ČT art

ČT art

ČT art je televizní stanice České televize určená příznivcům kultury.

Czechia

ТВ Справочник - понеделник, 13.05.2024

0:55
Galerie... kde byste je nečekali (5)
Umění nejen v bývalé továrně, zrušeném hobby marketu, bazénu, ve mlýně nebo jatkách. Cyklus dokumentů o výjimečných galeriích v netradičních prostorech. Účinkují E. Geislerová a O. Horák
cs
1:20
Kanadská soda IX (4)
Slov netřeba, stejně byste je pro smích neslyšeli. Elixír quebecké zábavy
cs
1:40
Chaplin bankovním sluhou
cs
2:00
Emoce v umění (19)
Katalánský znalec umění, spisovatel a moderátor Ramón Gener vás blíže seznámí s obrazem Zrození Venuše Sandra Boticelliho, ostýchavostí Cyrana z Bergeracu a osudy půvabné Fornariny Raffaela Santiho
cs
2:50
Notes
Měsíčník hudební tolerance: Magická flétna: singspiel Městského divadla Brno – Wise: elektrojazz s francouzskými kořeny – Smrt Hippodamie ve Zlíně – Rozhovor s členy Asociace brněnských pořadatelů (2006)
cs
3:25
Uchem jehly
Setkání Zbigniewa Czendlika s reportérkou redakce zpravodajství České televize Leou Surovcovou (2020)
cs
3:55
Crescendo
Hudebník Pavel Fajt a jeho hosté: pánské pěvecké sdružení extrémního folklóru Krása, P. Váša a skupina Už jsme doma (1999)
cs
4:50
Terra musica
Magazín hudební tolerance z Moravy: Král Artuš Henryho Purcella – Amandine Beyer & Gli Incogniti – Mezinárodní letní škola staré hudby ve Valticích
cs
5:20
Echo Pražského jara 2024
Nejzajímavější okamžiky, rozhovory a postřehy ze 79. ročníku mezinárodního hudebního festivalu
cs
5:22
Přestávka ve vysílání 05:22-20:00
cs
20:00
Události v kultuře
Každodenní souhrn nejdůležitějšího a nejzajímavějšího dění v naší i světové kultuře
cs
20:13
Echo Pražského jara 2024
Nejzajímavější okamžiky, rozhovory a postřehy ze 79. ročníku mezinárodního hudebního festivalu
cs
20:15
Cesty Lídy Engelové
Dokumentární portrét renomované osobnosti současného českého divadla, která v těchto dnech slaví významné životní jubileum
cs
21:10
Šťovík, pečené brambory
Komedie současného maďarského autora, který je sám vášnivý fotbalista a tak důvěrně zná zákulisí tohoto sportu a dovede se na něho podívat se značným nadhledem. Zavádí nás do šatny tří fotbalových rozhodčích před zápasem, který má mít v postupu jednoho z nich zásadní význam.
cs
22:40
Hudební cestopis slavných skladatelů (2)
Saský barokní skladatel, zpěvoherně vyškolený v Itálii a sklízející pak půlstoletou slávu v Anglii
cs
23:35
Devadesátky
Třináctiletý Stevie žije v Los Angeles v chudinské čtvrti, doma jej šikanuje starší bratr a matka samoživitelka na něj nemá čas. Únik z bezútěšné situace tak nachází na skateboardu s partou svých vrstevníků. Film vychází z estetiky a atmosféry devadesátých let, 16mm materiálu a nadupaného soundtracku. Režijní a scenáristický debut herce Jonaha Hilla, jenž je oslavován mnoha filmovými kritiky.(Febiofest)
cs

