lásce vašeho života? V romantické komedii Znovu se zamilovat se Mira Rayová vyrovnává se ztrátou svého snoubence a posílá několik romantických zpráv na jeho staré mobilní číslo... aniž by věděla, že číslo bylo přiděleno k novému pracovnímu telefonu Roba Burnse. Novináře Roba krása upřímných slov uchvátí. Když dostane za úkol napsat profil megahvězdy Celine Dion (která hraje sama sebe ve své první filmové roli), požádá ji o pomoc při vymýšlení způsobu, jak se s Mirou osobně setkat... a získat její srdce.
cs
HBO
10:45
Rachel se vdává
Anne Hathawayová tentokrát nikoli v roli princezny, nýbrž coby těžkými traumaty postižená dívka, která po letech izolace přijíždí na svatbu své sestry. Za vynikající výkon v tomto snímku byla herečka nominována na Oscara. Režie se ujal Jonathan Demme (Mlčení jehňátek, Filadelfie).Byť by název tohoto snímku mohl evokovat některé sladkobolné romantické komedie, tento film nemá s nevěstami a ženichy na útěku nic společného. Spíše naopak. Ačkoli se jeho děj točí kolem svatby, jedná se především o silné psychologické drama, dávající nahlédnout do temných zákoutí lidské duše. Hlavní hrdinkou je dívka Kym, která sice svým vzezřením připomíná princeznu, ale hluboko v sobě skrývá bolesti a vnitřní démony, jež cupují její srdce na kousky. Proto se také chová tak, jak se chová. Rodina ji nemůže vystát, poslední léta strávila v léčebně, ale nyní se vrací domů, protože se vdává její sestra Rachel. A právě napjaté prostředí, jež kolem sňatku panuje, se stává arénou velké bitvy citů a traumat, během níž možná konečně bude vyřčeno vše, o čem se tak dlouhou mlčelo. V hlavní, pro ni velmi netradiční roli exceluje hollywoodská hvězda Anne Hathawayová, jež byla za tento herecký výkon nominována na Oscara. Tvůrcem snímku pak není nikdo jiný než oscarový Jonathan Demme, režisér nezapomenutelných klenotů Mlčení jehňátek a Filadelfie.
cs
HBO
12:35
Gran Turismo
Gran Turismo, nejlépe prodávaná herní serie na PlayStation®, kdy se v roce 1997 prodalo přes 85 miliónů kusů. Film je inspirován skutečným příběhem o splněných přáních dospívajícího chlapce (Jann Mardenborough), který se narodil v Gran Turismo a jehož herní dovednosti vyhrály řadu soutěží společnosti Nissan a stal se skutečným profesionálním závodníkem.
cs
HBO
14:45
Samaritán
Třináctiletý Sam Cleary má podezření, že jeho záhadně samotářský soused pan Smith je ve skutečnosti legendární hrdina Samaritán, který byl před 25 lety prohlášen za mrtvého. Zločinnost je na vzestupu, město balancuje na hraně chaosu a Sam se rozhodne vylákat svého souseda z úkrytu, aby zachránil město před zkázou.
cs
HBO
16:25
Spy/Master (1)
Victor Godeanu, pravá ruka prezidenta Nicolaea Ceausesca, vede dvojí život jako tajný agent Sovětů... Má jedinou šanci uniknout z Rumunska, než bude jeho tajemství prozrazeno.
cs
HBO
17:20
2012
V roku 2009 objavil indický vedec Dr. Satnam Tsurutani (Jimi Mistry) v bývalej medenej bani vo svojom rodisku obrovský nárast teploty zemskej kôry. Po viacerých kontrolných prepočtoch si je absolútne istý, že tento nárast spôsobili nezvyčajne silné slnečné erupcie – a že sa do troch rokov zemská kôra začne roztavovať! V dôsledku toho sa tektonické platne zemskej kôry stanú nestabilnými a rozlomia sa, čo spôsobí megatsunami, výbuchy sopiek a zemetrasenia – a Zem sa stane neobývateľnou... Americký prezident Thomas Wilson (Danny Glover) do problému zasvätí svojich kolegov z G8 a krátko nato začne svoju činnosť tajný medzinárodný vládny program, ktorého úlohou je vypracovanie a príprava núdzového plánu – ibaže ten, žiaľ, nepočíta so záchranou všetkých ľudí... V Číne sa začne rýchla stavba niekoľkých árch, na ktorých si miesto okrem zvierat, umenia a ľudí, ktorí sa on zaslúžili svojimi zásluhami, môže kúpiť aj hŕstka vyvolených, ktorým nerobí problém zaplatiť za miestenku miliardu dolárov! V roku 2012 sa rozvedený nie veľmi úspešný spisovateľ Jackson Curtis (John Cusack) vybral spolu so svojimi deťmi Noahom (Liam James) a Lilly (Morgan Lily) z rušného Los Angeles na prázdniny do nádherného Yellowstonského národného parku. Vďaka sérii zvláštnych okolností sa však práve tu Jackson tiež dozvie o hroziacom konci sveta - a je pochopiteľne odhodlaný urobiť všetko pre to, aby zachránil svoju rodinu! Lenže to sa ľahšie povie, ako urobí, pretože katastrofa nebývalých rozmerov sa už dávno začala... Preto Curtisovci neskôr len tak-tak uniknú z do oceánu sa neskutočne rýchlo prepadávajúceho Mesta anjelov, musia utekať pred explodujúcimi sopkami a vôbec sa majú čo oháňať, aby sa nejakým zázrakom napokon predsa len dostali k prísne stráženým archám - skôr, než svet, ako ho dnes poznáme, pohltia vody potopy biblických rozmerov! Je jasné, že v tomto nemilosrdnom boji s rozbesnenými prírodnými živlami môže rozhodnúť každučká sekunda...(TV Markíza)
cs
HBO
20:00
Sympatizant (Orientální modus destrukce)
Tento temně komediální špionážní thriller sleduje komunistického špiona v posledních dnech vietnamské války a jeho následný přesun do USA.
cs
HBO
21:00
Uzavřený kruh (3)
Přísaha pomsty se stane impulsem k nezdařenému únosu, který odhalí dávno pohřbená tajemství v současném New Yorku. Thriller z dílny režiséra Stevena Soderbergha a scenáristy Eda Solomona.
cs
HBO
21:55
Equalizer 2
Samozvaný ochránce vstupuje na scénu podruhé. Robert McCall (Denzel Washington) si žije poklidným životem, provozuje svoji privátní autoslužbu a občas zasáhne ve jménu spravedlnosti. Snaží se také vychovávat problematického výrostka, který má velký talent na malování. Toho ale spíše zajímají gangy než umění. Nebude to ale trvat dlouho a temná minulost McCalla opět dostihne, když je zavražděna jeho bývalá kolegyně. McCall se vydává na cestu, ze které už není návratu.(PROCESOR)
cs
HBO