ТВ Справочник - вторник, 14.05.2024

1:00
Emoce v umění (20)
Španělský hudebník, pianista, humanista, zpěvák, píšící a moderující všeuměl Ramón Gener, jehož seriál To je opera jste měli možnost nedávno sledovat na televizních obrazovkách, vytvořil v roce 2017 čtyřiadvacetidílný cyklus This Is Art, který jsme česky nazvali Emoce v umění. V úvodním díle mj. říká: „Mám rád ty, kteří se dokáží vyjádřit skrze umění, aby sdíleli to nejuniverzálnější: emoce! Obraz, socha nebo píseň mě inspirují, vyvolají ve mně vzdor, lásku nebo dojetí. Miluji umění! V kontaktu s ním se sami proměňujeme v cosi jedinečného.“(Česká televize)
cs
1:50
Aalto
Dokumentární ohlédnutí za nejznámějšími a nejuznávanějšími díly finské moderní architektury a designu signovanými příjmením Aalto
cs
2:45
Chaplin obětí nešťastné lásky
cs
2:55
Blues o mrtvém vrabci
Dokument režiséra Štěpána Kačírka přináší pohled na básníka, dramatika, kreslíře a fotografa, ale paradoxně i komunistu a jazzmana Josefa Kainara. Přes všechnu jeho uměleckou univerzálnost spatřujeme těžiště jeho životního díla v poezii. Mezi nejznámější patří sbírky Příběhy a menší básně, Nové mýty, Osudy, Říkadla. Na básníka, trvale trpícího nedostatkem peněz, lásky, ale i štěstí v dokumentu vzpomínají Vladimír Mišík, Michal Prokop, Petr Skoumal, Jiří Brabec, Gábina Osvaldová a další.(oficiální text distributora)
cs
3:55
Ladí neladí
Export versus import. Slovenská kapela Diego, která má z Bratislavy namířeno na mezinárodní scénu, a United Flavour, skupina s mezinárodním obsazením, která se dala dohromady v Praze (2007). Další vydání hudebně diskusního pořadu uvádějí P. Fiala a M. Kaščák
cs
4:50
Priessnitzovy lázně
Rodné stavení světově uznávaného zakladatele vodoléčby (2008). Připravili M. Pekárek a A. Koudela
cs
5:05
Echo Pražského jara 2024
Nejzajímavější okamžiky, rozhovory a postřehy ze 79. ročníku mezinárodního hudebního festivalu
cs
5:10
Události v kultuře
Každodenní souhrn nejdůležitějšího a nejzajímavějšího dění v naší i světové kultuře
cs
5:23
Přestávka ve vysílání 05:23-20:00
cs
20:00
Události v kultuře
Každodenní souhrn nejdůležitějšího a nejzajímavějšího dění v naší i světové kultuře.(Česká televize)
cs
20:13
Echo Pražského jara 2024
Nejzajímavější okamžiky, rozhovory a postřehy ze 79. ročníku mezinárodního hudebního festivalu
cs
20:15
ArtZóna
Týdeník o kultuře a jejích souvislostech. Mainstream i alternativa, díla i události. Z center i z regionů.Týdeník ArtZóna si všímá všeho podstatného, co se stalo na domácí i zahraniční kulturní scéně, a to ve všech jejích oblastech a žánrech. Nabízí nejen informace o důležitých počinech hudby, tance, divadla, filmu i literatury, výtvarného umění i designu, ale klade otázky, hledá souvislosti a přináší kritické reflexe.(Česká televize)
cs
21:10
Rivalové v umění (2)
Skutočný príbeh o rivalite dvoch bratov, ktorá stála za vznikom značiek Adidas a Puma.V dvadsiatych rokoch v Nemecku dvaja bratia Adi a Rudi Dasslerovci založili firmu na výrobu športovej obuvi. Jeden z nich bol introvertný inovátor, druhý extrovertný vizionár. S nástupom nacistického režimu ich počiatočná vzájomná nedôvera prerástla do hlbokého konfliktu a napokon si každý z nich založil vlastnú firmu. Adidas a Puma sa stali nezmieriteľnými rivalmi...(RTVS)
cs
22:05
Opera II (7)
Opera Garnier v Paříži, to je balet světové úrovně... a udržet se v něm, to je boj a životní drama každého z tanečníků. První řada francouzského seriálu (2021)
cs
22:55
Televizní písničky a songy Petra Hapky
Uvádíme u příležitosti 60 let trvání divadla Semafor z cyklu Kam zmizel ten starý song (2014)
cs